Koja je crkva, crkva Hristova?

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ne propagiramo MI istoriju, vec je iznosimo posteno, bez sakacenja, a ne onu koja je izmonopolisana od strane crkve koja je vladala svetom u toku cele istorije i kreirala sve posvojoj volji i zamisli, i kojoj su sekularne vlasti bile podcinjene.
Zasto bi sekularno drustvo krilo istoriju?
Insinuiras pricajuci kojestarije o Adventistima.

U otkrivenju je islam prikazan kao jedan vid sudova Bozjih koji su namenjeni da kazne Bozje neprijatelje koji stoje nasuptot Bogu.

Meni je zao sto je ovaj narod toliko propatio kroz istoriju od strane Turske imperije - jer sam ja deo ovog naroda, ali smatram da je za to najveci krivac Pravoslana crkva, koja je vodila naciju krivim putem.

Da je reformacija pravovremeno zazivela i na ovim prostorima i bila prihvacena - Bog nikada ne bi pustio ovaj vid sudova Bozjih na ovaj narod.
Mozda bi to izazvalo gnev Rima, ali bi Bog stao u zastitu naroda koji je krenuo putem reformacije.
Ovako, crkvene vodje su u svojoj slepoci vodile narod u propast i vekovno ropstvo pod Turcima, sto je dovelo da umesto vode narod ka Hristu, oni pozivaju narod u rat..
Hristos je rekao da ce Njegovu crkvu goniti, a ti kazes da nece, ti protivrecis Hristu!
U ustima vasim nema istine recima svojim obmanjujete, srce vam je sujetno, a grlo vase grob otvoren!
Nije lepo reci nekome da je "prolupao" zato sto ne poznajemo pismo.

Ostajem pri onome sto sam napisao, jer je to ono sto pise u bibliji.

Bog cini svoju volju kroz svoje neprijatelje da bi izlio svoje sudove na protivnike istine.
Tako u otkrivenju 17 poglavlju nalazimo - da ce Bog upotrebiti careve ovoga sveta predstavljenim deset rogova koji su predhodno napravili kompromis sa Antihristom i ratovali protiv Hrista, da se na kraju okrenu protiv njega - Antihrista,, odnosno crkve koja ih je prevarila i vodila u progonstvu vernih.

"I deset rogova, koje si video, to su deset careva, koji carstva još ne primiše, nego će oblast kao carevi na jedno vreme primiti sa zveri.
Ovi jednu volju imaju, i silu i oblast svoju daće zveri.
Ovi će se pobiti s Jagnjetom i Jagnje će ih pobediti, jer je Gospodar nad gospodarima i Car nad carevima; i koji su s Njim, jesu pozvani i izabrani i vern" ( otkrivenje 17. 12 - 14 )

"десет рогова, што си видио на звијери, они ће омрзнути на курву, и опустошиће је и оголузнити, и месо њезино појешће и сажећи ће је огњем.
Јер је Бог дао у срца њихова да учине вољу његову, и да учине вољу једну, и да даду царство своје звијери, док се сврше ријечи Божије" ( otkrivenje 17. 16 - 17 )

U otkrivenju postoji prorocanstvo o Islamu koji Bog koristi da bi izlio svoje sudove na trecinu ljudi ( kako biblija navodi u ovom prorocanstvu ), a ovo se u kontekstu biblije odnosi na Pravoslani deo populacije, sto se i ostv
Vi prvo treba da dokazete da imate pravo da tumacite Sveto Pismo pa tek onda ga tumacite, avi uzimate Sveto Pismo i pomocu njega svojim tumacenjem iznosite neistine da ste crkva, dokazite bez Svetog Pisma da ste crkva.Koliko mucenika imate?
Ni svoje ucenje ne psotujete i radite i subotom znam vrlo dobro, jedete encistu hranu, a govorite drugima da ne jedu, odricete se svojih dogmata radi klasifikacije i drzavnih zakona, da ste jedno gonjene pretrpeli ugasili bi ste se jer niste prava crkva, a i ne gone vas jer ste od ovoga sveta i zato vas ne diraju, a nas gone jer smo od onoga sveta!

