Ko su JAGNJE i 144.000 iz Otkrivenja 14:1

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Dragi moj Jovo,
a kad ce da ih sahranjuju? Da nece mozda da ih sahranjuju nakon 1000 godina pa da to traje 7 meseci???
a i oruzje ce tek nakon 1000 godina da spaljuju??? i to 7 godina?
I ti hoces da kazes da je Bog nesposoban da spase svoj narod na zemlji???
Da nece mozda da isusi more i okeane???da pobije sve morska stvorenja?
Da nije mozda i potopom pobio sva morska stvorenja???
da nije mozda Noje stavljao i akvarijum u arku koju je gradio i u akvarijum morske i recne zivotinje???

Ovo je proroštvo moj Zaokret. Proroštvo koje je uslovno u odnosu na Izraela. Tako bi bilo da je Izrael bio veran Bogu. Bog je obećao Izraelu još mnogo sličnih obećanja o njihovom prosperitetu ali uslovno...ako budu verni. Tako da sve ovo što se odnosi na Izrael jeste stvarnost a ne simbolika samo da su bili verni. Tada bi oni sahranjivali svoje neprijatelje tj.neprijatelje Božije.

Seti se recimo onoga sa Senaharimom...koliko je u jednom danu stradalo neprijatelja?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovo je proroštvo moj Zaokret. Proroštvo koje je uslovno u odnosu na Izraela. Tako bi bilo da je Izrael bio veran Bogu. Bog je obećao Izraelu još mnogo sličnih obećanja o njihovom prosperitetu ali uslovno...ako budu verni. Tako da sve ovo što se odnosi na Izrael jeste stvarnost a ne simbolika samo da su bili verni. Tada bi on sahranjivali svoje neprijatelje tj.neprijatelje Božije.
Postoje uslovne i bezuslovne stvari.
Ispunjenje ovog prorostva je bezuslovno.
Valjda znas masu prorocanstava koja govore i za isusa hrista i za poslednje dane???
Jesi li citao prorocanstvo da ce i lav jesti slamu kao vo?
Ali sta mislis kolko ce biti pobijenih u Armagedonu i sta ce biti sa njima?
Evo jedan deo?
Otk 19:
17 I videh jednog anđela gde stoji na suncu i povika glasom velikim govoreći svima pticama koje lete ispod neba: Dođite i skupite se na veliku večeru Božiju,
18 Da jedete mesa od careva, i mesa od vojvoda, i mesa od junaka, i mesa od konja i od onih koji sede na njima, i mesa od svih slobodnjaka i robova, i od malih i od velikih. Jezek. 39:17, Otk. 19:21
A sta ce biti sa kosturima???
A gde ce za vreme Armagedona da bude Bozji narod???
Jel se mozda secas kad je Bog izvodio svoj narod iz Egipta?,kako ga je stitio od Egipcana? Nije li ih stitio ogromnim zidom od vatrene stihije??? I ne rece,hoce li da osusi sve okeane ,mora i reke ne bi li pobio zle???

.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Postoje uslovne i bezuslovne stvari.
Ispunjenje ovog prorostva je bezuslovno.

Proročanstva o prosperitetu Izraela je uvek uslovno. Ovde se radi o Izraelu. U doslovnom smislu ovo bi se ispunilo da je Izrael bio veran. Dakle, ovo proroštvo ima pre svega tu ulogu.

Valjda znas masu prorocanstava koja govore i za isusa hrista i za poslednje dane???

Za Hrista jeste bezuslovno i za poslednje dane. Iako Bi ta proročanstva imaju mogućnosti ispunjenja pre i posle...u zavisnosti od vernosti naroda Božijega. Isus je recimo trebao prvi put doći već u CVII veku p.n.e nakon Asirije ali se odužilo jer Izrael nije bio spreman. Poslednji dani i konačan kraj je mogao doći odavno možda čak i u I veku nakon razaranja Jerusalima..da je narod Božiji bio veran. I ovo su dakle proročansta uslovljena prema odgovoru verujućih.

Jesi li citao prorocanstvo da ce i lav jesti slamu kao vo?

To je uslovno proropštvo..daje Izrael bio veran Bog bi učinio ovo čudo u Izraelu da svi vide da Bog vlada na zemlji. Ali to se nije deslo jer Izrael nije bio veran. To će se ostvariti jedino kada Bog obnovi zemlju.

Tako da ovo u Jezekilju nije 1000-godišnjica već uslovno proroštvo...da je Izrael bio veran to bi se dogodilo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nece niko sahranjivati mrtve u hiljadugodisnjici:

Evo sta kaze biblija o sudu Bozjem:

"I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji" ( Jeremija 25. 33 )

Vi svedoci se namerno protivite onome sto pise u bibliji.

Pise lepo da ce SVI otici na nebo, i da se SVI nalaze pred prestoom Bozjim.

