Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pozdrav gerakules. Mozes ti da se drzis odredjene teme i da obijasnjavas ono sto te pitaju?
Dali mozes biti koncilan, kratak i jasan? jer pretrpavanjem bar meni nista nisi ubedljiviji. A tvoje ruzne reci odaju tvoje pravo stanje u koje se ti nalazis.
Zasto ne odgovaras na postavljena pitanja po temi?

Pitanja za tebe u okviru ove teme.

Ko je rodio Boga Isusa i kako? imas Biblijski stih?
Koji Bog Trijade se javio u telu, opet imas Biblijski stih?
Kako i zasto je Bog Isus prvorodni ili jedinorodni? pozeljan Biblijski stih da proverim dali je to u skladu sa Biblijom ili tvoja zabluda kojom zelis besplatni rucak, pozdrav.

Posto vrlo dobro znas odgovore na svoja sopstvena pitanja, a pravis se lud ipak pogledaj malo teme na pr;od poelbustera ,gerakulesa,nikeprodaja,
tripo 41,Faky,itd ili blog poelbuster ,pa ce ti biti mnogo, mnogo sve jasnije.

Ali vidim da veze nemas s biblijom, i nisi uzeo moje odgovore u obzir kao i svi JS, koji ne samo da ignorisu moje postove i odgovore, vec i svih pravih hriscana ovog foruma.Ne zelim da i dalje diskutujem s tobom, niti zelim da odgovaras na moje postove jer tvoja diskriminacija mi se nimalo
ne svidja ja sam na tvoj apel ipak reagovao a ti ne ides na kompromis kao i svi vukovi u jagnjecej kozi.

Pozdrav.

Dodato posle 16 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pozdrav gerakules. Mozes ti da se drzis odredjene teme i da obijasnjavas ono sto te pitaju?
Dali mozes biti koncilan, kratak i jasan? jer pretrpavanjem bar meni nista nisi ubedljiviji. A tvoje ruzne reci odaju tvoje pravo stanje u koje se ti nalazis.
Zasto ne odgovaras na postavljena pitanja po temi?

Pitanja za tebe u okviru ove teme.

Ko je rodio Boga Isusa i kako? imas Biblijski stih?
Kako i zasto je Bog Isus prvorodni ili jedinorodni? pozeljan Biblijski stih da proverim dali je to u skladu sa Biblijom ili tvoja zabluda kojom zelis besplatni rucak, pozdrav.

A cim nemate argumente odmah spamujete, dao sam ti odgovore biblijske, ja nisam carls t. rusel da ti pisem brosure kule strazare ,ja sam ti postavio stihove a ti sam razmisljaj onoliko koliko ti duh hristov otvara um a ne ja.Zato ja koristim samo bibliju i samo bibliju zbog toga uvek imam argumente i niko me na ovom forumu ne moze pobiti svoim spamovima iz raznih zurnala,od onih ljudi koji nemaju svoje sobstveno misljenje nego primaju misljenje jedne masonske organizacije koja zeli da vlada svetom tj"novim svetskim poretkom"ha, ha, ha, biblija "Novi Svet"bibliji kojoj se cak ime i prezime prevodioca nezna, samo glupan ne razume taj kod!!!.

A ja mislim ,no ne tvrdim da je to ili carles t. rusel,ili sudija ruterford, a mozda i rotfeler iz bilderberdske grupe jevreomasona.

Dodato posle 21 minuta:

Donekle razumem vašu zabunu oko Isusa ko je on u stvari. Da li je Isus Bog Otac ili nije ?

