"Ko o čemu .....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Vidi, tebi je Hrišćanski žao, a njima "Hrišćanski" nije žao. Razlika je u tome što si ti Hrišćanin i imaš savest, a oni su "Hrišćani" i savesti nemaju, osim kada se radi o subotama Saturnovim, desetku, i "malom svetlu".

Ti vidiš i trun u svome oku, a oni panjeve svoje ne da ne vide, nego ne žele da vide.
Naravno i ja sam gresan. To ne da nije lepo nego je odvratno raditi sto oni cine nasladjivati se gresima, podmetati nogu drugima i na tome graditi svoje ucenje a pricati o moralu i postenju s druge strane.

Ne znam da li su slepi pa ne vide sebe ili sve ovo namerno rade. Ako je iz neznanja jos da im covek i oprosti ali ako je namerno to ni Bog ne moze oprati...

Slazem se s Tripom, ali ja bih svoju decu poslao u Ujedinjene arapske emirate
Pa naravno, ti se uvek nesto sa njim slazes. Kao da ste rod rodjeni. Kada ces vise shvatiti da on cini zlo vasem adventizmu? Toliko vas je naruzio da je to tuzno i gledati!

A ovo da bi decu poslao u arapske emirate? Ajde da si rekao Izrael pa bi razumeo ali medju muslimane?

Katastrofa!

Nego nisi ni svestan da si ga time pobio, on prica da su protestantske zemlje "blagoslovene" i "tehnoloski napredne" a ti ih saljes u emirate???

Odsad se prvo dogovorite pre pisanja...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Toliki moralisti, a prikrivali vladiku , uhapšeni dileri, protjerani svešt. iz Hrama Sv. Save pronevjerili novac.

Bio neki Vilovski uzeo pare. Ima toga još.

Baš pravi naziv "Ko o čemu...

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Odsad se prvo dogovorite pre pisanja...

Neće da može, tj neće da bidne. Jer prvo moraju da se dogovore u svojim glavama. I posle oni nekoga optužuju za haos. Da nisu ovako napadni (kao Vućić, u sve se mešaju i njihova mora da bude zadnja) bili bi za žaljenje.

Hrišćanstvo je religija koja počiva na tri stuba VERI, LJUBAVI, NADI. Verujemo u Boga, Volimo, Nadamo se, Sva ova tri donose mir u duši. A ne jed, čemer, žurbu, pljuvanje po drugima...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A to se dokazuje djelima
Naravno da se dokazuje delima! I onda kakva su tvoja dela? Kome si ti doneo - veru, nadu i ljubav???

NIKOME!

To kažu i bradonje u Iraku.

I ti kazes da verujes u Boga i da mu sluzis! Ali da si stvarno njegov ne bi postupao suprotno onome kako je on postupao dok je bio na zemlji! Hristos je ljudima pruzao nadu zastitu i ljubav, isceljivao im dusu i telo!

A sta ti radis?

Ti im uzrokujes jedino nemir zlo i bedu!

Umesto da se setis kako je Hristos pohvalio Natanaila za njegovo dobro sto je video na njemu, nije pominjao njegove grehe, vec ga je pohvalio, a ti samo osudjujes ljude i uznemiravas ih!

Nimalo nisi slican Hristu! A ipak se nazivas njegovim slugom? Ne sluzis ti uopste njemu ovim, bojim se da ce ti kad dodje reci - "nikad te nisam znao!".

Sramota je dakle, sta radis ovde braci Hriscanima, kako ih ponizavas i napadas! Uopste ne znas da se ponasas sa ljudima! A ako i ne znas, da si bar voljan nauciti nego si jos i tvrdoglav.

A to baš kod vas.

Na zalost, vidi se kod koga je. To se vidi iz tvog pisanja. Tvoje reci te odaju i osudjuju...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno da se dokazuje delima! I onda kakva su tvoja dela?

Opet si to formalno rekao. Što se onda pozivaš na vjeru kada nemate dobrih djela.

Kome si ti doneo - veru, nadu i ljubav???

Pa vi to i nećete, jer nećete istinu.

