Koliko su jevandjelja pouzdana?

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za Vanhelsinga

Ah Sokrat i njegova sotonska metoda utvrdjivanja cinjenica.
A sad ozbiljno. Jel ti sve knjige shvatas tako ozbiljno kao bibliju?
Znaci na osnovu verbalnog delikta idem u pakao. Pa jel bog toliko nesiguran u sebe da se plasi sta ce ljudi da misle ako neko prica o njemu. Posto koristis racunar na sabat i ti ces samnom da pravis drustvo sotoni ali ne brini tu ce biti i Sokrat i Bill Hicks i George Carlin i Hitchens tako da mi nece biti dosadno. Sa druge strane u nebeskoj Severnoj Koreji ne bih proveo ni minut. Sve vreme se slihtas dragom vodji i pricas mu kako je on gotivan lik. Bas bas nesigurna i neuravnotezena licnost.
Opusti se covece, pocni da zivis svojom glavom, pa neces valjda ceo zivot da provodis u strahu i grcu. Objasni mi samo, kako je to kad u isto vreme moras da volis nekog i da ga se plasis?

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
Samo nekoliko redaka natrag neko je citirao Isusa da je ono sto on uci i najneukijem blisko i razumljivo!

Zasto neko ne bi mogao razumjeti Bibliju ukoliko nije ispravna i istinita?
ono sto je isus ucio je veoma tesko i to nije lako ni malo, zato niko od svih tih njegovih apostola nije bio ni blizu njegovom ucenju, neki su bili malo blizi a neki nisu, ali biblija kao biblija je veoma prosta za razumeti i u bibliji nema isusovog ucenja, u bibliji su samo desavanja i njegova dela

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
??????????????????????????/

svi arheoloski nalazi su pronadjeni zahvaljujuci bibliji?

znaci da je i angkor,angkor vat,angkor tom,lepenski vir,gradove inka i maja....i ata sve ne-pronadjeno zahvaljujuci bibliji..

gde se to pominje u bibliji?

da li si ti normalan?

zatim,tvrdis da je biblija naj starija knjiga na svetu....

sta bi sa sumerskim zapisima....pa egipatski...pa indijski...pa kineski...pa....

gde se to tvrdi da je biblija najstarija knjga na svetu....pronadji mi to u bibliji.

ovo je vrhunac verskog fanatizma....zaista ne znam kako bih to drugacije nazvao.

trazis dokaze za netacnost biblijskih izvestaja ,sa istorijske tacke glediata.

jerihon....nisu nogle pasti zidine,iz razloga sto u tom trenutku jerihon nije imao zidine joje su mogle pasti...posebno ne dva pojasa odbrambenih zidina.
nekada se mislilo da je jerihom prva fortifikacija-ispostavilo se da je pogresno.
zidine za koje se mislilo da su odbrambene (od spoljneg napada drugih naroda i sl.)-ispostavilo se da jesu pravljene za odbranu...ali od poplava.
vreme kada je po bibliji osvojen jerihon na taj nacin ne poklapa se sa vremenom kada su zidine zaista pale i kada je grad posle zemljotresa poharan....pogledaj kada je -navodno-isus navin (ukoliko se dobro secam),osvojio jerihon.
za fortifikacije mozes pogledati u novijim vojnim udzbenicima....pod fortifikacije.
a mozes naci i na netu.
a evo nesto i o ramzesu...
Faraon Ramzes

zatim,ur i mari nisu u istom trenutku bili na vrhuncu....sta vise ....

pogledaj datume ,...mozes proveriti i na vikipediji...ako si gadljiv na vikipediju...goooglaj.

Kakav ti je to argument mislim na film gde kazu mozda ,moguce,verovatno? da te pitam bratko a licnu kartu kad ce da daju sinu faraona?ah da zaboravio sam da nisu sigurni da je to on!

Evo ti video pa gledaj sta su to pravi dokazani istorijski dogadjaji,Preporucujem da odgledas sve epizode!!!

