Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je.

Prihvatanje 28 Adventistickih ucenja..

Dar prorostva je jedno od njih.

18. DAR PROROŠTVA​

Proroštvo je jedan od darova Svetoga Duha.
Ovaj dar je znak raspoznavanja Crkve Ostatka i ispoljio se u službi Elen G. Vajt. Kao Gospodnji vesnik, njeni spisi su neprekidni i autoritativni izvor istine koja Crkvi obezbeđuje utehu, vođstvo, poučavanje i popravljanje.
Oni, takođe, naglašavaju da je Biblija merilo kojim se moraju ispitati sva učenja i iskustva. (Joilo 2,28.29.; Dela 2,14-21.; Jevrejima 1,1-3.; Otkrivenje 12,17.; 19,10.)
----------------

Dakle, ne vera u Ellen White kao spasiteljicu, posrednicu, itd.

Vec prihvatanje ucenja o daru prorostva.
A ovaj dar se ispoljio u sluzbi Ellen White kao Gospodnjeg vesnika crkve ostatka.

Amin!

Dakle, bio sam u pravu. Ne može nitko biti kršten u crkvi adventista sedmog dana, ako ne deklarira da vjeruje u Ellen White, konkretnije, ako ne deklarira da vjeruje u njezine spise.

Ovo je tipično za većinu sekti, Jehovini svjedoci, Mormoni, scijentisti, ..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
To je tvoje glediste.

Mi Adventisti verujemo u dar prorostva u novozavetnoj crkvi, i verujemo da je Bog dao prorostvo Ellen White, i da su ti spisi nadahnuti.

Nisam upoznat sa time sta je uslov krstenja u Rimokatolickoj crkvi, ali mislim da niko ne bi bio krsten u njoj kada bi izrazio sumnju da je papa sveti Otac, da je Marija posrednica, da se treba klanjati krstu, postovati svece, praznovati nedelju..itd..

A ovo je sve nebiblijska dogma crkve.

U Pravoslavlju ne postoje nikakvi uslovi.

Samo da se deklarises kao Pravoslavac.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, sve je to bila u tvojim kosmarnim snovima.

A ne slusas ni Mireta, i ponavljas tvoje stare prljave lazi godinama.

Umesto da se vavis svojom crkvom - ti se bavis drugima...demonizirani covece.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da, sve je to bila u tvojim kosmarnim snovima.

A ne slusas ni Mireta, i ponavljas tvoje stare prljave lazi godinama.

Umesto da se vavis svojom crkvom - ti se bavis drugima...demonizirani covece.

Klanjaš se proročici, koja je bila bogohulnica, plagijatorica, lažljivica, alkoholičarka i brakolomka, a mene proglašavaš demoniziranim!? Zaista su neke bolesti teške, a neke i neizlječive.

Eno ti čak ni Jovan više ne drži do Ellen White, priklonio se Muhamedu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti se klanjas svetom ocu papi, i ljudima, i od njih ocekujes spasenje.

Oni te i uce takvom pateticnom bolesnom laganju.

Kakva je ta tvoja crkva kad stvara takve moralne nazadnike.

Ali cak i posteni Katolici bi te se postideli.
Jer ima dobrih Katolika.
Ti si izrod, i samo sramotis svoju crkvu.

Adventisti pa i ja kao Adventista se klanjamo jedino Bogu.

Moj jedini spasitelj je Gosod Isus.

Amin!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Moj jedini spasitelj je Gosod Isus.

A što to s Isusom može imati jedan sljedbenik žene koja je bila bogohulnica, plagijatorica, lažljivica, alkoholičarka i brakolomka.

Osim toga, upravo te je duh te žene zadnjih tjedana natjerao da ispovjediš' - 'Isus nije Svemogući Bog'. Ako Isus nije Svemogući Bog, kako si ustvrdio, onda umjesto Isusa kao Spasitelja, jednako možeš odabrati Kainosa ili Jovana. Kasnije, ako ti se da zaj*ebavati, švrljaj dalje, pa Muhameda proglasi svojim spasiteljem.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, to je u vezi Ellen White tako u tvojim snovima.

A sto se tice Isusove prirode, njegova priroda je jednaka Bozjoj.
On je Bog zajedno sa Ocem, bilo da je od vecnosti, ili iznedren od Ocevog bica.

A ja iskustva sa Isusom imam, jer me on svakotrenutacno ispunjava svojim Duhom.
Dao mi je iskustvo isceljenja od bolesti, meni i mojim bliznjim, i mnoga druga iskustva.

Gde su tvoja?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ovako izgleda ‘sazrijevanje u vjeri’ adventista sedmog dana, njihovo ispovijedanje i obrazloženje te vjere. Vrijedi ovo za svu četvoricu ovih ovdje adventista.

1. Ja vjerujem u Trojstvo, jer je Trojstvo biblijska nauka. Trojstvo je vjera apostola i prvih kršćana.

Nakon 5, 10, 15 godina (ovisno kako koga klepi) adventisti ispovijedaju ovako:

2. Ja ne vjerujem u Trojstvo, jer pioniri adventista sedmog dana nisu vjerovali u Trojstvo.

P.S. :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap i slicni misle da ce ih spasiti formalno mahanje pamfletima da je Isus Bog, i da se treba klanjati Mariji.

Za takve su Isus i apostoli uzalud trosili reci o jednom duhovnom aspektu vere, koja podrazumeva promenu srca i misli Duhom Svetim, putem predanja, obracenja, i novorodjenja Svetim Duhom.

A forme su danas pune crkve.
I ona je najveca uvreda za Boga.
A kamoli toboze da ona ima nekakve veze sa spasenjem.

Ali Gospod ce uskoro sve probuditi.

Amin!

Natrag