Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj Baumasteru nisi mi odgovorio na postavljena pitanja, smanji sarkazmu i pokušaj mi odgovoriti. Ako nisi Pravoslavac kaži šta si da znam ko me ismejava jer nema argumentovanih komentara.
Ne zuji u vetar, ako nisi pravoslavac kaži šta si da znamo gde je ta istina, ponoviću da još nisi dao svoj komentar na sledeće.
Ako je po Pravoslavnlju svaki elemenat osoba koliko vas ima u jednog pravog Pravoslavca ličnosti? ili ste ograničeni samo na vas tri?

Gde u Pravoslavnoj bibliji piše da je jedan Bog TRI SLUŽBE ili TRI ELEMENATA i svaki elemenat SLUŽBA ili OSOBA?

A ovo nije moje pitanje, ali radoznao i baš me zanima taj tvoj stav.

Obijasnite mi predubedjenje o tome kako se JHVH od Oca izhodi inkarnaciom u Bogo-coveka? navedite stih ako ga nadjete da proverim

A kada je reč o mom stavu dragi moj Baumasteru onda čitaj bibliju i po bibliji.

Da Bog je jedan i jedan je posrednik kog Boga i ljudi, ČOVEK Isus Hristos!
Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro.
Bog ima samo jedno sveto ime i ko to sveto ime priziva spašće se.

Dalje dragi moj Baumasteru moj stav jeste da ni "sudija a ni lekar" nisu imena. Ni taxista nije ime a ni kočijaš ili špediterđija. Nije ime ni Gospodin a ni "CAR a ni CARICA" isto tako ni BOG nije ime. Nije ime ni spasitelj ni stvoritelj ni utešitelj!
Eto tako je to po mom naivnom stavu i govorim da nije ime ni "sve moći a ni sve znati". A volim da čujem i tuđa mišljenja pogotovo od onih koji sve znaju jer se od takvih može mnogo naučiti.
Dragi moj Baumasteru obijasni mi paralelu među "sudija - lekar" i "sladoleđija - ćevapdžija" pa mi kaži zašto smatraš da su to imena, veliki pozdrav.

Aapocketz

Ako tvrdis da si hriscanin objasni forumu kako se krstite ako ne priznajete Oca I Sina iSv Duha???

U cije se ime krstite?

Nema drugog imena pod nebom osim hristovog, kroz kojeg se covek moze spasiti!!!

Pitane za tebe i sve JS?

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

Ako si hriscanin odgovorices da se ne odrices (A ako nisi onda se odrices Gospoda i Oca i Sv Duha) Jer JS,ne moze da bude isto sto i Hristov Svedok jer vi Gospoda ne priznate za Gospoda Boga!!!!

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
AApocketzu

Lepo si rekao da postoji SIN kao i OTAC, AMIN.
Ako ti ne možeš da razumeš ko je SPASITELJ ja ti tu nemogu pomoći.
Tačno je da je JEDAN Bog zar i ja ne govorim tako?
Tačno je da telo Isus je POSREDNIK-ZASTUPNIK isto kao i DUH SVETI.

Kad već forsiraš IME reci mi šta znači ime JHVH jer svaka TITULA ima neko značenje kao ŠPEDICIJA a da li IME znači nešto ...ako znači onda je to TITULA.
Reci mi kakvo je značenje imena Gospodnjeg i zašto se Njemu klanjaju SVI na NEBU?
Piše da se anđeli klanjaju samo Bogu a Otkrivenje opisuje kako Isusu klanjaju i slave ga jer CARUJE.

Pozdrav dragi moj AA.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Zdravo tinitarijancici i svi ostali
Da ste imalo poslusni isusu Hristu ,ovaj svet bi bio po volji Isusovoj,a ne po sotoninoj volji.
Suludom naukom o trojstvu ste sam zamaglili sve ono dobro sto ceo Novi savez pruza,a Sati dopunjuje.
Ne rekoste nigde hocete li izbaciti i ime isusovo iz Biblije,kao sto ste izbacili ime njegovog oca jehove Boga???

