Ko su JAGNJE i 144.000 iz Otkrivenja 14:1

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ime je lakse upisati, i zato se Bog ne bavi formom, jer on radi na srcu i umu coveka, a ne na telu.

On izgradjuje coveka unutra, karakterno, i zapecacava ga Svojim Duhom u umu i srcu.

Tu nema govora o nikakvim slovima na celu.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ime je lakse upisati, i zato se Bog ne bavi formom, jer on radi na srcu i umu coveka, a ne na telu.

On izgradjuje coveka unutra, karakterno, i zapecacava ga Svojim Duhom u umu i srcu.

Tu nema govora o nikakvim slovima na celu.
Pa da je tako kao sto ti kazes ,onda u Bibliji ne bi nigde bilo zapisano da ce se Proslaviti Bozje IME,vec Bozji karakter,zar ne?
Sta pise u Bibliji sta ce da se proslavi karakter ili Bozje ime?,i daj dokaz svoje tvrdnje da je ime nevazno.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa da je tako kao sto ti kazes ,onda u Bibliji ne bi nigde bilo zapisano da ce se Proslaviti Bozje IME,vec Bozji karakter,zar ne?
Sta pise u Bibliji sta ce da se proslavi karakter ili Bozje ime?,i daj dokaz svoje tvrdnje da je ime nevazno.

Ime "SHEM" u bibliji znaci "KARAKTER"

Kada Isus kaze "DA SE SVETI IME TVOJE" on tu misli na karakter "OCINSKU LJUBAV I MILOST, DOBROTU, PRASTANJE, PRAVDU, VELICANSTVO, SLAVU..itd.."

Isus kaze "A ZASTO ME ZOVETE GOSPODE GOSPODE, A NE IZVRSUJETE STO VAM ZAPOVEDAM"

A Bog kaze "OVI LJUDI USNAMA ME POSTUJU. A SRCE NJIHOVO DALEKO STOJI OD MENE"

Evo pitanja po tvom principu.

Sta je bolje i svrsishodnije, upoznati Bozji katakter, ili Bozje ime?
Ili,bsta je bolje i svrsishodnije, imati u sebi Bozji karakter, ili neku tetovazu Bozjeg imena na celu?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ime "SHEM" u bibliji znaci "KARAKTER"

Kada Isus kaze "DA SE SVETI IME TVOJE" on tu misli na karakter "OCINSKU LJUBAV I MILOST, DOBROTU, PRASTANJE, PRAVDU, VELICANSTVO, SLAVU..itd.."

Isus kaze "A ZASTO ME ZOVETE GOSPODE GOSPODE, A NE IZVRSUJETE STO VAM ZAPOVEDAM"

A Bog kaze "OVI LJUDI USNAMA ME POSTUJU. A SRCE NJIHOVO DALEKO STOJI OD MENE"

Evo pitanja po tvom principu.

Sta je bolje i svrsishodnije, upoznati Bozji katakter, ili Bozje ime?
Ili,bsta je bolje i svrsishodnije, imati u sebi Bozji karakter, ili neku tetovazu Bozjeg imena na celu?

Ti si potpuno pobrkao pojmove.
Shem je ime jednog od tri Nojeva sina
Genesis 10:1 Now these are the generations of the sons of Noah, Shem, Ham, and Japheth: and unto them were sons born after the flood. (Gen. 10:1 KJV)
CRO Genesis 10:1 Ovo je povijest Noinih sino va: Šema, Hama i Jafeta, kojima su se rodili sinovi poslije potopa. (Gen. 10:1 CRO)
Ali da ne spamujes temu ko su 144.000?,za jagnje Bozje si dao ispravan dogovor Isus Hrist,sin Bozji.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ti brkas pojmove, jer izraz "IME" na Jevrejskom se izgovara "SHEM" i oznacava karakter.

144000 su oni koji ce ziveti pred sam kraj ljudske istorije kada se pojavi antihrist.

Oni koji se poklone Antihristu i prihvate njegov zakon - primice zig zveri, a oni koji ostanu verni Bogu i drze njegove zapovesti - dobice pecat.

Pecat se stavlja na one koji drze zapovesti i Subotu, jer subota je pecat zivoga Boga, i ona sadrzi sve elemente pecata, i oni koji drze ovaj dan prihvataju Boga za svog gospodara, i njegov autoritet nad zemljom, i oni bivaju zapecaceni Duhom Svetim.

Oni su izgradili svoj karakter u skladu sa principima deset Bozjih zapovesti, i u skladu sa cetvrtom zapovescu oni priznaju jedino Boga tvorca za svog Oca, sto je i sustina subote.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ti brkas pojmove, jer izraz "IME" na Jevrejskom se izgovara "SHEM" i oznacava karakter.