Isus je Bog stvoritelj jer preko njega je sve postalo ali jeste li sigurni da se to odnosi na ceo svemir ili samo na zemlju. Pogledajte beskonačnost svemira podpuno je nerealno da se Bog koji je sve to stvorio spusti na zemlju i dozvoli da ga ljudi muče. Drugo
Isus je mnogo puta uzimao ljudsko obličje. Nakon što je položio žrtvu za naše grehe nekoliko puta je menjao ljudsko obličje. Izraelce je preveo preko Crvenog Mora. Tri Danilova prijatelja je izbavio iz užarene peći. Navin Isus video ga je kao ratnika sa mačem u ruci. Avram mu je prineo desetak jer jedno vreme je Isus bio prvosveštenik Melhisedek. Ahranđel Mihailo takođe Isus. Iza svega toga je bila jedna ista duhovna osoba. Prvosveštenik , Sin Božiji ne Bog Otac nego Sin Božiji.

A stobom zelim i hocu da diskutujem i ranije sam te postovao i sada cu

jer ipak si najrealniji JS.to jest najvise mi se svidja kod tebe sto po krajnej meri razmisljas svojom glavom a ne glavom KS.

potpuno si u pravu dragi druze da je mnogo puta uzimao telo to se vidi i u (1 mojsi 18:1-33)itd.

Ali ako se kaze da je kroz njega sve stvoreno tj ,vidljivo i nevidljivo tj i duhovno i materijalno to znaci, da je sve bukvalno sve stvoreno kroz njega, i za njega.
Ne zaboravi da je on Pocetak i Svrsetak tj Alfa i Omega!!!
pozdrav brate.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Posto vrlo dobro znas odgovore na svoja sopstvena pitanja, a pravis se lud ipak pogledaj malo teme na pr;od poelbustera ,gerakulesa,nikeprodaja,
tripo 41,Faky,itd ili blog poelbuster ,pa ce ti biti mnogo, mnogo sve jasnije.

Ali vidim da veze nemas s biblijom, i nisi uzeo moje odgovore u obzir kao i svi JS, koji ne samo da ignorisu moje postove i odgovore, vec i svih pravih hriscana ovog foruma.Ne zelim da i dalje diskutujem s tobom, niti zelim da odgovaras na moje postove jer tvoja diskriminacija mi se nimalo
ne svidja ja sam na tvoj apel ipak reagovao a ti ne ides na kompromis kao i svi vukovi u jagnjecej kozi.

Pozdrav.

Dodato posle 16 minuta:

A cim nemate argumente odmah spamujete, dao sam ti odgovore biblijske, ja nisam carls t. rusel da ti pisem brosure kule strazare ,ja sam ti postavio stihove a ti sam razmisljaj onoliko koliko ti duh hristov otvara um a ne ja.Zato ja koristim samo bibliju i samo bibliju zbog toga uvek imam argumente i niko me na ovom forumu ne moze pobiti svoim spamovima iz raznih zurnala,od onih ljudi koji nemaju svoje sobstveno misljenje nego primaju misljenje jedne masonske organizacije koja zeli da vlada svetom tj"novim svetskim poretkom"ha, ha, ha, biblija "Novi Svet"bibliji kojoj se cak ime i prezime prevodioca nezna, samo glupan ne razume taj kod!!!.

A ja mislim ,no ne tvrdim da je to ili carles t. rusel,ili sudija ruterford, a mozda i rotfeler iz bilderberdske grupe jevreomasona.

Dodato posle 21 minuta:

A stobom zelim i hocu da diskutujem i ranije sam te postovao i sada cu

jer ipak si najrealniji JS.to jest najvise mi se svidja kod tebe sto po krajnej meri razmisljas svojom glavom a ne glavom KS.

potpuno si u pravu dragi druze da je mnogo puta uzimao telo to se vidi i u (1 mojsi 18:1-33)itd.

Ali ako se kaze da je kroz njega sve stvoreno tj ,vidljivo i nevidljivo tj i duhovno i materijalno to znaci, da je sve bukvalno sve stvoreno kroz njega, i za njega.

pozdrav brate.

Koji recnik koje ponasanje, a ti si? cini mi se da si Pravoslavac.
Hajde reci da ti ovde odajes pravu sliku Pravoslavlja da vas i vas duh doro upoznomo.

