"Ko o čemu .....

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Reći ću samo da se po mom mišljenju radi o pokušaju nametanja svoje doktrine i prikazivanja iste kao odgovora na sve. Razumemo svi da ih njihova "vera" tera na prozelitizam, ali ostali ne moraju da trpe to. Za sebe posebno znam da neću. Ne mogu li to, ili ne žele li to, ćeraćemo se još.

Postovanje Dath EGWajtiata,
To sto si nama pripisao, upravo to ti neoprestano cinis! Ti svoje misljenje zelis silom da nametnes drugima. Promeni se!

Nisam na forumu da namećem svoju doktrinu, da namećem Katoličanstvo, ili Pravoslavlje, nego da normalno razgovaram, [/QUOTE]

Pa to od tebe vec mesecima i trazimo. Ti se jos nijedanput nisi obratio adventistima kao covek da razgtovaras sa nama, nego samo burgijas kojekava svoja izmisljanja, pljuvanja i klevete. i sa nekim izvrnitim pravom ocekujes da mi budemo drugaciji. Kada se promenis da sa sagtovorinok razgobvaras na ravnopravnoj osnovi, postujuci tudje misljenje, onda ja sam uvek gotov za takvu diskusiju, a ako nastavis po starome, ti dokazuej da ni ne zelis diskusiju, nego zelis da isterses svoj gnevi mrznju.

ali to ne znači i da ću trpeti da to drugi rade. A da se ne lažemo, rade, o čemu postoje dokazi. [/QUOTE]

Sta to znaci? Iako to sto si naveo TI RADISA, ali neces dozvoliti i drugima da to rade.
Odlicno EGWajtista, tako nastavi i imaces i dalje istu "diskusiju".

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus nije napadao,

Nego šta je. Ajd reci šta je Isus propovjedao 3,5 god.?

Pa sav NZ je rasprava između fariseja i Isusa.

NZ je forum.

vec su njega napadali a on se branio.

Opet formalizam izražavanja, nije napadao nego se branio. Ko ti je kriv što čitaš Bibliju selektivno.

Tvoja nauka je nije šija nego je vrat.

Kad je postojalo nesto dobro u coveku on je to uvek pohvalio!

Pohvala Natanialu nije laskanje, nije čak ni hvala za pobožnost, nego učvršćivanje vjere. Gdje Bog nekome laska. Ti voliš laskanje zato i jesi otišao u PC

A pod laskanjem podrazumijevaš hvalu.

Ima jedna priča u Bibliji o tome, ni taj smisao nisi shvatio, bolje rečeno zaobišao si.
Nigdje Bog nikome ne laska. A hvala nije zahvaljivanje, nego ovo što sam već spomenuo.

Ako je nešto pozitivno onda je to za primjer drugima.

Evo kako Isus osporava tvoju nauku da Bog nekoga da

Koji pak od vas kad ima slugu koji ore ili čuva stoku pa kad dođe iz polja, kaže mu: Hodi brzo i sedi za trpezu? Nego ne kaže li mu: Ugotovi mi da večeram, i zapregni se te mi služi dok jedem i pijem, pa onda i ti jedi i pij? Eda li će on zahvaliti sluzi tom kad svrši šta mu se zapovedi? Ne verujem.
Tako i vi kad svršite sve što vam je zapoveđeno, govorite: Mi smo zaludne sluge, jer učinismo šta smo bili dužni činiti.

— Evanđelje po Luki,

Evo kako vladika Nikolaj laska gordosti.

