Krivotvorena crkvena povijest - Protestantski mitovi

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Bas lepo, a sansa za repliku da nas pozoves u grupu da se branimo nista?

Evo smejem se i ne verujem! :)

Znaci okupljate se u grupi da pljujete po drugima? Znaci dokazujes da je tacna poslovica - "s kim se druzis takav si"?

Grupa i ne postoji, niti je ikada postojala. EGWisti inače "love" katoličke i pravoslavne stranice, uz po neku evangelističku, i upadaju sa svojim laprdanjima i pljuvačinama.
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Sto smeta ti moje bombardovanje tvojih postova?

Zato što su besmisleni, baviš se mmnom, jadno da ne može biti jadnije.

Šta ćeš kada nemaš nauku u Bibliji.

I ono što sam kopirao je besmisleno, ali se baviš ovim temama.

Kako god okreneš samo iznosiš besmislice.
 
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.249
Zato što su besmisleni, baviš se mmnom, jadno da ne može biti jadnije.
Naravno, isto kao i tvoji odgovori sto su besmisleni! Tako cu i da nastavim, ima da te spamujem najstrasnije!

Šta ćeš kada nemaš nauku u Bibliji.
Ja imam a ti bibliju i ne citiras!

I ono što sam kopirao je besmisleno, ali se baviš ovim temama.
Ne mozes da koristis moj argumenat, ja sam prvi rekao da su tvoji odgovori besmisleni! Stalno me kopiras!

Kako god okreneš samo iznosiš besmislice.

Isto kao i ti..
 
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.297
Šteta gde su došli mitovi, tu je raj, a gde nisu tu su favele i kriminalni obračuni.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
Smišljeno kao da je sam sotona smislio

Pišući o seksualnom zlostavljanju u raznim vjerskim zajednicama, naletjeh na jedan interesantan rad i učini mi se prikladnim glavne detalje baš na ovoj temi iznijeti. Dakle:

Protestantizam je u SAD-u dugo vremena uživao prešutnu zaštitu od optužbi za seksualna zlostavljanja kroz svoj status religije većine. Dok su današnji mediji postali prva dodirna točka s javnošću u objavljivanju priča o seksualnom zlostavljanju, 'novorođeni' tisak iz 1830-ih (desetljeće u kojem je rođeno moderno novinarstvo) mučio se zbog ograničenja koja su bila sastavni dio novinarskog zanata. Njihov mandat je tada bio očuvanje javnog morala. Svaka priča koja je slučajno bila o seksu spadala je u tu kategoriju i često se na nju samo aludiralo eufemističkim tonovima i bez istinskog angažmana - osobito kada su priče uključivale protestantske pastore.

Kad je riječ o katolicima, tisak je bio izrazito neprijateljskiji usmjeren. Osim općeg duha nativizma koji je karakterizirao većinu novina u to vrijeme, pojavilo se nekoliko eksplicitno antikatoličkih publikacija koje su napadale “stranu religiju”. Prvi od tih tjednika, „The Protestant“, pojavio se 1830. godine. O misiji tjednika najbolje govori njihova kratka izjava o hajci na katoličanstvo: “Jedini cilj ovih novina je usaditi evanđeoske doktrine protiv rimske pokvarenosti - održati čistoću i dostatnost Svetog pisma protiv Redovničke tradicije.

Za novine poput Protestanta, zabrane devijantne seksualnosti postale su prioritet. Kako bi se podržalo nativističku propagandu i javno osuđivanje Katoličke crkve, pamfletima s izmišljenim događajima ispričanim u prvom licu, kao razotkrivajućim pričama, bilo je preplavilo tržište tiskovina. A najbolje su se prodavale priče o seksualnom zlostavljanju i iskorištavanju.

Najsenzacionalnija od tih priča bila su „Grozna razotkrivanja Marije Monk“, navodno autobiografska priča o bivšoj protestantkinji koja se pridružila samostanu Hotel Dieu u Montrealu. Napisana poput gotičkog romana, Grozna razotkrivanja je priča o dramatičnim iskustvima Marije Monk sa zastrašujućom moći katolicizma. U knjizi se Monk prvo pridružuje katoličkoj školi, a kasnije, kao mlada žena, i sama postaje časna sestra.

