Koja je crkva, crkva Hristova?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Jedno je pravo tumacenje, a ono je biblijsko i ono koje je prozeto osvedocavajucom silom Svetog Duha koji putem reci menja coveka i daje da radja duhovne rodove koji se vide u posvecenom coveku.

Istorija mora biti postena i izneti prave cinjenice, a ne one selektivno obradjene koje idu u prilog samo jedne strane da bi se dokazalo nesto sto nije slucaj.

Istorija koju sam ja ovde iznosio - je potpuno istinita, i prikazuje prave istorijske cinjenice.

Adventisti nisu nasilni, pre bi se reklo da su to pripadnici tradicionalnih crkava, cak i svestenici, a to govorim iz licnog iskustva.

Imam samo jedno pitanje u vezi sa gore postavljenim video materijalom.

Ako kojim slucajem stradam kao Adventista - slicno kao na prilozenom videu, da li cu posle toga biti bacen u vecni pakao da se mucim u vatri.
Koja je u tom slucaju razlika izmedju Boga i ovih ljudi koji muce ove druge na ovakav nacin koji je prikazan na ovom videu?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Jedno je pravo tumacenje, a ono je biblijsko i ono koje je prozeto osvedocavajucom silom Svetog Duha koji putem reci menja coveka i daje da radja duhovne rodove koji se vide u posvecenom coveku.

Istorija mora biti postena i izneti prave cinjenice, a ne one selektivno obradjene koje idu u prilog samo jedne strane da bi se dokazalo nesto sto nije slucaj.

Istorija koju sam ja ovde iznosio - je potpuno istinita, i prikazuje prave istorijske cinjenice.

Adventisti nisu nasilni, pre bi se reklo da su to pripadnici tradicionalnih crkava, cak i svestenici, a to govorim iz licnog iskustva.

Ako kojim slucajem stradam kao Adventista - slicno kao na prilozenom videu, da li cu posle toga biti bacen u vecni pakao da se mucim u vatri.
Koja je u tom slucaju razlika izmedju Boga i ovih ljudi koji muce ove druge na ovakav nacin koji je prikazan na ovom videu?
Ko ima lubavi i iz te ljubavi strada za Hrista taj se spasava, ali po vama ne.Inace vas nikada nisu ovako gonili sto je dokaz da niste prava crkva.Istorija sekularnog drustva se ne podredjuje nijednoj crkvi, a ona je drugacija od istorije koju vi propagirate.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Vas ne zovu sekta vec nas.

Tacno, ljubav je glavno obelezje vernih.

Ne propagiramo MI istoriju, vec je iznosimo posteno, bez sakacenja, a ne onu koja je izmonopolisana od strane crkve koja je vladala svetom u toku cele istorije i kreirala sve posvojoj volji i zamisli, i kojoj su sekularne vlasti bile podcinjene.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Толико подчињене да су од цркава правили штале, а свештенике бесили испред да сви виде. А не зовемо вас: секте јер смо вас ми одвајали, већ што се сами уздижете у гордости како сте у свему савршени, а сви ми пагани отпадници. Пљујући друге стичете чланство.

Postavljenje_spomenika_obesenima_1821_1913.jpg

Наклапате потпуно исту причу коју сам видео на исламским сајтовима, а то је мени одмах указало за "чију фирму радите". И то све на основу Писма. Мене нико није обучавао у суботњим (недељним) школама.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Insinuiras pricajuci kojestarije o Adventistima.

U otkrivenju je islam prikazan kao jedan vid sudova Bozjih koji su namenjeni da kazne Bozje neprijatelje koji stoje nasuptot Bogu.

Meni je zao sto je ovaj narod toliko propatio kroz istoriju od strane Turske imperije - jer sam ja deo ovog naroda, ali smatram da je za to najveci krivac Pravoslana crkva, koja je vodila naciju krivim putem.