"Ни један народ није тако смишљено и нежно украсио празнике Христове нарочитим дирљивим обичајима као србски народ. Замислите Божић и Богојављење, па Велики Петак и Васкрс, па Вазнесење и Тројичин дан, и Преображење и Крстов дан. Све је окићено красним обичајима као лепо исткани ћилим. Исто су тако искићени и празници Богородичини. Никоме у небеском свету нису Срби подигли толико цркава колико Приснодјеви Марији. Па још како су Срби научили да празнују и воле свеце Божје, нарочито своје крсне славе. Заиста као нико у свету. Души Србиновој небески свет је био од вајкада ближи и приснији од земаљскога. У томе свету он је увек гледао многобројнију родбину него на земљи. Зато се толико и сећа својих умрлих, пали свеће и чини помене. ... Тамо, само тамо где је велика Небеска Србија. Ај, та Велика Небеска Србија! Она представља већ одавно остварени идеал Велике Србије. Верујемо да је у њој више од сто милиона крштених Срба, који у земаљском веку Христу служише или за Христа страдаше, кроз векове и векове. Верујемо по евангелски, да ће неки народи, далеко већи од србског на земљи, бити мањи у Царству Небеском. ... А у руским народним причама увек је презрени и ‘’глупи‘’ Иванушка на крају морао спасавати своју браћу, која су се правила паметнија од њега. Тако ће православни Словени са осталим православним народима, као мрзан и презрени Иванушка спасавати обе хемисфере света, исток и запад. ... У својој праволинијности и историјској доследности Срби су надмашили и Русе, да не говоримо о другим православним народима, коњуктуристима у безброј одсудних момената.”

Како да се човек не отрује националном и верском гордошћу после оваквог ласкања?

Да ли где у Библији Бог ласка Јеврејима?

Не, већ им каже:

"Немој да речеш у срцу свом: За правду моју уведе ме Господ у ову земљу да је наследим; ... Не идеш за правду своју ни за чистоту срца својега да наследиш ту земљу; него за неваљалство тих народа Господ Бог твој тера их испред тебе, и да одржи реч за коју се заклео оцима твојим, Авраму, Исаку и Јакову. Знај дакле да ти Господ Бог твој не даје те добре земље за правду твоју да је наследиш, јер си тврдоврат народ." (5.Мој. 9,4-6)

A ti napadas i nikog ne hvalis do sebe i svoju crkvu!

Pa ni Isus nije hvalio fariseje, što bih ja vas. Vi ste moderni fariseji.

To je odlika fariseja,

Njima je na osudu jer im je loš motiv, kao i tebi. A Isusu i Jovanu Krst. nije kritika na osudu.

To je tvoj duh, farisejski!

Opet moj arg. :beee:moje riječi vidim.

Tvoja dela su ocigledna!

Opet svođenje rasprave na lični nivo.

Gori si i od EGW.

Sve sam više uvjeren da sam na dobrom putu.

Ni ona ovo nije radila vec je ukoravala crkvu pre svega, ali ti si izgleda veci i od nje!

Ali vi niste crkva, pardon jeste ona iz Solunjanima.

Ta jeste.

Dajes sebi za pravo da sudis ljudskim srcima i pomislima!

A Jovan Krst. što ne bih ja, ako je mogao on. A nije isto kada ti to radiš.

Tvoj motiv nije isti.

Ono sto pripada samo Bogu prisvajas sebi!

A kako je Jovan Krst.?

Izigravas nekog psihologa proroka ili sta vec. To je katastrofa!

Ja što sam naučio hvala Bogu, ti moraš da guglaš.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
"Stavila kukavica jaje u tudje gnezdo, pa rekla nije moje"

DarthShone, pitam se kako covek moze da gaji toliko licemerje a da sam ne dozivi samosazaljenje u svom bicu.

Nas osudjujes za nepostojece grehe, a upravo gajis ono sto si nama pripisao.

Dakle, SVE sto si pripisao nama "jed, čemer, žurbu, pljuvanje po drugima..." to je vase obelezje, jer ocigledno vas i reci odaju, da nemate ni veru, ni ljubav, ni nadu, niti mir u dusi, i da ne znate sta to znaci.

Da je suprotno to bi se pokazalo, ali toga nema, sto je najzalosnije.
Koga ti branis? Sebe svoju crkvu ili Tripa koji po svima pljuje, optuzuje ih, vredja i pripisuje im zle 'motive' glumeci Boga?

I jos to opravdava biblijom tvrdeci da je i Hristos to radio? A nas Bog je ljude pohvalio za dobro sto nadje u njima, ako je sto zlo nasao, prastao je, da probudi u njima ljubav i milost.. To je nas Bog! Milostivi i dobri Bog!