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
AApocketzu

Lepo si rekao da postoji SIN kao i OTAC, AMIN.
Ako ti ne možeš da razumeš ko je SPASITELJ ja ti tu nemogu pomoći.
Tačno je da je JEDAN Bog zar i ja ne govorim tako?
Tačno je da telo Isus je POSREDNIK-ZASTUPNIK isto kao i DUH SVETI.

Kad već forsiraš IME reci mi šta znači ime JHVH jer svaka TITULA ima neko značenje kao ŠPEDICIJA a da li IME znači nešto ...ako znači onda je to TITULA.
Reci mi kakvo je značenje imena Gospodnjeg i zašto se Njemu klanjaju SVI na NEBU?
Piše da se anđeli klanjaju samo Bogu a Otkrivenje opisuje kako Isusu klanjaju i slave ga jer CARUJE.

Pozdrav dragi moj AA.

Dragi moj Baumasteru evo šta sam ja napisao:

A kada je reč o mom stavu dragi moj Baumasteru onda čitaj bibliju i po bibliji.
Zato sam citirao slovo pisma kako vidiš (nedoslovno) po Apostola Pavla iz Efesa cirka 55 godine.
1.Kor. 8,6. Ali "mi imamo" samo jednoga Boga oca, od kojega je sve, i mi u njemu, i jednoga Gospoda Isusa Hrista, kroz kojega je sve, i mi kroza nj.

"Da Bog je jedan i jedan je posrednik kog Boga i ljudi, ČOVEK Isus Hristos!"
Dakle šta sam napisao jeste da "MI" imamo samo jednoga Boga Oca (ne tri) od koga je sve, "BAŠ SVE" i "MI" u njemu. Imamo i jednoga "GOSPODA"(ne Boga) Isusa Hrista kao posrednika između Boga i ljudi "kroz kojega je sve i (MI) kroz njega.
Bog je stvoritelj "NAŠ" i on je stvorio po slovu pisma "KROZ ili POSREDSTVOM" svog jedinorodnog sina. Dakle "MI" smo delo ruku njegovih(Božijih) a naš ljubljeni GOSPOD Isus je posredstvo našeg stvaranja.
Za sve ovo imam i mogu slovom pisma potvrditi ako mi ne veruješ na reč?

Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?

"Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro."
I ovo sam napisao imajući u zbog biblijsko načelo da jedino BOG(ne trojstvo) nema ni početak a ni završetak! i zato što u bibliji nigde ne piše da se BOG inkarnirao ili reinkarnirao u kakvu ulogu žrtve da bi umro.

"Bog ima samo jedno sveto ime i ko to sveto ime priziva spašće se."
Napisao sam da "NAŠ BOG" ima samo jedno sveto ime, šta više sada ću napisati da je našega Boga ime "presveto". A da ne bude da sam ja što na silu forsiram Božije ime evo citiraću ti slovo pisma gde kaže:
2 Mojsijeva 6,3 I javio sam se Avramu, Isaku i Jakovu imenom Bog svemogući, a imenom svojim Gospod ne bih im poznat.
Zašto mi pipusuješ nešto što nije moje? vidiš da jedini Bog "NAŠ" dao napisati da se Avramu, Jakovu i Isaku javio imenom Bog svemogući ali im JAHVE ili JEHOVA nije bio poznat?

Boj se Gospoda Boga svojega, njemu služi i njega se drži, i njegovijem se imenom kuni.
And now, Israel, what doth
HisName.gif
thy Elohim require of thee, but to fear
HisName.gif
thy Elohim, to walk in all his ways, and to love him, and to serve
HisName.gif
thy Elohim with all thy heart and with all thy soul,

Ne kunite se imenom mojim krivo; jer ćeš oskvrniti ime Boga svojega. Ja sam Gospod.
And ye shall not swear by my name falsely, neither shalt thou profane the name of thy Elohim: I am
HisName.gif
.