144000 su oni koji ce ziveti pred sam kraj ljudske istorije kada se pojavi antihrist.

Oni koji se poklone Antihristu i prihvate njegov zakon - primice zig zveri, a oni koji ostanu verni Bogu i drze njegove zapovesti - dobice pecat.

Pecat se stavlja na one koji drze zapovesti i Subotu, jer subota je pecat zivoga Boga, i ona sadrzi sve elemente pecata, i oni koji drze ovaj dan prihvataju Boga za svog gospodara, i njegov autoritet nad zemljom, i oni bivaju zapecaceni Duhom Svetim.

Oni su izgradili svoj karakter u skladu sa principima deset Bozjih zapovesti, i u skladu sa cetvrtom zapovescu oni priznaju jedino Boga tvorca za svog Oca, sto je i sustina subote.
Jesi li ti ikada cuo za reci koje se isto pisu ,a imaju potpuno razlicito znacenje?
Pa cak i zivotinjama dajemo imena,zar ne?
Kako se utvrdjuje identitet bilo koje osobe? Jel preko imena i prezimena ili preko "karaktera"???
Jel Isus proslavio Bozje ime ili karakter? Jel Isus pokazao ucenicima Bozje ime ili karakter,sta pise ispod?
Jovan 17:26 I pokazah im ime Tvoje, i pokazaću: da ljubav kojom si mene ljubio u njima bude, i ja u njima.

A sto se tice 144000 opet ne pises po Bibliji,nego po svojoj filozofiji.
Kao prvo to su osobe koje ce zajedno sa Isusom Hristom da 1000 godina vladaju kao sukraljevi i susvestenici.
To su osobe koje se skupljaju vekovima,od Isusove smrti do Armagedona.
Malo pre Armagedona ostatak koji tada bude ostao uzece se na nebo da zauzmu svoje polozaje za bitku Armagedon.
Medju njima ce svakako biti Isusovi apostoli bez Jude Iskariotskog ....kao vodeci od 144000.
2.Tim2:12 Ako trpimo, s Njim ćemo i carovati. Ako se odreknemo, i On će se nas odreći.
Sta mislis da li je ap.Pavle mozda lagao Timoteja da ce carovati sa Isusom?
Rimljanima 8:17 A kad smo deca i naslednici smo: naslednici, dakle Božiji, a sunaslednici Hristovi: jer s Njim stradamo da se s Njim i proslavimo.
Otkrivenje 5:10 I učinio si nas Bogu našem careve i sveštenike, i carovaćemo na zemlji.
Otkrivenje 20:4 I videh prestole, i seđahu na njima, i dade im se sud, i duše isečenih za svedočanstvo Isusovo i za reč Božiju, koji se ne pokloniše zveri ni ikoni njenoj, i ne primiše žig na čelima svojim i ruci svojoj; i oživeše i carovaše s Hristom hiljadu godina.
5 A ostali mrtvaci ne oživeše, dokle se ne svrši hiljada godina. Ovo je prvo vaskrsenje.
6 Blažen je i svet onaj koji ima deo u prvom vaskrsenju; nad njima druga smrt nema oblasti, nego će biti sveštenici Bogu i Hristu, i carovaće s Njim hiljadu godina.

Dakle ovaj stih govori o Prvom uskrsenju .Njima ce da se pridruzi njihov ostatak od 144000.
1.solunjanima 4:
15 Jer vam ovo kazujemo rečju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su pomrli.
16 Jer će sam Gospod sa zapovešću, sa glasom Arhanđelovim, i s trubom Božjom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najpre;
17 A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti.
Da li ti je sada jasnije ko ce ciniti 144000 sukraljeva i susvestenika?

Osim 144000 koji su nazvani i "malo stado", postoje ko? prema Jovanu
Jovan 10: 16 I druge ovce imam koje nisu iz ovog tora, i one mi valja dovesti; i čuće glas moj, i biće jedno stado i jedan pastir.
Danas ,narocito od XXI veka je bacen akcenat na skupljanje "drugih ovaca".,i to se cini propovedanjem Dobre Vesti o Bozjem kraljevstvu po celom svetu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isus nije imao potrebe da Jevrejima otkriva samo ime JHWH ili Jahve, jer su oni to ime vec znali.

To bi hilo nerazumno od Hrista.

On je dosao da im otkrije SHEM - karakter Bozji, i plan spasenja, da je on ljubav, milost, da prasta, da zeli da ih spasi..itd..

144 000 su posebni samo po tome sto nece videti smrti.

I lepo si napisao 144000 "CAREVACE NA ZEMLJI" ali ce na toj novoj zemlji biti i svi spaseni.

Naravno, ovde se radi o vremenu nakon 1000 godina.

