Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Opet bogohuliš. U vezu dovodiš Boga i bogohulnicu, plagijatoricu, lažljivicu, alkoholičarku i brakolomku Ellen White.

Da, sve je to bila u tvojim kosmarnim snovima.

A ne slusas ni Mireta, i ponavljas tvoje stare prljave lazi godinama.

Umesto da se vavis svojom crkvom - ti se bavis drugima...demonizirani covece.

Ako sam što slagao, dokaži. Ako li ne, zašto me ovako bezočno napadaš?

Evo, naveo sam gore pet činjenica o Ellen White, ti niti jednu od njih nisi činjenično opovrgnuo, ali se ne libiš mene nazivati lažovom i "demoniziranim čovjekom". Evo ti ponovo šansa da "spasiš i proročicu i sebe", a mene razotkriješ kao lažova i demoniziranog čovjeka. Naravno, za to moraš činjeničnim argumentima opovrgnuti tvrdnje o Ellen White koje sam ja iznio. I predlažem da idemo redom, jednu po jednu moju tvrdnju.

Prva moja tvrdnja - Ellen White je bogohulnica.

Pitam - zar ne bismo bogohulnikom danas nazvali onoga tko bi naučavao da je, na primjer, 01.01.2023. završilo vrijeme pokajanja i spasenja za grešnike? Naravno, svatko razuman i bogobojazan takvog bi nazvao bogohulnikom.

A sada čujmo što je Ellen White, malo manje od deset godina, vjerovala i naučavala:

S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti,...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Laodikeja, izvoli i dokaži da sam ja nešto lagao.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne znam o kakvom datumu 1. 1. 2023 govoris.

Elen White nikada ovaj datum nije pominjala.

Sto se tice 1844 godine, to su tada verovali pripadnici svih crkava i Katolici - koji su bili okupljeni oko Milera.
Jer je Miler pogresno protumacio izraz "SVETINJA" iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje, i propovedao da se izraz Svetinja odnosi na zemlju i da tada dolazi Hristos.

Kada je Bog dao svetlost o ociscenju nebeske Svetinje, tada ni Ellen White koja je tada imala 17 godina i ostali - nisu vise u to verovali.

Oni koji su odbacili ovu svetlost o ociscenju nebeske Svetinje, oni su onemogucili da Isus za njih posreduje, i bili su odbaceni.

Oni su se vratili svojim maticnim crkvama, a od grupe koja je primila ovu svetlost - Bog je podigao narod ostatka.

Dakle, ipak si slagao i izvadio iz konteksta desavanja.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Kada je Bog dao svetlost o ociscenju nebeske Svetinje, tada ni Ellen White koja je tada imala 17 godina i ostali - nisu vise u to verovali.

Hoćeš reći da su bogohulnost vjerovali i naučavali 8 godina. Pa kako onda netko, tko bogohuli 8 godina, može sebe nazvati "Božjom vjesnicom". I kakvi ste svi vi koji je slijediti, i vjeru u nju u svojim temeljnim vjerovanjima ispovjedate, ravnopravno s ispovjedanjem vjere u Boga, a ona tešku bogohulnost naučavala?

Oni koji su odbacili ovu svetlost o ociscenju nebeske Svetinje, oni su onemogucili da Isus za njih posreduje, i bili su odbaceni.

Ma nemoj!? Kako netko može Isusa, Svemogućeg Boga, onemogućiti? Ti ovdje bogohuliš. To je prvo. A drugo, Ellen White nije tvrdila niti napisala da Isus 'nije u mogućnosti spasiti grešnike' (iako je i ovo teška bogohulnost) nego je naučavala da je toga dana (22.10.1844.) jednostavno 'završilo vrijeme za pokajanje i spasenje grešnika = TEŠKO BOGOHULJE.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je sve tako u tvojoj zloj glavi i mozgu nad kojim je sotona uzeo upravu.
Ti si bogohulnik nesretnice jedan.

I ovde smo videli kako izvrces.

 Nije niko rekao da je neko Isa onemogucio da vrsi posrednicku sluzbu.
Vec da su oni koji su odbacili svetlost o Svetinji onemogucili da Isus ZA NJIH POSREDUJE svojom neverom.

Sve ostalo sam jasno obrazlozio.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To je sve tako u tvojoj zloj glavi i mozgu nad kojim je sotona uzeo upravu.
Ti si bogohulnik nesretnice jedan.

Dakle, nisi uspio opovrgnuti činjenicu da je Ellen White bila bogohulnica. Vrijeđanja i proklinjanje ti ne priznam kao argumente.

