Kršćanin se krsti ispovjedajući vjeru u Trojedinog Boga, a adventisti ispovjedajući vjeru u Ellen White

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
I Adventisti veruju isto u te tri titule koje daju zbir 666.

Evo krune sa titulom VICARIVS FILLI DEI.

I druga sa sve tri titule koje daju pojedinacno zbir 666.

Bolestan čovjek, zaista.

Evo činjenica i istine o ovoj subotarskoj isiotariji.

Samuele Bacchiocchi, adventistički profesor:

Čini se da je Uriah Smith bio prvi adventistički vođa koji je spomenuo Vicarius Filii Dei kao moguće tumačenje broja 666. Njegov se prijedlog prvi put pojavljuje u uvodniku objavljenom u izdanju The Review and Heralda od 20. studenog 1866.

Na kraju je ovo tumačenje Uriaha Smitha postalo široko prihvaćeno zbog utjecaja njegovih knjiga Daniel and the Revelation i The United States in the Light of Prophecy.

Izvori koje je naveo Uriah Smith kako bi podupro svoju identifikaciju broja 666 s papinom titulom Vicarius Filii Dei, izvještaji su dvojice očevidaca koji su tvrdili da su vidjeli natpis na papinoj tijari dok su bili u Rimu. Jedan je tvrdio da je vidio ispisanu papinsku tijaru u Vatikanskom muzeju, a drugi je svjedočio tijekom uskršnje mise. Oba su izvještaja diskreditirana činjenicom da papinske tijare nisu izložene u Vatikanskom muzeju, niti papa nosi tijaru za misna slavlja. Zlatna tijara s tri krune prvenstveno se koristila za krunidbu pape - praksu koju su prekinula posljednja tri pape, Ivan Pavao I., Ivan Pavao II. i Benedikt XVI.

Značajnu potragu za ispisanom papinskom tijarom proveo je 1905. Chas T. Everson, adventistički misionar koji je služio u Italiji. Na zahtjev nekoliko crkvenih vođa, posebno prof. Williama Prescotta, vodećeg adventističkog edukatora, Everson je proveo temeljitu istragu koja ga je providno odvela u samu papinu garderobu, gdje se čuvaju neke tijare.

Unatoč jedinstvenoj prilici da izbliza vidi nekoliko tijara, Everson je bio razočaran što ni na jednoj od njih nije pronašao natpis Vicarius Filii Dei. Napisao je: “No, iako smo bili zadovoljni što smo vidjeli briljantne krune, ipak smo bili razočarani što nismo pronašli predmet naše potrage; jer natpis Vicarius Filii Dei nije bio nigdje upisan na tijari, kao što popratne fotografije vrlo jasno pokazuju.” On zaključuje svoje izvješće, rekavši: “da budemo savršeno točni u našim izjavama, ne možemo reći da trenutno postoji natpis ove prirode na tijari” (Advent Review and Sabbath Herald, 27. srpnja 1905., str. 10).

Jednu od zadivljujućih slika papinske tijare koju je Everson poslao Generalnoj konferenciji modificirao je adventistički umjetnik koji je zlatnoj tijari dodao riječi Vicarius Filii Dei. Southern Publishing Association upotrijebio je ovu "dotjeranu" sliku tijare u revidiranom izdanju knjige Daniel and the Revelation Uriaha Smitha. Kada se suočila s inkriminirajućim dokazima, Generalna konferencija je odmah izdala naredbu da se zaustavi tiskanje svih daljnjih primjeraka knjige, dok se lažne slike ne uklone.
——————————————

Kao što možete vidjeti, riječ je o stoci, ovi subotari koji ‘fotošopiraju’ fotografiju tijare su stoka. Zaista, samo stoka ovakvo što čini. Ali, ništa čudno, stoka laže o Katoličkoj crkvi već pet stotina godina, od kada ju je ‘okotio’ Martin Luther.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stoka ili ne - pape su nosile takve krune sa titulama.

Da li to danas cine - licno mislim da su ih uklonili radi ocuvanja integriteta.

Ali, ostale su fotografije kao dokaz.

Ima vise vrsta tih kruna.

Evo nekih.

I jedna na Glavi Racingera sa znakom "TRISKELE" ili 666.

Prilozi

• преузимање (3).jpg
    преузимање (3).jpg
    14,8 KB · Pregleda: 0
  • images (4).jpg
    images (4).jpg
    13,9 KB · Pregleda: 1
  • images (5).jpg
    images (5).jpg
    9,9 KB · Pregleda: 1
  • преузимање (2).jpg
    преузимање (2).jpg
    10,6 KB · Pregleda: 1
Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stoka ili ne - pape su nosile takve krune sa titulama.

