Gde si ti dokazao da on laze?
Da vidimo sta kaze Bozja zapovest:
"Ne gradi sebi lika rezanog..."
Zasto onda vi adventisti sebi pravite slike? Ja cu ti reci zasto!
Zato sto ste svesni da zapovest nije doslovna i da se ne odnosi na "spoljasnji cin gradnje", vec se odnosi na "srce"!
Dakle, zapovest uopste "ne zabranjuje cin gradnje"!
Mire, upola si u pravu. Druga zapovest ne zabranjuje isradu slika. To je tacno.
Medjutim, Druga zapovest ZABVRANHJIJE isradu bilo kakve slike ili bilo kakvog predmeta koji sluzi za klanjanje i bilo kakvu sluzbu tom predmetu.
Tako isto kada kaze "ne klanjaj im se" , ne zabranjuje "sam cin klanjanja", vec se ukorava srce koje vrsi to obozavanje.[/QUOTE]
Mire brate, pa zar ne primecujes? Ti kazez da zapovest "NE KLANJAS SE" ne zabranjuje sam cin klanjanja!
Pa zar ti ne vidis da si kontradiktoran sam sebi. Ti iznosis deo zapovesi "ne kljanjaj se" i onda, suprotno zapovesti, tvrdis da zapovest ne zabranjuje kljanjanje!
To znaci, da ako zapovest po vama ukorava "spoljasnji cin - klanjanje" , onda "trbuh ne bi ni mogao biti bog" jer mu se ti "ne klanjas"![/QUOTE]
Mire, izvini to je toliko besmisleno da ti ne mogu opisati. Objasni ti nama sta je za tebe klanjanje ako nije spoljasnji cin?
Primer stomaka je bezvese. Medjutim, cak i oni koji se stomaku klanjaju, to cine spoljasnjim cinom, jer mu se klanjaju trpanjem u njega sve sto on voli. Ali bez punjenja stomaka koje jeste spoljni akt, nema ni klanjanja. Onda vidis i sam kakav ti je to argumenat?
Dakle, to se sve odnosi na "srce"![/QUOTE]
Mire u pravu si. Jer ono sto nam je usrvu, to mi pokazujemo u praksi. O cemu razmisljas, takav postajes
Tako i onaj u cijem srcu je idol, on mu se klanja, a kad taj idol ne bi bio u srcu, on ne bi se ni setio da mui se klanja.
Sto ce reci "spoljasnji cin nije bitan".[/QUOTE]
Pogresno Mire, spoljasnji cin je bitan, a on otkriva sta nam je u srcu.
Na kraju ako ste vi toliki formalisti i insistirate na "slovu", zasto se onda klanjate zastavi???[/QUOTE]
Ko se klanja zastavi? Ljudi postuju svoju zemlju i pravo imaju i zauzmu najbolji stav kada se podize satava, to nije nikakvo klanjanje.
Drugo, na drugom komentaru si pokazao kako Jevrejin ljubi zid u Jerusalimu. I ti to pokazujes kao da je to isto sto ti prestupas Drigu zapovest. Ranije sam rekao da su u Izraelu 80 posto nevernici. To sto on ljudi zid, to je jedino sto je ostalo od razorenog hrama i Jevrejin kao nacionalista postuje to sto mu je sacuvano od njegovih pradedova, a to nema nikakve veze sa prestupom druge zapovesti.