Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap.

A VICARIVS FILLI DEI postoji.

Ne postoji. I to dvostruko ne postoji. Dvostruko lažeš.

Prvo, uopće ne postoji latinska riječ VICARIVS, nego ova latinska riječ glasi: VICARIUS.

Drugo, ne postoji papina titula Vicarius Filli Dei, nego je papina titula: Vicarius Christi.

Stvarnoslap.

Sam sebi protivrecis, jer u imenu GOULD ne postoji slovo V, vec U.

Ovo sam od tebe naučio. Ti si me ovako 'poučio', vidi, 'tražitelju zvijeri': :)

Ko ima um neka izračuna broj zveri: jer je broj čovekov i broj njezin šest stotina i šezdeset i šest." Šta znači broj 666? Ako pogledate kapu koju papa često nosi, videćete da na njoj piše "VICARIUS FILII DEI", što znači "zamenik sina Božjeg". U tom natpisu leži odgovor. Ako su vam poznati rimski brojevi lako možete izračunati: V=5, I=1, C=100, A,R=0, U=V=5, S=F=0, L=50, D=500, E=0; 5 + 1 + 100 + 1 + 5 + 1 + 50 + 1 + 1 + 500 + 1, i kad se sve to sabere dobijamo broj 666. Znači, svako slovo u natpisu na kapi koju papa nosi ima određenu vrednost u rimskim brojevima. Zbir tih brojeva, odnosno slova daje broj 666. Proročanstvo je zaista fascinantno.

Uočimo ovdje nekoliko stvari.

1. Pogledajte svi kako ovaj čovjek laže. Sotonski laže. Gore tvrdi, kada je u imenu ELLEN GOULD WHITE, kako slovo U ne može biti V = 5. A pogledajte dolje, kada je papu htio predstaviti đavlinom, kako je napravio akrobaciju i izjednačio: U=V=5. :bfghb:

2. Uočite da je Laodikeja preuzeo izmišljenu papinu titulu, jer papa nikada nije nazivan Vicarius Filii Dei. Dakle, blamaža i besmisao.

3. Osim što ime ELLEN GOULD WHITE iznosi točno 666, pogledajte još kako joj se i datum rođenja u sve ovo uklapa:

Ellen White je rođena 26. 11. 1827. godine. Pogledajmo:

Datum i mjesec rođenja: 26 + 11 = 37
Godina rođenja 1827: 1 + 8 + 2+7 = 18
---------------------------------
37 x 18 = 666 (žig zvijeri) ;)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A zver, ili zena bludnica kojoj je obelezje 666 koja cini blud sa carevima zemaljskim, i pijana od ubistva Hriscana vlada u Rimu.

Ellen White nikada nije ubijala Hriscane, niti bludnicila sa carevima zemaljskim.
Niti vlada u Rimu.

Evo.

RAZOTKRIVANJE ŽENE BLUDNICE IZ OTKRIVENJA NA OSNOVU SEDAM RIMSKIH BREŽULJAKA

"I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
I reče mi anđeo: Što se čudiš?
Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi" ( otkrivenje 17. 6 - 9 ).

Sedam Rimskih brežuljaka

Sedam brežuljaka Rima istočno od Tibra čine srce Rima.
Sedam brežuljaka ranijeg Rima bili su: Cermalus, Cispius, Fagutal, Oppius, Palatium, Sucusa i Velia. Oni se naročito pominju u mitologiji, religiji i politici. Smatra se da je prvobitni Rim sagradio Romul na brdu Palatin (Collis Palatinus).

U početku je na sedam brežuljaka bilo nekoliko naseobina koji nisu sebe smatrali gradom Rimom. Stanovnici ovih brežuljaka počeli su da učestvuju u religioznim igrama i tako su počeli da se okupljaju.
Grad Rim je nastao tako što su ta odvojena naselja počela da se udružuju i isušuju močvarne doline između brežuljaka, pretvarajući ih u tržnice i forume.