Da je reformacija pravovremeno zazivela i na ovim prostorima i bila prihvacena - Bog nikada ne bi pustio ovaj vid sudova Bozjih na ovaj narod.
Mozda bi to izazvalo gnev Rima, ali bi Bog stao u zastitu naroda koji je krenuo putem reformacije.
Ovako, crkvene vodje su u svojoj slepoci vodile narod u propast i vekovno ropstvo pod Turcima, sto je dovelo da umesto vode narod ka Hristu, oni pozivaju narod u rat..

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
U otkrivenju je islam prikazan kao jedan vid sudova Bozjih koji su namenjeni da kazne Bozje neprijatelje koji stoje nasuptot Bogu.

Није тачно. Ислам је од апостола Павла и Јована описан као антихришћанство. То си већ могао да видиш. Ти гледаш у Рим и не занима те ништа друго. Само о папи причате и чекати прогон због суботе. Гомила глупости.

ali smatram da je za to najveci krivac Pravoslana crkva, koja je vodila naciju krivim putem

Ти сматраш? Е, туго моја...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Није тачно. Ислам је од апостола Павла и Јована описан као антихришћанство. То си већ могао да видиш. Ти гледаш у Рим и не занима те ништа друго. Само о папи причате и чекати прогон због суботе. Гомила глупости.

Islam jeste antihriscanstvo. i u bibliji su islamisti okarakterisani kao Bozi neprijatelji.
Ali te svoje nerijatelje Bog je okrenuo protiv onih koji stoje nasuprot Bogu.
Oni predstavljaju orudje koje Bog koristi da bi izlio svoje sudove na nevernike.

Ти сматраш? Е, туго моја...

Smatram na osnovu onoga sto je otkriveno u bibliji.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Islam jeste antihriscanstvo. i u bibliji su islamisti okarakterisani kao Bozi neprijatelji.
Ali te svoje nerijatelje Bog je okrenuo protiv onih koji stoje nasuprot Bogu.
Oni predstavljaju orudje koje Bog koristi da bi izlio svoje sudove na nevernike.

Мислим да си у глави тотално пролупао.
Бог шаље Своје непријатеље онима који су Његови непријатељи?
:gl_sigh:

Дакле, по теби су хришћани неверници и сви хришћани који су побијени и покрштени од седмог века, па и дан данас, су неверници? Хришћани који бивају обезглављени, обешени, осакаћени, предати у секс-робље, су неверници? Говориш као да си ти муслиман. По теби све нас не-адвентисте треба тако третирати и твој бог користи антихристову религију (јерес) да убија све нас са ваљаним разлогом јер смо ми насупрот њему, јер смо неверници?

У праву је Пеко за тебе.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Crkva Hristova ima učenje Biblije,

A adventistička Jelenino.

Ne postoje gluposti i nelogicnosti kod Ellen White, vec to samo tako zele da predstave protivnici njenog dela i zivota.

Laodikeja, istina spašava, a ne slijepa i šuplja obrana bogohulne proročice.

Duhom Svetim su bili vođeni apostoli, pa oni koje su apostoli ostavili i ovlastili da naučavaju i šire Evanđelje i potom slijedom oni koji bi postajali ovlašteni da čuvaju i prenose apostolski nauk. Vidi što kaže sveti Pavao:

2 Tim 2,1-2: Ti se dakle, dijete moje, jačaj milošću u Kristu Isusu i što si od mene po mnogim svjedocima čuo, to predaj vjernim ljudima koji će biti podobni i druge poučiti.

Koja genijalna rečenica. U samo jednoj rečenici sveti Pavao je obuhvatio četiri generacije i pokazao kako se treba čuvati i prenositi nauk apostola i Crkve. Pavao je na izvoru, slijedi Timotej koji će čuvati i naučavati ono što je čuo od Pavla, potom "vjerni ljudi" kojima će Timotej taj nauk predati, pa drugi koji će biti poučeni od ovih vjernih ljudi i tako redom. Samo je jedan način da bismo bili sigurni da zaista imamo pravi apostolski nauk. Ako nemamo kontinuirani i neprekinuti slijed predaje apostolskog nauka, kako je gore Pavao izrekao, onda smo kao riba na suhom. Zamislimo li apostole i njihovo naučavanje kao bazen sa čistom vodom na vrhu planine, razuman je samo onaj tko će u podnožju planine vodu piti jedino ako je siguran da ta voda dolazi neoštećenim cjevovodom od bazena do podnožja planine. A što su zapravo taj bazen i taj neoštećeni cjevovod? To je Kristova Crkva. Piti, a da se ne zarazite, možete jedino u Crkvi.

