Koliko su jevandjelja pouzdana?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Pravo da ti kazem, nisam citao ni jednog od gore navedenih ali nameravam u svakom slucaju. Kad sam vec citao bibliju ( nisam je procitao celu, samo Mojsijeve knjige, jevandjelja, neke poslanice i Jovanovo otkrovljenje) mogu i ove autore,
ne mogu biti vise genocidni pa cak ni Hitler, u odnosu na Jahuea.

Ala si se raspričao prijatelju ...smiri se malo. Ovo za genocid Jahve što je uradio u starom zavetu. Pa šta je to prema skoro kompletnoj današnjoj populaciji za koju se zarekao da će da je uništi. Zapitaj se malo zašto nam je Bog neprijatelj umesto prijatelj? Da li je možda on ili mi na pogrešnoj strani. Ali ti ne razumeš i završena priča .. za tebe Bog ne postoji i tačka. Pitam se samo da li bi ti pokušao da proučiš o čemu se radi da si kao ja razgovarao sa tim iz duhovnog sveta. Da li bi prešao preko toga tek tako ili bi se posvetio pitanjima da razumeš o čemu se radi. Naravno sad ćeš reći da mi se pričinilo ili da nisam normalan.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Ala si se raspričao prijatelju ...smiri se malo. Ovo za genocid Jahve što je uradio u starom zavetu. Pa šta je to prema skoro kompletnoj današnjoj populaciji za koju se zarekao da će da je uništi. Zapitaj se malo zašto nam je Bog neprijatelj umesto prijatelj? Da li je možda on ili mi na pogrešnoj strani. Ali ti ne razumeš i završena priča .. za tebe Bog ne postoji i tačka. Pitam se samo da li bi ti pokušao da proučiš o čemu se radi da si kao ja razgovarao sa tim iz duhovnog sveta. Da li bi prešao preko toga tek tako ili bi se posvetio pitanjima da razumeš o čemu se radi. Naravno sad ćeš reći da mi se pričinilo ili da nisam normalan.

Ajde malo koherentnije i artikulisi to malo bolje. Nista te nisam razumeo.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
To što navodiš kao kontradikcije u jevanđeljima to nisu kaontradikcije. Četiri jevanđelja su jedan kompletan izveštaj. Ako neka pojedinost nije navedena u jednom navedena je u drugom jevanđelju i tako se dobija podpunija slika događaja.

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
To što navodiš kao kontradikcije u jevanđeljima to nisu kaontradikcije. Četiri jevanđelja su jedan kompletan izveštaj. Ako neka pojedinost nije navedena u jednom navedena je u drugom jevanđelju i tako se dobija podpunija slika događaja.

Nije problem ako u jednom nisu naveli nesto pa u sledecem jesu, ali ako tvrde za isti dogadjaj razlicite stvari onda jesu kontradiktorna.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573

Jevandjelje je jedno covjece! Ono püotice direktno od Boga, a izgovarao ga je Isus!

To sto ti zoves jevandjeljima su rekla-kazala price oko Jevandjelja i Bozjeg poslanika Isusa.

Spominje se oko 78 "jevandjelja". Sta je s ostalim? Ko je imao pravo da ih ospori i ne uvrsti u Bibliju?

Po cemu je onda Biblija Bozja rijec?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ne spominje se samo još jevanđelja osim ova četri nego se spominje i još onih koji su se predstavili kao mesije i to baš u vreme kada se pojavio Isus. Za nas je bitno da smo identifikovali mesiju koji nas otkupljuje od greha. Ima onih koji ga još uvek čekaju kao čoveka na zemlji. Stari zavet je nagoveštavao preko proroka Danila da će mesija da se pojavi baš kada se i pojavio Isus. To je bitno. Za nas jedan od najubedljivijih dokaza vanbiblijskih da je Isus mesija je što od rođenja Isusa brojimo godine. Čak i ateisti. Ovo što vi iznosite kao kontradikcije uopšte nisu kontradikcije i da ima iskrenosti u vama vrlina koje traži Bog ne bi se vaša vera ili nevera zasnivala na tome da li je Isus u Jerusalim ušao na jednom ili dva magareta.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Nemas prednost nad drugim koji su izabrali druga jevandjelja, odnosno "tvoja" jevandjelja nisu bolja nego druga jevandjelja.

Član
Učlanjen(a)
29.07.2011
Poruka
7
Kakav ti je to argument mislim na film gde kazu mozda ,moguce,verovatno? da te pitam bratko a licnu kartu kad ce da daju sinu faraona?ah da zaboravio sam da nisu sigurni da je to on!

Evo ti video pa gledaj sta su to pravi dokazani istorijski dogadjaji,Preporucujem da odgledas sve epizode!!!

Samo bibliju cenim jer vodi u vecni zivot,dok knjige koje pise covek vodi u smrt jos malo je ostalo pa cemo videti ko je bio u pravu.
Ako ukrades bojaces se policije jel tako?ako sam gresan bojacu se Boga jer sam zgrecsio dok si bio mali morao si slusati tvog oca ali ipak si ga voleo,volis i sad iako si znao da ce te kazniti ako uradis nesto lose.

Rekoh ti ja verujem u moga Gospoda i Boga ja imam nadu u vecni zivot a ti je nemas smrt i gotovo,nikad se nisi zapitao zasto zivim,kome zivim,gde cu kad umrem,od kuda je doslo moje bice-dusa itd.

pogledaj film DNA-protiv evolucije-nauke bices sokiran.

ne nisu potpuno sigurni (bar tada nisu bili)-ovim ti pokazijem da postoje i druge tvrdnje,koje imaju daleko vise dokaza od toga sto ti tvrdis...cisto da razmislis malo o tome.

ali sam uz to naveo nekoliko arheoloski dokazanih cinjenica....sto se za tebe ne moze reci.

pitao sam te ,gde to pise u bibliji da je to naj starija khjiga?
pitao sam te,gde se u bibliji pominju gradovai inaka i maja?
pitao sam te gde se pominju kmerski gradovi?
pitao sam te gde se pominje lepenski vir?....i nebrojena druge arheoloske iskopine,koje nisu vezane za plodni polumesec i egipat....mad se i vecina staroegipatskih lokaliteta ne pominje...

seti se sta si tvrdio-o bibliji i arheologiji.

sto se tice videa koji si okacio.

sta on dokazuje?

sta se izuzev biblije pominje kao dokaz za iznete tvrdnje?

bibliju dokazujes biblijom....gde je tu ,logika?

nije iznet nijedn dokaz za to sto se tbrdi....u stavari,predavac prisutnima,slikovito,objasnjava biblijske price-i pokazuje mesta na kojima su se pojedini dogadjaji ,navodno, odigrali.

zasto je to u protivrecju sa onim sto sam vec napisao?

Poslednja izmena od urednika:
Natrag