Za Vanhelsinga

Ah Sokrat i njegova sotonska metoda utvrdjivanja cinjenica.
A sad ozbiljno. Jel ti sve knjige shvatas tako ozbiljno kao bibliju?
Znaci na osnovu verbalnog delikta idem u pakao. Pa jel bog toliko nesiguran u sebe da se plasi sta ce ljudi da misle ako neko prica o njemu. Posto koristis racunar na sabat i ti ces samnom da pravis drustvo sotoni ali ne brini tu ce biti i Sokrat i Bill Hicks i George Carlin i Hitchens tako da mi nece biti dosadno. Sa druge strane u nebeskoj Severnoj Koreji ne bih proveo ni minut. Sve vreme se slihtas dragom vodji i pricas mu kako je on gotivan lik. Bas bas nesigurna i neuravnotezena licnost.
Opusti se covece, pocni da zivis svojom glavom, pa neces valjda ceo zivot da provodis u strahu i grcu. Objasni mi samo, kako je to kad u isto vreme moras da volis nekog i da ga se plasis?

Samo bibliju cenim jer vodi u vecni zivot,dok knjige koje pise covek vodi u smrt jos malo je ostalo pa cemo videti ko je bio u pravu.
Ako ukrades bojaces se policije jel tako?ako sam gresan bojacu se Boga jer sam zgrecsio dok si bio mali morao si slusati tvog oca ali ipak si ga voleo,volis i sad iako si znao da ce te kazniti ako uradis nesto lose.

Rekoh ti ja verujem u moga Gospoda i Boga ja imam nadu u vecni zivot a ti je nemas smrt i gotovo,nikad se nisi zapitao zasto zivim,kome zivim,gde cu kad umrem,od kuda je doslo moje bice-dusa itd.

pogledaj film DNA-protiv evolucije-nauke bices sokiran.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Samo bibliju cenim jer vodi u vecni zivot,dok knjige koje pise covek vodi u smrt jos malo je ostalo pa cemo videti ko je bio u pravu.
Ako ukrades bojaces se policije jel tako?ako sam gresan bojacu se Boga jer sam zgrecsio dok si bio mali morao si slusati tvog oca ali ipak si ga voleo,volis i sad iako si znao da ce te kazniti ako uradis nesto lose.

Rekoh ti ja verujem u moga Gospoda i Boga ja imam nadu u vecni zivot a ti je nemas smrt i gotovo,nikad se nisi zapitao zasto zivim,kome zivim,gde cu kad umrem,od kuda je doslo moje bice-dusa itd.

pogledaj film DNA-protiv evolucije-nauke bices sokiran.

Verovatno mislis da knjige iz medicine vode u smrt. Verovatno mislis da knjige iz biologije, fizike, hemije vode u smrt. Pretpostavljam da sa vremena na vreme ides kod lekara, da si vakcinisan, da koristis racunar,da koristis neku vrstu prevoza. Budi iskren i priznaj da si malo preterao.
Analogija sa roditeljom ti je dobra, vreovatno bi se i Frojd slozio sa tobom. E sad dolazimo do istinski nemoralne dimenzije hriscanstva. Ko je ikad slusao i citao Hitchensa sigurno je cuo ovaj argument. Iskupljenje po trcem licu. Ja mogu da platim tvoje dugove, mogu da odsluzim i tvoju zatvorsku kaznu (navodim samo kao primer) ali ne mogu da te oslobodim odgovornosti i ne mogu da oprastam u ime ostecene strane. Nije vazno da li ti oprasta osoba koja je ostecena, tvoje je samo da trazis oprostaj sa neba i sve je OK. Mozes da radis sta god hoces, bukvalno svako monstruozno delo i dokle kod se pokajes sve je ok. Jedino sto se ne oprasta je da sumnjas. E upravo ta ideja sa zrtvenim jarcevima koja kulminira sa zrtvovanjem Isusa za grehove drugih je najnemoralnija stavka u hriscanstvu. Nema veze sta radis, nije bitno , zrtvovacemo jarca da se bog smiluje. Nema prihvatanja odgovornosti. Hitler je mogao da se pokaje 5 minuta pred smrt i sve bi mu bilo oprosteno. Destine miliona mrtvih. Mozda se i pokajao pa sad bleji sa Isusom i cekaju tebe. Sa druge strane Aleksandar Fleming je mogao da bude ateista (nemam predstavu da li je bio, samo ga navodim kao primer), covek koji je dao svetu antibiotike i spasio bukvalno milijarde ljudi ce goreti u paklu ako ne veruje. E to je ozbiljno poremecen sistem vrednosti. U hruscanstvu nije bitno sta radis, kako se ponasas i kako se ophodis prema ljudima, bitno je da si vernik i sve ce biti oprosteno. Zato je hriscanstvo nemoralno.