A ovaj tvoj kaze da "Isus nije ni dobar" jer i nije Bog!

Ako branis crkvu jos bi i razumeo, nego ti branis hulnika, koji i za tvoju crkvu kaze da je OMEGA OTPAD a krstio se u njoj!

Kada ces ti doci k sebi?

Ja što sam naučio hvala Bogu, ti moraš da guglaš.
Dokaz da ti uzdizes samog sebe! Ni Hristom ni Bogom se ne hvalis vec samim sobom!

P. S. Marko, trebamo svi da se promenimo, ne samo Shone..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A ovaj tvoj kaze da "Isus nije ni dobar" jer i nije Bog!

Ko nije Bog? Isus nije Bog??? Žao mi je ISUS jeste ONAJ KOJI JESTE, YHWH ADONAI ELOHIM. Svako ko tvrdi suprotno je apostata, anatema na takvog.
Mada me ne čudi da je tako nešto izjavio, jer vidi:

112559

Ako promena podrazumeva prihvatanje anti evanđelja, toletrisanje istog i njegovih sledbenika u njihovom ponašanju, onda ništa od toga. Žao mi je. Mnogo veće stvari od mene, bilo koga su u pitanju. A po tom pitanju ne mogu da budem mlak.

Ujedno, niti si ti prvi počeo, niti Slap, niti bilo ko, oni su počeli, oni neka i kusaju čorbu koju su zakuvali.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ako promena podrazumeva prihvatanje anti evanđelja, toletrisanje istog i njegovih sledbenika u njihovom ponašanju, onda ništa od toga. Žao mi je

Ne radi se o prihvatanju anti evandjelja niti tolerisanja loseg ponasanja, vec o tome da svi promenimo ponasanje, kako bismo imali koliko toliko dostojanstvenu diskusiju..

Mi se uopste ne moramo slagati, ali se ne moramo ni optuzivati bez razloga. Potreban je razgovor bez nametanja svog stava, sa medjusobnim uvazavanjem, nepristrasnim sagledavanjem i uvazavanjem tudjeg misljenja..

Mislim da je to posteno.. To je zbog dobrobiti celog foruma, i nadasve, to je u interesu celokupnog Hriscanstva, zbog onih koji citaju..

Ja i Marko smo razgovarali u private i on je spreman (koliko sam ja njega razumeo) da promeni svoj nacin pisanja, a od ove dvojice ocekujemo isto to, ako zele diskusiju bez medjusobnog optuzivanja..

Ako ne zele, ja ne mogu onda nista vise da uradim..

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ne radi se o prihvatanju anti evandjelja niti tolerisanja loseg ponasanja, vec o tome da svi promenimo ponasanje, kako bismo imali koliko toliko dostojanstvenu diskusiju..

Mi se uopste ne moramo slagati, ali se ne moramo ni optuzivati bez razloga. Potreban je razgovor bez nametanja svog stava, sa medjusobnim uvazavanjem, nepristrasnim sagledavanjem i uvazavanjem tudjeg misljenja..

Mire, ne mogu da govorim u tuđe, ali mogu u svoje ime. Za razliku od mnogih nisam odavno na forumu, nov sam relativnoi govoreći, ali me to nije sprečilo da vidim nepravdu, na koju sam alergičan. Nikoga nisam napadao, samo sam iznosio svoje mišljenje i ono u šta verujem. Šta sam dobio na to? Aroganciju, i glumljenje sveznalaštva i traženje da se ili prihvati njihovo ili dozvoljavanje da se iživljavaju nad svakim ko nije sledbenik već pomenute. Da li je to način komuniciranja? Da li je pristojna komunikacija optuživanje nekoga da huli samo zato što iznosi činjenice? Da li je normalno nekoga ko realno sagledava stvari optuživati da je sotona? Da se pravi bogom? Optuživati drugoga da je lud? Da je isključen od razuma? Da li je normalna komunikacija da se otvaraju teme čija je svrha samo napadanje drugih. I da li je normalno da Istok i Zapad Crkve budu pljuvani, a Hrišćanstvo da predstavlja kult nastao u ameičkim pustolinama? Da li je normalno da lekcije o veri deli neko ko izvrće i čiji je osnivač dokazano lažov i prevarant? Da li je normalno da isti teraju ljude sa foruma?

