Ko je Zver iz Knjige Otkrivenja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bog svedoci istinu svojim Duhom onome ko je otvoren za Bozji glas, i on upucuje i osvedocava u istinu...Amin!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Bog svedoci istinu svojim Duhom onome ko je otvoren za Bozji glas, i on upucuje i osvedocava u istinu...Amin!

Dajući lažne datume i izigravajući svoju reč jeste čuo nije čuo jeste 144 nije 144 pa redom navodi pečate i trube a onda ih razbaca....ne,taj duh se ne zove Sveti već pobune.
Naravno da Bog svedoči i POTVRĐUJE svoju reč dok duh pobune laže i izvrće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dajući lažne datume i izigravajući svoju reč jeste čuo nije čuo jeste 144 nije 144 pa redom navodi pečate i trube a onda ih razbaca....ne,taj duh se ne zove Sveti već pobune.
Naravno da Bog svedoči i POTVRĐUJE svoju reč dok duh pobune laže i izvrće.

Ovo si izmislio i pripisujes drugima, a nista od ovoga ne postoji.

Duh je duh reda, i njegovo otkrivenje otkriva sve po redu i u savrsenom skladu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698

Ma naravno,znaš ti dobro ko laže samo ti je nezgodno priznati.

Duh je duh reda, i njegovo otkrivenje otkriva sve po redu i u savrsenom skladu.

Jeli,a kako to da se nebo još nije otvorilo kao znak otvaranja 6-og pečata a već se čaše izlivaju po lažnim učiteljima koji i datume odrediše a to se može dešavati tek posle otvaranja neba tj.šestog pečata?Zar ti kao lažni prorok možeš čuti sebe a onda čuti šta Božji proroci rekoše a šta ti kao jelena govoriš?
Nije to kulturno reći onome što govori istinu da izmišlja zato sinak nemoj više to raditi.

Zar te još uvek nije sramota govoriti da Slap izmišlja Jelenine tekstove kad ti on citira doslovno tekst?
Kažeš da te ja mrzim da bi te u pakao stavio....jadno,ti nisi svestan kao lažni učitelj i prorok da ti mi dajemo ruku kako bi se izbavio iz tog mesta gde si sam svojom voljom sišao.Ako imaš nešto reći o temi a ne uvek tuđe kopirati ti reci, a pusti tvoje osude Bogu,to ti je nasleđe od Jelene da kvalifikujete ljude na one za Hades i one podobne za raj...samo kavez to rešava.

Kako ti čoveče lažeš pa to je bolesno,kažeš:

A HAC uči počev od generalne do propovednika da 144 nisudoslovan broj već imaginacija gluvog Jovana proroka i da Jakov nije imao 12 sinova već 12 osobina-karaktera i da su 2 proroka Biblija koja ima 66 knjiga-proroštava a nekoliko saveza i ona veštica vam udeli samo 2 saveza i pretvori ih u ljude koji vaskrsavaju i lete u nebo rekavši vamkako Jovan pogrešno proreče da će iz proročkih usta izaći oganj ispaliti protivnike tevam veštica dade da verujete njoj kako su neprijatelji spalili proroke umesto ovi neprijatelje....hej,čoveče koga ti zamlaćuješ...imaš li ti sem perja i nešto ispod kačketa?

Samo ovo da si shvatio bez stotine drugih gluposti pbegao bi glavom bez obzira iz tog kruga.Polako,pokazaće se ko si ti ne brini sve će se videti.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema u meni nikakvih laži - već je upravo suprotno, da si ti sve upakovao u svoju ambalažu i prikazuješ u svojoj projekciji.

Da u meni ima laži - ja danas ni ne bih bio Adventista, jer bi sam te laži počeo da razotkrivam.
Ali laži ne postoje, niti išta što se ovde iznosi o Adventizmu i Ellen White.