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Веома је погрешно све побијене хришћане назвати неверницима. Управо тако нас називају ти које називаш Божијим оруђем. Антихристову силу називаш Божијим оруђем. Нема везе са истином и разумом.

Ако се већ позиваш на Откривење и Данила, онда мораш да узмеш у обзир шта Данило каже где ће изнићи "мали рог".

8. И јарац поста врло велик; а кад осили, сломи се велики рог, и место њега нарастоше знаменита четири рога према четири ветра небеска.
9. И из једног од њих изиђе један рог мален и нарасте врло велик према југу и истоку и према красној земљи.
20. Ован што си га видео, који има два рога, то су цареви мидски и персијски.
21. А руњави је јарац цар грчки; и велики рог што му беше међу очима, то је први цар.
22. А шта се он сломи, и место њега нарастоше четири, то су четири царства, која ће настати иза тог народа, али не његовом силом.
23. А на крају царовања њиховог, кад безаконици наврше меру, настаће цар бестидан и лукав.

Podela Grčke.jpg

И из једног од њих изиђе један рог мален

Који део ове реченице није разумљив? Где је овде Рим? Ко чита и разуме, зна где треба да гледа.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zasto bi sekularno drustvo krilo istoriju?

Ocigledno pod uticajem crkve - kreirana je istorija, a zabranjeno citanje knjiga koji govore protiv nje.
O ovome govori i poznati fil snimljen na osnovu romana "ime ruze" u jednoj sceni, gde akteri pronalaze skladiste zabranjenih knjiga od strane Rimokatolicizma.

Hristos je rekao da ce Njegovu crkvu goniti, a ti kazes da nece, ti protivrecis Hristu!
U ustima vasim nema istine recima svojim obmanjujete, srce vam je sujetno, a grlo vase grob otvoren!

Pitam se zasto iznosis neistine - da sam ja navodno izneo tvrdnju da crkva nece biti progonjena.

Ja sam upravo pisao - da je crkva bila progonjena tokom cele istorije, a progonili su je upravo oni koje ti podrzavas, a bice velikog progontva i pred sam Hristov dolazak.

Vi prvo treba da dokazete da imate pravo da tumacite Sveto Pismo pa tek onda ga tumacite, avi uzimate Sveto Pismo i pomocu njega svojim tumacenjem iznosite neistine da ste crkva, dokazite bez Svetog Pisma da ste crkva.Koliko mucenika imate?

Svako ko cita posteno rec Bozju - moze u njoj da spozna istinu i koja je prava crkva koja ovu istinu poseduje, a posebno ako to zatrazi od Boga - on ce mu to sam otkriti.
Bog daje autoritet i slu Duha.
Gde nema Duha - nema ni autoriteta, ni istine, ni rodova, ni ljubavi, ni posrednickog duha u objavljivanju jevandjeoske istine za spasenje ljudi.

Crkva ima milione i milione mucenika koe je ubio Rim tokom istorije i mracnog srednjeg veka.

Ni svoje ucenje ne psotujete i radite i subotom znam vrlo dobro, jedete encistu hranu, a govorite drugima da ne jedu, odricete se svojih dogmata radi klasifikacije i drzavnih zakona, da ste jedno gonjene pretrpeli ugasili bi ste se jer niste prava crkva, a i ne gone vas jer ste od ovoga sveta i zato vas ne diraju, a nas gone jer smo od onoga sveta!

Ovo su neistine, i pitam se kako jedan Hriscanin moze da gaji takav duh iznosenja neistina.

Sto je Bog odabrao odabrao je, a on nemani nacionalni ni verski ponos, vec sve sto radi - radi za spasenje ljudi.

U tom smislu - Adventisticku crkvu Bog nije podigao radi sebicnih nacionanih i licnih verskih interesa, vec radi spasenja celog covecanstva..

