Crkva Hristova ima učenje Biblije,
A adventistička Jelenino.
Ne postoje gluposti i nelogicnosti kod Ellen White, vec to samo tako zele da predstave protivnici njenog dela i zivota.
Laodikeja,
istina spašava, a ne slijepa i šuplja obrana bogohulne proročice.
Jedno je pravo tumacenje, a ono je biblijsko i ono koje je prozeto osvedocavajucom silom Svetog Duha koji putem reci menja coveka i daje da radja duhovne rodove koji se vide u posvecenom coveku.
Duhom Svetim su bili vođeni apostoli, pa oni koje su apostoli ostavili i ovlastili da naučavaju i šire Evanđelje i potom slijedom oni koji bi postajali ovlašteni da čuvaju i prenose apostolski nauk. Vidi što kaže sveti Pavao:
2 Tim 2,1-2:
Ti se dakle, dijete moje, jačaj milošću u Kristu Isusu i što si od mene po mnogim svjedocima čuo, to predaj vjernim ljudima koji će biti podobni i druge poučiti.
Koja genijalna rečenica. U samo jednoj rečenici sveti Pavao je obuhvatio
četiri generacije i pokazao kako se treba čuvati i prenositi nauk apostola i Crkve.
Pavao je na izvoru, slijedi
Timotej koji će čuvati i naučavati ono što je čuo od Pavla, potom "
vjerni ljudi" kojima će Timotej taj nauk predati, pa
drugi koji će biti poučeni od ovih vjernih ljudi i tako redom. Samo je jedan način da bismo bili sigurni da zaista imamo pravi apostolski nauk. Ako nemamo kontinuirani i neprekinuti slijed predaje apostolskog nauka, kako je gore Pavao izrekao, onda smo kao riba na suhom. Zamislimo li apostole i njihovo naučavanje kao bazen sa čistom vodom na vrhu planine, razuman je samo onaj tko će u podnožju planine vodu piti jedino ako je siguran da ta voda dolazi neoštećenim cjevovodom od bazena do podnožja planine. A što su zapravo taj bazen i taj neoštećeni cjevovod? To je
Kristova Crkva. Piti, a da se ne zarazite, možete jedino u Crkvi.
Pogledajte sada kakvo je zlo Luther baštinio svojim sljedbenicima principom "Sola Scriptura". Slikovito, ako je u bazenu čista voda (nauk apostola), onda je malo niže od bazena "reviziono okno" (Sveto Pismo). A Luther kaže: Popnite se do "revizionog okna", zavirite u njega i ako je OK slobodno se vratite u podnožje i pijte vodu. Plodovi Lutherova principa "Sola Scriptura" i nisu mogli biti bolji od ovih koji danas rađaju. Pedesetak tisuća protestantskih denominacija i milijuni "internet crkava". I na ovom forumu smo svjedoci da postoje crkve s jednim članom. Izgleda nevjerojatno, ali je posve logično. Ako netko ne angažira nekoga tko bar nešto zna o "vodovodu", pa se sam popne do "revizionog okna" i "provjeri", nije nikakvo čudo da takav u podnožju planine odabere "divlji izvor" iz kojeg će samo on piti. Naravno da je opasno ovako piti, ali postoji nešto što je još opasnije. Dok sam pije prijeti zaraza i bolest njemu samome, ali ako uspije nagovoriti i druge ljude da piju iz "njegova vrela" zaraza prelazi u epidemiju. Pogotovo su ljudi danas, u eri Interneta, izloženi opasnostima zaraze. "Internet proučavatelji Božje riječi" prikopčaju se na "Youtube kanalizaciju", sami se "naloču" a onda dođu na ovakve forume i svima "otvore slavine" da "loču". Evo vam zaraze epidemijskih razmjera.
Istorija mora biti postena i izneti prave cinjenice, a ne one selektivno obradjene koje idu u prilog samo jedne strane da bi se dokazalo nesto sto nije slucaj.
Točno. Samo što "tvoja istorija" nije ništa od ovoga što si iznio. Ona zapravo i nije istorija, nego fantazija, fatamorgana.
Istorija koju sam ja ovde iznosio - je potpuno istinita, i prikazuje prave istorijske cinjenice.
Onda ti ne znaš što je povijesna činjenica. Povijesna činjenica je ono što povijest bilježi i svjedoči kao nešto što se zaista dogodilo.
Adventisti nisu nasilni, pre bi se reklo da su to pripadnici tradicionalnih crkava, cak i svestenici, a to govorim iz licnog iskustva.
Svojim načinom naučavanja ste prenasilni. A da je i točno da niste nasilni, to nije nikakav dokaz da niste krivovjernici.
Imam samo jedno pitanje u vezi sa gore postavljenim video materijalom.
Ako kojim slucajem stradam kao Adventista
Nećeš ti stradati kao adventist. Niste vi nikome "trn u oku".