Christianity is False and Immoral. (Christopher Hitchens) - YouTube

Sto se smrti tice i ja je se plasim isto kao i ostali, ali se ne prepustam mislima o vecnom zivotu jer nemam nijedan razlog da mislim drugacije. Sto se smisla zivota tice to je subjektivna stvar i svako nalazi svoj smisao. Motiv da budem posten i odgovoran prema drugima ne nalazim u podmicivanju i kazni (raj i pakao).

Film cu pogledati u toku nedelje.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
poprilicno si u pravu, sad postoji druga prica oprostaja greha a ona je, ako ti na primer bog oprosti sto si ubio npr 10 ljudi, ti moras nekako da se iskupis za tih 10 zivota, sad da li ces ti da se vratis u ovo zemaljki zivot 10 puta i da prezivis sta su te tvoje zrtve prezivele ili ces da platis taj iskup na neki drugi nacin to je druga strana price
sto se tice tih lekova, tehnologija je donela i dobro i lose, donela je mnogo bolesti a nije donela sve lekove za te bolesti, sad joker kaze da su ljudi ranije umirali od zuba i od tako nekih bolesti, pa po meni bolje daneko umre od zuba nego od raka ili tumora ili side da ne nabrajam vise novo nastale bolesti, ako ce nauka da mi napravi lek za rak ili sidu tumor a u tom ce da se pojavi neka druga razornija bolest, onda bolje da nepravi nista, znaci ja hocu da kazem da i ta tehnologija nije zlato i da i ona ima svojih veoma losih strana koje vi sto je pominjete dosta ne spominjete, samo ste okrenuti navodnoj dobroj strani tehnologije a nigde ne spominjete losu, tako isto i ovi sto veruju u bibliju ne vide lose stvari ne iz biblije nego iz njihovih tumacenja i ponasanja
sto se tice smrti, ja nem cega da se plasim, sto bih se ja plasio necega sto je ne izbezno? ja sam se pomrio satim i to je to, sad da li cu kad umrem da umrem ili ima neki vecni zivot to me mnogo i ne interesuje, ali posto znam da duh postoji onda verovatno i ima neko desavanje kad umres sad sta se tu radi stvarno ne znam

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
poprilicno si u pravu, sad postoji druga prica oprostaja greha a ona je, ako ti na primer bog oprosti sto si ubio npr 10 ljudi, ti moras nekako da se iskupis za tih 10 zivota, sad da li ces ti da se vratis u ovo zemaljki zivot 10 puta i da prezivis sta su te tvoje zrtve prezivele ili ces da platis taj iskup na neki drugi nacin to je druga strana price
sto se tice tih lekova, tehnologija je donela i dobro i lose, donela je mnogo bolesti a nije donela sve lekove za te bolesti, sad joker kaze da su ljudi ranije umirali od zuba i od tako nekih bolesti, pa po meni bolje daneko umre od zuba nego od raka ili tumora ili side da ne nabrajam vise novo nastale bolesti, ako ce nauka da mi napravi lek za rak ili sidu tumor a u tom ce da se pojavi neka druga razornija bolest, onda bolje da nepravi nista, znaci ja hocu da kazem da i ta tehnologija nije zlato i da i ona ima svojih veoma losih strana koje vi sto je pominjete dosta ne spominjete, samo ste okrenuti navodnoj dobroj strani tehnologije a nigde ne spominjete losu, tako isto i ovi sto veruju u bibliju ne vide lose stvari ne iz biblije nego iz njihovih tumacenja i ponasanja
sto se tice smrti, ja nem cega da se plasim, sto bih se ja plasio necega sto je ne izbezno? ja sam se pomrio satim i to je to, sad da li cu kad umrem da umrem ili ima neki vecni zivot to me mnogo i ne interesuje, ali posto znam da duh postoji onda verovatno i ima neko desavanje kad umres sad sta se tu radi stvarno ne znam