Ne Mire, nije normalno. I sve bi se to moglo rešiti da se ovde vode rasprave o kuvanju, heklanju, filmovima, svemu ostalom ali ne o veri. Shvati, možemo svi mi da promenimo ponašanje, neće vredeti ništa. Sve dok adventisti, jer trenutno se o njima radi, sebe proglašavaju onima koji predstavljaju Hrišćanstvo i nameću svoju doktrinu, negirajući sve ostale, negirajući same osnove Hrišćanstva promene na bolje nema. Ne pomažu tu ni ublažavanja retorike, ni pažljivo biranje reči. Ništa.

Jer sve dok se na svakom mestu, na svakoj temi bude videlo, bilo javno, bilo prikriveno, "mi imamo istinu, obratite se i napustite bludnicu", normalne konverzacije biti neće.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
ne mogu da govorim u tuđe, ali mogu u svoje ime. Za razliku od mnogih nisam odavno na forumu, nov sam relativnoi govoreći, ali me to nije sprečilo da vidim nepravdu, na koju sam alergičan.

Znam brate, i to je jako ruzna slika, zato i pokusavam da ih dozovem pameti. Neko nov kada vidi ovakve svadje, otici ce potpuno razocaran sa foruma.

Nikoga nisam napadao, samo sam iznosio svoje mišljenje i ono u šta verujem. Šta sam dobio na to?

Nisi napadao nikog ja sam svedok, citao sam tvoje postove od samog pocetka. Ali oni to tako ne vide.. Usmereni su na same sebe..

Šta sam dobio na to? Aroganciju, i glumljenje sveznalaštva i traženje da se ili prihvati njihovo ili dozvoljavanje da se iživljavaju nad svakim ko nije sledbenik već pomenute. Da li je to način komuniciranja?

To nikako nije nacin! Mi moramo imati postovanja prema sagovorniku, ako zelimo pristojnu komunikaciju.

Nazalost neki su sebi dali za pravo da kad dodje do razmimoilazenja misljenja odmah optuze drugu stranu za neiskrenost. To se ne sme raditi, nismo mi sudije drugima vec Bog..

Da li je pristojna komunikacija optuživanje nekoga da huli samo zato što iznosi činjenice?

Nije.

Da li je normalna komunikacija da se otvaraju teme čija je svrha samo napadanje drugih.

Nije.

I da li je normalno da Istok i Zapad Crkve budu pljuvani

Nije.

a Hrišćanstvo da predstavlja kult nastao u ameičkim pustolinama?

Oni veruju da su prava crkva, ne mozemo im to zabraniti. Ali ne moraju zato biti arogantni i iskljucivi..

Mi sledimo Hrista, ali postoji mogucnost da kao ljudi i pogresimo. Da li mi smatramo ovu ili onu crkvu za ispravnu je samo nas stav i shvatanje, proizaslo iz licne perspektive i ne mora biti tacno!

Dopustimo zato drugima "slobodu misljenja", bar to od adventista moramo ocekivati jer oni su poznate "demokrate"!

Da li je normalno da lekcije o veri deli neko ko izvrće i čiji je osnivač dokazano lažov i prevarant?

Ajde ovo da ostavimo po strani, to nije kljucno za dijalog. Koncentrisimo se umesto toga na ono zajednicko, a to je - Sveto Pismo.

Recimo da EGW nije nista plagirala, ali neka onda nas ne napadaju da smo mi nesto pozajmili ili ukrali iz paganizma..

Oboje nije vredno diskusije..

Da li je normalno da isti teraju ljude sa foruma?

Naravno da nije normalno! Ljude sa foruma tera arogancija oholost i nespremnost da se uljudno razgovara.

Jer sve dok se na svakom mestu, na svakoj temi bude videlo, bilo javno, bilo prikriveno, "mi imamo istinu, obratite se i napustite bludnicu", normalne konverzacije biti neće.