Danas poznato Vatikansko brdo (italijanski:Vaticano, od latinskog: Collis Vaticanus) je severozapadno od Tibra i nije jedno od sedam brežuljaka Rima. Takođe se ni brda Pincian (italijanski: Pincio, od latinskog: Mons Pincius), na severu, i Janikulum (italijanski:Gianicolo, od latinskog: Ianiculum), na zapadu, ne ubrajaju u sedam brežuljaka.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White nikada nije ubijala Hriscane,

Ellen White je milijunima ljudi zatvorila vrata neba i kraljevstva Božjega. Dakle, ne samo da nije ubila nikoga, nego je poubijala ljude na najgoru smrt.

P.S. I ne odgovori ti meni kako je u slučaju pape: U = V = 5, a u slučaju Ellen White to ne dopuštaš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne pase mu, jednostavno..

Sad sam proverio i jeste VICARIUS nije VICARIVS..

Evo ovde na wikipediji: https://en.m.wikipedia.org/wiki/Vicarius_Filii_Dei

Jedna je stvar ovo što kažeš da nije VICARIVS nego VICARIUS. A druga stvar je da je ovo od protestanata izmišljena papina titula. Papina titula je Vicarius Christi - Kristov namjesnik. Dakle, protestantima je trebalo, pa makar to bilo izmišljanjem i namještanjem, doći do toga da papu identificiraju kao 666. U zadnje stoljeće dva, upravo su adventisti sedmog dana najviše eksploatirali ovu "protestantsko-sotonsku laž. I pogledaj kako se baš na njima obistinjuje ona poznata - "tko pod drugim jamu kopa, sam u nju pada", jer ime njihove proročice EGW iznosi broj zvijeri = 666.

Ti se vjerojatno ne sjećaš, prije 6-7 godina na ovom forumu Jurivaka je fotošopirao papinu tijaru i dodao na nju natpis: Vicarius Filii Dei. Kad je to ugledao Laodikeja, pa se rastrčao raznositi okolo tu "Jurivakinu tijaru", to je izgledalo kao kad se autistična djeca nečemu obraduju i tu radost pokazuju. Kasnije mu je Jurivaka rekao da kako je ta tijara nastala, da ju je on 'fotošopirao', i nakon toga ju je izbrisao sa svih tema gdje ju je Laodikeja kopirao.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Dakle, protestantima je trebalo, pa makar to bilo izmišljanjem i namještanjem, doći do toga da papu identificiraju kao 666. U zadnje stoljeće dva, upravo su adventisti sedmog dana najviše eksploatirali ovu "protestantsko-sotonsku laž.

Ko je prvi to izmislio? Da li se ta titula spominje u Velikoj Borbi kod Elen White? Ja se ne secam da sam to procitao?

EDIT:

Proverio sam, istina, taj naslov ne postoji ugraviran na papskoj kruni, ali postoji kao naslov koji se s vremena na vreme koristio za Papu. Podupire ga donacija konstantina.. Naslov se pominje i u francuskom katekizmu (kao - vicaire du Fils de Dieu), i nekim drugim katolickim izvorima. Nekoliko Papa pominje isti naslov, katolicka izdanja itd.. Sta cemo sad sa tim? Ne zelim nista da krijem, pa ni ovo da se pojavljuje..

Ali da li adventisti stvarno tvrde da se taj naslov nalazi na kruni? Nisam to pronasao, vec potpuno suprotno, da su adventisti odbili to kao dokaz, jer se ne nalazi ni na jednoj papskoj kruni!

Pored toga, ja imam knjigu u kojoj se pojavljuje ovakva tvrdnja, ali tu knjigu nije stampala zvanicna "adventisticka crkva", vec "reformni pokret adventista sedmog dana".

Laodikeja ocigledno skuplja djubre!

Ti se vjerojatno ne sjećaš, prije 6-7 godina na ovom forumu Jurivaka je fotošopirao papinu tijaru i dodao na nju natpis: Vicarius Filii Dei. Kad je to ugledao Laodikeja, pa se rastrčao raznositi okolo tu "Jurivakinu tijaru", to je izgledalo kao kad se autistična djeca nečemu obraduju i tu radost pokazuju. Kasnije mu je Jurivaka rekao da kako je ta tijara nastala, da ju je on 'fotošopirao', i nakon toga ju je izbrisao sa svih tema gdje ju je Laodikeja kopirao.

