Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Izvini, ali ja u tvom grehu ne zelim da ucestvujem time sto cu slusati tebe a zanemariti jasnu zapovest Gospoda Isusa koju ti ukidas svojim pogresnim tumacenjem tekstova gde apostoli upucuju ljude da se krste verom u Hrista i njegovu zrtvu kao otkup za ljudske grehe, a gde su sam cin krstenja obavljali onako kako im je Isus i zapovedio - U IME OCA I SINA I SVETYOGA DUHA.

"И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.
Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 18 - 20 )
koliko puta već koristiš ovu mahinaciju ovde za neupućene osećam,oko mateja 28,Isus je rekao. pa sotona je tako isto u pustini doneo citat pisano je Bog je rekao,ali Isus ga oterao rečima,da je još nešto pisano. tako iti nećeš da iskažeš istinu već dogmu . Isus je rekao tačno ono što je Duh doneo apostolima u ime Isusa. nema niti ejdnog mesta i ja sam te tolko puta opozivao da dokažeš da je i jedan put neko krstio u trojstvo,i time je stvar jasna. ti apostole nazivaš sagrešenicima !

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za tebe su Isusove reci mahinacija, jer ti uopste ozbiljno ne shvatas njegove reci.
To je veliki propust.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Za tebe su Isusove reci mahinacija, jer ti uopste ozbiljno ne shvatas njegove reci.
To je veliki propust.
mahinacija i jeste kada se koriste Božje reči sa izvrnutim smislom u tumačenju. ako postoji neko mesto mora postojati bar još jedan svedok,još jedno mesto iz Pisma o nečemu što se piše,to je Božje pravilo. kako bi tek moglo, proći oko najvažnijeg krštenja bez dva svedoka?
zato je tvoja priča iz mateja 28 klasična sotonska mahinacija., imaš je u pustinji kad aje sotona kušao Hrista pa evu u edemu. što misliš da je sotona doneo u citatu,kuran,vede? pa doneo je jasni citat iz Pisma. ali namerno nije citirao drugi deo koji oglašava smisao ciktata. tako i ti donosiš navodni citat iz mateja 28 ali te bezobzirno sotona kuša da ne donosiš Isusove reči da je apostolima jasno saopštio da ne idu nigde pre nego dođe učitelj koji će ih svemu što je on učio naučiti,objaviti. taj Božji duh je objavio mateja 28 u orgiinalu na svakom jednom mestu krštenja u delima, dela su rad crkve pod uticajem duha kao i poslanice.pre nekoveče na molitvi sluga Božji sa darom proroštva je doneo proroštvo za jednog mladog čoveka sa rečima da isti obrati pažnju na dela,2. jer se sve Pismo okreće oko toga mesta za spas duša.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svaka tvoja rec odaje o kakvom je coveku rec.
Ne znam ko ce te slusati sa takvim tvrdnjama - da je ono sto je rekao sam Hrist od sotone..

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Svaka tvoja rec odaje o kakvom je coveku rec.
Ne znam ko ce te slusati sa takvim tvrdnjama - da je ono sto je rekao sam Hrist od sotone..
kompletna mahinacija. nije ono što je Isus rekao od sotone nego što ti donosiš posvom tumačenju osim da je to ejdnako tumačenju svetoga Duha u delima apostola.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Razlika u onome sto ti govoris - od onoga sto ja iznosim iz reci Bozje je ta, sto ti da bi dokazao svoju teoriju izbacujes citirani tekst iz Mateja 28 poglavlja, i time prekrajas bibliju, i ako znas da je u otkrivenju dato prokletstvo za onoga ko izbaci ili doda bilo koju rec pismu.

Za razliku od tebe - ja ne izbacujem niti prekrajam i jednu rec, vec tumacim u kontekstu.

Sledecim recima koje je izgovorio Gospod Isus i ne treba tumacenje, jer Isus tu jasno kaze da apostoli treba da idu da nauce istinama biblije, i da ih krste u ime tri lica - Oca, Sina i Svetoga Duha.

"И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 18 - 20 )

Apostoli jesu postovali ove Isusove reci i tako su i krstavali, upucujuci one koji su krsteni Jovanovim krstenjem bez vere u Hrista - da to sada ucine sa verom u njega.
Dakle, krstenje verom u Hrista i njegovu zrtvu na krstu, a sam cin krstenja obavljali u ime tri lica kako im je Isus i zapovedio.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Razlika u onome sto ti govoris - od onoga sto ja iznosim iz reci Bozje je ta, sto ti da bi dokazao svoju teoriju izbacujes citirani tekst iz Mateja 28 poglavlja, i time prekrajas bibliju, i ako znas da je u otkrivenju dato prokletstvo za onoga ko izbaci ili doda bilo koju rec pismu.

