Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
ili Albert Rivera. I sama sam pisala o tom čovjeku koji je doslovno pobjegao iz ludnice, ali njemu je on vjerodostojan svjedok jer mu potvrđuje neko njegovo uvjerenje. Ne može se tu ništa, a kamoli dokazati istinu valjanim argumentima.
Alberto Rivera jest izmislio da je bio učitelj latinskog, hvalio se time, no kada su ga protestanti pitali da kaže neku riječ nije znao beknut ništa na latinskom jeziku. To da je pobjegao iz ludnice ne znam.
Sve mi se više čini da obje strane malo pretjerujete, ne mislim ništa loše nego ne trebaš biti lud da bi bio prevarant, baš naprotiv.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Taj glas koji je Stvarnoslap čuo sigurno nije od Boga, već od zlih duhova kojima je ispunjen.

Bolje bi bilo da ti provjeriš 'glasove koje ti čuješ'. Evo, slijedeći put kada ti se objavi taj 'tvoj bog', priupitaj ga: Bože, jesi li se ti zavadio, a nedaj Bože' možda i potukao sa svojim sinom Isusom, jer si me trideset godina uvjeravao da je tvoj Sin Isus Bog u svemu jednak tebi, a evo od neki dan, kako mi Kainos posla neke materijale, govoriš mi da tvoj sin Isus nije Bog i da je to izmišljotina "babilonsko-katoličke religije.

I još ove 'moj bože', jesi li onda Isusa izbacio i iz Svetinje nad Svetinjama, gdje je Isus bio kada ga je tamo posjetila naša "majka Ellen White".

Jer sveznajuċi Bog sigurno zna da sam ja Stvarnoslapu mnogo puta odgovorio na sve njegove tvrdnje.
Pa i na ovu dva puta.

Sveznajući sigurno sve zna, od njega mi je data i istina o "majci ti Jeli'. Ali ovaj 'tvoj bog' koji je 'Isusa izbacio iz svoje kuće', jer Isus više nije Svemogući Bog pa mu nije ni mjesto u Očevoj kući koji je Svemogući Bog, veze s Bogom nema. A tko je, mućni glavom.

Dakle, Bog se tako ne igra sa ljudima,

Upravo tako. Sigurno Bog nije ovaj koji ti sada nakon trideset godina tvrdi nešto potpuno suprotno od onoga što ti je tvrdio prethodnih trideset godina. Bog ne laže i ne opovrgava samog sebe.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
To da je pobjegao iz ludnice ne znam.
Sve mi se više čini da obje strane malo pretjerujete...

O Riveri i njemu sličnima se dosta pisalo na ovom forumu, pa ne želim ni minutu više potrošiti na njega.
Imaš temu: Alberto Rivera

Istraži sama.
Ja nisam pretjerala ni u čemu, podatak da je pobjegao iz ludnice gdje je bio liječen iznio je jedan protestant Metz? koji ga je na kraju raskrinkao i protestanti su to pošteno priznali. Kao siroče on je živio sa sestrom u sirotištu gdje je imao neki kontakt s isusovcima. I to je bilo sve što se tiče isusovaca. Alberto Rivera je imao disocijativni poremećaj ličnosti. I s tom dijagnozom nije čudno da je radio to što je radio.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta.

Taj glas koji je Stvarnoslap čuo sigurno nije od Boga, već od zlih duhova kojima je ispunjen.

Ja poštujem dobre Katolike, i verujem da bi se mnogi od tih Katolika zgrozili kada bi znali kako se dotični ponaša, šta piše, i koliko laže.

I o tebi imam pozitivno mišljenje. Ali ti je greška što podržavaš ovog moralnog nazadnika.
Umesto da ga ukoriš, i posavetuješ, jer ovde sramoti vašu crkvu.

