- Učlanjen(a)
- 27.03.2023
- Poruka
- 737
Hvala ti na iskrenom odgovoru. Lijep pozdrav i svako dobrobez_imena
Ne, Ellen Whiite nije to napisala o 666, vec je to analiza koju prihvataju skoro svi protestanti.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Hvala ti na iskrenom odgovoru. Lijep pozdrav i svako dobrobez_imena
Ne, Ellen Whiite nije to napisala o 666, vec je to analiza koju prihvataju skoro svi protestanti.
Stvarnoslap.
A VICARIVS FILLI DEI postoji.
Stvarnoslap.
Sam sebi protivrecis, jer u imenu GOULD ne postoji slovo V, vec U.
Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest." Šta znači broj 666? Ako pogledate kapu koju papa često nosi, videćete da na njoj piše "VICARIUS FILII DEI", što znači "zamenik sina Božjeg". U tom natpisu leži odgovor. Ako su vam poznati rimski brojevi lako možete izračunati: V=5, I=1, C=100, A,R=0, U=V=5, S=F=0, L=50, D=500, E=0; 5 + 1 + 100 + 1 + 5 + 1 + 50 + 1 + 1 + 500 + 1, i kad se sve to sabere dobijamo broj 666. Znači, svako slovo u natpisu na kapi koju papa nosi ima određenu vrednost u rimskim brojevima. Zbir tih brojeva, odnosno slova daje broj 666. Proročanstvo je zaista fascinantno.
Ellen White nikada nije ubijala Hriscane,
Ellen White je milijunima ljudi zatvorila vrata neba i kraljevstva Božjega. Dakle, ne samo da nije ubila nikoga, nego je poubijala ljude na najgoru smrt.
P.S. I ne odgovori ti meni kako je u slučaju pape: U = V = 5, a u slučaju Ellen White to ne dopuštaš?
Ne pase mu, jednostavno..
Sad sam proverio i jeste VICARIUS nije VICARIVS..
Evo ovde na wikipediji: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vicarius_Filii_Dei
Dakle, protestantima je trebalo, pa makar to bilo izmišljanjem i namještanjem, doći do toga da papu identificiraju kao 666. U zadnje stoljeće dva, upravo su adventisti sedmog dana najviše eksploatirali ovu "protestantsko-sotonsku laž.
Ti se vjerojatno ne sjećaš, prije 6-7 godina na ovom forumu Jurivaka je fotošopirao papinu tijaru i dodao na nju natpis: Vicarius Filii Dei. Kad je to ugledao Laodikeja, pa se rastrčao raznositi okolo tu "Jurivakinu tijaru", to je izgledalo kao kad se autistična djeca nečemu obraduju i tu radost pokazuju. Kasnije mu je Jurivaka rekao da kako je ta tijara nastala, da ju je on 'fotošopirao', i nakon toga ju je izbrisao sa svih tema gdje ju je Laodikeja kopirao.
Mire, vratio si se u Adventizam, a sa Adventizmom blage veze nemas.
Mene osuđuješ za numerologiju, a sada licemerno podržavaš stvarnoslapa.
I kakve veze ima nekakav datum rođenja koji se čas sabira, čas množi.