Zašto se onda 1905. vaša subotarska Generalna konferencija "u gaće us*rala" i povukla izdanje knjige Uriah-e Smith-a s fotografijom papine tijare, na kojoj je jedan "subotar-stoka" bio dopisao - Vicarius filii Dei

Da li to danas cine - licno mislim da su ih uklonili radi ocuvanja integriteta.

Zašto bi to katolici onda prije bili stavili da unište vlastiti integritet? Zatim, ako je to bila uobičajena titula, i ako je ta titula bila napisana na svakoj tijari, kako to da na svakoj slici, ili fotografiji tijare nije potpuno jasno vidljiv taj natpis? I kako to da osim "subotara-stoke", i neke druge protestantske stoke, koji su se đavolski dosjetili 'fotošopirati' i krivotvoriti fotografije papine tijare, nitko drugi nije vidio niti fotografirao papinu tijaru na kojoj se vidi - Vicarius filii Dei?

Jedan unutarnji glas mi reče - ne očekuj odgovor na pitanja koja stoci postavljaš.

Ali, ostale su fotografije kao dokaz.

Ima vise vrsta tih kruna.

Evo nekih.

Koje fotografije? Zašto je onda jedan "subotar-stoka" na fotograjiji papine tijare morao dopisivati - Vicarius filii Dei - ako to postoji na svim drugim fotografija,ma?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vređaš druge u gnevu - a sam si uvreda za sebe.

Ja sam postavio fotografije više kruna na kojima pišu papske titule.

Na jednoj "vicarivs filli dei"

A na drugoj sve tri titule koje pojedinačno daju zbir 666.

- VICARIVS FILII DEI (Zamenik Sina Bozjeg)

- LATINUVS REX SACERDOS (Latinski car i svestenik)

- DVX CLERIS (Prvosvestenik)

I plus sam postavio sliku pape Racingera sa krunom na kojoj je okultni simbol triskele, ili 666.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Jedan unutarnji glas mi reče - ne očekuj odgovor na pitanja koja stoci postavljaš.

Naravno da Laodikeja neće odgovoriti. Danas je to općenito veliki problem u društvu, ljudi žive i grade realnost prema svojim željama. Jedan primjer koji sam nedavno čula: ako žena ne želi dijete, reći će da je to fetus i samo skup stanica i napravit će abortus bez da trepne, a ako ga slučajno poželi imati onda je to sin, sin kojem će ona dati svu ljubav ovoga svijeta, i slično. Žena prema svojim željama i nagonima određuje /negira stvarnost. Tako je u mnogim stavrima.

Laodikeja po, tko zna koji put ponavlja isto. Sjećam se kad mu je Jurivaka postavio onu sliku izrađenu u Photoshopu i svi smo se smijali na tu foru, ali Laodikeja nije povjerovao. Isto tako Papina tijara ili Albert Rivera. I sama sam pisala o tom čovjeku koji je doslovno pobjegao iz ludnice, ali njemu je on vjerodostojan svjedok jer mu potvrđuje neko njegovo uvjerenje. Ne može se tu ništa, a kamoli dokazati istinu valjanim argumentima.

P. S. Čini mi se da izraz stoka ipak nije primjeren...

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
I ja sam razmišljao, misleći da je uvreda za stoku. Malo se šalim a malo više sam ozbiljan, :) , nego što ti misliš da bi bilo primjerenije?

Haha, ne znam. Ali nemoj zbog sebe...
Napisao si jako mnogo dobrih i razboritih postova, iznio toliko valjanih dokaza, šteta bi bilo pokvariti sve to jer hvatat će te za taj izraz.
Ali razumijem te...
Nedavno sam imala susret s jednom prilično nasrtljivom adventiskinjom i odmah je počela protiv Katoličke Crkve...Molim?!
Ali rekla sam i ja njoj par stvarčica, nije jednostavno...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.

Taj glas koji je Stvarnoslap čuo sigurno nije od Boga, već od zlih duhova kojima je ispunjen.

Jer sveznajuċi Bog sigurno zna da sam ja Stvarnoslapu mnogo puta odgovorio na sve njegove tvrdnje.
Pa i na ovu dva puta.
Proveri sama.

Dakle, Bog se tako ne igra sa ljudima, i posebno - ne deluje kroz čoveka koji toliko laže, i koji se ponaša kao da nema osnovnu kulturu i ponašanje, bar kao civilizovano ljudsko biće, a da ne govorim kao Hrišćanin.

Ja poštujem dobre Katolike, i verujem da bi se mnogi od tih Katolika zgrozili kada bi znali kako se dotični ponaša, šta piše, i koliko laže.

I o tebi imam pozitivno mišljenje.
Ali ti je greška što podržavaš ovog moralnog nazadnika.
Umesto da ga ukoriš, i posavetuješ, jer ovde sramoti vašu crkvu.

Pozdravljam te!

Natrag