Prema prepričavanju Marije Monk, ona se pristupanjem samostanu odrekla prava na svoju tjelesnu autonomiju. “Bila sam upoznata da je jedna od mojih glavnih dužnosti bila biti poslušna svećenicima u svemu,” piše Monk, “a to sam ubrzo naučila, na svoje zaprepaštenje i užas, živjeti s njima u praksi je to bilo kao živjeti sa zločincima.” Eufemizam "kriminalni snošaj" označavao je prisilni seks između časnih sestara i svećenika. Ako časne sestre nisu poslušale, bile bi zaključane u podrum.

Najjasniji dokaz seksualnog iskorištavanja bile su bebe rođene u samostanu, koje su, prema Mariji Monk, bile krštene i zatim odmah ubijene - kako bi se prikrili dokazi o seksualnim susretima koji su doveli do njih. Povezivanje zabranjenog seksa s čedomorstvom pomoglo je Mariji Monk da prodaje knjige i propagira ideju katoličke moralne izopačenosti među protestantima koji su već jedva čekali povjerovati u takve užase.

U stvarnosti, Maria Monk nikad nije kročila u samostan Hotel Dieu. Prema riječima njezine majke, ona je bila problematična mlada žena koja je kao dijete pretrpjela tešku ozljedu mozga. Bježeći od svojih problema u Kanadi, došla je u New York, gdje su joj antikatolički raspoloženi protestantski pastori 'priskočili u pomoć', poslušali njezinu izmišljenu priču i proširili je u tisku - sve s ciljem širenja alarmantnih priča koje bi potkopavale temelje katoličkih institucija.
----------------------

Strašno, i đav'o se može postidjeti pred lažima protestanata.
 
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.328
Favele, kartele, mafija, ubistva, nasilje, protesti, revolucije, bijeda.

Tako je. mafija, ubistva, nasilje, protesti, revolucije, bijeda. Sve je ovo plod protubožjeg protestantizma. Čitaj.


ISUS I KOKAIN: Nove generacije narko bandi u Riju kombinuju veru i nasilje

Kada je sukob oko droge u Riju eksplodirao 1980ih, brazilska evangelistička revolucija još uvek nije procvetala i mnogi gangsteri su tražili zaštitu od afro-brazilskih božanstava kao što je Ogum, bog rata. Narkobosovi su posećivali afro-brazilske hramove, gradili svetilišta Orišama i nosili ogrlice da pokažu svoju privrženost veri Umbanda i Kandomble.

Četiri decenije kasnije, mnoga od tih svetilišta su zamenjena skulpturama Biblije i muralima Tajne večere, dok je nova generacija "ponovo rođenih" kriminalaca preuzimala vlast, pod uticajem bratstva pentekostalnih propovednika.

Uticaj koji ti pastori imaju nad takozvanim "narko-pentekostalcima" u Riju ne može da se ne vidi u stotinama favela koje kontrolišu tri glavne bande: Crvena komanda (CV), Prijatelji prijatelja (ADA) i, možda najevangelističnija od svih, Čista treća komanda (TCP).

Narko-pentekostalci iz Rija priznaju da se njihov često brutalni posao sukobljava sa svetim pismom za koje tvrde da ga slede. Jedan narko bos, okružen telohraniteljima sa automatskim puškama, priznaje da je trgovina drogom "zao" posao kojiponekad podrazumeva užasno nasilje.

Izvor: Kurir
--------------------
Je li vidiš, gnjido ljudska, da sam bio u pravu? Sve ovo zlo je vaše. Vi protestanti, otpadnici (izmet) od Kristove crkve, uzrok ste skoro svih zala koja su svijet zadesila. I na Zapadu i Na Istoku. I na Sjeveru i na Jugu kugle zemaljske.
 
Natrag
Top