Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A Mongolstvo carstvo, Kinesko carstvo, Osmanlijsko carstvo, Britansko carstvo, .....?

Ovo je u potpunom skladu sa knjigom proroka Danila i snom cara Navuhodonosora o velikom liku i prva 4 svetska carstva gore opisana, i danilovim otkrivenjima o zverima koja predstavljaju ista ta svetska carstva.

Danilo i otkrivenje se zadržavaju na ovom nizu da bi ukazali na poslednje vreme i carstva koja će biti dominantna u tom periodu.

Osmanlijsko carstvo se spominje u otkrivenju.
Takođe i Sjedinjene Američke države - ali uvek kao podanici malog roga.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Dolazi li „osmi car" vladati bludnicom iz bezdana, ili ih je osam još prije nego što jedan iziđe iz bezdana? Kod Ivana ih je sedam, i jedan od njih sedam nakon izlaska iz bezdana postaje osmi, a kod tebe? Ja ih nabroja osam, pa će jedan od osmorice, nakon izlaska iz bezdana, biti deveti!?

:bfghb::bfghb::bfghb:

Ponovo radi bioskop...:bfghb::bfghb::bfghb:

Opet čova istog za dvojicu računa...to samo Slap može.
Bio jedan pa umro i vaskrsao kao drugi te su DVOJICA ma bravo Slape.

Jovan nabraja petoricu i šestog brojem pa sedmog i potom OSMOG kao nekog ko je cilj i meta opisa a zver je i taj OSMI će biti pa će KAO krepnuti a onda izaći ne kao peti li deveti jer taj nije ni bio već OSMI koji je i bio.NE SABIRA SE ISTI NITI RAČUNA ZA DVOJICU zapiši to sebi negde kužiš? E,sad, da tražim da to i zapamtiš bilo bi puno sa moje strane.

Sedam careva ili carstava su:

1. VAVILON
2. EGIPAT
3. PERSIJA
4. GRČKA
5. PAGANSKI RIM
6. RANJENI HRIŠĆANSKI RIM ( od 538 do 1798 n.e. )
7. IZLEČENI HRIŠĆANSKI RIM ( 1929 do danas )
6. ZVER ( buduća ekumenska antihrišćanska progoniteljska sila - papstvo u novom svetskom poretku ).

I uhvati Gospod Amerike i Papstvo i ŽIVE IH BACI u jezero ognjeno...Jeco šta učini.I sve papstvo sede u Hram i pokazaše se Bogom...joj gde je kraj glupostima...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
:bfghb::bfghb::bfghb:

Ponovo radi bioskop...:bfghb::bfghb::bfghb:

Opet čova istog za dvojicu računa...to samo Slap može.

Tih sedam glava koje između ostalih su ovde ponušene imaju nešto zajedničko a to je:

Piše da je jedna od tih glava već bila kao car i vladar nad bludnicom i da ga nije bilo jer se nalazi u bezdanu kao i Gospod naš nije valjda da će imitirati Gospoda i po ustajanju i po dolasku...ma neće gde bi on to radio.

I ponovo kad se javi i udivi SVET....euforija,slavlje,ČUDO! onda se kaže da je on tad osmi i da je ZVER kao osoba.

:bfghb::smisi::bfghb::smisi::bfghb::smisi: Ovo samo Lavić može.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I uhvati Gospod Amerike i Papstvo i ŽIVE IH BACI u jezero ognjeno

Amerika jeste lažni prorok, jer će uz pomoć spirizizma koji propagira NEW AGE pokret - pripremiti put antihristu i silom nametati njegovu vlast i ideje.

Jeco šta učini.I sve papstvo sede u Hram i pokazaše se Bogom...joj gde je kraj glupostima...

Pogrešno predstavljaš ono što piše u bibliji a što veruju Adventisti.

U hram će sesti Antihrist - propagirajući da je on Bog.

Ovde postoje različita gledišta, sa jedne strane da će Antihrist sesti u stvarni Jerusalimski hram koji će biti obnovlje.
Sa druge strane - da se ovo odnosi na Rimskog papu ili poslednjem koji će sebe proglasiti Hristom koji je došao da osnuje hiljadugodišnje carstvo na zemlji.

U svakom slučaju - iz različitih izjava Rimokatoličkih zvaničnika, može se zaključiti da papa nosi ovaj epitet:

"PAPA NIJE SAMO PRETSTAVNIK ISUSA HRISTA, VEC ON JE LICNO ISUS HRISTOS, SAKRIVEN POD PLASTEM TELA" ( The Catolic national, Julu 1895. )

"MI DRZIMO MESTO NA ZEMLJI KOJE
PRIPADA SVEVISNJEM BOGU"
( Pape Leo XIII, in an encliclical letter, june 20, 1894 )

"MI DAJEMO DEFINICIJU DA SVETA STOLICA ( VATIKAN ) I RIMSKI PAPA, DRZE PRVO MESTO NAD CELIM SVETOM" (Decree of the council of Trient, the mostholu councils, vol `13, col 1167 ).

