Nisi primetio ovaj deo posta koji sam dodao u 12.00\
...........................................................................
Evo da svoje nedoumice nastavim i danas
Na čemu je zasnovana vera u Boga. Da li je to bezuslovna vera u sve ono što je zapisano u Bibliji.
Zaista većina vernika veruje upravo na taj način. Postoji i drugi deo koji podvrgava kritičnoj misli svaku reč koja je zapisana. Postavlja se samo pitanje objektivnosti. Nije li to samo navodjene vode na svoju vodenicu. Naravno imamo i treći deo koji svojom slobodnom voljom, datoj od samog Boga jednostavno ne može prihvatiti sve ili pak deo zapisanog.
Imamo teme na forumu u kojima se daje misljenje i vodi debata na svako ponaosob pitanje.
LINK -->
http://serbianforum.org/religija/121633-religija-rasprave-o-nedoumicama.html#post384400
Ako pak niste uvereni u sve i sumnjate bar u jedan deo ne možete ni biti istinski vernik.
Uzmimo kao primer vernika koji zaista veruje i koji je svu svoju ljubav pretpostavio Bogu. Da li je ta ljubav obostrana ako primera radi vernik ceo svoj život ne bude i nagradjivan za tu veru ili je sasvim dovoljno to što ga nagrada čeka kada okonča ovo-zemaljski život.
Napravimo razliku izmedju verovanja i znanja.
Biblija je tacna njiga! Ona je prosla svaki naucni test. Kreacionizam je dokaz. Otuda sledi dokazano znanje za 80% Tvorcevih reci. samo 20% nam je naucno nepristupacno.
Zasto ne uzeti tih 20% s'verom ?
Da li nas je prevario u necemu ? Nije . Zasto onda ne verovati Ocu za koga znas da je ceo zivot radio za tvoje dobro? Otuda vera. Nemojmo zaboraviti da je samo vera kao vera bez znanja,klimava vera. Da se lako poljuljati i saseci od strane onih koji zive od nastanka sveta smisljajuci kako da udalje coveka od svog Oca.
Sta vredi da volis svoga oca i da mu to svaki dan govoris ako mu zahvalnost ne pokazes svojim primernim zivotom. Tvojom teznjom i radom da se razvijes u boljeg coveka u svakom smislu. Pij, drogiraj se, kradi, otac i majka ce te i dalje voleti ali tim postupcima ces ubijati svoje najmilije kao i sebe.
Ljubav su dela a ne reci.
Iz ljubavi, starijem detetu poklonis svecano odelo za maturu, on kaze hvala i sledeceg dana ga vidis kako u njoj plevi bastu ili kreci stan.
Tako se das lako uveriti koliko mu je stalo do poklona.
Bog stvori coveka da mu se raduje (milion puta dat primer roditelja i dece). Dade nam telo i um a mi ? Mi se bahato ponasamo prema sebi samima.
Dalje sledi , otudjenje, odkopcavanje od izvora zivota,od najvece sile u Univerzumu. Sto si dalje od izvora zivota, sam zivot slabi i gasi se. Duhovna smo bica, neki su toga svesni - neki ne.
Ali ono sto je prirodno je upravo teznja da se re-ukopcamo, sjedinomo sa tom silom.
Zamisli da tvoje dete odbije da jede i pije vodu... Zamisli da svima govori " ja nemam Oca", zamisli da slusa "savete" prvog komsije koji te mrzi.
Sva ovozemaljska bol je mala naspram one koje mi svakog dana zadajemo nasem pravom i jedinom Ocu.
Kakva je bila svrha žrtve Isusa Hrista gotovo svi znamo.
Da li je ta žrtva donela rezultat ili je bila uzaludna. Svet nikada nije bio bliži samouništenju nego što je to danas.
Šta to Bog čeka, svemoguć je može ali neće. Ili je nešto drugo u pitanju.
Ako znamo koja je svrha Isusove golgote, onda znamo i za uspeh. Znamo da nije uzaludna.
Tim cinom je Bog dao ljudima sansu.
Sansu kao mogucnost da se covek sagleda,urazumi, pokaje i krene pravim putem.
Deluje kao mala pomoc za spasenje ljudskog roda ? sorry
Zamislite vi to razocarenje u Boga...
Ako sagledate objektivno, nasmejacete se, poistovetivski ovo dole sa mislima pubertetlije.
Misli se covek u sebi :"Kazu da u Njemu nema prevare i izdajstva. Kazu da stiti i prigrljava sve ono dobro i cestito. U trenutcima kada sam ocekivao i smatrao (citaj verovao), ON je gledao rame uz rame samnom i nista nije ucinio. Zadnja moja snaga je upravo u njemu lezala. Osecanje bespomocnosti tada preplavi dusu. Kao tromesecno dete sam gledao a pomoci nigde. Izdan od strane Tvorca.
Smatrao sam da mi je duznik. Ako sam za Boga ziveo, zbog Njega radio shto sam radio i, ocigledno,
ocekivao sam da mi se neshto od svih "investicija" i vrati."
Uce nas tako da smo
poceli da verujemo da je zivot sa Bogom neka vrsta trgovine sa garantovanim dobitkom. Ako damo veliki dobrovoljni prilog, dobro seme posejemo, onda ce nam i veliki rod roditi.
Lose nas ucise.
Svacija smo ucenja prihvatali samo smo njegovo sklanjali u stranu.
Ko je taj koji je procitao Njegove reci, upucene svojoj deci odnosno nama, koji moze da negira da je
svaka rec Gospodnja prozeta Ocinskom ljubavlju jacine za nas nepojmljive.
Krivica je u nama prijatelju. Otuda greh (greska)!
Mi smo odgovorni za poreklo zla na Zemlji.
Sotona je prica za sebe.
Da li neznanje lisava odgovornosti ? NE
Stoji lepo - "trazi i dace ti se". Neki to neznanje prezentuju kao ZNANJE. Mislim na evolucionizam.
Dodjosmo danas do toga da su nam nametnuli " ljubav je BOL" . Nije ljubav bol!
Ustalilo se " sve je za ljude". Taj idiot koji mi to kaze, dobije od mene molbu da pojede kamen ili mobilni telefon.
Nije bre sve za ljude! U Bibliji stoji lepo za svakog pismenog sta treba a sta ne treba da radis da bi bio zdrav i da bi ti telo-um funkcionisalo besprekorno.
Znas ono "tesko zabu u vodu naterati" ?
E to ti je ljudska odgovornost.
Da poznaju i veruju Tvorcu ne bi nasedali na perfidne obmane Sotonine.
Citam ovo pa mi nesto nije jasno. Rime je stavio post u kome Ajnstajn kaze (ako je on to uopste i rekao) da je zlo odsustvo Boga. Ali zar nije Bog neogranicen, On je svuda i u svemu. Tama (zlo) je kako tamo pise nedostatak svetlosti. Ali kako to moze jer ako je Bog kao svetlo (dobro) neogranicen, onda ne bi trebalo da bude tame tj zla.
Sloboda izbora.
Dete se ne obuce dobro,izadje napolje i hladno mu je
Udaljavanjem od svetlosti sebe dovodimo do tame.
Da je Bog naredio " tu ste i mora da me slusate" tu ne bi bilo iskrene ljubavi. Otuda izbor.