"Neću vam pak zatajiti, braćo, za one koji su umrli, da ne žalite kao i ostali koji nemaju nada.
Jer ako vjerujemo da Isus umrije i vaskrse, tako će Bog i one koji su umrli u Isusu dovesti s njim. Jer vam ovo kazujemo riječju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onijeh koji su pomrli.
Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti. Tako utješavajte jedan drugoga ovijem riječima"
( 1 Solunjanima 4. 13 - 18 )

Ovde tekst jasno kaze "DA CE I MRTVI U GROVOVIMA KOJE BIBLIJA NAZIVA VELIKO MNOSTVO KOJE NIKO NE MOZE IZBROJATI, I 144000 ZIVIH KOJI ZIVI DOCEKAJU HRISTA - BITI UZETI U OBLAKE NA NEBO"

Po bibliji, 144000 se zapecacuju u poslednje vreme kada se pojavi antihris, i oni ostaju zivi do kraja.

U pogledu velikog mnostva koje vaskrsava biblija kaze.

"Potom vidjeh, i gle, narod mnogi, kojega ne može niko izbrojiti, od svakoga jezika i koljena i naroda i plemena, stajaše pred prijestolom i pred jagnjetom, obučen u haljine bijele, i palme u rukama njihovima.
I povikaše glasom velikijem govoreći: spasenije Bogu našemu, koji sjedi na prijestolu, i jagnjetu.
I svi anđeli stajahu oko prijestola i starješine i četiri životinje, i padoše na lice pred prijestolom, i pokloniše se Bogu,Govoreći: amin; blagoslov i slava i premudrost i hvala i čast i sila i jačina Bogu našemu va vijek vijeka. Amin.

I odgovori jedan od starješina govoreći mi: ovi obučeni u bijele haljine ko su, i otkuda dođoše?
I rekoh mu: gospodaru! ti znaš. I reče mi: ovo su koji dođoše od nevolje velike, i opraše haljine svoje i ubijeliše haljine svoje u krvi jagnjetovoj.

Zato su pred prijestolom Božijim, i služe mu dan i noć u crkvi njegovoj; i onaj što sjedi na prijestolu useliće se u njih.Više neće ogladnjeti ni ožednjeti, i neće na njih pasti sunce, niti ikakva vrućina. Jer jagnje, koje je nasred prijestola, pašće ih, i uputiće ih na izvore žive vode; i Bog će otrti svaku suzu od očiju njihovijeh" ( otkrivenje 7. 9 - 17 )

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Laodikejac,
Hajde da vidimo sta ti zelis da dokazes ovim stihom?
"I u onaj će dan biti od kraja do kraja zemlje pobijeni od Gospoda, neće biti oplakani, niti će se pokupiti i pogrepsti, biće gnoj po zemlji" ( Jeremija 25. 33 )
Ako je za tebe jedan dan Bozjeg stvaranja doslovan 24 sata?,kolko traje Bozji dan rata i ubijanja zlih???
Nadalje ,Jezekilj u 39: pise o velikoj gozbi zivotinja sa mrtvim ljudskim telima...i sta na kraju ostane? Jel ostanu Kosti???
17 Ti, dakle, sine čovečji, ovako govori Gospod Gospod, reci pticama, svakojakim pticama i svim zverima poljskim: Skupite se i hodite, saberite se sa svih strana na žrtvu moju, koju koljem za vas, na veliku žrtvu na gorama Izrailjevim, i ješćete mesa i pićete krvi;
A po tebi svi ljudi idu na nebo?,jeli i zivotinje idu sa ljudima isto na nebo?,nekom novom Nojevom arkom???
Pogledaj sta kaze dalje Jezekilj ,isto 39 :
14 I odvojiće ljude koji će jednako ići po zemlji i s onima koji prolaze ukopavati one koji bi ostali po zemlji da je očiste;
posle sedam meseca tražiće.
15 I prohodiće zemlju i ići po njoj, i ko vidi kosti ljudske, načiniće kod njih znak, dokle ih ne ukopaju grobari u dolini mnoštva Gogovog.
Dakle kosti ce se skupljati i ukopavati na odredjeno mesto kao djubre.
A jesi li primetio malo pre ovoga da ce oruzje spaljivayi 7 godina,prema Jezekilju iste glave 39.
9 Tada će izaći stanovnici gradova Izrailjevih, i naložiće na oganj i spaliće oružje i štitove i štitiće, lukove i strele, sulice i koplja, i ložiće ih na oganj sedam godina.
A sad mi kazi ko ne razlikuje dan od meseca i godine?,da li Bog ili ti???
Hoce li mozda ljudi da spaljuju svoje oruzje na nebu?,ili ce na nebu da pokopavaju kosti ljudske???
Tako da vi adventisti i svi ostali zajedno jeste vi koji tumacite Bibliju po svojoj volji i filozofiji.
I sta zelite time da dokazete? Da je Bog nesposoban da spase svoj narod na zemlji ,nego ih vuce na nebo???

