Ko su JAGNJE i 144.000 iz Otkrivenja 14:1

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Za Jovana Prezvitera
Isaija 34:8,9
Kao PRVO Iz ovih stihova se pre svega vidi kaznjavanje Edomske zemlje za zlo naneto Izraelu.

Upravo o tome je reč. Ovo se ne odnosi na Edomce doslovno jer nikakav potok lave i smole nije potekao na njih. Znači da se ovo odnosi samo simbolično na Edomce.

Da li se i danas dize dim sa zemlje Edomske?
Naravno da ne.

Samo zato što se to ne odnosi na doslovne Edomce. Edomac u ovom slučaju je sinonim za neznabožac tj. svet koji ne poznaje Boga.

Ali smola i njeni potoci su doslovni. Zemlja će biti pretvorena u užarenu masu..smolu i tako će stanovnici zemlje izgoreti.

Nije jedini ovaj stih u Isaiji koji govori o uništenju vatrom...svi će stanovnici zemlje izgoreti:

"Ali će doći dan Gospodnji kao lupež noću, u koji će nebesa s hukom proći, a stihije će se od vatre raspasti a zemlja i dela što su na njoj izgoreće, 2. Petrova 3,10

"I narodi će biti kao peći krečne, izgoreće ognjem kao trnje posečeno.", Isaija 33,12

"I reci šumi južnoj: Čuj reč Gospodnju, ovako veli Gospod Gospod, evo ja ću raspaliti u tebi oganj koji će proždreti u tebi svako drvo zeleno i svako drvo suvo; plamen razgoreli neće se ugasiti, i izgoreće od njega sve od juga do severa.", Jezekilj 21,3

Naravno, kada kaže da će dim goreti za večnost znači da će za večnost spaliti...biće nešto spaljeno za večnost.

Zato se u Isaiji 34,10 kada kaže "neće se gasiti ni danju ni noću" zapravo kaže da više nema dana i noći za one koji su izgoreli...nema ih više. Za njih oganj večno gori jer nema im povratka iz njega. Zato je "večan" ali kada odradi posao on nestaje naravno.

Zato je Isaija 34,8-10 oganj doslovan a Edom simbol za neznabošce.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razlog je sud koji ce se dogadjati na nebu, gde ce verni ispitivati nebeske knjige, svaki covek za svog bliznjeg koji recimo nije spasen.

To je ucenje biblije, gde kaze "da ce sveti suditi svetu"

Ja iznesoh rec Bozju.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Razlog je sud koji ce se dogadjati na nebu, gde ce verni ispitivati nebeske knjige, svaki covek za svog bliznjeg koji recimo nije spasen.

To je ucenje biblije, gde kaze "da ce sveti suditi svetu"

Ja iznesoh rec Bozju.
Taj dan suda uveliko vec traje,razdvajaju se zli od dobrih,prikupljaju se dokazi,tako da ce Dan Suda bukvalno znaciti izricanje presude.
To ti je isto kao kad se sudi nekoj grupi kriminalaca.,,,prikupljaju se dokazi,saslusavaju svedoci itd,i kad se sve to zavrsi izrice se presuda bez prava na zalbu...Evo to sudjenje traje vec nekih 100 godina....
Matej 25:
37 Tada će Mu odgovoriti pravednici govoreći: Gospode! Kad Te videsmo gladna, i nahranismo? Ili žedna, i napojismo?
38 Kad li Te videsmo gosta, i primismo? Ili gola, i odenusmo?
39 Kad li Te videsmo bolesna ili u tamnici, i dođosmo k Tebi?
40 I odgovarajući car reći će im: Zaista vam kažem: kad učiniste jednom od ove moje najmanje braće, meni učiniste.
Sta mislis jel se ovo desava na nebu ili na zemlji???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti se svesno protivis reci Bozjoj.

Biblija jasno kaze da ce se nakon Hristovog dolaska na nebu odrzavati sud, sudice apostoli, sudice spaseni..

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti se svesno protivis reci Bozjoj.

Biblija jasno kaze da ce se nakon Hristovog dolaska na nebu odrzavati sud, sudice apostoli, sudice spaseni..
Ti si se sav pretvorio u Tripka,
Poceo sa kao i on da kad ne zna odgovor napise par reci ko kad pljucne na nesto,da bi se videlo da je dao kao pamentan komentar ,a ustvari spamuje temu.
Znas li ti kad je jos Isus otisao na nebo? Sta radi od tada do sada?O cemu ti pricas?
Na zemlji ce ostati i ljudi i zivotinje nakon Armagedona.
Samo 144000 su otkupljeni sa zemlje na nebo.
Porekni da nije tacno da ce ljudi 7 meseci da pokopavaju mrtve i 7 godina da spaljuju svoje oruzje bez drva? prema Jezekilju 39 glave. Da nece to da rade na nebu 1000 godina?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tacno tako.

Svesno se protivis reci Bozjoj, jer su dati svi dokazi da su SVI spaseni na nebu, pred prestolom Bozjim, i 144 000, i veliko mnostvo koje niko ne noze izbrojati od Adama do kraja istorije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tacno tako.