Naravno! Niko ovde nije dosao da ga neko vrbuje. Svako od nas je dosao izraziti svoj stav, misljenje, shvatanje.. Ili je pak dosao nauciti nesto novo.

Dopustimo ljudima da razlicito misle. Zasto ici okolo i zatrpavati forum, ili se boriti se za "jednoumlje?

Svi smo mi slobodna bica, odgovaramo jedino Bogu i samo njemu. Dopustimo ljudima da imaju svoj stav i verovanje i drugacije misle, a borimo se pre svega za bolje drustvo moralnost unapredjenje okoline i drustva u globalu, onim sto nam je svima zajednicko.

Zasto se svadjati?

Poslednja izmena:
UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Kada ces ti doci k sebi?
Laki će doći ksebi kad odbaci Jelenino lupetanje,

Marko samo kritizira Shoneta , dok Sone samo odgovara Tripi na njegove uvrede

Mire, ne mogu da govorim u tuđe, ali mogu u svoje ime. Za razliku od mnogih nisam odavno na forumu, nov sam relativnoi govoreći, ali me to nije sprečilo da vidim nepravdu, na koju sam alergičan.
Fala Bogu dasi tu , ovisu sve poterali sa foruma , tko nije prihvatijo njihovo učenje . Još ako odete vi i Mire zbogom Srbijan forume

Naravno da nije normalno! Ljude sa foruma tera arogancija oholost i nespremnost da se uljudno razgovara.
Daliste primjetili , kadse mi međusobno poštujemo oninas pokušavaju svim silama zavaditi , igraju čak na kartu nacijonalni osećaja , dok je to ovde strogo zabranjeno

Naravno! Niko ovde nije dosao da ga neko vrbuje. Svako od nas je dosao izraziti svoj stav, misljenje, shvatanje.. Ili je pak dosao nauciti nesto novo.
Bravo Mire zlatne suti rječi , tusmo dase družimo , nešto da naučimo , evo jasam tu naučila ćerilicu čitati ,i stimse ponosim

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Laki će doći ksebi kad odbaci Jelenino lupetanje,

Teško da će ikada sam po sebi to uraditi. Njeno lupetanje je nadovezao na svoj urođeni solpsticizam.

Ajde ovo da ostavimo po strani, to nije kljucno za dijalog. Koncentrisimo se umesto toga na ono zajednicko, a to je - Sveto Pismo.

Recimo da EGW nije nista plagirala, ali neka onda nas ne napadaju da smo mi nesto pozajmili ili ukrali iz paganizma..

Oboje nije vredno diskusije..

Žao mi je brate, ali nije tako. Ključno je. Baš to je ključno. Ne možeš u dijalog o pismu sa nekim ko za sebe tvrdi da je njegovo tumačenje jedino ispravno, a da pri tome još i negira Crkvene istine. Nas Gospod ne uči da budemo politički korektni i da krijemo istinu da se sagovornik navodno ne uvredi, posebno ne ako tog istog sagovornika njegova vera uči da je on potpuno u pravu i da na sve načine mora da nametne "nezabludnost" osnivača svoje vere.

Ti bi, u najboljoj nameri da se razgovara o pismu, a da se sve ključne razlike odbace. Pa baš to oni i hoće, jer njima je "nezabludna" jednaka Bibliji. Doktrine koje nameću i zbog kojih nas pljuju nisu Biblijske, jer i mi, posebno jer smo ga i stvorili imamo Pismo, pa se ne ponašamo tako. Ne Mire, oni nama negiraju Crkvenost, negiraju Crkvi autoritet, nas optužuju da smo heretici i otpad, i za to koriste baš pismo. A ti bi da se samo o pismu raspravlja. Sa kime da se raspravlja? Sa predstavnicima kulta koji svima, pa čak i protestantima negira atuoritet i crkvenost? Sa predstavnicima "vere" koja baštini sve hereze i otpade od Crkve? Sa njima samo o pismu? Na žalost, od toga nema ništa. Nisu sa njima normalan dijalog ostvarili ni Evangelici koji su im bliski po antikatoličanstvu i bibliolatriji, kako li bi smo onda i mi uopšte mogli.