P.S. Slijedeće na redu bit dokaz da je Ellen White bila teška plagijatorica - kradljivica.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
2. Ellen White je najveća plagijatorica u povijesti ljudskog roda

U pismu napisanom 1905. Ellen White tvrdi da joj je Isus rekao: "Napiši poruke koje ti dajem, da ih ljudi dobiju." Zatim dodaje:

Ove su poruke napisane onako kako mi ih je Bog dao. Sama od sebe ne bih mogala iznijeti ove knjige, ali Gospodin mi je dao pomoć svoga Svetoga Duha. Ove knjige sadrže upute koje mi je Bog davao gotovo pola stoljeća. Sadrže svjetlo s neba i podnijet će ispit istrage. (Ellen White, Letter 39, 1905)

Adventisti s ponosom ističu kako je Ellen White napisala stotinu tisuća stranica tiskanog teksta. I naravno da tolike knjige i tolike tekstove nije mogla sama napisati, i u tome je Ellen White u pravu, samo što ćemo se sada uvjeriti da sa ovom njezinom “klepto-skribomanijom” Bog nema baš nikakve veze, nego je to sve sotonino djelo.

Pogledajte donji tekst, pročitajte napomene i bit će vam potpuno jasno:

1679947436633.png

Napomena 1. Sav obojani tekst se slaže gotovo u slovo.

Napomena 2. Primjetite u vrhu uokvirene godine. Knjiga J.C. Geikie objavljena je 10 godina prije slanja savjeta Ellen White Olsenu.

P.S. Razmislite. Kakva je to osoba koja ovako "divljački" krade tuđe tekstove, stavlja ih u svoje knjige (spise), "divljački" mlati novac prodajući ih, i još izjavi kako joj je sve ove riječi uputio sam Bog "direktno s prijestolja".

P.S. Čak su i sami neki adventisti analizirali opseg plagiranja u tekstovima Ellen White, i došli do zaključka kako to ide i preko 50% teksta. Računajmo najmanje, 50%, dolazimo do toga da je Ellen White pokrala 50 tisuća stranica tuđih tekstova.

P.S.S. Znate li koliko je 50 tisuća stranica (80-gramski papir) u kilogramima? :) To vam je 250 kg papira. :oops: Dakle, da biste prebacili tekstove koje je Ellen White pokrala od drugih, trebalo bi vam 5 dobrih magaraca. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.
Sve sto je Ellen White napisala dato joj je u otkrivenjima i nadahnucem od Gospoda.

A ona jeste citirala i druge autore kada se ne radi o prorockim tekstovima.

Posebno je citirala tekstove iz istorijskih knjiga onoga vremena.
Ali i zdravstvene savete...

Tako imamo u knjizi "velika borba" citate drugih autora.

I taj spisak knjiga iz kojih je citirala odredjene tekstove se nalazi na kraju knjige "velika boroba"

I to nema veze sa plagiranjem, vec je to ustaljena praksa svih knjizevnika i pisaca, da citiraju tekstove drugih autora.

Tako da to sto pises nema veze sa realnoscu.
Vec je iskljucivo stvar tvoje mrznje prema Ellen White i Adventistima.

A taj duh mrznje se oseca u svakoj tvojoj reci, da je mucno i citati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Nije ona ni pisala knjige, imala je svoje dnevnike gdje je kad je bila (ili barem tako kaže ) inspirirana Duhom Svetim pisala često bez točke i zareza, ponekad i teže definirane a ne lijepe oblikovane rečenice, a Mariann Davis je od toga stvarala čitljive knjige i snalazila se kako je mogla. Ako je baš takav plagijator kako nije optužena dok je bila živa, možda su i mogli nešto muljati jer je njen sin imao pečat s njenim potpisom no kako biti siguran u to da je to zloupotrijebio i to jedan navodno anti-trinitarac Willie White baš on objavi knjigu Čežnja vjekova koja uzdiže Kristovo Božanstvo i u kojoj piše da se grijeh može pobjediti samo uz treću osobu Božanstva, malo čudno. Jednostavno Biblija je Božja riječ a ne njeni spisi, nije ona rekla da su njeni spisi Biblija to ultra konzervativci govore tak, pa i takvi nalaze greške pa su onda samo originali Duha proroštva I-IV a i tamo bi se našlo grešaka i slično, ali dobro neka je svako uvjeren u svoje.
Sad će mi netko pokazati kako je ona napisala da su njeni spisi nadahnuti Svetim Duhom, ja tako mogu pokazati i izvući koju rečenicu gdje ona piše da nije nepogrešiva i slično i možemo tako u krug. ali bolje ne.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ako je baš takav plagijator kako nije optužena dok je bila živa,

Eno gore paralelno postavljeni tekstovi. Što se tebi čini je li što prepisala?

Je, bila je i optužena. Tražili su neki autorii zabranu nekih njenih tekstova.

Sad će mi netko pokazati kako je ona napisala da su njeni spisi nadahnuti Svetim Duhom, ja tako mogu pokazati i izvući koju rečenicu gdje ona piše da nije nepogrešiva i slično i možemo tako u krug. ali bolje ne.

Onda ti neću pokazivati. Ja ću samo dodati da osoba koja na više mjesta istakne da je svaku riječ koju je napisala dobila direktno s Božjeg prijestolja, a onda, kako ti reče, ustvrdi da ona nije nepogrešiva, očito nije zdrava, nije zdrava 'u glavu'. A i zaista je u ranoj mladosti, kad je imala desetak godina, udarena kamenom u glavu, što je kod nje ostavilo takvu traumu da više ni dana nije išla u školu.

Natrag