Ja smatram da se kolebaš, jer si to i sam prokomentarisao unekom od ranijih postova, ( parafraziram ): "da si razapet između Pravoslavlja i Adventizma.
Ja te nikako nisam osudio, već su moji komentari usmereni više ka tome - da čoveka podstičem - da istinu koju je spoznao primeni, ili da se moli Bogu da mu je otkrije i da mu da je razume.
Pozdrav!
Ja to nisam izjavio tim recima, to je bilo davno kada sam to rekao..
Pa i sada preispitujem ucenje adventizma i ucenje pravoslavlja da li je ono u skladu sa Biblijom i Hristovom naukom, sta je u tome lose?
Na to nas je pozvao Pavle i Jovan da proveravamo duhove i ucenja!
I u Pavlovo vreme su postojala lazna ucenja u crkvi, o obrezanju o zakonu i dr.
Seti se samo kako Hristos ukorava crkve u otkrivenju, kako Pavle ukorava crkve i prica o uciteljima koji zavode neuke..
Hristova crkva nije savrsena i nije nepogresiva, da bi smo joj poklonili bezuslovno poverenje. Ona se sastoji od nesavrsenih ljudi, koji grese..
Biti nesiguran u aspekte ucenja neke zajednice nije isto sto i biti nesiguran u ucenje Hrista i ucenje Biblije.
Zajednice mogu zastraniti, i adventisticka crkva je zastranila odavno, inace ti ne bi bio njen reformator, zato se zajednice i proveravaju.
To nema veze sa kolebanjem, niko ko je Hriscanin se ne koleba kada je u pitanju Hristos, Biblija i njegova nauka.
Fundament jeste Hristos i Biblija a ne tvoja crkva i tvoje uverenje (osvedocenje), jel tvoje uverenje moze biti pogresno!
Zato ja nikako nisam uveren ni u jednu crkvu 100% vec ih prosudjujem Biblijom.
Suvise se uzdas u crkvu umesto da pouzdanje i sigurnost potrazis u Hristu (steni).
To je po meni zaslepljenost, izjednacio si crkvu i bibliju "crkva = biblija", nestade ti "sola scriptura" pravilo, to rade i Jehovini Svedoci kao i ti, a to je pogresno.
Ako hoces u nesto biti osvedocen 100% budi osvedocen u Hrista a ne u crkvu, jel crkva je samo zajednica pogresivih ljudi, ne trazi brate istinu od ljudi, vec je trazi licno od Hrista!
A mi ovde uopste ne govorimo o Hriscanskom, vec o islamskom ucenju, pa kako onda mislis da se ja mogu kolebati?
Ja sam izuzetno posten, i tudje argumente sagledavam nepristrasno iz njegovog ugla, a ti ne znas sta to znaci.
Ja bi voleo da ti mogu objasniti, ali ti mene neprestano pogresno razumes.