I ti kazes da verujes u Boga i da mu sluzis!

Naša djela su pokazala da mi tačno govorimo, a vi da lažete.

Ali da si stvarno njegov ne bi postupao suprotno onome kako je on postupao dok je bio na zemlji!

A da Isus i Jovan Krs. nisu upućivali oštre riječi farisejima.

A sta ti radis?

Isto što i njih dvojica.

Ti im uzrokujes jedino nemir zlo i bedu!

kome?

Umesto da se setis kako je Hristos pohvalio Natanaila

A za šta vas da pohvalim?

Ne sluzis ti uopste njemu ovim, bojim se da ce ti kad dodje reci - "nikad te nisam znao!".

Isto rekoše fariseji Isusu, ti služiš Belzebulu.

bojim se da ce ti kad dodje reci - "nikad te nisam znao!".

Tebi će reći sigurno zbog izvrtanja Njegove riječi.

Sramota je dakle, sta radis ovde braci Hriscanima,

Kojim hrišćanima? Isus je rekao da su mu braća samo oni koji drže riječ.

kako ih ponizavas i napadas!

Kada se niste ponizili pred Bogom.

Uopste ne znas da se ponasas sa ljudima!

Da nije tema o meni? Nije.

A ako i ne znas, da si bar voljan nauciti nego si jos i tvrdoglav.

Znači da je i Jovan Krs. bio tvrdoglav.

Na zalost, vidi se kod koga je.

Vaša djela dokazuju da vaša vjera je samo puko vjerovanje.

To se vidi iz tvog pisanja.

Nisam ti ja PC koja ti laska, zato si i otišao tamo da ti pričaju priče , što te uši svrbe.

Tvoje reci te odaju i osudjuju...

Zato vi imate osudu, sami ste sebi sud.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Na zalost, vidi se kod koga je. To se vidi iz tvog pisanja. Tvoje reci te odaju i osudjuju...

Naravno da ga osuđuju, ali on toga nije svestan. Pun je "žara" i "duha proroštva"... kao i onaj farisej što se bio u grudi "junačke" i od Boga zahtevao da ga nagradi jer nije kao carinici i grešnici. Zaboravio je Farisej, a zaboravljahu to i Sadukeji, ovo:

"„Što! Ti zakone moje brojiš i moj savez nosiš u ustima svojim, 17 ti koji mrziš opomene, i za leđa reči moje bacaš! 18 Čim kradljivca vidiš pristaješ sa njime i s preljubočincima se družiš. 19 Usta svoja na zlo puštaš i jezik tvoj prevare plete. 20 Sediš i opadaš brata svoga, sina majke svoje oklevećeš. 21 Ti to učini, i ja ćutah, a ti misli da ja tebi ličim. Ali ću te ja kazniti i sve ću ti pred oči metnuti. "

Kao i ovo:
"
11»Što će mi mnoštvo žrtava vaših?«
– govori Jahve. –
»Sit sam ovnujskih paljenica
i pretiline gojne teladi.
I krv mi se ogadi
bikova, janjaca i jaradi.
12Kad mi lice vidjet’ dolazite,
tko od vas ište da gazite mojim predvorjima?
13Prestanite mi nositi ništavne prinose,
kâd mi omrznu.
Mlađaka, subote i sazive –

ne podnosim zborovanja i opačine.
14Mlađake i svetkovine vaše
iz sve duše mrzim –
teški su mi,
podnijet’ ih ne mogu!
15Kad na molitvu ruke širite,
ja od vas oči odvraćam.
Molitve samo množite,
ja vas ne slušam.