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460
Ocigledno pod uticajem crkve - kreirana je istorija, a zabranjeno citanje knjiga koji govore protiv nje.
O ovome govori i poznati fil snimljen na osnovu romana "ime ruze" u jednoj sceni, gde akteri pronalaze skladiste zabranjenih knjiga od strane Rimokatolicizma.
:roll:
Sekularno drustvo nije pod uticajem crkve, njih boli uvo za crkvu oni imaju svoju istoriju, ako sekularno drustvo tvrdi da je covek nastao od majmuna kako je onda ono pod uticajem crkve?
Procitao sam Ime Ruze i roman je drugaciji od filma, sustina nije da su neke knjige zabranjene jer bi se pogresno tumacile ili nesto slicno vec su oni zabranjivali odredjene knjige koje su mogle da naprave poteskoce i covek citajuci ih mogao bi da padne pod uticaj odredjenih ucenja, nisu one zabranjene za citanje vec su zabranjene neukima tj. onima koji ne znaju sta citaju, danas nije tako i pravoslavna crkva nikom nije nista zabranjivala i dokaz tome jeste da su 90% jeresi nastale na istoku.
Pitam se zasto iznosis neistine - da sam ja navodno izneo tvrdnju da crkva nece biti progonjena.

Ja sam upravo pisao - da je crkva bila progonjena tokom cele istorije, a progonili su je upravo oni koje ti podrzavas, a bice velikog progontva i pred sam Hristov dolazak.
Moja crkva je bila gonjena, a crkva Hristova je jedna i Nejgovo telo se ne deli vec je ejdno uvek, a vi ste nastali u 19. veku.
Svako ko cita posteno rec Bozju - moze u njoj da spozna istinu i koja je prava crkva koja ovu istinu poseduje, a posebno ako to zatrazi od Boga - on ce mu to sam otkriti.
Bog daje autoritet i slu Duha.
Gde nema Duha - nema ni autoriteta, ni istine, ni rodova, ni ljubavi, ni posrednickog duha u objavljivanju jevandjeoske istine za spasenje ljudi.

Crkva ima milione i milione mucenika koe je ubio Rim tokom istorije i mracnog srednjeg veka.
Milione?!
Molim te.....
Ovo su neistine, i pitam se kako jedan Hriscanin moze da gaji takav duh iznosenja neistina.

Sto je Bog odabrao odabrao je, a on nemani nacionalni ni verski ponos, vec sve sto radi - radi za spasenje ljudi.

U tom smislu - Adventisticku crkvu Bog nije podigao radi sebicnih nacionanih i licnih verskih interesa, vec radi spasenja celog covecanstva..
Pravoslavlje zabranjuje nacionalizam.Citaj Didahi koji govori da su hriscani zasebna nacija i da se nacionalizam kaznjava anatemom.Pravoslavlje nije nacionalna veroispovest da jeste onda bi samo jedna nacija bila pravoslavna, kad sam na drugoj temi napadao nacionalizam ti si ga branio, a sad govoris kako smo mi nacinalisti!!!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
"Istorija je niz laži sa kojima smo se složili."

Napoleon Bonaparta

"Celokupna zvanična istorija je gomila besmislica."

Henry Ford, Confirmed

----------------------------------------------

Nelsim, ti prezires istinu i ne zelis je.

Sav dosadasnji trud oko toga dati se ukaze na istinu i pravi put spasenja - moze se rezimirati u sledecem:

1. Ja sam ti izneo prave istorijske cinjence o velikom otpadu..i dalje, sa referencama izvora odakle su uzete.

2. Takodje - data ti je biblijska istina u celini sa biblijskim tekstovima iz 27 Adventistickih verovanja, i sa mog bloga velike istine biblije.

3.
Ukazano ti je na pogresnost ucenja tradicionalnih crkava koja imaju poreklo u mnogobostvu.

4. Upucen ti je poziv da ova lazna ucenja odbacis, i da prihvatis cistu rec Bozju, i da se molis Bogu da te on sam osvedoci u istinu.

Ja vise ne mogu da ucinim nista za tebe.