Mučno je na ove neistine i odgovarati, a Bog nek sudi svakome za izgovorene reči, jer ako se pogledaju moje reči - ja nikoga do sada iz drugih zajednica nisam vređao niti nazivao pogrdnim imenima, a ti si to upravo učinio i u prethodnom komentaru, i to činiš skoro u svakom, a sa druge strane prikazuješ sebe kao velikog Hrišćanina i borca za istinu.
To nema nikakve dodirne tačke sa blagim milostivim spasiteljem Gospodom Isusom i njegovim Duhom i onim kako on postupa sa ljudima.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Nije Pavle rekao slušajte umilne glasove i po njima poznajte istinu već po neuci-učenju ih prepoznajte a tvoje učenje je Jelenino i neistinito.
Akodaš nekome otrov da popije a govoriš mu mile reči koja mu je korist?
Mučno jeste sve ono što Jelenakroz tebe nastavlja varati narod datumima i izvrtanjem Božje reči.
Lukavstvo tipa umilnih reči ne pokriva otrovnu nauku već samo pokazuje ono sa početka gde piše nebojte se vi nećete umreti tako i sad okusite Jelenin otrov ništavam biti neće.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Pavle rekao slušajte umilne glasove i po njima poznajte istinu već po neuci-učenju ih prepoznajte a tvoje učenje je Jelenino i neistinito.
Akodaš nekome otrov da popije a govoriš mu mile reči koja mu je korist?
Mučno jeste sve ono što Jelenakroz tebe nastavlja varati narod datumima i izvrtanjem Božje reči.
Lukavstvo tipa umilnih reči ne pokriva otrovnu nauku već samo pokazuje ono sa početka gde piše nebojte se vi nećete umreti tako i sad okusite Jelenin otrov ništavam biti neće.

Ovo je čista insinuacija.

Ponavljam ono što sam već napomenuo više puta:

Ja ovde na forumu Ellen White ni ne spominjem niti citiram njene spise.
Sve što iznosim dokazujem isključivo biblijom i njenim kontekstom.

Da si ti pošten - ti bi isto primenio ovaj princip, a ne bi osudjivao one koji iznose učenje biblije da to navodno ne čine već da govore iz bilo kojih drugih izvora.

Hrišćani se poznaju po učenju - to je istina, ali si zaboravio još nešto bitnije, a to je ljubav.

Ti nemaš ni jedno ni drugo, posebno ovo drugo, jer te tvoje reči odaju.

Dakle, tvoje pisanje o Ellen White i tvrdnja kako navodno ja ovde iznosim ono što je pisala Ellen White - je samo tvoj vešt pokušaj da prikriješ činjenicu da sve što Adventisti uče, da se to zasniva na bibliji.

I sama Ellen White je imala ovaj princip, i njeni spisi su prođeti ovim principom.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovo je čista insinuacija.

Ponavljam ono što sam već napomenuo više puta:

Ja ovde na forumu Ellen White ni ne spominjem niti citiram njene spise.

O čemu ti govoriš????
Pa ti se pozivaš na tu vešticu i sam si rekaoda si tinasledio njeno delo da dovršiš...zar toliko kratko pamtiš da neznaš šta si sve pisao u tvojim postovima o Jeleni i da je stalno braniš od Božje reči.
Psihijatrija.

Sve što iznosim dokazujem isključivo biblijom i njenim kontekstom.

Jeli,ti to ozbiljno kao i uvek a onda nastaviš sa lažima Jelene Bele.Pošto ti samo po Bibliji radiš hajde Mirko onda pokaži: 1.Biblijom datum kad počinju čaše zala?
Pokaži Biblijom kako mogučaše zala početi pre otvaranja šestog pečata?
Pokaži Biblijom kako se mogao otvoriti šestipečat anebo se nije otvorilo?
Pokaži Biblijom kako su dva proroka knjiga?
Pokaži Biblijom kako knjiga biva mrtva i vaskrnutai uzeta u nebo?
Pokaži Biblijom da Jakovnije imao 12 sinova?
Pokaži Biblijom da sinovi nisusinovi već osobine?
Pokaži Biblijom da je prvi Božji dan žig zveri?
Pokaži Biblijom da je subota pečat Božji za život?
Pokaži Biblijom da je satana mesija koji će uvečnosti nositi grehe naroda?
Pokaži Biblijom kakosatana sam sebi odlazi u pustinju na kušanje?
Pokaži Biblijom da će kugla biti pusta u milenijumu?
Pokaži Biblijom šta je prestalo da se gazi od 1844?
Pokaži Biblijom kad je počela poruka drugog i poruka trećeg anđela?