Ruke su vam u krvi ogrezle,
16operite se, očistite.
Uklonite mi s očiju djela opaka,
prestanite zlo činiti!
17Učite se dobrim djelima:
pravdi težite,
ugnjetenom pritecite u pomoć,
siroti pomozite do pravde,
za udovu se zauzmite.«
Iz 1, 11-18

Naravno i ovo će izvrnuti, i reći kako ne poznajemo kontekst. A ovo ne govori Izaija, ne govori čovek nego BOG.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isto što i njih dvojica.
Isus nije napadao, vec su njega napadali a on se branio. Kad je postojalo nesto dobro u coveku on je to uvek pohvalio! A ti napadas i nikog ne hvalis do sebe i svoju crkvu! To je odlika fariseja, oni su sve druge osudjivali a sebe nikada! To je tvoj duh, farisejski! I tu nema sta da se prica vise! Tvoja dela su ocigledna! Gori si i od EGW. Ni ona ovo nije radila vec je ukoravala crkvu pre svega, ali ti si izgleda veci i od nje! Dajes sebi za pravo da sudis ljudskim srcima i pomislima! Ono sto pripada samo Bogu prisvajas sebi! Izigravas nekog psihologa proroka ili sta vec. To je katastrofa!

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Isus nije napadao, vec su njega napadali a on se branio. Kad je postojalo nesto dobro u coveku on je to uvek pohvalio! A ti napadas i nikog ne hvalis do sebe i svoju crkvu! To je odlika fariseja, oni su sve druge osudjivali a sebe nikada! To je tvoj duh, farisejski! I tu nema sta da se prica vise! Tvoja dela su ocigledna! Gori si i od EGW. Ni ona ovo nije radila vec je ukoravala crkvu pre svega, ali ti si izgleda veci i od nje! Dajes sebi za pravo da sudis ljudskim srcima i pomislima! Ono sto pripada samo Bogu prisvajas sebi! Izigravas nekog psihologa proroka ili sta vec. To je katastrofa!

Prvo, on svojim pominjanjem Isusa u kontekstu odbrane svojih nedela HULI i izvrće, a to je tako očekivano od sektaša. Drugo, ono što on hvali, niti je crkva niti denominacija, nego udruženje, korporacija nastala na opsednutošću Milerovim budalaštinama. Treće, nije mu duh samo farisejski, nego i Sadukejski, jer Fariseji su verovali u besmrtnost duše.

Dela mu jesu očigledna, ali nije gori od EGW, samo sledi njen primer, i pokušava da bude "veći muamed od muameda" Iz toga i proizilazi prisvajanje prava da sudi ljudskim srcima iu pomislima. A sve ti to predvidljivo ide sa samozaljubljenim i arogantnim narcisoidima kojih su sekte nastale na Luterovom zakucavanju teza prepune.

Dakle, brate moj, nije to katastrofa, nego samo logična posledica satanskog hranjenja ega.
Kakva vera, takvi i ljudi.
Uostalom, gde su kod Evangelika, Luterana, i ostalih likovi kao Zakir Naik, Muhamed Hijab, Bogdanović stariji, Bogdanović mlađi, Miroljub Petrović, Pavle Simović? Nema ih, kao što ih nema ni kod Crkve Istoka i Zapada. Ali ih zato ima u islamu, i naravno kod adventista. To mnogo govori. Mnogo. Kako o "veri", tako i o onima koji je slede i propagiraju.
To su ta djela koje ovaj stalno ponavlja.
Ako je po njima suditi, veći je i Bogu miliji rod ateista, nego njihovo "djelanje".

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Hrišćanstvo je religija koja počiva na tri stuba VERI, LJUBAVI, NADI. Verujemo u Boga, Volimo, Nadamo se, Sva ova tri donose mir u duši. A ne jed, čemer, žurbu, pljuvanje po drugima...

"Stavila kukavica jaje u tudje gnezdo, pa rekla nije moje"

DarthShone, pitam se kako covek moze da gaji toliko licemerje a da sam ne dozivi samosazaljenje u svom bicu.

Nas osudjujes za nepostojece grehe, a upravo gajis ono sto si nama pripisao.

Dakle, SVE sto si pripisao nama "jed, čemer, žurbu, pljuvanje po drugima..." to je vase obelezje, jer ocigledno vas i reci odaju, da nemate ni veru, ni ljubav, ni nadu, niti mir u dusi, i da ne znate sta to znaci.

Da je suprotno to bi se pokazalo, ali toga nema, sto je najzalosnije.

Natrag