Tvoja je licna odluka sta ces ciniti.
Svedocanstvo ti je dato, i sa istinom si upoznat, i na tebi je licno odgovornost pred Bogom za primljenu svetlost, i za njeno prihvatanje ili odbacivanje

Nadam se da ces da ces ako ne sada, vrlo uskoro kada sam Bog bude objavio istinu sa neba - prihvatiti ovu istinu i obratiti se Bogu celim srcem da te on promeni svojim Duhom, i pripremi te za Hristov dolazak u slavi i uznesenje.

To ti zelim isto kao i sebi, da budemo svi zajedno spremni za taj cas, a Bog neka nam da po iskrenosti srca i otvorenosti da poslusamo njegov glas.

Neka Gospod bude s tobom.

Pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sav dosadasnji trud oko toga dati se ukaze na istinu i pravi put spasenja - moze se rezimirati u sledecem:

1. Ja sam ti izneo prave istorijske cinjence o velikom otpadu..i dalje, sa referencama izvora odakle su uzete.

Nisi iznio baš niti jednu. Dapače, pokušavajući dokazati svoju tezu o "velikom otpadu", ovdje si samo razotkrio neke svoje simptome, koji se mene uopće ne tiču. Naime, "dokazujući" veliki otpad naveo si kako je Rimska crkva, kako bi izbjegla progonstva, sredinom 2. stoljeća "napravila kompromis sa mnogoboštvom i mnogobožačkim Rimom preuzimajući mnogobožačku filozofiju i vjerovanja". O kakvom je to "kompromisu za izbjegavanje progonstva" riječ, ako rimski kršćani sve do Konstantina (početak 4. stoljeća) žive u katakombama (pod zemljom), ako ih zbog vjere u Krista mnogobožački Rim baca među divlje zvijeri i ako ih zbog vjere u Krista vješaju po stupovima i uvečer zapale kao baklje da služe kao noćna rasvjeta Rima?

Ovo što ti ovdje iznosiš je suludo i shizofreno, ali nitko ti ovdje ne može ni najmanje pomoći. Puno korisnije bi ti bilo da ovu svoju priču ispričaš i na drugom mjestu i drugim ljudima.

2. Takodje - data ti je biblijska istina u celini sa biblijskim tekstovima iz 27 Adventistickih verovanja, i sa mog bloga velike istine biblije.

Sva je tvoja "istina" suluda i shizofrena kao i ona gore o "kompromis sa mnogoboštvom i mnogobožačkim Rimom".

3. Ukazano ti je na pogresnost ucenja tradicionalnih crkava koja imaju poreklo u mnogobostvu.

Jesam rekao? Evo opet tvoje sulude i shizofrene istine.

4. Upucen ti je poziv da ova lazna ucenja odbacis, i da prihvatis cistu rec Bozju, i da se molis Bogu da te on sam osvedoci u istinu.

Potencijalno si jako opasna osoba. I druge ljude pozivaš i pokušavaš privesti suludoj i shizofrenoj istini.

Ja vise ne mogu da ucinim nista za tebe.

Ne može ni tebi nitko pomoći na ovom forumu. Traži pomoć na drugom mjestu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bilo je progona Hriscana od strane Rima jos od pocetka - od vremena apostola i kasnije.

Jedno od prvih vecih je pokrenuo Neron 64 godine - optuzivsi Hriscane da su odgovorni za pozar u Rimu.

Ono o cemu sam ja pisao opisujuci uzroke i posledice velikog otpada - je u potpunom skladu sa istorijskim cinjenicama, a one govore - da je na otpad Rimske crkve uticao treci ustanak Jevreja protiv Rima, koji je pokrenuo Barkohba 132 godine, koji je doveo do opsteg antijevrejskog raspolozenja u Rimskom carstvu, sto je zahvatilo i Hriscansku crkvu.

Da bi se Hriscanska crkva distancirala od Jevreja - ona se odrice svega ooga sto ima obelezja koja bi je mogla povezati sa Jevrejima, i uvodi novine koje usvaja iz mnogobostva - odbacivsi i Subotu koju je do tada postovala, i uvodeci pagansku nedelju.