Moja pitanja su isklucivo tebi bila postavljena, gerakules. Na sta si mi ti to sa ljubavlju, razborito i sa obzirnoscu jednog Pravoslavca dao odgovor?

Ko je rodio Boga Isusa i kako? imas Biblijski stih

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Donekle razumem vašu zabunu oko Isusa ko je on u stvari. Da li je Isus Bog Otac ili nije ?

Isus je Bog stvoritelj jer preko njega je sve postalo ali jeste li sigurni da se to odnosi na ceo svemir ili samo na zemlju. Pogledajte beskonačnost svemira podpuno je nerealno da se Bog koji je sve to stvorio spusti na zemlju i dozvoli da ga ljudi muče. Drugo
Isus je mnogo puta uzimao ljudsko obličje. Nakon što je položio žrtvu za naše grehe nekoliko puta je menjao ljudsko obličje. Izraelce je preveo preko Crvenog Mora. Tri Danilova prijatelja je izbavio iz užarene peći. Navin Isus video ga je kao ratnika sa mačem u ruci. Avram mu je prineo desetak jer jedno vreme je Isus bio prvosveštenik Melhisedek. Ahranđel Mihailo takođe Isus. Iza svega toga je bila jedna ista duhovna osoba. Prvosveštenik , Sin Božiji ne Bog Otac nego Sin Božiji.

Molim te procitaj danilo od 8-me do 11gl a potom otkrivenje glavu 19 celu i videces svu pravdu i nece ti KS-re zatvarati oci tj nece tie ubedjivati da je Isus mihail.

JS ne izlaze na temu ko je arhangel mihail, jer sam tamo postavio upravo danila i otkrivenje i nijedan JS, vise ne izlaze tamo kao i na temi hula na Sv Duha, jer vrlo dobro znaju da ce da propadnu sa svojim lazima jer najveca greska KS, je sto nista ne znaju o mihailu i drugim andjelima a tim bolje o Sv Duhu jer ih nista o tome ne uce.

Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Da li se Isus gradio jednak Bogu?
Jovan 5:18
I zato još više gledahu Jevreji da Ga ubiju što ne samo kvaraše subotu nego i Ocem svojim nazivaše Boga i građaše se jednak Bogu.
Ako ima Bozansko poreklo,sin,dodje mu isto kao i princ ,sin nekoga kralja,ali to su ipak dve razlicite osobe.
Da li cuda koja je Isus cinio dokazuju da je on Bog?
Dela 10:34,38
Isusa iz Nazareta kako ga pomaza Bog Duhom Svetim i silom, koji prođe čineći dobro i isceljujući sve koje đavo beše nadvladao; jer Bog beše s njim.
Petar hoce da kaze da je Bog bio s njim,a ne u njemu...Nadalje Isus ne bi ucinio ni jedno od ovih cuda ,da ga Bog nije pomazao(dao mu moc.,tj sveti duh).
Marko 10:18
A Isus reče mu: Što me zoveš blagim? Niko nije blag osim jednog Boga.

Filipljanima 2:9-11
Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena.
Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;

I svaki jezik da prizna da je Gospod Isus Hristos na slavu Boga Oca.

Jovan 5:19
A Isus odgovarajući reče im: Zaista, zaista vam kažem: Sin ne može ništa činiti sam od sebe nego šta vidi da Otac čini; jer šta On čini ono i Sin čini onako
Jovan 14:28
Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.

Marko 13:32
A o danu tom ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac.

1.Korincanima 15:28
A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Sasvim dovoljno za sve one koji nemaju verske predrasude da se uvidi da su Isus i Bog Jehova dve razlicite osobe.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Molim te procitaj danilo od 8-me do 11gl a potom otkrivenje glavu 19 celu i videces svu pravdu i nece ti KS-re zatvarati oci tj nece tie ubedjivati da je Isus mihail.