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Amerika jeste lažni prorok, jer će uz pomoć spirizizma koji propagira NEW AGE pokret - pripremiti put antihristu i silom nametati njegovu vlast i ideje.

Kao da čitam Jelenine knjige citiraš mi njene reči umesto da mi kažeš proizvod TVOJE VERE.
Vidi,prvo trebaš ČUTI kako je lažni prorok OSOBA koja će ŽIVA biti uhvaćena i bačena sa čovekom bezakonja u jezerce i ne baca kontinentniti instituciju to su gluposti.

Pogrešno predstavljaš ono što piše u bibliji a što veruju Adventisti.

Napiši konkretno šta je pogrešno:

U hram će sesti Antihrist - propagirajući da je on Bog.

Nije tačno,antihrista ima množina a čovek bezakonja se uvek pominje u jednini. Naravno da taj bezakonik jeste antihrist samo se treba na Danilovo proroštvo pozvati.Taj bezakonik je PRVA ZVER a LAŽNI PROROK druga ito su OSOBE.

19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Ovde postoje različita gledišta, sa jedne strane da će Antihrist sesti u stvarni Jerusalimski hram koji će biti obnovlje.
Sa druge strane - da se ovo odnosi na Rimskog papu ili poslednjem koji će sebe proglasiti Hristom koji je došao da osnuje hiljadugodišnje carstvo na zemlji.

Tačno Laki,metlica je kao i svaki plagijator imala problem po svim tačkama učenjapa tako i ko je ili šta je zver i ko je i šta je lažni prorok tako i sa žigom i vaskrsenjima i pečaćenjem i svim tačkama.
BOŽJI proroci rekoše šta će bitiali zbog LAŽNIH se ne mogu Božji čuti inače nebi imali ovoliku pometnju.

:bfghb::smisi::bfghb::smisi::bfghb::smisi: Ovo samo Lavić može.

Tako je,žao mi što i ti ne možeš pročitati imena svih osam i čuti kako će OSMI biti u bezdanu i ponovo se pojaviti ne kao peti ne deveti već OSMI koji je i bio.
Jovicu-Paju II odnesoše sa svim okultnim obredima kao boga podzemlja i ni jednog do tad ne ispratiše sa svim tim elementima.

Verujem da nećeš biti prevaren jer si obavešten ko je taj što će se pojaviti kao Isus i udiviti svet.
Pošto su SAD papska kolonija i produžena ruka zajedno sa cionistima iz senke uspostavili su u svom poretku način plaćanja bezgotovinskim sredstvom koje u sebi ima BROJ i stavljaju žig u kojem je takođe broj, tako je Izrailju među prvima ubacili čipove.

Amerima kao stoci ubacuju čipove u telo a svi imaju sredstvo plaćanja BROJ u kartici.Ko ima razum i veru razumeće.Tako će od cionista izaći lažni prorok koji će svom bratu po novcu i gazdi iz Vatikana omogućiti presto u Jerusalimu.Izrailj se predstavlja kao jagnje ali je tvorevina papske produžene ruke kao i Rifanova zvezda na zastavi Izralja podmetnuta kao neka Mojsijeva zvezda.

Izrailj zaboravio čija je koja oznaka i zato će doći Ilija i Mojsije kad i čovek bezakonja da nebi bili zatrti.
Svaki put kad neko nije želeo biti poslušan pozivan je u Vatikan da mu se izda nalog inače će ga produžena ruka bombardovati i sankcionisati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Tako je,žao mi što i ti ne možeš pročitati imena svih osam

Kako imena svih osam, kad Ivan piše da ih je ukupno sedam? Kaže Ivan da ih je koliko i brijegova.

i čuti kako će OSMI biti u bezdanu i ponovo se pojaviti ne kao peti ne deveti već OSMI koji je i bio.

Kako će osmi u bezdan, kad Ivan piše da ih je ukupno sedam? Ivanu iz bezdana izlazi jedan od sedmorice, a tebi?

P.S. Još nisi uspio dokazati da je 7 + 1 = 7.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Zver i lažni prorok su institucije, i govori se da će ove institucije biti bačene u jezero ognjeno.

Po tvojoj logici i smrt i pakao moraju biti osobe da bhi bile bačene u jezero ognjeno, a u otkrivenju se govori da su i smrt i pakao- odnosno grob bačeni u jezero ognjeno.

Ja ne citiram reči Ellen White, već isključivoo bibliju.
Ako je Ellen White pisala o ovome - ja mogu da kažem samo Amin, jer SVE šrto je pisala Ellen White zasnovano je na bibliji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Kao da čitam Jelenine knjige citiraš mi njene reči umesto da mi kažeš proizvod TVOJE VERE.
Vidi,prvo trebaš ČUTI kako je lažni prorok OSOBA koja će ŽIVA biti uhvaćena i bačena sa čovekom bezakonja u jezerce i ne baca kontinentniti instituciju to su gluposti.

Napiši konkretno šta je pogrešno:

Nije tačno,antihrista ima množina a čovek bezakonja se uvek pominje u jednini. Naravno da taj bezakonik jeste antihrist samo se treba na Danilovo proroštvo pozvati.Taj bezakonik je PRVA ZVER a LAŽNI PROROK druga ito su OSOBE.