Sledeci istorijski izvori upravo potvrdjuju ono sto sam ja iznosio u ranijim komentarima kao istoriju velikog otpada, i ovo ujedno znaci - da ako nesto ne postoji u zvanicnim istorijskim napisima po skolskim udjbenicima i knjigama, to ne znaci da se nije odigralo i da ne postoje zapisi o tome, vec da je istorija iznosena selektivno, odnosno - iznoseni su samo oni istorijski podatci koje su istoricari smatrali bitnim za istorijske tokove, i to zapisali.
Ali kao sto vidimo - onaj ko istrazuje, on moze pronaci istorijske podatke koji su naizgled nedostupni, i hvala Bogu sto postoje, i daju pravu sliku pojedinih istorijskih momenata koji su odredjivali tok same istorije.

Bar Kohbin ustanak

Bar Kohbin ustanak (132–136;[1] hebrejski: מרד בר כוכבא ili mered bar kokhba) je naziv za treći veliki ustanakJevreja u protiv rimske vlasti u tadašnjoj provinciji provinciji Judeja i posljednji od jevrejsko-rimski ratova. Ime je dobio po svom pokretaču i komandantu ustaničkih snaga, Simonu bar Kohbi koji je sebe nazivao Mesijom, odnosno herojskom ličnošću koja će obnoviti Izrael.

Ustanak je također poznat pod nazivima Drugi jevrejsko-rimski rat i Drugi jevrejski ustanak, odnosno Treći jevrejsko-rimski rat i Treći jevrejski ustanak (ako se među jevrejsko-rimske ratove kao drugi računa Kitosov rat115 - 117).

Tok ustanka

Ustanici su nakratko imali uspjeha, te uspostavili nezavisnu jevrejsku državu Izrael na dijelovima Judeje. logor. Po predanju, Bar Kohba je kažnjavao hrišćane jer ga nisu priznavali za mesiju.[2] Nakon samo dvije godine je ogromna rimska vojska uspjela ugušiti ustanak i ponovno uspostaviti rimsku vlast.[3] Oko 135. godine, kada su Rimljani zauzeli grad Befer, Bar Kohba je ubijen a njegova glava je preneta u rimski logor.[2] Nakon toga su Rimljani zabranili Jevrejima da se vraćaju u Jeruzalem, osim za svetkovina Tiša beava.

„"Tako zapusteše jevrejski gradovi. Niko od starih žitelja ne ostade, a na njihovo mesto dođoše strani narodi. Tu je zatim podignut rimski grad sa drugim imenom; njega su zvali Elija u čast imperatora Elija Adrijana."[2]
(Eusebije)
Razaranja su bila stravična. Po rečima Diona Kasija (69, 14) onda je stradalo do 580 hiljada Jevreja, koji su uhvaćeni sa oružjem u ruci, osim onih koje je pomorila glad i bolest. Srušeno je 50 gradova i 985 jevrejskih sela.[2]

Posljedice

Rat i njegove posljedice, uključujući odbijanje jevrejskih kršćana da prihvate Bar Kohbu kao Mesiju, je imao značajnu ulogu u izdavajanju kršćanstva kao religije bitno različite od judaizma. Nakon rata, episkopi Jerusalimaviše nisu poticali "od onih iz obrezanja", tj. od judeohrišćana.[2] Starešine Crkve koje su posle razaranja Jerusalima nosili zvanje episkopa tog grada ali tamo nisu živeli nego u Peli.[2]

Izvori

1. Jump up↑ za godinu 136 v. W. Eck, ' The Bar Kokhba Revolt: The Roman Point of View', pp. 87-88.
  2. Jump up to:2.0 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Eusebije, Istorija crkve (scribd)
  3. Israel Tour Day: "Tour 3." pristup 3. IX 2010.
Izvor: Wikipedia

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Bilo je progona Hriscana od strane Rima jos od pocetka - od vremena apostola i kasnije.

Je, bilo je. :mig:

Jedno od prvih vecih je pokrenuo Neron 64 godine - optuzivsi Hriscane da su odgovorni za pozar u Rimu.

