Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Krompir salata sa hobotnicom

Krompir-salata-sa-hobotnico.jpg


KROMPIR SALATA SA HOBOTNICOM

Potrebno je:1 kg očišćene hobotnice, 300 g krompira, 150 g crnog luka, 3 čena belog luka, lovorov list, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašike vinskog sirćeta, 2 kašike iseckanog svežeg peršuna, so i biber po ukusu.

Skuvajte hobotnicu u vodi sa lovorovim listom i celom glavicom luka, pa kada se ohladi isecite je na kocke. Skuvajte krompir, sačekajte da se ohladi, pa i njega isecite na veće kocke. U velikoj činiji za salatu pomešajte krompir i hobotnicu, dodajte maslinovo ulje, sitno iseckani beli luk i krupnije isečeni crni. Začinite sirćetom, posolite i pobiberite po ukusu. Na kraju stavite peršun. Pre serviranja ostavite da se ohladi u frižideru.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od mladog krompira

Salata od mladog krompira

zp-SALATA-OD-MLADOG-KROMPIR_620x0.jpg

Za 4 osobe: veća glavica reckave zelene salate, 200 g rukole, 250 g mladih krompira, 150 g kačkavalja, 5-6 tvrdo kuvanih jaja, 3 kašike maslinovog ulja, kriška od oko 150 g „bakinog hleba“, 3 kašike suncokretovog ulja, kašika sirćeta, 2 grančice ruzmarina, 2 kašike paprike u prahu i so.

Mladi krompir operite pod mlazom hladne vode trljajući ga oštrim sunđerom kako biste mu skinuli tanku opnu. One nešto veće komade mladih krompirića prepolovite i kuvajte 15 minuta u ključaloj slanoj vodi. Ocedite, prebacite u veći teflonski tiganj i nekoliko minuta pržite na kašiki vrelog maslinovog ulja. Pospite seckanim iglicama ruzmarina, promešajte i skinite sa ringle. Jaja oljuštite pod mlazom hladne vode, posolite i obilato uvaljajte u papriku. Krišku hleba iseckajte na kockice i pržite ih na vrelom ulju da sa svih strana dobiju zlatno-žutu boju. Zelenu salatu i rukolu dobro operite, listove salate iscepkajte prstima i sipajte u veću posudu za salatu. Dodajte mladi krompir, kockice hleba i kačkavalja, kao i jaja isečena na kockice. Posolite, prelijte mešavinom ulja i sirćeta i služite.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Krompir salata sa prelivom od piva

Krompir salata sa prelivom od piva

18-salata-od-krompira-sa-pr.jpg

Za 4 osobe: 600 g krompira, 8 šnita mesnate slanine, dve-tri grane celera, glavica crvenog luka, 1,5 dl piva, kašičica i po senfa, kašika skrobnog brašna, kašičica šećera, 6 kašika milerama, so i biber.

Krompir skuvajte u ljusci, ohladite, oljuštite i isecite na kolutiće. Iseckajte grane celera i glavicu luka i zajedno sa krompirom sipajte u veću posudu za salatu. Posebno pomešajte mileram, skrobno brašno, šećer i senf, dodajte pivo, posolite, pobiberite i kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje da dobijete homogen gust preliv. Sklonite s ringle i sačekajte da se ohladi. Za to vreme, bez masnoće ispržite šnite slanine da postanu hrskave. Ohlađeni preliv sipajte preko salate, a odozgo poređajte hrskave šnite pržene slanine i servirajte.

 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata Robinzon Kruso

Salata Robinzon Kruso

176086_salata_f.jpg

Sastojci:
3 krompira
1 slatka pavlaka
2 čena belog luka
150 gr. kokosovog brašna (može u boji)


Priprema:

Skuvati 3 krompira, očistiti ih i naseći na kockice (ako se krompir lepi za nož, povremeno pokvasiti nož hladnom vodom).

Nasečene kockice krompira staviti na plitak tanjir, zatim u slatku pavlaku dodati sitno iseckan beli luk i 150 grama kokosovog brašna.


Dobijenu masu staviti preko krompira. Salatu ohladiti. Neposredno pre služenja, urasiti je kolutovima paradajza.

Izvor: Krstarica


 
Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.640
Krompir salata sa jogurtom

KROMPIR SALATA SA JOGURTOM

Sastojci:

- so (1 kašičica)
- krompir (1 kg)
- šecer (2 kašike)
- crni luk (125 g)
- limunov sok (3 kašike)
- majonez (125 g)
- jogurt (125 g)

Način pripreme:

Skuvati krompir u ljusci, oljuštiti ga i iseæi na kolutove. U velikoj činiji pomešati zajedno
majonez, jogurt, limunov sok (ili sirce), šeèer i so. Dodati krompir i luk isečen na kolutove.
Protresti činiju da se sastojci sjedine. Poklopljenu činiju držati na hladnom najmanje četiri
sata.