Hvalite se svetijem imenom njegovijem; neka se veseli srce onijeh koji traže Gospoda.
Glory ye in his holy name: let the heart of them rejoice that seek
HisName.gif
.

Je li ovaj dom, koji se zove mojim imenom, u vašim očima pećina hajdučka? Gle, i ja vidim, veli Gospod
Is this house, which is called by my name, become a den of robbers in your eyes? Behold, even I have seen it, saith
HisName.gif
.

O ovo dole drugi put da ne prezatrpavam forum kao što neki to znaju uraditi.

Dalje dragi moj Baumasteru moj stav jeste da ni "sudija a ni lekar" nisu imena. Ni taxista nije ime a ni kočijaš ili špediterđija. Nije ime ni Gospodin a ni "CAR a ni CARICA" isto tako ni BOG nije ime. Nije ime ni spasitelj ni stvoritelj ni utešitelj!
Eto tako je to po mom naivnom stavu i govorim da nije ime ni "sve moći a ni sve znati". A volim da čujem i tuđa mišljenja pogotovo od onih koji sve znaju jer se od takvih može mnogo naučiti.
Dragi moj Baumasteru obijasni mi paralelu među "sudija - lekar" i "sladoleđija - ćevapdžija" pa mi kaži zašto smatraš da su to imena, veliki pozdrav.

Nadam se da nisam bio napadan, nekulturan i nevaspitan, nadam se da sam odgovore dao u duhu hrišćanstva i po evanđelju moga GOSPODA Isusa na slavu našem Bogu i Ocu JEHOVI.
Imaj mir sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
http://serbianforum.org/religija/131946-adventisti-21.html#post819613

Otkrivenje 11,15-17
I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka
I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu
Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

11:15 And the seventh angel sounded; and there were great voices in heaven, saying, The kingdoms of this world are become the kingdoms of our Elohim, and of his Messiah; and he shall reign for ever and ever.
11:16 And the four and twenty elders, which sat before
HisName.gif
on their seats, fell upon their faces, and worshipped
HisName.gif
,

11:17 Saying, We give thee thanks, O
HisName.gif
El-Shaddai,
which art, and wast, and art to come; because thou hast taken to thee thy great power, and hast reigned.

Biblijsko načelo.
Isus dok je boravio na zemlji je bio čovek (na oko kao čovek, hodao kao čovek, živio kao čovek) i došao kao prorok koji je svedočio za jedinog istinitog Boga i Oca
HisName.gif
po pisanom slovu.Isus je pomazan od jedinog Boga
HisName.gif
za kralja u
HisName.gif
carstvo u koje će vladati 1000 godina, potom će predati carstvo svom Bogu i Ocu
HisName.gif
i sam Isus (pomazanik) će se njemu (
HisName.gif
)
pokoriti. Ovo ne znači da i dalje MESAJA neće da vlada kao car u
HisName.gif
cartvo, već znači da je Isus podložan svom Bogu i Ocu
(
HisName.gif
)
kao jedinog istinitog Boga klome se treba klanjati i obožavati da bi se ispunilo proročanstvo po pisanom slovu koji sam tu gore naveo. Pomazaniku svom jedini istiniti Bog
HisName.gif
je predao svu vlas u ruke i rekao:

Jevreja 1,6 I opet uvodeći prvorodnoga u svijet govori: i da mu se poklone svi anđeli Božiji

Kojega postavi našljednika svemu, kroz kojega i svijet stvori
Koji budući sjajnost slave i obličje bića njegova, i noseći sve u riječi sile svoje, učinivši sobom očišćenje grijeha našijeh, sjede s desne strane prijestola veličine na visini

Jedini Bog naš (
HisName.gif
)
je rekao "Ne jedi sa drveta..." isto kao i da mu se poklone svi anđeli Božiji. Daj mi jedan razlog zašto ne treba da se klanjaju MESAJI ako je to jedini Bog
HisName.gif
rekao da se uradi?

Pitanje
Ko je večičina na visini?
Obijasnite kako je ta glavna uloga Trojednog Boga.