Je, tako je. :mig:

Ono o cemu sam ja pisao opisujuci uzroke i posledice velikog otpada - je u potpunom skladu sa istorijskim cinjenicama, a one govore - da je na otpad Rimske crkve uticao treci ustanak Jevreja protiv Rima, koji je pokrenuo Barkohba 132 godine, koji je doveo do opsteg antijevrejskog raspolozenja u Rimskom carstvu, sto je zahvatilo i Hriscansku crkvu.

Ja sam već navodio kakva je bila sudbina kršćana u Rimskom carstvu, a pogotovo u gradu Rimu. Dakle, kršćane su u Rimu sve do Konstantina (početak 4. stoljeća) baš zbog njihove vjere u Krista bacali zvijerima i spaljivali ih po ulicama Rima da služe kao noćna rasvjeta grada. Evo, citiram:

“U svojoj su smrti kršćani bili pretvoreni u predmet razonode. Ogrtali su ih u kože divljih zvijeri pa bi ih rastrgali psi, ili su ih pribijali na križeve, ili ih spaljivali, a kad bi dan ugasnuo, užegli bi ih da služe kao noćna rasvjeta.” (Tacit, Anali)

Da bi se Hriscanska crkva distancirala od Jevreja - ona se odrice svega ooga sto ima obelezja koja bi je mogla povezati sa Jevrejima, i uvodi novine koje usvaja iz mnogobostva - odbacivsi i Subotu koju je do tada postovala, i uvodeci pagansku nedelju.

Sledeci istorijski izvori upravo potvrdjuju ono sto sam ja iznosio u ranijim komentarima kao istoriju velikog otpada, ...
Ali kao sto vidimo - onaj ko istrazuje, on moze pronaci istorijske podatke koji su naizgled nedostupni, i hvala Bogu sto postoje, i daju pravu sliku pojedinih istorijskih momenata koji su odredjivali tok same istorije.

Sav treperim očekujući "istorijske izvore" koji dokazuju "veliki otpad" koji je nastao polovicom 2. stoljeća, kada je, kako si ti stotinu puta ponovio, Rimska crkva napravila kompromis sa mnogobožačkim Rimom i uvela mnogoboštvo kako bi izbjegla progonstvo. Pogledajmo konačno te tvoje "istorijske izvore".

Bar Kohbin ustanak

Bar Kohbin ustanak (132–136;[1] hebrejski: מרד בר כוכבא ili mered bar kokhba) je naziv za treći veliki ustanakJevreja u protiv rimske vlasti u tadašnjoj provinciji provinciji Judeja i posljednji od jevrejsko-rimski ratova. Ime je dobio po svom pokretaču i komandantu ustaničkih snaga, Simonu bar Kohbi koji je sebe nazivao Mesijom, odnosno herojskom ličnošću koja će obnoviti Izrael.

Ustanak je također poznat pod nazivima Drugi jevrejsko-rimski rat i Drugi jevrejski ustanak, odnosno Treći jevrejsko-rimski rat i Treći jevrejski ustanak (ako se među jevrejsko-rimske ratove kao drugi računa Kitosov rat115 - 117).

Gdje ti se ovdje uopće spominje Rimska crkva i njezin kompromis sa mnogobožačkim Rimom kako bi izbjegla progonstvo?
Eno ti gore Tacitova citata koji govori o bacanju Rimskih kršćana zvijerima i spaljivanju kršćana po Rimu.

Ustanici su nakratko imali uspjeha, te uspostavili nezavisnu jevrejsku državu Izrael na dijelovima Judeje. logor. Po predanju, Bar Kohba je kažnjavao hrišćane jer ga nisu priznavali za mesiju.[2] Nakon samo dvije godine je ogromna rimska vojska uspjela ugušiti ustanak i ponovno uspostaviti rimsku vlast.[3] Oko 135. godine, kada su Rimljani zauzeli grad Befer, Bar Kohba je ubijen a njegova glava je preneta u rimski logor.[2] Nakon toga su Rimljani zabranili Jevrejima da se vraćaju u Jeruzalem, osim za svetkovina Tiša beava.

