Krst u Hriscanstvu

Da li treba ljubiti krst i klanjati mu se kao Bogu?

• Naravno da treba da se ljubi krst,jer na njemu je ubijen nas Isus Hrist

Votes: 3 60,0%
  • Krst je idol,to je idolopoklonstvo

Votes: 2 40,0%

• Total voters
    5
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti se držiš samo nebitnih tema.
Tebi je sve nebitno?
Na ovoj temi ti je nebitno pitanje..."Ako je Isus Hrist razapet na KRSTU,otkud sada pa to da se na nekim mestima spominje da je ubijen na DRVETU.,negde cak pise i da je obesen...,i tebi je sve to nebitno???,a sta ti je bitno?? da spamujes teme?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno.
Tu se radi upravo o jednoj gredi koju je vernik nosio na svojim ledjima, koja je bila teska oko 50 kilograma.
I kada bi dosao na mesto raspeca, ruke bi mu bile prikovane za tu gredu, i ona bi bila postavljena za drugi deo krsta ili gredu koja je stalno bila u zemlji na mestu raspeca, i to bi oblikovalo slovo T ili krst, simbol boga Tamuza.

Ovo je zapisano u istorijskim dokumentima, i arheologija je ovo otkrila.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Naravno.
Tu se radi upravo o jednoj gredi koju je vernik nosio na svojim ledjima, koja je bila teska oko 50 kilograma.
I kada bi dosao na mesto raspeca, ruke bi mu bile prikovane za tu gredu, i ona bi bila postavljena za drugi deo krsta ili gredu koja je stalno bila u zemlji na mestu raspeca, i to bi oblikovalo slovo T ili krst, simbol boga Tamuza.

Ovo je zapisano u istorijskim dokumentima, i arheologija je ovo otkrila.
I sta hoces ovim da dokazes?

Ne moze niko tvrditi da je Isus "obesen na drvo" na obicnu gredu. Rimljani su u to vreme praktikovali razapinjanje na krst. To svedoce brojni arheoloski nalazi. I sam opis Hristovog stradanja u bibliji pokazuje da se radi o razapinjanju, a ne o vesanju o gredu.

To sto je simbol boga tamuza slovo T, to ne dokazuje da je neko izmislio krst da bi posredno preko Hrista obozavao paganskog boga tamuza! Stvarno svasta!

U Bibliji se koristi rec (greda, drvo), ali to ne dokazuje da se radi o "stubu", jer krst i jeste greda, odnosno dve poprecne grede na koju se osudjenik vesao.

Dalje, postavlja se pitanje - zasto mi koristimo krst i zasto se on nalazi na crkvama? Zasto smo uzeli sredstvo na kojem je Hristos pogubljen, ispada da slavimo Hristovu smrt!?

Upravo je u tome i poenta, da slavimo Hristovu smrt! Jer Hriscanstvo bez Hristove smrti i vaskrsenja ne postoji!

Tome niko ne moze prigovoriti, jer i prvi Hriscani su imali "ribu", koja je simbolizovala upravo "Hristovu smrt i vaskrsenje"!

Tako i krst simbolizuje "Hristovu smrt i vaskrsenje"!

Prestanite da izvrcete, posebno vi Jehovini Svedoci! I da pricate nekakve bajke o "stubu"! Takvo nesto ne postoji ni u bibliji ni u arheologiji niti ovo istorija podrzava!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, sta sam ja pogresno napisao, osim da je Isus raspet na drvenom krstu, simbolu Rimskog Tamuza, za razliku od Jehovinih svedoka da to nije bio krst nego obican uspravni stub.

To je bio moj odgovor Zaokretu na tu tvrdnju.

Da li treba da mu se Hriscanin klanja, to nisam ni pomenuo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To sto je simbol boga tamuza slovo T, to ne dokazuje da je neko izmislio krst da bi posredno preko Hrista obozavao paganskog boga tamuza! Stvarno svasta!

Križ nije simbol Tamuza. To da je križ simbol Tamuza i da su ga kršćani preuzeli od pogana je đavlija laž. Naravno, svi koji tu laž šire jesu u vlasti i službi đavla.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, sta sam ja pogresno napisao, osim da je Isus raspet na drvenom krstu, simbolu Rimskog Tamuza, za razliku od Jehovinih svedoka da to nije bio krst nego obican uspravni stub.

To je bio moj odgovor Zaokretu na tu tvrdnju.

Da li treba da mu se Hriscanin klanja, to nisam ni pomenuo.
Nisam nista rekao, nego pitam sta si time mislio..

Križ nije simbol Tamuza. To da je križ simbol Tamuza i da su ga kršćani preuzeli od pogana je đavlija laž. Naravno, svi koji tu laž šire jesu u vlasti i službi đavla.
Mozda i nije simbol tamuza, ali je sasvim nebitno. Rimljani su svakako razapinjali na krst i to svedoci arheologija. Nikakav stub nisu koristili!

Najsmesnije je kada kazu "vi slavite Hristovu smrt" i spravu za mucenje. Pa naravno da slavimo njegovu smrt, jer Hriscanstvo je na tome i osnovano! Bez njegove smrti nema oprosta greha a bez njegovog vaskrsenja nema ni zivota!

Zato je simbol krsta sasvim prikladno simbol - "smrti i vaskrsenja Hristovog"!

Nama je "krst mudrost, a njima je sablazan"! I po tome se vidi da oni Hriscani nisu! Najveci protivnik krsta Hristovog i stradanja na njemu je sotona..

Kad je Hristos govorio ucenicima - "evo idemo u jerusalim i Sina covecjeg ce predati na smrt.. da ga ubiju.." Petar ga stade odvracati govoreci: "Boze sacuvaj, nece to biti od tebe", a ovaj mu rece: "Dalje od mene sotono, jer ti mislis misli ljudske a ne Bozje".

Dakle, ovde nas optuzuju da slavimo Hristovu smrt (spravu za mucenje). A to rade, zato sto je u njima sotona!

Poslednja izmena:
Natrag