- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Bravo mire! Pogodio si u "srce".
Mire je iskren za razliku od tebe. On je lepo rekao "mi smo odlučili" jasno tako se htelo. Ali jasno je da to nije odluka Hrista, apostola i rane crkve.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Bravo mire! Pogodio si u "srce".
Ne veruješ ti Novom Zavetu koji ne pominje taj praznik niti su ga apostoli slavili . Zar to nije dovoljno?
Mire je iskren za razliku od tebe. On je lepo rekao "mi smo odlučili" jasno tako se htelo. Ali jasno je da to nije odluka Hrista, apostola i rane crkve.
OK, povjerovat ću ti da je slavljenje Isusova rođenja poganština, ako mi priložiš nepobitne dokaze da je još prije kršćana, netko od pogana slavio Isusovo rođenje.
Odlično ti je mire odgovorio - Mi (Crkva) smo odlučili slaviti Isusovo rođenje, hoćeš li nam ti zabraniti?
P.S. Samo da te upitam. Zašto ti se toliko gadi slavljenje Isusova rođendana!?!?!? Koja je to sorta ljudi,
Biblija nije dovljna. Ona koja ne pominje praznik nije dovoljno. To je već uobrazilja.
Jer to nije Njegov rođendan. To je kao kada bi tebi neko tvrdio da si rođen u januaru a ti u avgustu rođen. Šta bi ti mislio o tom čoveku koji ti nameće datum tvog rođenja a ti znaš da nisi tad rođen?
Znači, nemaš dokaza da je netko od pogana slavio Isusovo rođenje prije kršćana. Znao sam da nemaš
Nebitan je dan - bitno je ono što i koga slavimo. A mi kršćani slavimo rođenje našega Spasitelja i Boga Isusa Krista.
Ne zanim me to..zanima me gde u Bibliji stoji taj datum? Gde? Ako nema znači da to nije hrišćanski praznik kako ti to insistiraš. To je izmišljen praznik i datum.
Bitan je jer ako sam Isus nije slavio, ako apostoli i prvi hrišani nisu..odtukuda tebi smelost da proglasiš samoinicijativno dan? Jer znaš da je to "ne svedoči lažno na Hrista"? Znaš li šta znači lagati na Hrista?
Zaista, koja je to sorta ljudi, i u čijoj vlasti ste svi vi kojima se gadi slavljenje Isusova rođenja?
Zaista, koja je to sorta ljudi, i u čijoj vlasti ste svi vi kojima se gadi slavljenje Isusova rođenja?
U Bibliji gde?
A tragovi tog praznika ipak su u paganizmu. Samo tebe to ne zanima...ti si doneo odluku i to je to. Zakon si sam sebi.
Židovi i Isus slave Blagdan posvećenja (Iv 10,22) - Gdje je to u židovskom Svetom Pismu???
Badnjak
Ime Badnjaka povezano je s riječju "bdjeti" (staroslavensko bad) budući da se na taj dan bdjelo čekajući Isusovo rođenje.