„"Tako zapusteše jevrejski gradovi. Niko od starih žitelja ne ostade, a na njihovo mesto dođoše strani narodi. Tu je zatim podignut rimski grad sa drugim imenom; njega su zvali Elija u čast imperatora Elija Adrijana."[2]
(Eusebije)
Razaranja su bila stravična. Po rečima Diona Kasija (69, 14) onda je stradalo do 580 hiljada Jevreja, koji su uhvaćeni sa oružjem u ruci, osim onih koje je pomorila glad i bolest. Srušeno je 50 gradova i 985 jevrejskih sela.[2]

Gdje ti se ovdje uopće spominje Rimska crkva i njezin kompromis sa mnogobožačkim Rimom kako bi izbjegla progonstvo.
Eno ti gore Tacitova citata koji govori o bacanju Rimskih kršćana zvijerima i spaljivanju kršćana po Rimu. ;)

Posljedice

Rat i njegove posljedice, uključujući odbijanje jevrejskih kršćana da prihvate Bar Kohbu kao Mesiju, je imao značajnu ulogu u izdavajanju kršćanstva kao religije bitno različite od judaizma. Nakon rata, episkopi Jerusalimaviše nisu poticali "od onih iz obrezanja", tj. od judeohrišćana.[2] Starešine Crkve koje su posle razaranja Jerusalima nosili zvanje episkopa tog grada ali tamo nisu živeli nego u Peli.[2]
Gdje ti se ovdje uopće spominje Rimska crkva i njezin kompromis sa mnogobožačkim Rimom kako bi izbjegla progonstvo.
Eno ti gore Tacitova citata koji govori o bacanju Rimskih kršćana zvijerima i spaljivanju kršćana po Rimu. :)

Što si ti ovdje dokazao? Da su Židovi dizali ustanak protiv Rimljana!? Nisi li trebao dokazati kompromis Rimske crkve sa mnogobožačkim Rimom i njezin otpad u poganstvo? Što se s tobom događa? Jesi li ti sam sa sobom? :mig:

Učlanjen(a)
21.09.2015
Poruka
1.460

Sledeci istorijski izvori upravo potvrdjuju ono sto sam ja iznosio u ranijim komentarima kao istoriju velikog otpada, i ovo ujedno znaci - da ako nesto ne postoji u zvanicnim istorijskim napisima po skolskim udjbenicima i knjigama, to ne znaci da se nije odigralo i da ne postoje zapisi o tome, vec da je istorija iznosena selektivno, odnosno - iznoseni su samo oni istorijski podatci koje su istoricari smatrali bitnim za istorijske tokove, i to zapisali.

Bar Kohbin ustanak

Tok ustanka

(Eusebije)

Posljedice

Izvori

1. Jump up↑ za godinu 136 v. W. Eck, ' The Bar Kokhba Revolt: The Roman Point of View', pp. 87-88.
    Jump up to:2.0 2.1 2.2 2.3 2.4 2.5 Eusebije, Istorija crkve (scribd)
    Israel Tour Day: "Tour 3." pristup 3. IX 2010.
Izvor: Wikipedia

Vec rekoh neizbezivu cinjenicu Laodikeja, sekularno drustvo ne mari za crkvu, a mi zivimo u sekularnom drustvu i ono ima svoju istoriju koja se u mnogim stvarima ne slaze sa crkvenom istorijom, ali kad su fikcije kao "Kompromis" ili "otpad" u pitanju njih sekularno drustvo ne prihvata jer su neosnovane i ono iznosi pravu istoriju, ja se koristim sekularnom istorijom, a ne crkvenom jer je ona neutralnog pogleda i nije ni na adventistickoj strani ni na ansoj vec ima svoju istoriju koaj je sigurno tacna makar to i ne bilo u detaljima.Cinjenica je da ti govoris o fikciji koja je napravljena da bi ste vi negirali apostolsko poreklo crkve Hristove.

Natrag