"Ko o čemu .....

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pravo Evanđelje nas kršćana je vijest da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika. A onda nastupaju Ellen White i pioniri ASD koji navještaju "Antievanđelje", šireći najbogohulnije naučavanje kako je "22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za spasenje grešnika".

Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)

Imam samo jedno pitanje.

Da li su i proroci, Hristos, i Apostoli iznosili antijevandjelje kada su pisali o tome da ce Isus doci po drugi put u sili i slavi sa neba?

E vidis, to si zaboravio namerno da napomenes, da su i Miler, i Ellen White, i svi Hriscani pre i posle njih - verovali da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika, samo sto su oni tada bili uvereni da bas 1844 godine prolazi vreme milosti i da nastupa Hristov drugi dolazak u slavi.

Dakle, antijevandjelje su tvoja izvrtanja i lazi, a ne ono i oni koji veruju da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika, ali da ce on na kraju po drugi put doci da te gresne koje je spasao i koji su sebe predali Bogu i ziveli u skladu sa Bozjom voljom - uzme k sebi.

Laodikeja, vi ste nas prvi napali, odnosno prvi je poceo Tripo a vi mu precutkujete ili ga svojim recima podsticete..

Ja nikoga nisam prvi napao, niti bilo koga podsticem, vec ste vi poceli da napadate jer sam ja iznosio biblijske dokaze suprotne vasim gledistima.
Cak sta vise, vise puta sam kritikovao Tripa za nacin pisanja.

Ja samo branim Adventizam ( ne i Tripa ), kada vi zbog njega kao pojedinca i njegovog pisanja osujete paljbu po celom Adventizmu, i Elen White.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da li su i proroci, Hristos, i Apostoli iznosili antijevandjelje kada su pisali o tome da ce Isus doci po drugi put u sili i slavi sa neba?

Klasičan adventistički trik, kao i ono koje često postavljate o zakonu, pa kada neobavešteni odgovore da ga treba poštovati, vi odmah shabat. No, ko vas dobro poznaje neće tako lako nasesti na vašu zamku.

Hrist, Živi Bog će ponovo doći u slavi, i to nije anti evanđelje, ali ANTI EVANĐELJE JESTE ODREĐIVANJE DATUMA, NAMETANJE SHABATA, "ZDRAVSTVENE REFORME" I OSTALO ŠTO JE IZ MILERITSKOG LUDILA PROISTEKLO. ISTRAŽNI POSTUPAK, ODŠKRINUTA VRATA, PRESELJENJE, MRTVE DUŠE, SATANA KAO ŽRTVENI JARAC. BOG KOJI SE IZVINJAVA ZA "GREŠKE"....

Ja samo branim Adventizam ( ne i Tripa ), kada vi zbog njega kao pojedinca i njegovog pisanja osujete paljbu po celom Adventizmu, i Elen White.

Svi Hrišćani su adventisti, svi iščekuju drugi dolazak, svi, pa i oni koje vaša doktrina naziva otpadom. Ali, oni, za razliku od vas ne judaizuju (bez obrezanja) ne shabatare (ne zaobilaze Svetog Apostola Pavla) ne sprovode "zdravstenu reformu" i ne slede "proroka".

Tako da, niko nije napadao adventizam, nego se branio od optužbi onih koji svoje "hrišćanstvo" zasnivaju na napadu na druge i ekskuzivitetu. Smeta vam kada neko kaže istinu o Ellen Gould White, a vi kada napadate papu nazivajući ga antihristom, to je kao normalno?

Valjda da bi ste prikrili činjenicu da je vama već pomenuta nezabludiva, što ni jednom papi nikada nije uspelo da bude, niti će. Dogma, koju ćete naravno iskoristiti da bi ste kao pokazali da grešim, odnosi se na funkciju pape kao naslednika Svetog Petra, i to samo kada govori ex cathedra, što je veoma retko, da ne govorim o tome da je isti papa koji je i tražio od I Vatikanskog Koncila da se dogma o nezabludnosti donese napisao, ex cathedra, a to važi za sve katolike sledeće: "Ako bilo koji budući papa naučava i govori u suprotnosti sa verom, ne sledite ga."

Vi sa druge strane, ne samo da sledite Ellen Gould White, nego je čitava doktrina vaše "remnant" zasnovana na njenim vizijama, spisima. Njena dela i umotvorine su za vas nezabludne, a svako ko posumnja u to odmah je pod uticajem sotone, dok oni koji ostanu u sumnjanju bivaju izbačeni iz "remnanta". Da ne govorim o tome da nikome ni kod Crkve istoka, niti kod Crkve zapada na pamet ne pada da dozvoljava relativizam u vezi osnovnih stubova vere.
Kod vas je moguće da se bude "adventista" a da se i veruje, i ne veruje u trojstvo, ali je zato nemoguće da se ne veruje u Ellen Gould White i njenu nezabludnost i sve što iz toga proizilazi.

@mire000 , toliko o tome da je moguć uljudan razgovor.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Ja nisam napravio nikakvu. A šta će ko misliti baš me briga, za ljude. Bitno je šta msili Bog.

Ko o čemu... opet stiže nova afera iz svete i saborne apostolska crkve kako kažu za sebe.

Trajala je godinama.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Samo jedno pitanje.

Da li su i Danilo i Jovan gresili kada su racunali vreme kraja na osnovu vremenskih prorocanstava zapisanih u bibliji?

Dakle, DarthShone, ta vasa izlaganja zaodenuta u izvrtanje i lazi su TRIK.

Tesko onome ko padne na te vase mutne vode kojima mutite cistu bozansku istinu Bozje reci.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Samo jedno pitanje.

Da li su i Danilo i Jovan gresili kada su racunali vreme kraja na osnovu vremenskih prorocanstava zapisanih u bibliji?