Za razliku od tebe - ja ne izbacujem niti prekrajam i jednu rec, vec tumacim u kontekstu.

Sledecim recima koje je izgovorio Gospod Isus i ne treba tumacenje, jer Isus tu jasno kaze da apostoli treba da idu da nauce istinama biblije, i da ih krste u ime tri lica - Oca, Sina i Svetoga Duha.

Apostoli jesu postovali ove Isusove reci i tako su i krstavali, upucujuci one koji su krsteni Jovanovim krstenjem bez vere u Hrista - da to sada ucine sa verom u njega.
Dakle, krstenje verom u Hrista i njegovu zrtvu na krstu, a sam cin krstenja obavljali u ime tri lica kako im je Isus i zapovedio.
ti samo prepišeš postove od pre. gde si ti našao opet te pitam daj već jednom citiraj da je iko krstio u trojstvo? nikad niti jedan aposatol. onda kako ti to ne oduzimaš? pa sveti Duh je od Isusa poslat da ih poduči onome što je on učio i činio. pa nije li ioh podučio mateju 28 i nisuj li tako podučeni krstili kako su podučeni. da je sveti Duh doneo tvoju priču onda bi svaki jedan put krpštzen je ipšlo mu tgrojstvo,samo tgo ne bi bilo nazvano trojstvo. no to je moralo biti izvedeno u nikeji na trojtvo jer kršten je u ime kod apostola je jasno a to je izvedeno u trojstvo da vbi se sakrilo ulenje apostola.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
gde si ti našao opet te pitam daj već jednom citiraj da je iko krstio u trojstvo? nikad niti jedan aposatol. onda kako ti to ne oduzimaš? pa sveti Duh je od Isusa poslat da ih poduči onome što je on učio i činio. pa nije li ioh podučio mateju 28 i nisuj li tako podučeni krstili kako su podučeni. da je sveti Duh doneo tvoju priču onda bi svaki jedan put krpštzen je ipšlo mu tgrojstvo,samo tgo ne bi bilo nazvano trojstvo. no to je moralo biti izvedeno u nikeji na trojtvo jer kršten je u ime kod apostola je jasno a to je izvedeno u trojstvo da vbi se sakrilo ulenje apostola.
Mrsavkicu, veoma si ostrouman covjek i posvjecen istrazivalac Biblije, a tvoja je argumentacija veoma jaka i cesto originalana.
Da te zamolim, iz razloga da ljudi koji ovo prate mogu jasno i razgovjetno razumljeti, potrudi se da svoje postove citko pises.
Ne trazi mnogo napora da se koriste pocetna velika slova i razmaci izmedju rijeci, pa i razmaci izmedju redova gdje je to potrebno, a sve sa ciljem da ljudi imaju jasan uvid u tvoje misli i napisane rijeci, jer su svakako na duhovnu korist.
Hvala ti na svim postovima i nadam se da razumijes ovu molbu, jer mene veoma interesuje ono sto kazujes i pises.

Loadikeji, takodje svo uvazavanje na stilu i argumentaciji, jer nam je svima u interesu da sto bolje razumijemo Bozje zakone zivota i koncept spasenja.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mrsavkicu, veoma si ostrouman covjek i posvjecen istrazivalac Biblije, a tvoja je argumentacija veoma jaka i cesto originalana.
Da te zamolim, iz razloga da ljudi koji ovo prate mogu jasno i razgovjetno razumljeti, potrudi se da svoje postove citko pises.
Ne trazi mnogo napora da se koriste pocetna velika slova i razmaci izmedju rijeci, pa i razmaci izmedju redova gdje je to potrebno, a sve sa ciljem da ljudi imaju jasan uvid u tvoje misli i napisane rijeci, jer su svakako na duhovnu korist.
Hvala ti na svim postovima i nadam se da razumijes ovu molbu, jer mene veoma interesuje ono sto kazujes i pises.

Loadikeji, takodje svo uvazavanje na stilu i argumentaciji, jer nam je svima u interesu da sto bolje razumijemo Bozje zakone zivota i koncept spasenja.

Zahvaljujem.

U bibliji je svaka istina bitna, ali postoje one koje su vise bitne za ljudsko spasenje, od onih koje su to manje.
Isus je Farisejima ukazao na ovo kada im je rekao :

"Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete" ( Matej 23. 24 )

Ljudi se ponekad suvise bave nevaznim stvarima, time zanemarujuci one sustinske koje su bitne za licno spasenje.