Pogledajte sada kakvo je zlo Luther baštinio svojim sljedbenicima principom "Sola Scriptura". Slikovito, ako je u bazenu čista voda (nauk apostola), onda je malo niže od bazena "reviziono okno" (Sveto Pismo). A Luther kaže: Popnite se do "revizionog okna", zavirite u njega i ako je OK slobodno se vratite u podnožje i pijte vodu. Plodovi Lutherova principa "Sola Scriptura" i nisu mogli biti bolji od ovih koji danas rađaju. Pedesetak tisuća protestantskih denominacija i milijuni "internet crkava". I na ovom forumu smo svjedoci da postoje crkve s jednim članom. Izgleda nevjerojatno, ali je posve logično. Ako netko ne angažira nekoga tko bar nešto zna o "vodovodu", pa se sam popne do "revizionog okna" i "provjeri", nije nikakvo čudo da takav u podnožju planine odabere "divlji izvor" iz kojeg će samo on piti. Naravno da je opasno ovako piti, ali postoji nešto što je još opasnije. Dok sam pije prijeti zaraza i bolest njemu samome, ali ako uspije nagovoriti i druge ljude da piju iz "njegova vrela" zaraza prelazi u epidemiju. Pogotovo su ljudi danas, u eri Interneta, izloženi opasnostima zaraze. "Internet proučavatelji Božje riječi" prikopčaju se na "Youtube kanalizaciju", sami se "naloču" a onda dođu na ovakve forume i svima "otvore slavine" da "loču". Evo vam zaraze epidemijskih razmjera.

Točno. Samo što "tvoja istorija" nije ništa od ovoga što si iznio. Ona zapravo i nije istorija, nego fantazija, fatamorgana.

Onda ti ne znaš što je povijesna činjenica. Povijesna činjenica je ono što povijest bilježi i svjedoči kao nešto što se zaista dogodilo.

Svojim načinom naučavanja ste prenasilni. A da je i točno da niste nasilni, to nije nikakav dokaz da niste krivovjernici.

Ako kojim slucajem stradam kao Adventista

Nećeš ti stradati kao adventist. Niste vi nikome "trn u oku".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Мислим да си у глави тотално пролупао.
Бог шаље Своје непријатеље онима који су Његови непријатељи?
:gl_sigh:

Nije lepo reci nekome da je "prolupao" zato sto ne poznajemo pismo.

Ostajem pri onome sto sam napisao, jer je to ono sto pise u bibliji.

Bog cini svoju volju kroz svoje neprijatelje da bi izlio svoje sudove na protivnike istine.
Tako u otkrivenju 17 poglavlju nalazimo - da ce Bog upotrebiti careve ovoga sveta predstavljenim deset rogova koji su predhodno napravili kompromis sa Antihristom i ratovali protiv Hrista, da se na kraju okrenu protiv njega - Antihrista,, odnosno crkve koja ih je prevarila i vodila u progonstvu vernih.

"I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i vern" ( otkrivenje 17. 12 - 14 )

"десет рогова, што си видио на звијери, они ће омрзнути на курву, и опустошиће је и оголузнити, и месо њезино појешће и сажећи ће је огњем.
Јер је Бог дао у срца њихова да учине вољу његову, и да учине вољу једну, и да даду царство своје звијери, док се сврше ријечи Божије" ( otkrivenje 17. 16 - 17 )

U otkrivenju postoji prorocanstvo o Islamu koji Bog koristi da bi izlio svoje sudove na trecinu ljudi ( kako biblija navodi u ovom prorocanstvu ), a ovo se u kontekstu biblije odnosi na Pravoslani deo populacije, sto se i ostvarilo u istorijskom domenu.

Poslednja izmena:
Natrag