Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
On je za ove tvrdnje izneo dokaze (kako su adventisti u nacistickoj nemackoj slavili hitlerov rodjendan) a ti kazes da laze?

On ne laze, mozda preuvelicava ali ne laze. A vi kao ne radite isto to? Naravno da radite sirom celog foruma! Ti i Tripo zajedno preuvelicavate!

A onda mozemo reci da i vi "lazete"!
Sta vise vi ste uhvaceni u lazi nebrojeno puta, a ti licno kao lazni prorok!

Inace, pravis se kako ne vidis istinu u mnogim stvarima koje su iznesene a ticu se teologije i istorije!

Covek u razgovoru s vama moze samo da se pita da li ste vi "cisti"! Eto toliko!

Da je samo to da lažu, nego su i sinkretisti. O tome da li su "čisti" ili nisu govore dokazi.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
On je za ove tvrdnje izneo dokaze (kako su adventisti u nacistickoj nemackoj slavili hitlerov rodjendan) a ti kazes da laze?

A dokaz nisu moje izmišljotine, nego riječi (tekst) autora koji je adventist. (Dr Zdravko Plantak, author of The Silent Church: Human Rights and Adventist Social Ethics )

On ne laze, mozda preuvelicava ali ne laze. A vi kao ne radite isto to?

Čak i ne preuveličavam. Na primjer, ako za izrugivanje Bogom (Trojstvom), što čine Adventisti antitrinitarci (tripo kaže da je to "omega otpad"), adventisti ne bivaju isključeni iz crkve, a odbacujući spise Ellen White ne može se biti član crkve, onda njihovo klanjanje zaista pripada Jeleni prije nego Bogu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Klanjaju se suboti, EGW i Hitleru.

Hriscanin kakvim se predstavljas ne bi trebao da laze.

Dakle, tvoje lazi sa tobom na sud ako ih ne odbacis i ne pocnes da ljubis cak i neprijatelje svoje.

Sto se tice klanjanja, tu je jasno ko se kome klanja, a to su pripadnici tradicionalnih crkava zavedeni od svojih verskihpoglavara koje smatraju vecim autoritetima od Boga i njegove reci.

Tako su navedeni da se klanjaju i krstovima, drvenim, metalnim srebrnim i zlatnim, ikonama, crkvenim gradjevinama, ljudima koji sluze u crkvi, mostima umrlih, praznicima, praznicnom jelu, obicajima..itd..itd..

Dakle, prvo treba pocistiti iza vrata svoje crkve, pa onda zagledati iza tudjih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hriscanin kakvim se predstavljas ne bi trebao da laze.

Gde si ti dokazao da on laze?

klanjaju i krstovima, drvenim, metalnim srebrnim i zlatnim, ikonama, crkvenim gradjevinama, ljudima koji sluze u crkvi, mostima umrlih, praznicima, praznicnom jelu, obicajima..itd..itd..

Da vidimo sta kaze Bozja zapovest:

"Ne gradi sebi lika rezanog..."

Zasto onda vi adventisti sebi pravite slike? Ja cu ti reci zasto!

Zato sto ste svesni da zapovest nije doslovna i da se ne odnosi na "spoljasnji cin gradnje", vec se odnosi na "srce"!

Dakle, zapovest uopste "ne zabranjuje cin gradnje"!

Tako isto kada kaze "ne klanjaj im se" , ne zabranjuje "sam cin klanjanja", vec se ukorava srce koje vrsi to obozavanje.

To znaci, da ako zapovest po vama ukorava "spoljasnji cin - klanjanje" , onda "trbuh ne bi ni mogao biti bog" jer mu se ti "ne klanjas"!

Dakle, to se sve odnosi na "srce"!

A sam postupak moze biti razlicit - to moze biti i pozdrav rukom (salutiranje). U drevna vremena su se bogovi bas tako i pozdravljali!

Sto ce reci "spoljasnji cin nije bitan", jer neko ko danas pozdravlja zastavu (a zastava je u rimljana bila idol) sigurno ne obozava tu zastavu i nije prekrsilac zakona!

Tako i mi naklonom i poljupcem radimo isto ono sto radi i vojnik kad pozdravlja zastavu!

P.S. upravo zato J.S. i ne pozdravljaju zastavu, jer to shvataju kao idolopoklonstvo! A biblija ne osudjuje "sam cin" vec srce!

Na kraju ako ste vi toliki formalisti i insistirate na "slovu", zasto se onda klanjate zastavi???

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato sto ste svesni da zapovest nije doslovna i da se ne odnosi na "spoljasnji cin gradnje", vec se odnosi na "srce"!

Pa vaše klanjanje ikonama i krstovima dokazuje vaše srce.

Spoljni čin je dokaz kakvo je vaše srce.

Tako i mi naklonom i poljupcem radimo isto ono sto radi i vojnik kad pozdravlja zastavu!

To je poznato u psihologiji, potreba za samozavaravanjem, umirivanjem savjesti.

P.S. upravo zato J.S. i ne pozdravljaju zastavu, jer to shvataju kao idolopoklonstvo!

Oni su otišli u drugu krajnost jer isto kao i vi ne poznaju šta je motiv, oni gledaju na čin bez motiva, a vi na svoja uvjerenja.

A biblija ne osudjuje "sam cin" vec srce!

Pa čin je dokaz kakvo je srce.

Na kraju ako ste vi toliki formalisti i insistirate na "slovu",

Opet naš arg.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Laze Mire, jer se Adventisti ne klanjaju ni Ellen White, ni Suboti, i to bi kao bivsi adventista trebao sam da znas.

Adventisti nemaju slike osim u knjigama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Laze Mire, jer se Adventisti ne klanjaju ni Ellen White, ni Suboti, i to bi kao bivsi adventista trebao sam da znas.

Adventisti nemaju slike osim u knjigama.
Opet ti po starom. Sta sam ja slagao? Ko vas je uopste optuzio? Bilo bi dobro da das dokaz da sam ja nesto lagao. Ti samo znas da vices "laz laz laz..." jer ne mozes da oboris sto sam pisao, to vam je preslo u naviku.

Natrag