S tim u vezi, smatram da tema "da li treba krstiti u ime tri lica ili jedno" nije toliko bitna - koliko vaznost kako covek pristupa tom cinu krstenja, da li je pre samog cina obavio duhovnu pripremu - sto bi bilo: upoznavanje sa jevandjeoskom istinom i uslovima pod kojima moze dobiti Bozje blagoslove i biti spasen, pokajao se i potpuno obratio Bogu i dopustio Duhu Svetome da ga promeni i povede putem posvecenja, a potom i ispunivsi ove uslove molio se Bogu koje i kakvo krstenje je Bogu ugodno i u cije ime.
To su pitanja kojima se trebamo baviti.

Ali posto su teme na forumu takve, diskusija po ovom pitanju je neminovnost.

Kada bi se svi ljudi pridrzavali osnovnog biblijskog principa koji je izrekao sam Gospod Isus Hristos - a koji glasi: "Posveti ih istinom svojom, rec je tvoja istina" ( Jovan 17. 17 ) ove diskusije bi bile nepotrebne, jer svi ljudi bi bili jednomisleni, sto je i Bozja volja.

Pozdrav

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Zahvaljujem.

U bibliji je svaka istina bitna, ali postoje one koje su vise bitne za ljudsko spasenje, od onih koje su to manje.
Isus je Farisejima ukazao na ovo kada im je rekao :

"Vođe slepe koji oceđujete komarca a kamilu proždirete" ( Matej 23. 24 )

Ljudi se ponekad suvise bave nevaznim stvarima, time zanemarujuci one sustinske koje su bitne za licno spasenje.

S tim u vezi, smatram da tema "da li treba krstiti u ime tri lica ili jedno" nije toliko bitna - koliko vaznost kako covek pristupa tom cinu krstenja, da li je pre samog cina obavio duhovnu pripremu - sto bi bilo: upoznavanje sa jevandjeoskom istinom i uslovima pod kojima moze dobiti Bozje blagoslove i biti spasen, pokajao se i potpuno obratio Bogu i dopustio Duhu Svetome da ga promeni i povede putem posvecenja, a potom i ispunivsi ove uslove molio se Bogu koje i kakvo krstenje je Bogu ugodno i u cije ime.
To su pitanja kojima se trebamo baviti.

Ali posto su teme na forumu takve, diskusija po ovom pitanju je neminovnost.

Kada bi se svi ljudi pridrzavali osnovnog biblijskog principa koji je izrekao sam Gospod Isus Hristos - a koji glasi: "Posveti ih istinom svojom, rec je tvoja istina" ( Jovan 17. 17 ) ove diskusije bi bile nepotrebne, jer svi ljudi bi bili jednomisleni, sto je i Bozja volja.

Pozdrav
tvoja tvrdnja je toliko lucidna koliko samo može biti. moglo se očekivati ovako što. kada je pavle iznervirao sotonu ulaskom u evropu preko vračare koja je vikala te prelepe stvari koje bi svaki evangelista voleo u svojoj radio i tv reklami, "ovo su sluge Boga živoga ,koje vama govore reči spasenja",dakle kada je pavle iznervirao sotonu te je okrenuo se i na ovake lepe ,korisne i neobične reči rekao,napusti je sotono,nastao je dakle prasak gneva na pavla! razlog je poznat,pavle nikad ne bi mogao reći ljudima prvoj lidiji i porodici, ništa o rečima večnog života o pokajanju, krštenju u ime Isusa i krštenju svetim Duhom.
tako bi i ti sad kompromisno hteo da stvar malo skloniš u stranu,kao da je važno u šta se krstimo. pa onda možeš da skloniš i komplet priču o raspenju. jer ako je Bog insistirao kod mojsija da svaki jedan izraelac tu noć pred anđelom zatornikom je morao namazati dovratnik svog doma da ne bude ubijen onda je sve jasno oko krštenja u ime Isus. da je neko samo zaklao jagnje kao sliku na Hrista anđeo zatornik to ne bi respektovao. morao je svaki jedan namazati dovratnik,morao je namazati dovratnik.
svaki jedan izraelac kada je bio ujedan od zmija otrovnica morao je pogledati na medenu zmiju, a ko ne zna da je Isus rekao da je to On,slika na njega. ne samo vikati Jahve pomagaj,to ne bi vredelo,već pogled ka zmiji. ako danas mislimo da je ime spašenja jedino pod nebom moguće zamenuti bapskim pričama onda je reč o totalnom mraku u takoj jednoj veri u Reč. jer Isus u jovanu 3.gl. jasno kaže nikodemu ako ne bi imao krštenje u ime Isus i kršten je Duhom nema neba ,niti jednom čoveku. i ti sada kažeš pa to je na kraju sporedna stvar. mislim da je bolje pognuti glavu i reći doista ne mogu to poreći, sveti duh a ne mr .savkić je to doneo apostolima i kraj priče.

Natrag