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja napisah, sta ce ti vise.
Napisa ti bato moj rec DAN,kao da je mesec ili kao godina.
Kad budes naucio da razlikujes vremena ,delio dan od meseca i godine,e tek tada....onda ces i shvatiti da ce samo 144000 kao jedini otkupljeni sa zemlje ici na nebo,a svi mi ostali ostajemo na zemlji,koju Bog nece da unisti kao planetu,vec zao svet ili ljude koji nece da prihvate njegove savete da zive mirno...

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja nisam ni napisao da ce unistiti planetu, vec da ce svi verni biti na nebu za 1000 godina, a za to sam dao jasne biblijske dokaze, da se i 144000, i veliko mnostvo koje niko ne moze izbrojati nalaze na nebu pred prestolom Bozjim.

Nakon 1000 godina Hristos se vraca na zemlju sa svim spasenim.
Novi Jerusalim se spusta na zemlju, i tada vaskrsavaju zli, a sotona se pusta iz tamnice, i sledi poslednji sukob, pri cemu ce zli biti uklonjeni vatrom sa neba.

Nakon toga Bog stvara novo nebo i zemlju na ovoj planeti.

Vase tumace je potpuno nebiblijsko.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ja nisam ni napisao da ce unistiti planetu, vec da ce svi verni biti na nebu za 1000 godina, a za to sam dao jasne biblijske dokaze, da se i 144000, i veliko mnostvo koje niko ne moze izbrojati nalaze na nebu pred prestolom Bozjim.

Nakon 1000 godina Hristos se vraca na zemlju sa svim spasenim.
Novi Jerusalim se spusta na zemlju, i tada vaskrsavaju zli, a sotona se pusta iz tamnice, i sledi poslednji sukob, pri cemu ce zli biti uklonjeni vatrom sa neba.

Nakon toga Bog stvara novo nebo i zemlju na ovoj planeti.

Vase tumace je potpuno nebiblijsko.
Dragi moj Laodikejac,
Ako Bog nece da unisti Zemlju kao planetu,zasto bi onda sve ljude selio na nebo?,ne samo 144000,vec i veliko mnostvo ljudi?
Kazi mi razlog tog preseljenja ljudi na nebo?
Nadalje kazi mi razlog zasto bi ih sve vratio na zemlju nakon 1000 godina?
Trece kazi mi sta ce biti sa Zemljom za tih 1000 godina ?
Ali da ima Biblijske osnove,a ne tvoje fantaziranje

Za Jovana Prezvitera
Isaija 34:8,9
Kao PRVO Iz ovih stihova se pre svega vidi kaznjavanje Edomske zemlje za zlo naneto Izraelu.
5 Jer je opojen na nebu mač moj, evo, sići će na sud na Edomce i na narod koji sam prokleo da se zatre.
6 Mač je Gospodnji pun krvi i tovan od pretiline, od krvi jagnjeće i jarčije, od pretiline bubrega ovnujskih; jer Gospod ima žrtvu u Vosoru i veliko klanje u zemlji edomskoj.
7 I jednorozi će sići s njima i junci s bikovima; zemlja će se njihova opiti od krvi i prah će njihov utiti od pretiline.
8 Jer će biti dan osvete Gospodnje, godina plaćanja, da bi se osvetio Sion.
9 I potoci će se njeni pretvoriti u smolu, i prah njen u sumpor, i zemlja će njihova postati smola razgorela.
10 Neće se gasiti ni noću ni danju, doveka će se dizati dim njen, od kolena do kolena ostaće pusta, niko neće prelaziti preko nje doveka.
11 Nego će je naslediti gem i ćuk, sova i gavran naseliće se u njoj, i Gospod će rastegnuti preko nje uže pogibli i merila pustoši.
12 Plemiće njene zvaće da caruju, ali neće biti nijednog, i svi će knezovi njeni otići u ništa.
13 I trnje će izniknuti u dvorima njihovim, kopriva i čkalj u gradovima njihovim, i biće stan zmajevima i naselje sovama.

Da li se i danas dize dim sa zemlje Edomske?
Naravno da ne.
Poenta je da je Edom nestao potpuno sa politicke scene kao da su ga potpuno unistili vatra i sumpor.
Krajnje posledice su pustos i praznina,nastaobina zivotinjama.

Kao DRUGO to je primer nama danas...,kao kad neka gradjevina izgori,sa tog mesta se podize dim da podseti da je tu nekada bila neka gradjevina.To je primer da ce se nesto slicno desiti u buducnosti kada Bog bude unistio neprijatelje svoga naroda. Ti neprijatelji Bozjeg naroda ce isto tako zavrsiti,garantuje im se potpuno unistenje i nestanak .

Natrag