Nadam se da nisam bio napadan, nekulturan i nevaspitan, nadam se da sam odgovore dao u duhu hrišćanstva i po evanđelju moga GOSPODA Isusa na slavu našem Bogu i Ocu JEHOVI.
Imaj mir sa svim ljudima.

Cupidon
VIP
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
5.207
Pronađena je prva stranice Biblije! U njoj piše, ova knjiga je posvećena mojoj voljenoj ženi Mary, a svi likovi i događaji su izmišljeni!......Red Dwarf

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
AA
Pitanje za tebe jer vidim da si duhovan pa si i kompetentan za odgovor koji bih rado čuo:
Zašto su u ime ISUSA sve sile bile i jesu pokorne?
Zašto se anđeli KLANJAJU ISUSU kad je to dozvoljeno samo prema Bogu?
Kako objašnjavaš Božije reči da slave svoje NIKOME neće dati?
Kako objašnjavaš reči gde Isus kaže: ,,toliko sam sa vama a još me NE POZNATE,,poznaješ li Ga ti?
Šta Isusovo ime na Hebrejskom znači?
Da li je za tebe Isus anđeo ili sin Božiji ili Bog u telu?
Ko je za tebe Duh Sveti?
Nema drugog IMENA kroz koje bi se spasili osim imena......(navedi)
Nemam više pitanja jer odgovor na ova daje sve potrebno. Hvala.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav dragi moj Baumasteru

Prvo mi daj tvoj komentar na moj post pod brojem 396 da ne bi ovde vodili monolog i ti i ja kao sa Adventističkim vetrenjačama, imaj mir sa svim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
http://serbianforum.org/religija/131946-adventisti-21.html#post819613

Otkrivenje 11,15-17
I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka
I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu
Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

11:15 And the seventh angel sounded; and there were great voices in heaven, saying, The kingdoms of this world are become the kingdoms of our Elohim, and of his Messiah; and he shall reign for ever and ever.
11:16 And the four and twenty elders, which sat before
HisName.gif
on their seats, fell upon their faces, and worshipped
HisName.gif
,

11:17 Saying, We give thee thanks, O
HisName.gif
El-Shaddai,
which art, and wast, and art to come; because thou hast taken to thee thy great power, and hast reigned.

CUVAJTE SE PREVARE!

TANDARA MANDARA STARI SMESKO JE CELU STRANICU GORE ISARAO SA TETRAGRAMOM, TJ IMONEOM YHWH.

POGLEDAO SAM TEKST U ORIGINALU NA GRCKOM I TO U NJEMU NE PISE.

PREVOD JEHOVINIH SVEDOKA NIJE PREVOD POSTOJECEG TEKSTAS, NEGO TUMACENJE KAKO ONI MISLE DA BI TREBALO DA PISE.

PONOVO PITAM SMESKA I DRUGE: KAKO SE U GRCKOM JEZIKU PISE IME YHWH?

IMA LI IJEDAN HRABAR JUNAK MEDJU JS DA ODGOVORI NA OVO PITANJE?

Dodato posle 13 minuta
:
--------------------------------------------------------------------------

CUVAJTE SE PREVARE!

Smesko tvrdi:

"Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro."
I ovo sam napisao imajući u zbog biblijsko načelo da jedino BOG(ne trojstvo) nema ni početak a ni završetak! i zato što u bibliji nigde ne piše da se BOG inkarnirao ili reinkarnirao u kakvu ulogu žrtve da bi umro.

NOVI ZAVET UKAZUJE DA JE TO LAZNA IZJAVA:

"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA, I BOG BESE REC.
I REC POSTADE TELO... I VIDESMO SLAVU NJEGOVU." Jovan 1,1.14.

Sami prosudite da li se izjava Tandare mandare Smeska mrguda slaze sa izjavom novoga zaveta.

Bog se jeste utelovio, a novi zavet Smeska Mrguda proglasava jeretikom i krivovercem koga ne treba slusati.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag