Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Molim te, nemoj da nazivas teorijom zavere nesto za sta postoje materijalni dokazi! Mi do 15. veka u istoriji ni u crkvi nemamo podatak da je neko povezovao paganizam i Hriscanatvo! A to onda nije teorija zavere, vec cinjenica!Mire ovo je Teorija zavere kao ono što pričaju da nas truju iz aviona ili da korona nepostoji i sl
pa zar stavarno msiliš da su ti protestanti uticali na sve naše naučnie
Naravno da jesu uticali, jer sistem skolstva istorija i nauka je nakon 15. veka ateisticko-protestantska. A taj sistem skolstva je rasiren svuda po svetu i svi se obrazuju u tim ustanovama! Danas retko ko razmislja svojom glavom i retko ko proverava izvore!
Ni vi ne proveravate izvore, jer vam ta protestantako-ateisticka prica donekle odgovara. A ona ne samo da crkvu povezuje sa paganizmom, nego uci i evoluciju i porice bibliju. Pa zasto onda ne prihvatite i evoluciju i bibliju bacite u smece? Jer sve to uci savremena nauka i istorija! Po savremenoj nauci biblija nije istorijska knjiga, nije validan istorijski izvor! Lepo je bacite bibliju u smece!
Nemoj da si pristrasan i da nazivas "teorijom zavere" nesto sto je cinjenica!
Nije problem..imaš o običajima Srba od Veselina Čajkanovića nije problem naći detaljnije na netu ako želiš..imaš i naše rodnoverce na kanalu Srbija Global...dobro bi bilo da ih malo poslušaš..nađi recimo srpsko sveto trojstvo od njih ili poreklo srpske slave...sve oni to dobro objašnjavaju
Jel vidis sta ti radis? Kao i masoni kad uzmu egipatsko trojstvo pa na osnovu toga tvrde da smo mi Hriscani od njih to pokupili! Zar trebamo njima verovati? Tako i ti uzimas od ravnoveraca!
Stvari se ne mogu tako povezivati, to je namestaljaka!
Ti ravnoverci kako ih nzivas mrze crkvu i paganizuju je! Oni slave Peruna!
A strcnjaci koje pominjes su svi zatrovani ateisticko-protestantakom propagandom, pa normalno je da ce i oni povezivati ovo sa paganizmom!
Stvari se ne mogu uzimati tako zdravo za gotovo, vec se moraju proveravati izvori! Sto sam ja i ucinio i lepo ti dokazao da su to sve namestaljke i prazne price, i ti nisi ovo opovrgao!
Posten covek bi nakon toga zakljucio, da mora dodatno da istrazi stvari!
Zasto to neces da uradis?
Nego, odgovara ti ono sto ovi atesticko-protestantaki likovi zagovaraju, to je!
Crkva sve do 15. veka nije pravila vezu izmedju paganizma i Hriscanstva. Govori li to tebi nesto?Mire, Justin Popović se predaje na Bogoslovnskom fakultetu i on je sam bio profesor crkvene istorije u Černovicama. Zašto su ga držali kao profesora ako je govorio laž?
Ovaj Justin Popovic je skolovan kao i svi ostali u ateisticko-protestantakim ustanovama, stoga ono sto on prica je samo prepricavanje savremene protestantske istorije i nista drugo!
Crkva nema svoju istoriju, vec uzima svetsku! Da mi imamo svoju istoriju, Justin ne bi predavao!
I nije tacno da je stav crkve da postoji veza sa paganizmom! Toga nema! Ono sto se predaje na fakultetu ne znaci da je dogma, jer tamo se moze sve izucavati pa i savremena istorija, i shodno tome nije na odmet poslusati ni Justina!
Naravno vama Justin odgovara, i hocete da ga mi uvazimo bez provere? To ne moze, sve se proverava pa i Justin.
Novi Zavet nije u zizi onoga o cemu mi raspravljamo. Ne skreci temu. Tema je da li je crkva uzela nesto od pagana, a ja dokazujem da nije.Suština je Mire da to nisu hrišćanski običaji jer ih ne nalazimo u Novom Zavetu
Ono sto crkva uzima je judejska praksa ili nesto sto je sama ustanovila! Pa imalo ovo veze ili ne, sa Novim Zavetom, ako nije vezano za paganizam, tvoja teorija pada..
O Novom Zavetu mozemo tek kasnije!
Pa sada ako hoćeš razmisli i zaključi da ako ih neam u Bibliji odakle su?
Izvini Jovane, ne raspravljamo mi o tome da li ih ima u NZ, vec da li su vezani za paganizam. A nisi dokazao da jesu!
Sad bi da skrenes pricu, jer ne mozes ovo povezati sa starim obicajima srba!
Crkva ima pravo da sama sebi odredi obicaje i praksu! To biblijom nije zabranjeno, ali to je druga prica. Sada bi da skrenes temu, jer sam pokazao da nista od onoga sto si ti izneo kopirajuci, nije istina, vec je namestaljka!
Ma kakav judaizam Mire? Kakve veze sa judaizmom ima badnjak, paljejne badnjaka?
Ovo sam objasnio. U isto vreme se slavio bog sunca i bozic, s tim sto bozic tj. 25. decembar, Hriscani imaju pre pagana! A oni su nas praznik uzeli i pretvorili u paganski!
Posto se u isto vreme slave oba praznika, doslo je do stapanja ova dva obicaja..
Zato ti imas i neke paganske elemente!
A tonije dokaz da smo mi to uzeli od njih!
Nije poveznica u datumima, vec u praksi. Dovoljno je da pogledas nasu crkvu, oltar, ikone, upotrebu tamjana i samu sluzbu da bi uatanovio da je sve po judejskom sistemu bogosluzenja osmisljeno! Mi cak imamo svetinju, sto i judeji imaju!Gde je poveznica sa judaizmom i jedan praznik i jedan datum? Mire?
Zasto neces da citiras? Lepo navedi sta imas da ti dokazem da nije tako! Ovako je stvarno besmisleno.Nije prblem dati citat..nego razmiisli logično..ako nema tih običaja u Novom Zavetu odakle potiču?
Nego ih ima u Novom Zavetu?
Ne govorimo o Novom Zavetu. Ne skreci temu!