Svesno se protivis reci Bozjoj, jer su dati svi dokazi da su SVI spaseni na nebu, pred prestolom Bozjim, i 144 000, i veliko mnostvo koje niko ne noze izbrojati od Adama do kraja istorije.
Dragi laodikejac,
da li ti to zelis da kazes da su vec na nebu i Adam i car David,i Jovan Krstitelj???
da li ti to zelis da kazes da ce Bog uzeti na nebo i sve zivotinje,pa cak i one iz vode???,da ce Bog sve da izmesti za semlje na nebo za 1000 godina???
Objasni mi dal ti pravis razliku izmedju onih koji su otkupljeni sa zemlje na nebo i velikog mnostva koje nije otkupljeno sa zemlje na nebo.
Nadalje zasto bi to veliko mnostvo koje je PREZIVELO (prezivece) Veliku nevolju uzeo na nebo???
Da li ti mislis da ce veliko mnostvo preziveti veliku nevolju tako sto ce ih Bog pre velike nevolje uzeti na nebo?
Sta tebe tu buni???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mene nista ne buni, vec je sve kristalno biblijski jasno.

Niko sada nije na nebu, osim Ilije, Enoha, i Mojsija.

Da li ce Bog uzeti zivotinje to ne znam jer ne pise, ali verujem da ce u nebeskom Jerusalimu na nebu postojati zivotinje.

Razlika izmedju 144 000 i velikog mnostva je ta, sto su veliko mnostvo spaseni iz svih vekova istorije, a 144000 su oni koji ce ziveti pred sam Hristov dolazak u slavi, kada se pojavi antihrist, i bude stavljao zig na celo onima koji mu se poklone.

144 000 ce primiti pecat Bozji i nece se pokloniti antihristu.

Izraz "OTKUPLJENI SA ZEMLJE IZMEDJU ZIVIH" oznacava "da su oni od svih zivih koji ce docekati Hrista zivi, jedino oni biti uzeti na nebo, dok ostali zivi predstavljaju bezbozne"

Veliko mnostvo ce za razliku od toga vaskrsnuti, i biti uzeti na nebo.

Kroz veliku nevolju prolaze svi koji su verni Bogu a docekaju veliku nevolju.

Mnogi ce biti pobijeni, i na kraju ce ostati samo 144000 zivih pravednika.

Ostali verni su u grobovima i cekaju vaskrsenje, da zajrdno sa 144000 budu uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Mene nista ne buni, vec je sve kristalno biblijski jasno.

Niko sada nije na nebu, osim Ilije, Enoha, i Mojsija.

Da li ce Bog uzeti zivotinje to ne znam jer ne pise, ali verujem da ce u nebeskom Jerusalimu na nebu postojati zivotinje.

Razlika izmedju 144 000 i velikog mnostva je ta, sto su veliko mnostvo spaseni iz svih vekova istorije, a 144000 su oni koji ce ziveti pred sam Hristov dolazak u slavi, kada se pojavi antihrist, i bude stavljao zig na celo onima koji mu se poklone.

144 000 ce primiti pecat Bozji i nece se pokloniti antihristu.

Izraz "OTKUPLJENI SA ZEMLJE IZMEDJU ZIVIH" oznacava "da su oni od svih zivih koji ce docekati Hrista zivi, jedino oni biti uzeti na nebo, dok ostali zivi predstavljaju bezbozne"

Veliko mnostvo ce za razliku od toga vaskrsnuti, i biti uzeti na nebo.

Kroz veliku nevolju prolaze svi koji su verni Bogu a docekaju veliku nevolju.

Mnogi ce biti pobijeni, i na kraju ce ostati samo 144000 zivih pravednika.

Ostali verni su u grobovima i cekaju vaskrsenje, da zajrdno sa 144000 budu uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo.
Da li zapazas da na nebo prvo ide Isus Hrist,a potom oni koji umru posle njega.
1.Коrincanima 15:
22 Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
23 Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku;(DK prevod)
Nadalje Matej 11:samo to potvrdjuje
11 Zaista vam kažem: Ni jedan između rođenih od žena nije izišao veći od Jovana Krstitelja; a najmanji u carstvu nebeskom veći je od njega.
Najmanji u carstvu nebeskom je veci od Jovana Krstitelja jer on nije otisao na nebo,kao ni David,ni Mojsije,ni Enoh ni Ilija.
A sta reci za zivotinje?
Pa bice na zemlji.Sigurno nece biti na nebu.Biblije pominje samo 144000 otkupljenih ljudi sa zemlje na nebo da vladaju nad ljudima koji ce biti na zemlji.
Lav ce jesti slamu kao vo (Isaija)...
Isaija 57:
20 A bezbožnici su kao more uskolebano, koje se ne može umiriti i voda njegova izmeće nečistoću i blato.
I koje ce to more nestati iz knjige Otkrivenja?
Na svaku tvoju rec ili recenicu ima veoma mnogo predrasuda....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja odgovorih.

Na nebo su otisli Enoh koji je uzet ziv, Ilija takodje isto, i Mojsije.

Sto se tice teksta koji si postavio, on ne govori o odlasku na nebo, vec o vaskrsenju, gde ce vaskrsnuti svako po svom redu.
Prvo Hristos pa spaseni u poslednji dan.

"Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti.
Ali svaki u svom redu: novina Hristos; a potom oni koji verovaše Hristu o Njegovom dolasku"

Naravno, tu se misli na konacno vaskrsenje i preobrazenje prilikom Hristovog dolaska, jer Isus je u zemaljskom smislu vaskrsao Lazara i devojcicu, a Pavle decaka koji je pao sa prozora kuce.

Natrag