Laodikeja, već smo govorili o tome.. Nisam ja pozvana, niti bilo tko od nas, koriti jedni druge. Svaki za sebe mora znati gdje je mjera. To je onaj nutarnji glas koji nas opominje da ne kažemo drugom " luđače", "glupane", "lažove"...
Ti isto Slapa nazivaš lažovom kao i on tebe. Ja neću ulaziti u to.
Sa Slapom i drugim katolicima, (kao i sa Miretom) dijelim isto vjerovanje i u tome ga/ih apsolutno podržavan.
S adventistima i protestantima općenito, nemam problema ukoliko nisu izrazito netolerantni prema Katoličkoj Crkvi ili podli.
Smatram da protestantizam u globalu ni u čemu nije naštetio Katoličkoj Crkvi, pa to neće biti ni u budućnosti.
Već sam napisala da je sekularni i bezbožni duh koji je zavladao svijetom najveći neprijatelj kršćanstva, kako Katoličke tako i Pravoslavne Crkve, adventizma i svih ostalih protestanskih crkava.
I još nešto važnije: pravi neprijatelj nije onaj koji izvana napada već onaj koji je zatvoren u vlastitoj kući. To znači da je prava opasnost u vlastitim redovima. Znaš i sam kako je to u adventizmu, kao što i ja znam mnogo toga što je loše, a to čine katolici.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.

Bog te blagoslovio, kao i sve ostale.

Bog će uskoro sve urediti, i sam objaviti puninu istine.

Ali, bez obzira, već danas se po rečima i delima vidi ko je na Božjoj strani.

A vidi se ko laže, jer novo što je Stvarnoslap slagao u poslednjem komentaru je to "da sam ja izjavio da je Isus jednak meni"

E, Isus jednak meni"

Užas.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A vidi se ko laže, jer novo što je Stvarnoslap slagao u poslednjem komentaru je to "da sam ja izjavio da je Isus jednak meni"

Lažeš, ja to nisam napisao u svom prethodnom komentaru. Uostalom citiraj moje riječi pa da provjerimo.

Ali, napist ću u ovom komentaru. Po tvom mišljenju, Isus tebi nije ni do gležnja. Ipak si ti nasljednik Ellen White, a Isus obični prorok.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Lupaš ko Maksim po diviziji.

Jasam običan smrtni čovek, pozvan od Boga na službu propovednika i vesnika Božjeg

Isus je spasitelj sveta, biće jednako Bogu Ocu.

A evo šta si napisao u prethodnom komentaru:

"""jer si me trideset godina uvjeravao da je tvoj Sin Isus Bog u svemu jednak tebi"""

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
A evo šta si napisao u prethodnom komentaru:

"""jer si me trideset godina uvjeravao da je tvoj Sin Isus Bog u svemu jednak tebi"""

Tako je. Dakle, pitaj Boga zašto te je trideset godina uvjeravao da je On Trojstvo i da je Njegov Sin Isus Krist Svemogući Bog, a sada ti govori da On Bog nije Trojstvo i da njegov Sin Isus nije Bog. Priupitaj ga, ovako: Bože, zašto si “promijenio pjesmu”?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nikada me nije osvedočavao u to da je Bog trojstvo.
Niti mi je ukazivao na to kao na nešto potrebno za spasenje.

A ja i sada verujem da je Isus jednak Ocu i da ima Božansku prirodu.

Ali, ne postoji biblijski dokaz da verujemo u Isusa kao Boga da bi bili spaseni.

Biblija se bavi njegovom ulogom spasitelja i posrednika pred Ocem za naše grehe.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire.

Ipak si neupucen.

Postoje tri papske titule koje sam pomenuo, koje pojedinacno daju zbir 666.

Postojala je kruna sa titulom Vcarivs filli dei, sa rubinima iza kojih su bila slova.

Ja sam tu sliku vec postavio pre dosta vremena.

Mozda su tu krunu uklonili da dele papama, iz razloga protestanata koji su izracunali broj imena zveri.

I Adventisti veruju isto u te tri titule koje daju zbir 666.

Evo krune sa titulom VICARIVS FILLI DEI.

I druga sa sve tri titule koje daju pojedinacno zbir 666.

Sto su slike ovako mutne? Ne znam izvor odakle su? Kako god, adventisti ne uce ovo zvanicno. To su price..

Cak i da je ovo istina, meni te racunice nista ne znace.. Mnoga imena mozes pretvoriti u 666. Ali ipak, objasni mi kako si slovo U pretvorio u rimski broj 5?

EDIT:

Ovde na slici pise VICARIVS umesto VICARIUS sto je tacan latinski naziv. Znaci falsifikat Laodikeja!

Sto sebe glupostima kompromitujes stalno?

Poslednja izmena:
Natrag