Ko je po bibliji Ilija koji ce doci u poslednjem vremenu

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tvoje je da li ces ponudjene dokaze prihvatiti, ali ne mozes govoriti da oni ne postoje.

Pozdrav

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
tačno,ne mogu prihvatiti jer ne postoje u Bibliji. upravo je to razlog odbacivanja.upravo zato ovce Isusove ne mogu da poznaju glas nečega što nema u Bibliji.

U ovome se vidi tvoja potpuna neiskrenost i nespremnost da prihvatis mnostvo dokaza koji su izneseni sa moje strane.
U bibliji i te kako postoji, ali je potrebno dovoljno iskrenosti i snage da se covek suoci sa cinjenicama.
To jeste jedno bolno iskustvo, gde covek mora da snizi svoja licna merila i svoj ponos i da ih se odrekne, sto nije ni malo lako, priznati sebi i drugima da je sve vreme bio u krivu..tako da te ja razumem.

Ipak, istina oslobadja, i radi nje treba sve zrtvovati.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
U ovome se vidi tvoja potpuna neiskrenost i nespremnost da prihvatis mnostvo dokaza koji su izneseni sa moje strane.
U bibliji i te kako postoji, ali je potrebno dovoljno iskrenosti i snage da se covek suoci sa cinjenicama.
To jeste jedno bolno iskustvo, gde covek mora da snizi svoja licna merila i svoj ponos i da ih se odrekne, sto nije ni malo lako, priznati sebi i drugima da je sve vreme bio u krivu..tako da te ja razumem.

Ipak, istina oslobadja, i radi nje treba sve zrtvovati.
tačno je bolno čovekud a odbaci nešto što ne piše u Bibliji,pitanje je zašto je to teško? ono što piše ne treba odbacviti već prfigrliti. krštenje koje Biblija poznaje je u ime >Isusa. i tu ne treba nikakvo bolno odbacivanje. hrabro ostajanje na tome što piše jasno kao dan. Biblija učid a je Bog jedan jedini,zar je Bog zaboravio do nikeje da se otkrije kao trojedini?!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da, tako je.
Odreci se ljudskih filozofija i prihvati cistu rec Bozju, i ne pravdaj svoje licne poglede ljudskim merilima koji su istina prihvatali ponesto lose a ponesto i dobro - govoreci o Noikeji ili bilo kom drugom saboru.
Tebi treba da bude princip - tako govori Gospod, a ne covek.

Svaki pojedinac koji nikada nije cuo za Nikeju, proucavajuci biblijski kontekst doci ce do zakljucka da postoji Bog koji se otkriva ljudima u tri licnosti, jer je to jasno biblijsko ucenje.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
ako je to jasno Biblijsko učenje trojstvo kako to da ga apostoli prvi nisu jasno razumeli te krstiše u ime Isus.i nikad ga nisu izrekli kao ti trojstvo?već kao jedan Bog jedini.

Učlanjen(a)
05.01.2014
Poruka
202
Ko je sve u Bibliji krstio sa rijecima: u ime Oca i Sina i Svetog Duha ?
Ovo je krstenje u ime Jednog Boga koji se predstavlja u ova tri lica.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Prouci malo bolje Jevandjelja, i posebno poslanice i otkrivenje, i videces da su apostoli upucivali na Isusa kao jednakog Bogu Ocu u ulozi spasitelja.

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Ko je sve u Bibliji krstio sa rijecima: u ime Oca i Sina i Svetog Duha ?
Ovo je krstenje u ime Jednog Boga koji se predstavlja u ova tri lica.
niko do nikeje otpadne grupe. niti jedno krštenje nije išlo u trojstvo. zna se zašto nije i za što potom jeste. ko oće da zna.
za laodikeju:
nije potrevbno da ja i tim proucavamo to je već sveti Duh učinio sa apostolima i kako mih je naučio tako su i krštavali. jednostavno duh nikeje i trojstva je toliko vekovima bio snažan ali sa ognjem i mačem da je to postalo kao transplatirana koža na čoveku.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Izvini, ali ja u tvom grehu ne zelim da ucestvujem time sto cu slusati tebe a zanemariti jasnu zapovest Gospoda Isusa koju ti ukidas svojim pogresnim tumacenjem tekstova gde apostoli upucuju ljude da se krste verom u Hrista i njegovu zrtvu kao otkup za ljudske grehe, a gde su sam cin krstenja obavljali onako kako im je Isus i zapovedio - U IME OCA I SINA I SVETYOGA DUHA.

"И приступивши Исус рече им говорећи: Даде ми се свака власт на небу и на земљи.
Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име Оца и Сина и Светог Духа,
Учећи их да све држе што сам вам заповедао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка века. Амин" ( Matej 28. 18 - 20 )

Natrag