Prijatno!

Autor: Kuvarske Carolije
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Prolećna salata

Prolećna salata

17 (4).jpg

Za 6 osoba potrebno je:
1 kg mladog krompira, 2 kašičice soka od limuna, šaka badema, čen belog luka, 200 g čeri paradajza, 100 g sira mocarela, 1/2 kašičice morske soli i 1/2 kašičice bibera.

Krompir skuvajte u slanoj vodi i isecite na polovine, pa izvadite da se dobro ocedi.

Potom preručite u posudu za salatu kada se malo ohladi, začinite mocarelom, sitno iseckanim belim lukom, biberom i sokom od limuna, promešajte, dodajte čeri paradajz isečen na polovine i šaku badema.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Mešana salata s krompirom

Mešana salata s krompirom

news_13299.jpg

SASTOJCI:

* 400 g krompira
* 250 g graška
* 100 g kukuruza šećerca
* 2 sveža krastavca
* 1 glavica crnog luka
* prema ukusu so, biber, maslinovo
ulje

PRIPREMA:

1. Krompir skuvati, oljuštiti i iseći na kolutove ili kockice. Grašak i kukuruz takođe treba skuvati, procediti i isprati hladnom vodom. Crni luk iseći što sitnije možete. Dva mlada krastavca iseći na tanke kolutove ili sitne kockice.

2. Sve ovo staviti u činiju, dodati sitno seckan pešun, posoliti i pobiberiti i
dobro
i pažljivo promešati. Preliti sa maslinovim uljem i ukrasiti peršunovim lišćem.

3. Salata može biti poslužena topla ili hladna, kao samostalni obrok ili prilog nekom pečenom mesu ili roštilju.

Izvor: S media




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Topla salata od kompira

Topla salata od kompira

salata-od-krompira_620x0.jpg

Za 4 osobe: 900 g krompira, grančica nane, glavica crnog luka, 170 g dimljene slanine, 2 čena belog luka, veza peršuna, veza vlašca, vršna kašika rustičnog senfa (sa celim zrnima slačice), maslinovo ulje, sirće, so i biber.

Krompire oljuštite, isecite na komade iste veličine i kuvajte zajedno sa nanom 20 minuta u blago posoljenoj vodi.

Ocedite, ostavite da se prohlade i preručite u činiju za salatu.

Luk oljuštite, tanko iseckajte i na slaboj temperaturi propržite na dve kašike vrelog ulja.

Dodajte slaninu isečenu na kockice i pržite još tri-četiri minuta, zatim dodajte seckani beli luk i zajedno pržite još minut. Sklonite s ringle, pa luku i slanini dodajte seckani vlašac i peršun, kašiku šećera, kašiku sirćeta, senf, malo soli i sveže mleveni biber.
Krompir prelijte pripremljenim prelivom i izmešajte.

Izvor: Sale & Pepe




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Bavarska salata od krompira

Bavarska salata od krompira

1.jpg

Za 4 osobe:
3 krompira srednje veličine, 2 glavice luka, dve veze rotkvica i glavica zelene salate. Za salatni preliv: krompir srednje veličine, 2 kašičice pikantnog senfa, limun, dve-tri kašike maslinovog ulja, kašičica sušenog origana, so i biber.

Krompir za salatu i preliv oljuštite, iseckajte na kockice i kuvajte u ključaloj slanoj vodi da omekša. Kada je krompir skuvan, ocedite ga, odvojte količinu koja odgovara jednom krompiru, a ostatak preručite u veću posudu za salatu. Sačuvajte i malo tečnosti u kojoj se krompir kuvao. U posudu za salatu dodajte iscepkane listove zelene salate, luk i rotkvice isečene na kolutiće. Sačuvani krompir izmiksajte zajedno sa senfom, maslinovim uljem i limunovim sokom. Posolite, pobiberite, dodajte origano i ukoliko je dobijena smesa suviše gusta razredite je s malo sasvim ohlađene vode u kojoj se krompir kuvao. Ovako dobijeni salatni preliv sipajte preko salate, promešajte i do serviranja čuvajte u frižideru.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Krompir salata u sosu od paradajza

Krompir salata u sosu od paradajza

Sastojci: 1/2 kg krompira, 1 glavica crnog luka, paradajz pire.

Da li ste znali da je umesto sirćeta salatu od krompira ukusnije preliti paradajz pireom? Probajte i uverite se, sigurno će vam se dopasti. Skuvajte 1/2 kg krompira u slanoj vodi. Prohlađen krompir isecite na sitnije parčiće i dodajte jednu glavicu crnog luka isečenog na režnjeve. Pouljite i dodajte 2-3 kašike paradajz pirea umesto sirćeta. Sve dobro izmešajte i po potrebi dosolite.

Izvor: Hrana za dušu
 
Natrag
Top