Član
- Učlanjen(a)
- 28.01.2011
- Poruka
- 620
Dragi moj Baumasteru nisi mi odgovorio na postavljena pitanja, smanji sarkazmu i pokušaj mi odgovoriti. Ako nisi Pravoslavac kaži šta si da znam ko me ismejava jer nema argumentovanih komentara.
Ne zuji u vetar, ako nisi pravoslavac kaži šta si da znamo gde je ta istina, ponoviću da još nisi dao svoj komentar na sledeće.
Ako je po Pravoslavnlju svaki elemenat osoba koliko vas ima u jednog pravog Pravoslavca ličnosti? ili ste ograničeni samo na vas tri?
Gde u Pravoslavnoj bibliji piše da je jedan Bog TRI SLUŽBE ili TRI ELEMENATA i svaki elemenat SLUŽBA ili OSOBA?
A ovo nije moje pitanje, ali radoznao i baš me zanima taj tvoj stav.
Obijasnite mi predubedjenje o tome kako se JHVH od Oca izhodi inkarnaciom u Bogo-coveka? navedite stih ako ga nadjete da proverim
A kada je reč o mom stavu dragi moj Baumasteru onda čitaj bibliju i po bibliji.
Da Bog je jedan i jedan je posrednik kog Boga i ljudi, ČOVEK Isus Hristos!
Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro.
Bog ima samo jedno sveto ime i ko to sveto ime priziva spašće se.
Dalje dragi moj Baumasteru moj stav jeste da ni "sudija a ni lekar" nisu imena. Ni taxista nije ime a ni kočijaš ili špediterđija. Nije ime ni Gospodin a ni "CAR a ni CARICA" isto tako ni BOG nije ime. Nije ime ni spasitelj ni stvoritelj ni utešitelj!
Eto tako je to po mom naivnom stavu i govorim da nije ime ni "sve moći a ni sve znati". A volim da čujem i tuđa mišljenja pogotovo od onih koji sve znaju jer se od takvih može mnogo naučiti.
Dragi moj Baumasteru obijasni mi paralelu među "sudija - lekar" i "sladoleđija - ćevapdžija" pa mi kaži zašto smatraš da su to imena, veliki pozdrav.
Aapocketz
Ako tvrdis da si hriscanin objasni forumu kako se krstite ako ne priznajete Oca I Sina iSv Duha???
U cije se ime krstite?
Nema drugog imena pod nebom osim hristovog, kroz kojeg se covek moze spasiti!!!
Pitane za tebe i sve JS?
Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.
I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.
Ako si hriscanin odgovorices da se ne odrices (A ako nisi onda se odrices Gospoda i Oca i Sv Duha) Jer JS,ne moze da bude isto sto i Hristov Svedok jer vi Gospoda ne priznate za Gospoda Boga!!!!