Ajde da ne ispadne da pisem napamet ... citiracu sta si napisao
Izvini za quote sa gorepomenute teme "Zeitgeist - istina ili laz?!".
Optuznio si me za "izvrdavanje tvojih reci" te iz toga proizilazi da podmecem i lazem .
Ne, nisam te optužio za "Zeitgeist". Ono što sam rekao o tome, stoji. Ograničio sam se na prvi dio toga filma i rekao da su tamo iznijete činjenice, kao što i jesu i to se ne može pobiti. A, kada sam rekao da izvrćeš moje misli, mislio sam na ovo: "Nauka ne poznaju autoritete. A ti se upravo na njih pozivas.
Istina i cinjenice su te koje ona priznaje. Sve drugo, zovi kako hoces ali nauka nije." Nisaam se ja pozivao na autoritete, u onom smislu u kome ti to ovdje predstavljaš (a mislim da i ti to dobro znaš).
Druga uvreda se odnosi na "egzibicionizam", odnosno mene kao egzibicionistu.
U kom sam ja to smislu egzibicionista ?:???::dntknw:
Da li mislis na neku moju ( za sad neodkrivenu) seksualnu devijantnost u smislu pokazivanja mog golog tela ili genitalija "shirem auditorijumu" i pritom dozivljavam sexualno uzbudjenje ?
Ili mozda mislis da pisanjem preterano skrecem paznju na sebe... da kao zelim da se pokazem kao neki veliki poznavalac religije ili "pametnjakovic" ?
Razjasni ove uvrede molim te.
Naravno da nisam mislio ni na kakav fizički oblik egzibicionizma, a to si i sam mogao zaključiti, s obzirom na kontekst u kome je to rečeneo. Pored fizičkog, postoje i drugi oblici egzibicionizma, a među njima i onaj misaoni. I to ti znaš veoma dobro, ali, izgleda, voliš da izmišljaš šta je neko mislio, naročito u onim situacijama kada nemaš pravog odgovora na pravu misao. Izmislio si da se ja pozivam na autoritete, pa onda polemišeš sam sa sobom o tome. Znaš ti vrlo dobro, da i ja znam, šta je u nauci bitno i validno i da to nisu autoriteti sami po sebi. Uprkos tome, ti mi o tome držiš predavanje, kao da sam ja uistinu eksplicitno na tome stanovištu. Kako to shvatiti? Eto, ja to shvatam kao neku vrstu misaonog egzibicionizma i želje da se, po svaku cijenu, ostavi što bolji utisak i da se bude zapažen. To ne bi trebalo da predstavlja nikakvu uvredu, ali ako ti misliš da je to uvreda, ja se izvinjavam.
I na kraju, pomenuo si negdje moju navodnu kontrediktornost (u vezi autoriteta) iako sam to objasnio, a ja tebe pitam uviđaš li ti svoju kontradiktornos? S jedne strane, omalovažavš, da ne kažem negiraš, evolucionistički koncept današnje nauke, a s druge strane, pozivaš se na tu istu nauku kada ti je potrebno da "dokažeš" istinitost biblijkske priče!? Možeš li bar biti dosledan?
Mislis da je Mesec prirodni zemljin satelit ? Da je deo Sunca ili Zemlje ?
Prelistaj malo i videces da Mesec nema mineralnu strukturu kao Zemlja
"Donesen je"...pripada nekoj drugoj galaksiji.
Netačno. Mjesec ima vrlo sličnu mineralnu strukturu kao i Zemlja, s tim što ima, za razliku od Zemlje, vrlo malo željeza. To se objašnjava činjenicom da se u procesu formiranja Zemlje, željezo taložilo u njen središnji dio (radi same svoje težine i centrifugalne sile koja je nastajala usled rotacije Zemlje), pa je to razlog nedostatka željeza na našem satelitu, jer je sudar nebeskog tijela sa Zemljom,odnio dio sa njene površine.
Nije ti naucno utemeljena ?
Kanjon Kolorada je nastao usled vodene erozije reke Misisipija ? :???:wacko2
Fosili su nastali postepeno ili trenutnim rapidnim zatrpavanjem ?
Mamuti u Sibiru koji su nadjeni duboko zaledjeni sa tropskim biljem u zeludcu ?
Morske skoljke nadjene i fosilizovane na Aljasci, Sibiru, Durmitoru, Fruskoj gori itd itd...
Fosilizovana velika riba kako jede manju ribu...
Postepenim nanosenjem finog morskog sedimenta ?:acute:
Smehotres
Šta sve ovo dokazuje? Samo da su se tokom vremena mnogo puta mijejali klimatski i drugi uslovi na Zemlji. To tvrdi i današnja nauka.
Ok, javno sam te zamolio da me cinjenicno ismejes pred svima.
Vidis, meni tvoja pisanija nisu smesna. :vorred:
Ajde daj neku cinjenicu da vidi svetlost dana ne bi li smo je stavili na "kushnju" vezano za diskreditaciju cinjenica koje sam postavio u korist kreacionizma i Biblijskog koncepta .
Kakve ti činjenice tražiš od mene? Da dokazujem da je Zemlja okrugla?! Evo ti, ipak, jedna činjenica: Savremena nauka koja objašnjava naš bitak, zasnovana je na evolucionizmu. Ja vjerujem u tu nauku. Ako ti ne vjerješ, ne traži od mene da te ubjeđujem u suprotno. Ali, i ne pozivaj se na tu nauku kada treba da dokažeš "svoje istine".