Koja Crkva spasava?

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ja nisam u niti jednoj COZ

Danas ne postoji niti jedna poznata COZ
koja je u 100% istini.

SVE skrenuše!

Čak i one COZ koje imaju 99% istine
i 1% LAŽI spadaju pod ono:
1% OTROVA u 99% zdrave hrane je OTROV!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne spasava crkva već Hristos kome se vernik verom predaje, doživljava obraćenje i novorođenje Duhom Svetim, što donosi posvećenje i život u skladu sa principima Božje reči koje Bog upisuje u ljudsko srce i misli

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Ne spasava crkva već Hristos kome se vernik verom predaje, doživljava obraćenje i novorođenje Duhom Svetim, što donosi posvećenje i život u skladu sa principima Božje reči koje Bog upisuje u ljudsko srce i misli
1.
TKO je JEDINI Spasitelj?

2.
TKO je
UZVISIO

IZVEO

POSLAO

kao spasitelja SINA - Gospodina Yehoshuu?

3.
TKO je Spasio MRTVOGA spasitelja
SINA Gospodina Yehoshuu?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Spasitelj je Bog, Otac, Sin, i Sveti Duh zajedno.

"A kad se pokaza blagodat i čovekoljublje Spasa našeg Boga,
Ne za dela pravedna koja mi učinismo, nego po svojoj milosti spase nas banjom prerođenja i obnovljenjem Duha Svetog,
Kog izli na nas obilno kroz Isusa Hrista Spasitelja našeg"
( Titu poslanica 3. 4 - 6 )

"Jer je naše življenje na nebesima, otkuda i Spasitelja očekujemo Gospoda svog Isusa Hrista" ( Filibljanima 3. 20 )

Božja veličina i nadmoć u odnosu na Isusa je USLOVNA, zbog nesavršenog ljudskog tela koje je Gospod Isus primio utelovljenjem, postavši čovek sličan nama.

Iz tog razloga Bog Otac je sproveo u delo Isusovo utelovljenje, on mu je pomagao u bitisanju u njegovom zemaljskom telu, i na kraju ga vaskrsao.

"Jer ovo da se misli među vama šta je i u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se uporedi s Bogom;
Nego je ponizio sam sebe uzevši obličje sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči nađe se kao čovek.
Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove" ( Filibljanima 2. 5 - 8 )

Učlanjen(a)
14.01.2018
Poruka
518
Pomaže Bog, Jedini Sveznajući!

Danas je u Crkvi, izmedju ostalog, bio čitan odeljak Svetog Pisma, iz poslanice Jevrejima, gde stoji:

"Jer je reč Božija živa i delotvorna, oštrija od svakoga dvoseklog mača, i prodire sve do razdeobe:
duše i duha,
zglobova i srži,
i sudi namere i pomisli srca."

Razmišljam, jedini Gospod i Bog zna granice izmedju "nerazgraničenih" kao što su
duša i duh, ili zglobovi i srži u njima, ili misli i osećanja. To čak i svako od nas, sam za sebe,
teško da može ... razlučiti. Da li nešto radimo jer osećamo da tako treba ili nas misao vodi?
Hristos Isus, Logos (Reč) Božija, On je živ i delotvoran, i do dubine duše prodire svakome,
kod koga kuca a on Mu otvori vrata svoje volje.

Bog zna a mi Mu verujemo!

brat Toma

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
[QUOTE = "Laodikeja, post: 2323095, član: 363141"] Spasitelj je Bog, Otac, Sin, i Sveti Duh zajedno.

Ne za dela pravedna što smo mi učinili, nego po svojoj milosti spase nas banjom prođenja i obnove Duha Svetoga,
Kog izli na nas obilno kroz Isusu Hrista Spasitelja našeg "
(Titu poslanica 3. 4 - 6)

"Jer je naš življenje na nebesima, odakle i Spasitelja očekujemo Gospoda svoje Isusa Hrista" (Filibljanima 3. 20)

Božja veličina i nadmoć u odnosu na Isusa je USLOVNA, zbog nepoznatog ljudskog tela koju je Gospodin Isus primio utelovljenjem, postavši čovek sličan nama.

Iz tog razloga Bog Otac je sproveo u djelo Isusovo utjelovljenje, on mu je pomagao u bitisanju u njegovu zemaljskom telu, i na kraju ga vaskrsao.

"Jer ovo se misli među vama što je u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se suprotstavlja Bogu;
Nego je ponizio sam sebe uzevši kao sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči se našao kao čovjek.
Ponili sami sebe postavši poslušan do istih smrti, smrti krstove " (Filibljanima 2. 5 - 8)
[/ QUOTE]
1.
SPASITELJ JEDINI = JEDINI BOG OTAC JHVH

=====================================

IZAIJA 43,11

Ja, ja sam JAHVE,
OSIM MENE NEMA SPASITELJA.

IZAIJA 45,21

Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao? Nisam li ja, JAHVE?
NEMA DRUGOGA BOGA DO MENE; BOGA PRAVEDNOG I
SPASITELJA OSIM MENE NEMA.

HOŠEA 13,4

A ja sam JAHVE, BOG tvoj sve od zemlje egipatske:
DRUGOG BOGA OSIM MENE NE LJUBI!
OSIM MENE NEMA SPASITELJA.

2.
Bog Jedini Otac JHVH je:

=============================
UZVISIO

IZVEO

POSLAO

kao spasitelja G Yehošuu
--------------------------------------------------------------

DJELA APOSTOLSKA 5,31

NJEGA BOG DESNICOM SVOJOM

UZVISI ZA ZAČETNIKA I SPASITELJA

da obraćenjem podari Izraela i oproštenjem grijeha.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

DJELA APOSTOLSKA 13,23

Iz njegova potomstva

IZVEDE BOG PO SVOM OBEĆANJU IZRAELU

SPASITELJA, ISUSA.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

1. IVANOVA 4,14

I mi smo vidjeli i svjedočimo da je

OTAC POSLAO SINA KAO SPASITELJA SVIJETA.