Tehnologija sama po sebi nije ni dobra ni losa. Uzmi oruzje za primer. Mozes da lovis i prehranis sebe i porodicu ili da zastitis sebe i svoje a mozes da ides sa njim da pljackas, ubijas itd. Primena je bitna. Naravno, neki produkti su samo destruktivni i nemaju pozitivnu primenu (nuklearno naoruzanje, hemijsko, biolosko itd.).
Sto se bolesti tice, nema leka za sve ali opet je mnogo toga iskorenjeno i dosta toga moze da se izleci i u pravu je joker za zube, stvarno se od toga umiralo koliko god nama to sad izgleda neverovatno. Pokvari se zub, zagnoji se, krene infekcija , nemas antibiotike i mozes da budes u ozbiljnom problemu. Sto se raka tice, za neke vrste raka kazu da su bolesti modernog doba, odnosno odraz kako zivimo, cigarete, cirka, brza hrana, hrana sa aditivima i konzervansima, zagadjenja... I ne treba zaboraviti da ga je ranije bilo teze dijagnostikovati pa i odatle utisak da ga je ranije bilo mnogo manje. Mozemo samo da se nadamo da ce i to postati akutna bolest koja se leci. Isto i za sidu ali barem imas kakvu takvu prevenciju od nje, nema genetsku komponentu.
Ne verujem u dusu, tako da mislim kad kucne cas to je to, nema vise nista. Da parafraziram Marka Tvena, vraticemo se u stanje u kom smo bili pre nego sto smo se rodili.

Član
Učlanjen(a)
28.12.2010
Poruka
1.538
ne moze da bude nije ni dobra nije ni losa, ona je i dobra i losa, ljudi su ziveli i ranije i bez tehnologije i bili srecni, i uvek su imali oruzije za lov i prezivljavanje, ne treba nam tehnologija za to. pa sidu je izmislila tehnologija, nije se ona sama izmislila i pustila u promet i sve ove viruse koje nam pustaju svake godine, cas svinjski cas pticiji grip, sve je to naucno napravljeno
sto se tice raka, nije iskljuceno i daje on naucna bolest i sami smo svedoci kako nam guraju stvari koje su veoma kancerogene, a to da ranije nije bilo antibiotika je prava glupost, nije ga bilo u pilulama ali ga je bilo, ljudi i danas umiru od svakakvih sitnih stvari pa ta silna tehnologija ne moze da mu pomogne, ili da ranije nije bilo lekova i da nisu znali kako da se lece, kao da su to bili ljudi koji su zatupljeni skroz, a ne neke maje koji su sa vecom preciznosti bez ikakve tehnologije racunali i pratili planete, ili njihov kalendar koji je tacniji od bilo kog danas, ili piramide u egiptu i jos 1000 stvari, mnogo vi potcenjujete te ljude, nisu oni bili tako glupi a vi ili mi sad tako pametni.
sto se tice duse ja nemam sta tu da verujem ja znam, ja verujem u boga, verujem zato sto ne znam da li bog postoji, ali posto znam da dusa postoji predpostavljam da onda postoji i neko svemocno bice
taj mark tven onda nema pojma kao i ovi religiski ljudi, ja ne znam kako te osobe tvrde nesto sto ne znaju? ja kazem dusa je tu barem za moju znam 100% sad da li drugi imaju ne znam, i sta se desava posle smrti ja to ne znam, da li ta dusa umire ili ima neki drugi zivot ja to ne znam niti me interesuje iskreno, moje saznanje se zavrsava na dusi, zato sto sam radio neke stvari i znam to je moja granica znanja

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Iskren si covjek i sigurno ces naci odgovore na tvje pitanja, kao i definiciju Bica (umjesto mozda, ili nisam siguran).
Bog ne voli lazljivce.
Bog voli iskrene, dobre ljude i njima ce ukazati na pravi put, INSALLAH (ako Bog da).

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Za Infamousa

Naprotiv, ne potcenjujem anticko znanje ali sva saznanja koja su imali su posledica toga sto su se bavili naukom. Maje i drugi stari narodi su se bavili naukom. Imali su kalendar zato sto su se bavili astronomijom. Stari Grci su vec znali osnovne stvari u vezi astronomije, medicine a jedan je izneo i hipotezu o atomu. Znali su da je zemlja okrugla i izracunali su obim zemlje tacan u par procenata. Nazalost, to se nije zadrzalo u zapadnoj civilizaciji, helenisticka kultura je potisnuta kako je hriscanstvo raslo, pa su se neke stvari otkrile ponovo posle 15 vekova.
Sto se antibiotika tice stari Grci i stari Kinezi su koristili u lecenju kombinaciju biljki i plesni i imali su rezultate do izvesne mere. Tek pocetkom 20 veka je pocelo ozbiljnije da se radi na tome da bi Fleming 1928 otkrio slucajno dejstvo penicilina i desetak godina kasnije se krenulo u proizvodnju.
Kako ti mozes da tvrdis da znas da postoji dusa?

Natrag