Mire, želim da ti ukažem na sledeće.
Kada je u pitanju ljudsko spasenje Bog isključivo koristi simbolikom, a daću ti jedan primer.
Recimo, danas neki veruju da je žig koji se stavlja na čelo i ruku - stvaran vidljivi znak koji se stavlja pod kožu u vidu čipa, i da će svako ko primi ovaj žig biti izgubljen i bačen u ognjeno jezero.
Sada pogledaj sledeću situaciju.
Recimo da svetovne vlasti primoraju silom ljude da prime ovaj žig, jednostavno zavežu čoveka za krevet ili stolicu i izvrše hirurški zahvat i ugrade mu čip u ruku ili u predelu čela.
Šta misliš - da li će ovi ljudi kojima je nasilno ugrađen ovaj strani elemenat u vidu čipa u telo, biti izgubljeni samo zato što nisu mogli fizički da se odupru ovakvom medicinskom zahvatu, a piše da će SVI oni koji prime žig biti bačeni u jezero ognjeno.
Sada možeš sam doneti zaključak - da li biblija govori simboličnim jezikom kada su u pitanju duhovne stvari, jer na čovečiju veru i odluku da služi Bogu ili da ga se odrekne u suštini ne može da utiče ništa materijalno što bi bilo stavljeno u čovečije telo ili na njega, već samo faktor čovekove samosvesne odluke da prihvati principe jevanđelja, ili da ih odbaci.
Što se tiče moje iskrenosti . postoji nešto više od toga što me pokreće da verujem i prihvatam ove istine koje ovde iznosim, a to je zalog Svetog Duha koji me je tokom dugih godina upoznavanja sa istinom - osvedočio u svaku tačku vere koju danas imam, i još više - lično mi govorio, i dao mi duhovne darove da prepoznam svaki lažni put.
Što se tiče psihijatara, nije istina da su svi psihijatri nemoćni da razumeju Božje postojanje i njegovo delovanje u ljudskoj realnosti.
Ja poznajem neke psihijatre koji imaju veru u Boga i bibliju, i ne smatraju čuda koja je Bog činio u prošlosti dajući ljudima otkrivenja - za psihičke ili mentalne poremećaje, već prave razliku od simptoma bolesti, od stvarnog natprirodnog iskustva koje Bog može dati čoveku.
Naravno, postoje i oni psihijatri koji sva ova iskustva karakterišu kao naznaku psihičke ili mentalne bolesti, ali meni lično je to nerazumno - da u pravoslavnim ili pak Katoličkim državama u kojima ljudi sebe smatraju velikim vernicima, i gde se čak i na državnom nivou uvode različiti verski praznici kao nacionalne svetkovine, i gde se biblija bar formalno smatra verskim i kulturnim blagom, da se ovakve pojave smatraju kao posledica bolesti, i da se ne odvajaju - već trpaju u isti koš, a sa druge strane - da se među tim istim navodnim učenim doktorima veliča nemoral, bludničenje, pogrešne životne vrednosti..itd..
Pozdrav!