A Kina, a Mongolsko carstvo?
Uostalom, zašto mislimo da se radi o (relativno) modernim carstvima (mislim na poslednjih nekoliko milienijuma), možda se pod prethodnim carstvima misli na neka kojih nema u zvaničnoj istoriji (ko je stvarno napravio Veliku piramidu i Sfingu, piramide u Centralnoj Americi, statue na Uskršnjem ostrvu, piramide u Kini? - koje su sve na jednoj prividnoj kružnici, kao da je nekada to bio ekvator ili neka druga važna kružnica).
Možda je aktuelni svetski poredak to sedmo carstvo, a osmo tek čekamo.
Mnogo toga je "možda" i bolje je ne trošiti vreme na stvari koje ne znamo i u koje nismo sigurni.
Provesti život u palamuđenju i naklapanju šta je bilo i šta će biti je gore nego provesti život u lenčarenju.
To je kao da ceo dan palamudite kako treba da se pravi krov na kući, a život vam prođe i nikad taj krov ne napravite. Ako ne znate kako se pravi krov, angažujte majstora i pustite ga da radi svoj posao, a ako znate onda nemojte trošiti vreme na prazne rasprave.
Čudna je ta ljudska potreba da druge ubede da je njihovo viđenje "istine" jedino ispravno, tj. da je iza planine na koju se penjemo (slikovit prikaz duhovnog napredovanja kroz život) sve onako kako MI kažemo, iako se nikad nismo ni popeli do vrha i videli šta je iza.
I umesto da se svi penjemo na tu planinu, svađamo se koji putić je ispravniji, više ili manje opasan, koji je brži ili sigurniji, i koliko dana treba da se penjemo, a koji dan treba da se odmaramo.
I na kraju svi stojimo na obroncima planine, napravili smo svako svoj logor, i svađamo se međusobno i pokušavamo u svoje svađe da uvučemo i one koji se penju uz planinu samostalno i ne interesuju ih dogmatske rasprave, i na kraju većina ljudi je zaboravila da treba da se penje uz planinu, nebitno kako u kojim putićem, već je bitno popeti se na vrh.
Na kraju, ispade da je bitnije na kom ste putiću, tj. stazi, nego koliko ste blizu vrha, pa pojedinci još pokušavaju druge da sapliću na tom putu do vrha kako bi oni sami prividno bili uspešniji (tj. podmeću nogu svima koji su uspred), a to je naročito u Srbiji uzelo maha - umesto da se trudimo da sami postanemo bolji, gledamo kako ćemo druge da unizimo i ponizimo kako bismo sami ispali bolji.
Vidi, tacno je sto si rekao, da mi ne mozemo znati na koja carstva se tamo tacno misli, sem ako i sami nismo vidoviti.
Prorocanstva se razumeju nakon ispunjenja ili neposredno pre toga, ali neki ne razumeju razlog zasto su ona napisana, to nije da bi mi ''palamudili''(i raspravljali ovde po vas dan) vec da bi se ljude upozorilo na ''opasnost''..
Zato se ja ovime retko bavim, ili ne bavim uopste, jer su prorocanstva data kao ''upozorenje na opasnost'', da ljudi citajuci izvuku smernice kako da ''sacuvaju zivot u vreme opasnosti''..
Trenutno takvih opasnosti nema, i glupo je ''palamuditi'' ''sta ce biti'', jer ''kada bude'', videcemo i postupiti po uputstvu iz otkrivenja...
Sto se tice ''puteva'', ne postoji ''
vise puteva do cilja'' vec ''
jedan jedini put'', a to je nas Gospod Isus Hristos, koji je izjavio: ''
JA SAM PUT istina i zivot'' , dakle slediti njega i njegov nacin zivota, je pravi put.
Problem je sto su mnogi cak i te jasne smernice (koje je on svojim zivotom istakao) izvrnuli, skrenuli sa puta, pa onda ''brane svoju crkvu ili organizaciju'' - ''umesto da brane Hrista'' i time navode i druge da skrenu, skrenuse oni pa navode i druge..
Izgubise Hrista oni koji tako rade, i umesto da zive pobozno i uce druge ''Hristolikom zivotu'', oni ''brane crkve''...
Niko od onih koji tako rade, nije na pravom putu, na pravom putu je monah ili neka baba sto mesi hleb..
Dakle, o broju puteva, on je ''
jedan'', Hristos rece: ''
Uzan je i tesan put koji vodi u zivot, i malo ih je koji ga nalaze''..
Sirom tog puta(''Hristovog puta'') vladaju opasnosti, i zato je i usmeravanje neophodno od brace, jer mozes pasti sa litice ma koliko da si vest u penjanju, a pad je veliki i kosta zivota.. Zato je vazno opominjati i usmeravati..
Ja preporucujem ''Hristov Put'' a ne ''Crkveni Put'', kojim mnogi iduci izgubise zivote..
I vidimo kako su takvi ovde zapenili da ''odbrane svoje crkve'', a ''ne da odbrane Hrista'', oni odavno skrenuse sa puta...
Jasno je ''ko zna put'' a jasno je ''ko vodi ljude na stranputicu''...
zar nisam dao dobar predlog za kolektivnu psihijatriju?
Kada bi mnogi odavde otisli kod psihijatra i rekli da ''cuju glasove'', dao bi im ''velike plave pilule'' i zatvorio u ludaru
Malo je smesno, da se niko ne uvredi, ali je tako..
Ja verujem da Bog ''govori ljudima'', ali mnogi uobrazise