Ne, Mire, ja iskreno ne mogu da samo da bi adventisti navodno prestali da pljuju, govorim laži i negiram istinu o Ellen Gould White. Mene prava vera ne tera da bilo koga napadam, ali ,mi isto tako ne zabranjuje da branim sebe i Istinu vere, Njihova ih tera na takvo ponašanje. Tera ih. Oni bez već pomenute ne mogu da postoje, tačnije i ne postoje.

Bravo Mire zlatne suti rječi , tusmo dase družimo , nešto da naučimo , evo jasam tu naučila ćerilicu čitati ,i stimse ponosim

Jesmo antonija, ovde smo došli da naučimo nešto, zabavimo se, opustimo, razmenimo mišljenja, ali na drugim delovima foruma. Ne i na ovom o religiji. Na ovom delu, ako i saznamo nešto, ili normalno razgovaramo, bude začinjeno pljuvanjem i ponižavanjem od strane samoproklamovanih "učitelja" i "branitelja" "pravoverja" akolita samoproklamovane "remnant church".

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Daliste primjetili , kadse mi međusobno poštujemo oninas pokušavaju svim silama zavaditi , igraju čak na kartu nacijonalni osećaja , dok je to ovde strogo zabranjeno

To je zato sto oni ni u cemu nisu slozni, pa moraju nas koji smo slozni da posvadjaju, da bi rekli "eto takvi ste".

Ne možeš u dijalog o pismu sa nekim ko za sebe tvrdi da je njegovo tumačenje jedino ispravno, a da pri tome još i negira Crkvene istine.

Tako je. Zato se ja nadam da ce oni shvatiti da je jedino Bog taj koji ima istinu a da smo mi svi pogresivi ljudi.

Nema veze sto oni negiraju nase crkvene istine, negiramo i mi njima. Ali moramo shvatiti da kao ljudi mozemo pogresiti u nasem sagledavanju i zato ne smemo biti iskljucivi. Sve tvrdnje moramo posteno razmotriti, pa cak i one antihriscanske.

Ako je nesto istina, to ce izdrzati svaki test..

Ako budemo tako i razmisljali i budemo shvatili da amo mi samo pogresivi ljudi koji iz svoje percepcije sagledavaju stvari, onda i jedino onda je moguc razgovor.

Ne Mire, oni nama negiraju Crkvenost, negiraju Crkvi autoritet, nas optužuju da smo heretici i otpad, i za to koriste baš pismo.

Nemam ja problem sa tim da oni nama negiraju crkveni autoritet, negiramo i mi njima. Ali za razliku od njih ja nisam iskljuciv da tvrdim da jedino ja imam istinu, odnosno da je moje sagledavanje istine jedino ispravno. Ja sam pogresiv covek kao i svi drugi i zato moje misljenje ko je prava crkva i koje je njeno ucenje, ne mora biti tacno.

Jedino je Bog istinit a mi smo svi ljudi. Bog je taj koji coveka poziva u svoju crkvu. I zato mi ne mozemo vrsiti pritisak na druge ljude, osudjivati ih ili im pripisivati zle motive samo zato sto se sa nama ne slazu..

Mozda oni imaju problem, mozda ne razumeju, mozda su ograniceni, mozda su oholi, mozda su neiskreni ili imaju neki drugi problem..

Nije nase da se time bavimo, prepustimo sud Bogu..

A ako svi budemo imali takav stav i prepustimo Bogu da sam sebe dokazuje ljudima, ako ne budemo izazivali druge, nabijali im na nos nasu istinu, vijali ih po forumima ili terali ih da prihvati nase sopstveno glediste, onda mozemo imati normalan razgovor..

Ono sto se ovde radi je izazivanje, vijanje i nasilno nametanje! Bog se nikom ne namece - "on stoji na vratima i kuca". Ako je neko iskrenog srca, on ce otvoriti Bogu i pronaci istinu, a ako nece, nije to do nas..

Potrebno je dakle da svi budemo tolerantni. Bog nikad nikoga ne prisiljava pa ne bi smeli ni mi to da radimo.

Natrag