3.
Bog Jedini Otac JHVH - Jedini Spasitelj
je spasio MRTVOGA Sina G Yehošuu
kad je SIN umro - USKRSNUVŠI ga

==============================

Jasno rečeno:
========================
DVIJE OSOBE ! !
------------------------
1,
JEDNA JE BOG OTAC JHVH
2,
druga je SIN
od Boga Oca JHVH =

Gospodin Yehoshua
koji NIJE Bog

jer je BOG - SAMO JEDAN - OTAC - JHVH

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
[QUOTE = "Laodikeja, post: 2323095, član: 363141"] Spasitelj je Bog, Otac, Sin, i Sveti Duh zajedno.

Ne za dela pravedna što smo mi učinili, nego po svojoj milosti spase nas banjom prođenja i obnove Duha Svetoga,

"Jer je naš življenje na nebesima, odakle i Spasitelja očekujemo Gospoda svoje Isusa Hrista" (Filibljanima 3. 20)

Božja veličina i nadmoć u odnosu na Isusa je USLOVNA, zbog nepoznatog ljudskog tela koju je Gospodin Isus primio utelovljenjem, postavši čovek sličan nama.

Iz tog razloga Bog Otac je sproveo u djelo Isusovo utjelovljenje, on mu je pomagao u bitisanju u njegovu zemaljskom telu, i na kraju ga vaskrsao.

"Jer ovo se misli među vama što je u Hristu Isusu,
Koji, ako je i bio u obličju Božijem, nije se otimao da se suprotstavlja Bogu;
Nego je ponizio sam sebe uzevši kao sluge, postavši kao i drugi ljudi i na oči se našao kao čovjek.
Ponili sami sebe postavši poslušan do istih smrti, smrti krstove " (Filibljanima 2. 5 - 8)

1.
SPASITELJ JEDINI = JEDINI BOG OTAC JHVH

IZAIJA 43,11

Ja, ja sam JAHVE,
OSIM MENE NEMA SPASITELJA.[/ QUOTE]

Ime YHWH u nekim slucajevima odnosi se na Gospoda Isusa Hrista.
Kog izli na nas obilno kroz Isusu Hrista Spasitelja našeg " (Titu poslanica 3. 4 - 6)

IZAIJA 45,21

Objavite, iznesite svoje dokaze, svjetujte se zajedno: tko je to od davnine navijestio i od tada prorekao? Nisam li ja, JAHVE?
NEMA DRUGOGA BOGA DO MENE; BOGA PRAVEDNOG I
SPASITELJA OSIM MENE NEMA.[/ QUOTE]

Tako je Onaj koji SPASAVa jeste BOG U planu spasenja ljudi celo Boznastvo ucestvuje: Bog Otac Bog Sin i Bog Sveti Duh..

1. IVANOVA 4,14

I mi smo vidjeli i svjedočimo da je

OTAC POSLAO SINA KAO SPASITELJA SVIJETA.[/ QUOTE]

Odlicno! Onda kazi nam kako je Otac Jehova JEDINI SPASITELJ kao sto si gore naveo, ako je On poslao SPASITELJA SVETA?
Jeli to Jehova sebe posalo? Svatri lica Bozanstva ucestvovala su u spsenju sveta.

3.
Bog Jedini Otac JHVH - Jedini Spasitelj
je spasio MRTVOGA Sina G Yehošuu
kad je SIN umro - USKRSNUVŠI ga[/ QUOTE]

Ne razumes to to. Hristos je ustao iz groba silom koju je posedovao od vecnosti.
Umrla je samo Njegova ljudska priroda, ali On je kao Bog vecan. Bog ne moze umreti.
Iz tog razloga Hristos je kao BOG uzeo ljudsku prirodu da bi nam se mogao pribliziti,
i u ljudskoj prirodi je umro i tako postao SPASITELJ SVETA. To je mogao da ucini samo BOG!
[/QUOTE]

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
stihovi jasno kažu
JEDINI spasitelj je SAMO BOG OTAC JHVH
nitko drugi

stihovi jasno kažu
da Bog Jedini Otac JHVH
POSTAVLJA ljudima spasitelje - izbavitelje
masu njih u SZ imaš
a u NZ - SINA

znači - SIN je SLUGA Bogu Ocu JHVH

stihovi jasno kažu
BOG NE MOŽE UMRIJETI
BOG JEDINI OTAC JHVH NE MOŽE UMRIJETI

a SIN - UMRO
jer NIJE BOG

a SINA je uskrsnuo Bog JEDINI spasitelj Otac JHVH

SIN JE BIO MRTAV!!!!!!!!!!!

BOG NE MORE UMRIT

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
stihovi jasno kažu
nitko drugi

A GDWE TO PISE DA JE JEDINO SPASITELJ BOG OTAC?

znači - SIN je SLUGA Bogu Ocu JHVH

GDE PISE DA JE Isus sluga OCU? On je izjavio: "JA I OTAC JEDNO SMO".
A ti kazes: NIJE ISTINA NEGO JE HRStOS SLUGA OCU.
Time zavrsavamo diskusijku.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ironija je tako samouvereno tvrditi nešto na očigled tako jasnih biblijskih otkrivenja.

Piramida kaže:

nitko drugi

A reč Božja nasuprot tome svedoči da i Bog Otac i Gospod Isus imaju ulogu SPASITELJA :

Kome verovati, bibliji ili Piramidi?

Poslednja izmena:
Natrag