VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Pravo Evanđelje nas kršćana je vijest da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika. A onda nastupaju Ellen White i pioniri ASD koji navještaju "Antievanđelje", šireći najbogohulnije naučavanje kako je "22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za spasenje grešnika".
Ellen White: "S braćom i sestrama, nakon što je prošlo vrijeme četrdeset i četvrte, ja sam vjerovala da se grešnici više ne mogu obratiti, ...... (Ellen White, Letter 24, 1874, cited in MR, vol. 8, p. 229.)
Imam samo jedno pitanje.
Da li su i proroci, Hristos, i Apostoli iznosili antijevandjelje kada su pisali o tome da ce Isus doci po drugi put u sili i slavi sa neba?
E vidis, to si zaboravio namerno da napomenes, da su i Miler, i Ellen White, i svi Hriscani pre i posle njih - verovali da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika, samo sto su oni tada bili uvereni da bas 1844 godine prolazi vreme milosti i da nastupa Hristov drugi dolazak u slavi.
Dakle, antijevandjelje su tvoja izvrtanja i lazi, a ne ono i oni koji veruju da je Bog žrtvovao svoga Sina za spasenje svih grešnika, ali da ce on na kraju po drugi put doci da te gresne koje je spasao i koji su sebe predali Bogu i ziveli u skladu sa Bozjom voljom - uzme k sebi.
Laodikeja, vi ste nas prvi napali, odnosno prvi je poceo Tripo a vi mu precutkujete ili ga svojim recima podsticete..
Ja nikoga nisam prvi napao, niti bilo koga podsticem, vec ste vi poceli da napadate jer sam ja iznosio biblijske dokaze suprotne vasim gledistima.
Cak sta vise, vise puta sam kritikovao Tripa za nacin pisanja.
Ja samo branim Adventizam ( ne i Tripa ), kada vi zbog njega kao pojedinca i njegovog pisanja osujete paljbu po celom Adventizmu, i Elen White.