Za vreme hiljadu godina i 144000, i veliko mnostvo vaskrslih iz svih vekova - nalaze se na nebu, jer tako pise u otkrivenju, kada je Jovan upitao andjela odakle dolazi to veliko mnostvo koje niko ne moze izbrojati, andjeo je odgovorio da su to oni koji su ubelili haljine u Hristovoj krvi, i zato su pred prestolom Bozjim.

AJehovini svedoci uce - da ce samo 144000 otici na nebo.

Biblija uci suprotno.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Isus nije imao potrebe da Jevrejima otkriva samo ime JHWH ili Jahve, jer su oni to ime vec znali.

To bi hilo nerazumno od Hrista.

On je dosao da im otkrije SHEM - karakter Bozji, i plan spasenja, da je on ljubav, milost, da prasta, da zeli da ih spasi..itd..

144 000 su posebni samo po tome sto nece videti smrti.

I lepo si napisao 144000 "CAREVACE NA ZEMLJI" ali ce na toj novoj zemlji biti i svi spaseni.

Naravno, ovde se radi o vremenu nakon 1000 godina.

Za vreme hiljadu godina i 144000, i veliko mnostvo vaskrslih iz svih vekova - nalaze se na nebu, jer tako pise u otkrivenju, kada je Jovan upitao andjela odakle dolazi to veliko mnostvo koje niko ne moze izbrojati, andjeo je odgovorio da su to oni koji su ubelili haljine u Hristovoj krvi, i zato su pred prestolom Bozjim.

AJehovini svedoci uce - da ce samo 144000 otici na nebo.

Biblija uci suprotno.
Opet kao i uvek veoma mnogo gresis i brkas pojmove.
U vreme Isusa Hrista,Jevreji pod sektaskim farisejima su poodavno prestali da izgovaraju Jehova. To je izgovarao samo prvosvestenik par puta u toku godine.Svi ostali Jevreji zboh farisejske sekte prestali su da izgovaraju Bozje ime Jehova ,i koristili Gospod Bog..
Amos 6:10 Rođak će i spaljivač prionuti da iznesu kosti iz kuće;ako bi tko upitao onog u kutu kuće: »Je li još tko ostao s tobom?«on će odvratiti: »Ne! Pst! Jahvino se ime ne smije spomenuti.« (Amos 6:10 CRO)
Tako da je Isus i te kako objavio svima ime Jehova.
A sto se tice 144000,i tvoje filozofije da ce oni vladati TEK nakon 1000 godina,potpuno je pogresno jer ne razumes da su ovi stihovi odvojeni kao deo od prethodnih .
To moze da izgleda kao celina za neke koji citaju otkrivenje 20: zajedno od 1 stiha pa sve do zadnjega stiha.
Poenta je da ce nakon Armagedona ,sotona biti "uhapsen" na 1000 godina .
Za to vreme ce Isus Hrist i 144000 vladati nad velikim mnostvom koje prezivi veliku nevolju i onima iz drugog uskrsenja.Za tih 1000 godina ljudi ce pretvoriti Zemlju u Raj i dostici SAVRSENSTVO kao sto su ga imali Adam i Eva.,imace nadu Vecnog zivota.
Tada na kraju tih 1000 godina Isus Hrist vraca svu vlast koju je dobio svome Jehovi Bogu i Ocu (1.Kor 15:24-28),i tada predstoji poslednja kusnja.
Mnogi danas mudruju "Eh da sam ja bio na mestu adama i Eve,mene sotona ne bi prevario na glupost",e pa da vidimo sad toliko mnogo savrsenih ljudi i zena kao sto su bili Adam i Eva,moze li ih sotona prevariti?
Nakon tih 1000 godina bice pusten Sotona da vara i mnoge ce prevariti,ali kad se podignu protiv jehove Boga,on ce ih licno unistiti sa sve sotonom i demonima, Drugom Smrti iz koje nema nikakvog uskrsenja,i tu je kraj ,i novi pocetak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je moj dobri Zaokret.

Uzivaj u svom uverenju, nemam nista protiv ako je tebi dobro.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tako je moj dobri Zaokret.

Uzivaj u svom uverenju, nemam nista protiv ako je tebi dobro.
Nije to samo uverenje to ti je i Biblijska istina i logika.
Po tvom dragi moj Dragance ti si u manjku 1000 godina nakon Armagedona.
Ti izmisljas da ce izabrani biti odneti kod Boga ,a da ce Zemlja izgoreti vatrom.
Pa kad je bio potop jel trebao i Noja i sve na arki da nosi na nebo da bi ih spasao???
Zar nisi nigde U Bibliji procitao sta ce ljudi raditi na Zemlji nakon Armagedona???
Jesi li siguran da ce Bog sve da odnese na nebo?,da ne moze da ih spasi na Zemlji?

Natrag