19:20 I bi uhvaćena zver, i s njom lažni prorok koji učini pred njom znake kojima prevari one koji primiše žig zverin i koji se poklanjaju ikoni njenoj: živi biše bačeni oboje u jezero ognjeno, koje gori sumporom.

Tačno Laki,metlica je kao i svaki plagijator imala problem po svim tačkama učenjapa tako i ko je ili šta je zver i ko je i šta je lažni prorok tako i sa žigom i vaskrsenjima i pečaćenjem i svim tačkama.
BOŽJI proroci rekoše šta će bitiali zbog LAŽNIH se ne mogu Božji čuti inače nebi imali ovoliku pometnju.

Tako je,žao mi što i ti ne možeš pročitati imena svih osam i čuti kako će OSMI biti u bezdanu i ponovo se pojaviti ne kao peti ne deveti već OSMI koji je i bio.
Jovicu-Paju II odnesoše sa svim okultnim obredima kao boga podzemlja i ni jednog do tad ne ispratiše sa svim tim elementima.

Verujem da nećeš biti prevaren jer si obavešten ko je taj što će se pojaviti kao Isus i udiviti svet.
Pošto su SAD papska kolonija i produžena ruka zajedno sa cionistima iz senke uspostavili su u svom poretku način plaćanja bezgotovinskim sredstvom koje u sebi ima BROJ i stavljaju žig u kojem je takođe broj, tako je Izrailju među prvima ubacili čipove.

Amerima kao stoci ubacuju čipove u telo a svi imaju sredstvo plaćanja BROJ u kartici.Ko ima razum i veru razumeće.Tako će od cionista izaći lažni prorok koji će svom bratu po novcu i gazdi iz Vatikana omogućiti presto u Jerusalimu.Izrailj se predstavlja kao jagnje ali je tvorevina papske produžene ruke kao i Rifanova zvezda na zastavi Izralja podmetnuta kao neka Mojsijeva zvezda.

Izrailj zaboravio čija je koja oznaka i zato će doći Ilija i Mojsije kad i čovek bezakonja da nebi bili zatrti.
Svaki put kad neko nije želeo biti poslušan pozivan je u Vatikan da mu se izda nalog inače će ga produžena ruka bombardovati i sankcionisati.
Znaci Papa Jovan Pavle II ce vaskrsnuti i "udiviti svet", znaci on je 8 ili 7 sve jedno, eto i mene ste zabunili u brojanju :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Znaci Papa Jovan Pavle II ce vaskrsnuti i "udiviti svet", znaci on je 8 ili 7 sve jedno, eto i mene ste zabunili u brojanju :)

Nemoj baš cjepidlačiti. Sveti Ivan kaže, sedam ih je (koliko i brijegova) i jedan od njih sedmorice "izlazi iz bezdana". Lavić, slijedeći ih po "hulnom imenu Pavao", nađe ih osam, i kaže da će baš osmi izići iz bezdana.

7 ili 8, pa i nije neka strašna pogreška. To je 14,28%, i još je uvijek u granicama u kojima Biblija dopušta pogrešku. Osim toga, inzistirati sada da Lavić zbog ove zanemarive i prihvatljive pogreške odbaci svoju teoriju, značilo bi osuditi čovjeka da čitav život potroši u odbacivanju svojih vlastitih teorija i teza i traganju za novima. Do sada ga je pratila "Jelenina kob", odbaciovao je krive teze i pronalazio nove jednako krive. Tko može Laviću jamčiti da bi odbacujući i ovu krivu tezu došao do ispravne. Zato je moj savjet Laviću, drž'se ti ovoga što imaš (vrapca u ruci), šta ima veze što je klimavo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemoj baš cjepidlačiti. Sveti Ivan kaže, sedam ih je (koliko i brijegova) i jedan od njih sedmorice "izlazi iz bezdana". Lavić, slijedeći ih po "hulnom imenu Pavao", nađe ih osam, i kaže da će baš osmi izići iz bezdana.

7 ili 8, pa i nije neka strašna pogreška. To je 14,28%, i još je uvijek u granicama u kojima Biblija dopušta pogrešku. Osim toga, inzistirati sada da Lavić zbog ove zanemarive i prihvatljive pogreške odbaci svoju teoriju, značilo bi osuditi čovjeka da čitav život potroši u odbacivanju svojih vlastitih teorija i teza i traganju za novima. Do sada ga je pratila "Jelenina kob", odbaciovao je krive teze i pronalazio nove jednako krive. Tko može Laviću jamčiti da bi odbacujući i ovu krivu tezu došao do ispravne. Zato je moj savjet Laviću, drž'se ti ovoga što imaš (vrapca u ruci), šta ima veze što je klimavo.

Ma nije meni problem jel 7 ili 8, nego sto vaskrsava niko drugi do Papa Jovan Pavle II.
Jos uvek ne verujem da je Taramana to rekao..

Natrag