Uopste nisam video, mozda ja nisam bio tada na forumu, mozda je bilo i pre toga.. A da nije mozda tvrdio da mu je Bog to otkrio preko Jurivake? :)

Nego U nije V, ja mislim da u rimskoj tablici i ne postoji brojcana vrednost za U. Ako ne postoji onda ne pretvaras jedno slovo u drugo..

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire, vratio si se u Adventizam, a sa Adventizmom blage veze nemas.

 Mene osuđuješ za numerologiju, a sada licemerno podržavaš stvarnoslapa.

I kakve veze ima nekakav datum rođenja koji se čas sabira, čas množi.

Osim toga, tog datuma kada je rođena Ellen White - rođeno je milione drugih beba u svim delovima sveta, i to iz različitih različitih vera, Katolika, Pravoslavaca, Protestanata, budućih sveštenika, propovednika, itd..

I mnogi drugi datumi rođenja daju zbir 666.

A nije uopšte u pitanju samo broj 666, već sva druga biblijska obeležja po kojima se prepoznaje ko je antihrišćanska sila koja je u prošlosti ubijala Hristove sledbenike, pravila kompromis sa carevima zemaljskim, i koja će to činiti u budućnosti.

Dakle, sve je jasno.

A sve drugo su trice i kučine.

I ne postoji jedna, već tri papske titule koje daju zbir 666.

- VICARIVS FILII DEI (Zamenik Sina Bozjeg)

- LATINUVS REX SACERDOS (Latinski car i svestenik)

- DVX CLERIS (vodja svestenstva - Prvosvestenik

I ime bivšeg pape "Jovan Pavle drugi" na Latinskom jeziku daje zbir 666.

Dodao bih još nesto bitno u vezi broja 666.

U svetu postoji mnoštvo imena i datuma rođenja ljudi koji daju zbir 666.

Mi bi sada trebali da zaključimo da su svi oni biblijska zver.

Naravno da ne.

Jer to je sve efekat "LEX NATURALIS" ili zakon prirode, ako nema drugih potrebnih elemenata.

Mi u vezi Rimokatolicke crkve kao antihriscanske sile imamo i biblijske elemente koji to jasno pokazuju, i imamo istorijski kontekst koji je to dokazao u istoriji i jos uvek dokazuje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire, vratio si se u Adventizam, a sa Adventizmom blage veze nemas.

Ja ako se vratim, sigurno necu pisati ovakve gluposti koje ti postavljas. Gde ti je papska kruna sa ovim natpisom kod adventista? Oni su odbacili ovo kao neosnovano! Ne optuzuju katolike za nekakvu krunu!

Zasto lazno predstavljas adventiste?

Mene osuđuješ za numerologiju, a sada licemerno podržavaš stvarnoslapa.

Ko podrzava bilo cije racunice? Ja sam napisao da se ne moze U pretvarati u V. U tablici rimskih brojeva ne postoji numericka vrednost za U, pa ako ne postoji, onda preskaces to slovo, ne sabiras ga!

A sta si ti radio, ti si prebacio U u V, i to sabiras!

Dakle, cak i da uzmemo ovu tvoju racunicu, ti si pogresno racunao!

I kakve veze ima nekakav datum rođenja koji se čas sabira, čas množi.

Ja nisam podrzao nicije racunanje, ni Slapovo ni tvoje! Ali ti cas sabiras cas mnozis u drugim racunima, pa je skroz neosnovan taj tvoj prigovor Slapu!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.

Ipak si neupucen.

Postoje tri papske titule koje sam pomenuo, koje pojedinacno daju zbir 666.

Postojala je kruna sa titulom Vcarivs filli dei, sa rubinima iza kojih su bila slova.

Ja sam tu sliku vec postavio pre dosta vremena.

Mozda su tu krunu uklonili da dele papama, iz razloga protestanata koji su izracunali broj imena zveri.

I Adventisti veruju isto u te tri titule koje daju zbir 666.

Evo krune sa titulom VICARIVS FILLI DEI.

I druga sa sve tri titule koje daju pojedinacno zbir 666.

Prilozi

• images (1).jpg
    images (1).jpg
    13,3 KB · Pregleda: 3
  • images (3).jpg
    images (3).jpg
    8,1 KB · Pregleda: 3
Poslednja izmena:
Natrag