Dakle, DarthShone, ta vasa izlaganja zaodenuta u izvrtanje i lazi su TRIK.

Tesko onome ko padne na te vase mutne vode kojima mutite cistu bozansku istinu Bozje reci.

Danilo? Imate li vi još nekog sem jadnog Daniela i Ivana - Yohanana u arsenalu. Prvo, Daniel nije ništa računao, posebno ne na način na koji je ludak Miler to radio, da ne govorim o Yohananu - Ivanu. Ovaj potonji je imao VIZIJU, pravu, za razliku od vaše "vesnice".

Ne, moja izlaganja nisu TRIK. Vaša jesu. Kao što su uvek i bila.

Ko o čemu... opet stiže nova afera iz svete i saborne apostolska crkve kako kažu za sebe.

Trajala je godinama.

Ko o čemu, "učo" o "istovarivanju".

Ps. Mire je možda naseo na umilnost Markovu, ali drugi nisu. Toliko o tome, za sada....

@mire000, rekao sam ti. Ali ti ne slušaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prvo, Daniel nije ništa računao,

Da vidimo koliko poznajes bibliju.

Evo sta kaze Danilo:

"Prve godine Darija, sina Asvirovog od plemena midskog, koji se zacari nad carstvom haldejskim,
Prve godine njegovog carovanja ja Danilo razumeh iz knjiga broj godina, koje beše rekao Gospod Jeremiji proroku da će se navršiti razvalinama jerusalimskim, sedamdeset godina" ( Danilo 9. 1 - 2 )

Celo ovo poglavlje i predhodno, bavi se upravo ociscenjem nebeske Svetinje, i Miler je upravo iz ovog vremenskog prorocanstva izvodio zakljucke.

Danilo je pogresio u tumacenju ovog vremenskog prorocanstva, pa takodje i Miler.

Da li su obojica pogresili?

Ne, jer Bog je Danilu objavio sta to prorocanstvo znaci, pa tako i Adventistima nakon Milera.

AMIN!

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mire je možda naseo na umilnost Markovu, ali drugi nisu. Toliko o tome, za sada....

Nisam ja naseo ni na sta, nego ako neko hoce normalan razgovor ja sam uvek za i moje je da pozovem na normalan dijalog. To je valjda Hriscanski a ne napadi i maltretiranja cime se oni bave..

Samo ce oni i ovaj moj poziv nazvati pozivom "iz loseg motiva" kao onaj njihov "uca" sto arogantno ponavlja. Ali bar smo se Marko i ja dogovorili da uputimo poziv pa eto, ja sam sa svoje strane posteno postupio po dogovoru, a oni nastavljaju da lupaju packe ili se izgovaraju kako "oni ne napadaju" nego mi.. To je samo izgovor. Ako neko zeli normalan razgovor on ce ostaviti sve po strani i okrenuti novi list..

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nisam ja naseo ni na sta, nego ako neko hoce normalan razgovor ja sam uvek za i moje je da pozovem na normalan dijalog. To je valjda Hriscanski a ne napadi i maltretiranja cime se oni bave..
Izvini ako sam preterao, ali sam si svedok šta rade. Normalan razgovor je misaona imenica, tlapnja kada se radi o njima. Možda se pitaš zašto. Bezbroj puta sam se to i ja pitao, a odgovor mi je celo vreme bio pred očima.
Oni ne mogu drugačije. Sve i da hoće. Zato se Jovan i povlači kada mu promakne nametanje doktrine. Ne želi, ne sme, ne može protiv "autoriteta" kome se predao. Kao i kod muslimana što je slučaj, i kod adventsita svaki pokušaj normalnog ljudskog razgovora može biti protumačen kao otpadanje od vere, tj kao nešto što unosi "smutnju". Zato i nećeš videti da neko od njih javno kritikuje svoju sabraću. Privatno možda, čak će i obećati da će ih kritikovati, ali od toga ništa biti neće. Ne žele da budu prokazani pred zajednicom kao neko ko "sumnja" u doktrinu. A pozivanje na normalan razgovor bi se tako mogao protumačiti, tako se i tumači.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Izvini ako sam preterao, ali sam si svedok šta rade. Normalan razgovor je misaona imenica, tlapnja kada se radi o njima. Možda se pitaš zašto. Bezbroj puta sam se to i ja pitao, a odgovor mi je celo vreme bio pred očima.
Oni ne mogu drugačije. Sve i da hoće. Zato se Jovan i povlači kada mu promakne nametanje doktrine. Ne želi, ne sme, ne može protiv "autoriteta" kome se predao. Kao i kod muslimana što je slučaj, i kod adventsita svaki pokušaj normalnog ljudskog razgovora može biti protumačen kao otpadanje od vere, tj kao nešto što unosi "smutnju". Zato i nećeš videti da neko od njih javno kritikuje svoju sabraću. Privatno možda, čak će i obećati da će ih kritikovati, ali od toga ništa biti neće. Ne žele da budu prokazani pred zajednicom kao neko ko "sumnja" u doktrinu. A pozivanje na normalan razgovor bi se tako mogao protumačiti, tako se i tumači.
Mozda si u pravu, sigurno i jesi. Ne moras da se izvinjavas, razumem te. Nego se ipak nadam da ce se oni promeniti. Sve je anonimno i ne moraju biti takvi, ne moraju da namecu svoju veru i da misionare. Necemo mi njih obracati a ne moraju ni oni nas. Neka puste ljudima koji citaju da sami odluce. Ne radi li to i Bog? Istina se sama dokazuje. Mozemo lepo da razgovaramo, bez tenzije. Ako zele ja im pruzam ruku da promenimo nacin diskusije i da razgovaramo. Prosto jedan uljudan razgovor..

Natrag