Pa ćemo nastaviti proveravati tvoju Biblijsku nauku.Dosta je laganja i glume tas će pokazati koji duh šta radi i uči.Pavle dade merilo za poznavanje duhova pa je lako Jelenu poznati po merilu i baš se uklapa u opis lažnjaka padavidimo jel istina da je i u tebi taj duh,zato nema više tolerisanja dogme idemo na čistac da smeće izbacimo kako nebi zatrovalo okolinu.
Radimo detarizaciju prvo.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
O čemu ti govoriš????
Pa ti se pozivaš na tu vešticu i sam si rekaoda si tinasledio njeno delo da dovršiš...zar toliko kratko pamtiš da neznaš šta si sve pisao u tvojim postovima o Jeleni i da je stalno braniš od Božje reči.
Psihijatrija.

Kao prvo - nije istina da sam bilo kada citirao spise Ellen White u svedocenju i dokazivanju istine.

Kao drugo, istina je da ja upravo branim ellen white od vasih napada, i to je sve sto se tice mog pisana o njoj.

Jeli,ti to ozbiljno kao i uvek a onda nastaviš sa lažima Jelene Bele.Pošto ti samo po Bibliji radiš hajde Mirko onda pokaži:

1.Biblijom datum kad počinju čaše zala?

Pa ćemo nastaviti proveravati tvoju Biblijsku nauku.Dosta je laganja i glume tas će pokazati koji duh šta radi i uči.Pavle dade merilo za poznavanje duhova pa je lako Jelenu poznati po merilu i baš se uklapa u opis lažnjaka padavidimo jel istina da je i u tebi taj duh,zato nema više tolerisanja dogme idemo na čistac da smeće izbacimo kako nebi zatrovalo okolinu.
Radimo detarizaciju prvo.

Da si ti ozbiljan proucavalac biblije - ti bi razumeo da su sve ovo istine koje se nalaze u bibliji, i dase tumace u biblijskom i istorijskom kontekstu, osim cini mi se jedne ili dve koje si izmislio i pripisao ih veri Adventista.

Ja sam dao biblijske dokaze u nekim ranijim diskusijama za vecinu ovih tacaka koje si naveo, i ti to znas, ali ti tvoje nepostenje ne dozvoljava da to priznas.

Moje pitanje tebi je - da li je ovo istina?

Tvoj sledeci odgovor ce pokazati tvoje trenutno stanje ipobude iy kojih ponovo postavljas ista pitanja.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Kao prvo - nije istina da sam bilo kada citirao spise Ellen White u svedocenju i dokazivanju istine.

Kao drugo, istina je da ja upravo branim ellen white od vasih napada, i to je sve sto se tice mog pisana o njoj.

Da si ti ozbiljan proucavalac biblije - ti bi razumeo da su sve ovo istine koje se nalaze u bibliji, i dase tumace u biblijskom i istorijskom kontekstu, osim cini mi se jedne ili dve koje si izmislio i pripisao ih veri Adventista.

Ja sam dao biblijske dokaze u nekim ranijim diskusijama za vecinu ovih tacaka koje si naveo, i ti to znas, ali ti tvoje nepostenje ne dozvoljava da to priznas.

Moje pitanje tebi je - da li je ovo istina?

Tvoj sledeci odgovor ce pokazati tvoje trenutno stanje ipobude iy kojih ponovo postavljas ista pitanja.

Lakiću zašto pobeže od pitanja...nisu teška za tebe biblijskog izučavaoca daj odgovor neka ljudi vide kako ti to Bibljom radiš,zašto konstantno varaš sebe i još pokušavaš druge ubediti u tvoju umišljenu ideju?
Lepo ti na pitanja odgovori pa ćemo onda o zveri detaljno dapokušamo naći bar jednu tačku iz tvog odgovora istinitu i Biblijski potvrđenu.
Neboj se i svi odgovori da su lažni opet to je samo mrvica sa Jelenine planine laži tako da ovaj mali deo laži nije strašan i da se otkrije,desetak očiglednih laži to je sitnica naspram celog učenja zato ne brigaj nećeno ulaziti u stotine tačaka.

1.Biblijom datum kad počinju čaše zala?

Natrag