Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Evo još malo Luthera što kaže o Bibliji i trojstvu i kako se podudara ono u Starom i Novom Zavjetu gdje i Mojsije kaže da je Isus Bog, jedini istiniti Bog

Again, Paul makes mention of Christ in different phrase, saying: “Neither let us tempt Christ, as some of them also tempted, and were destroyed of serpents.” 1 Corinthians 10:9. Now, keeping this verse in mind, note how Paul and Moses kiss each other, how clearly the one responds to the other. For Moses says ( Numbers 14:22): “All those men… have tempted me these ten times, and have not hearkened to my voice,” and in this connection the speaker is represented by the term “Lord,” everywhere in the Bible printed by us in capitals to indicate a name belonging only to the Eternal, applicable to none but the one true God. Other terms used to designate God are sometimes applied also to men, but this word “Lord” refers only to God. Now, Moses says: “And the Lord [Adonai, the true God] said… All these men… have tempted me these ten times.” Then comes Paul explaining who this God is—saying they tempted “Christ.” Crawl through this statement if you may; the fact remains that Paul declares it was Christ who was tempted, and Moses makes him the one eternal and true God. Moreover, Christ was not at that time born; no, nor were Mary and David. Nevertheless, the apostle plainly says, They tempted Christ, let us not also tempt him. 8. Certainly enough, then, Christ is the man to whom Moses refers as God.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslap.

Da je Isus tvoj spasitelj i da si ga stvarno primio - ti bi imao Isusov duh.
Jer Isus i apostoli, i cak sta vise Hriscani - se tako ne ponasaju.

Ti pokazujes suprotno, da je u tebi sotonski duh mrznje i netrpeljivosti, i svih onih kvarnih rodova bezboznosti opisanih u bibliji, i koje sotona stvara u coveku.

Tako da nemoj ovde lagati da ti imas nesto sa Isusom.

Ja bih prvi voleo da se iskreno obratis i napustis sluzbu mrznje koja vodi u propast.
Ali, ti to ne zelis.

A sto se tice Isusovog Bozanstva, vec sam objasnio da Adventisticka crkva uci da je Isus vecni Bog zajedno sa Ocem i Svetim Duhom.
I da samo pojedinci imaju drugaciji stav.

Zao mi te je, ali si sam kriv sto si dopustio da dodjes u ovakvo jadno stanje potpunog otvrdnuca i demonizacije.

Isusa su objesili jer je On Istina. Zato, i ja pristajem trpiti sve ove laži i proklinjanja s tvoje strane za iznošenje istine o Ellen White i tvojoj subotarskoj sekti. Kad bi ti imao argumente za opovrgnuti, na primjer, moju tvrdnju da je Ellen White najveća plagijatorica u povijesti čovje čanstva, onda bi ti te argumente iznio ovdje, umjesto što ovakvom mržnjom nasrćeš na mene.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam te protivargumente vec izneo.

A ko ima mrznju to je svima ocigledno.
Jer ja se ne bavim drugim ljudima i ne napadam ih vec ti, i to vec godinama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kad bi ti imao argumente za opovrgnuti, na primjer, moju tvrdnju da je Ellen White najveća plagijatorica u povijesti čovje čanstva, onda bi ti te argumente iznio ovdje, umjesto što ovakvom mržnjom nasrćeš na mene.

Ja sam te protivargumente vec izneo.

Možda mi je promaklo, pa daj, molim te, iznesi ponovo te svoje protivargumente za moju tvrdnju da je Ellen White plagirala ovog autora.

1680121734567.png

Napomena 1. Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo.

Napomena 2. Primjetite u vrhu uokvirene godine. Knjiga J.C. Geikie objavljena je 10 godina prije slanja savjeta Ellen White Olsenu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Godinama to cinim, a ti ponavljas isto.

Nema svrhe.

A i u nekom od predhodnih komentara sam na to odgovorio, o plagiranju.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Odgovorio sam vec o plagiranju.

Ellen White nije plagirala tekstove.

Ja verujem da je rukovodstvo crkve kasnije izbacivalo ili dodavalo neke tekstove nakon smrti Ellen White.

Tako da imamo pojedinih razlika iz originalnih tekstova iz peroda do 1915, i onih iz kasnijih godina.

Ali, da je Ellen White sama plagirala svoje tekstove - to su izmisljotine i podmetanja protivnika.

Inace, ona jeste sama pisala tekstove, i ona sama svedoci da je ustajala vrlo rano da bi pisala.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ellen White nije plagirala tekstove.

Ja verujem da je rukovodstvo crkve kasnije izbacivalo ili dodavalo neke tekstove nakon smrti Ellen White.

Tako da imamo pojedinih razlika iz originalnih tekstova iz peroda do 1915, i onih iz kasnijih godina.

Ali, da je Ellen White sama plagirala svoje tekstove - to su izmisljotine i podmetanja protivnika.

Dakle, tvrdiš da je u tekst pisma, koje je Ellen White napisala 1892. godine Olsenu, tekst autora Geikie-a, iz 1882., ubacio netko drugi, a da ga nije kopirala i plagirala Ellen White!?

Iskreno, meni je ovo teško povjerovati, ali daj dokaze da je netko drugi ovo ubacio u njezin tekst.

1679947436633.png

Napomena 2. Primjetite u vrhu uokvirene godine. Knjiga J.C. Geikie objavljena je 10 godina prije slanja savjeta Ellen White Olsenu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Dakle, tvrdiš da je u tekst pisma, koje je Ellen White napisala 1892. godine Olsenu, tekst autora Geikie-a, iz 1882., ubacio netko drugi, a da ga nije kopirala i plagirala Ellen White!?

Iskreno, meni je ovo teško povjerovati, ali daj dokaze da je netko drugi ovo ubacio u njezin tekst.

1679947436633.png

Odlično. Sada si priznao da tebi uopće nije bitno je li Ellen White plagirala druge autore. Kako se iz gornja dva paralelno postavljena teksta jasno vidi "divljačko prepisivanje" Ellen White od autora Geikie-a, ti zapravo govoriš slijedeće - Boli me ona stvar, je li Ellen White prepisivala ili nije, ona je za mene boginja. A 'bogovima' i 'boginjama' je sve dopušteno, pa i druge krasti i plagirati.

Ovo tvoje priznanje je zlata vrijedno, jer je tipično za skoro sve subotare. Naime, 90% subotara ne bi odbacilo Ellen White da ih suočite s nepobitnim činjenicama da je ta žena, na primjer, pobila tisuće ljudi. Jer, 'bogovima' njihovi klanjatelji dopuštaju i da ubijaju, i opet ostaju njihovi klanjatelji.

Natrag