Hriscanin kakvim se predstavljas ne bi trebao da laze.
Gde si ti dokazao da on laze?
klanjaju i krstovima, drvenim, metalnim srebrnim i zlatnim, ikonama, crkvenim gradjevinama, ljudima koji sluze u crkvi, mostima umrlih, praznicima, praznicnom jelu, obicajima..itd..itd..
Da vidimo sta kaze Bozja zapovest:
"Ne gradi sebi lika rezanog..."
Zasto onda vi adventisti sebi pravite slike? Ja cu ti reci zasto!
Zato sto ste svesni da zapovest nije doslovna i da se ne odnosi na "spoljasnji cin gradnje", vec se odnosi na "srce"!
Dakle, zapovest uopste "ne zabranjuje cin gradnje"!
Tako isto kada kaze "
ne klanjaj im se" , ne zabranjuje "sam cin klanjanja", vec se ukorava srce koje vrsi to obozavanje.
To znaci, da ako zapovest po vama ukorava "spoljasnji cin - klanjanje" , onda "trbuh ne bi ni mogao biti bog" jer mu se ti "ne klanjas"!
Dakle, to se sve odnosi na "srce"!
A sam postupak moze biti razlicit - to moze biti i pozdrav rukom (salutiranje). U drevna vremena su se bogovi bas tako i pozdravljali!
Sto ce reci "spoljasnji cin nije bitan", jer neko ko danas pozdravlja zastavu (a zastava je u rimljana bila idol) sigurno ne obozava tu zastavu i nije prekrsilac zakona!
Tako i mi naklonom i poljupcem radimo isto ono sto radi i vojnik kad pozdravlja zastavu!
P.S. upravo zato J.S. i ne pozdravljaju zastavu, jer to shvataju kao idolopoklonstvo! A biblija ne osudjuje "sam cin" vec srce!
Na kraju ako ste vi toliki formalisti i insistirate na "slovu", zasto se onda klanjate zastavi???