Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Zasto tvoja crkva uci suprotno onome sto ti kazes? Tvrdis da nasa crkva "uci popustanju grehu" a tvoja radi isto to? Zar nije onda tvoja crkva "grehu sluga"?Ti Mire zivis u svesnoj samoobmani.
Dakle, kada se ovaj tekst izvadi iz konteksta kao sto si ti sada ucinio, to moze tako da izgleda.
Da vidimo sta kaze ceo kontekst:
"I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
Ako kažemo da imamo zajednicu s Njim a u tami hodimo, lažemo i ne tvorimo istine.
Ako li u videlu hodimo, kao što je On sam u videlu, imamo zajednicu jedan s drugim, i krv Isusa Hrista, Sina Njegovog, očišćava nas od svakog greha.
Ako kažemo da greha nemamo, sebe varamo, i istine nema u nama.
Ako priznajemo grehe svoje, veran je i pravedan da nam oprosti grehe naše, i očisti nas od svake nepravde" ( 1 Jovanova 1. 5 - 9 )
Ovaj tekst govori o DVA ljudswka stanja.
1. O STANJU U GREHIU PRE OBRACENJA GDE MI GRESIMO I NE MOZEMO RECI DA NISMO GRESNI JER TADA LAZEMO.
2. O STANJU NAKON OBRACENJA U KOME MI PRIZNAJEMO GREHE I BOG NAM PRASTA I CISTI NAS OD SVAKOG GREHA I CINI DA VISE NE GRESIMO POD USLOVOM DA OSTANEMO U ZAJEDNICI SA NJIM.
Ali, vi cete svoju crkvu braniti makar ona imala i lazno ucenje!
Uopste nije tema da li je ovo ucenje ispravno, vec koja je crkva prava! A ako je ovako kako ti kazes (pretpostavimo da jeste) , vi onda niste Bozja crkva!
Sam sebe pokopavas, kao i uvek.