JS ne izlaze na temu ko je arhangel mihail, jer sam tamo postavio upravo danila i otkrivenje i nijedan JS, vise ne izlaze tamo kao i na temi hula na Sv Duha, jer vrlo dobro znaju da ce da propadnu sa svojim lazima jer najveca greska KS, je sto nista ne znaju o mihailu i drugim andjelima a tim bolje o Sv Duhu jer ih nista o tome ne uce.

Pozdrav.

U Danilu se Knez Mihailo spominje kao naš Knez. Knez koji brani svoj narod. Zar to ne bi trebao da bude Isus kad znamo da je Isusov Otac naš Bog. Nego vi hoćete da kažete da je Isus vrhovni Bog a njegovog Oca nema nigde kao da ne postoji. Izvini ali to pričajte nekome drugom ja nisam ni malo naivan.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
U Danilu se Knez Mihailo spominje kao naš Knez. Knez koji brani svoj narod. Zar to ne bi trebao da bude Isus kad znamo da je Isusov Otac naš Bog. Nego vi hoćete da kažete da je Isus vrhovni Bog a njegovog Oca nema nigde kao da ne postoji. Izvini ali to pričajte nekome drugom ja nisam ni malo naivan.

Ne druze nismo se razumelu, kao prvo u danilu sam isus govori danilu, da se borio sa demonima i da tamo nije bilo nikog ko bimu pomogo jedini mu je Mihail pritekao u pomoc!!!!! Obrati malo bolje paznju.

Ti govoris druze da Oca nema nigde kako? kad je Otac na prvom mestu, evo procitaj ortodoksni simbol vere pa ce ti sve biti jasno.

Simbol vere:
Verujem u jednog Boga, Oca, Svedržitelja, Tvorca neba i zemlje i svega vidljivog i nevidljivog.
I u jednog Gospoda Isusa Hrista, Sina Božjeg, Jedinorodnog, od Oca rođenog pre svih vekova; Svetlost od Svetlosti, Boga istinitog od Boga istinitog, rođenog, ne stvorenog, jednosušnog sa Ocem, kroz koga je sve postalo;
Koji je radi nas ljudi i našega spasenja sišao s nebesa, i ovaplotio se od Duha Svetoga i Marije Djeve i postao čovek;
I Koji je raspet za nas u vreme Pontija Pilata, i stradao i pogreben;
I Koji je vaskrsao u treći dan po Pismu;
I Koji se uzneo na nebesa i sedi s desne strane Oca;
I Koji će opet doći sa slavom, da sudi živima i mrtvima, njegovom Carstvu neće biti kraja.
I u Duha Svetog, Gospoda, životvornog, Koji od Oca ishodi, Koji se sa Ocem i Sinom zajedno poštuje i zajedno slavi, Koji je govorio kroz proroke.
U jednu, svetu, sabornu i apostolsku Crkvu.
Ispovedam jedno krštenje za oproštenje grehova.
Čekam vaskrsenje mrtvih.
I život budućeg veka. Amin.

No i ko ti je to rekao da Oca mi ne postujemo i ne slavimo?

Dodato posle 8 minuta:

Stvar je u tome sto veru u koju covek veruje, treba prosto da razume, u sta on veruje ili u sta ga vrbuju, drugi ljudi pre svega covek treba da istrazuje sam bibliju, a ne da slusa sve i svasta, zato ja sam izucavam bibliju, i niko me ne moze praviti ludim kao neki ovde na forumu.

Pozdrav druze.

Dodato posle 3 minuta:

postavio risko: Filipljanima 2:9-11
Da se u ime Isusovo pokloni svako koleno onih koji su na nebu i na zemlji i pod zemljom;

I sta ti jos treba vise od ovoga sto si sam postavio, posle stiha s filipljanima ostali stihovi nemaju nikakvog smisla.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Za Gericu
Ti samo recima govoris da priznajes oca.Nisu li to isto radili i fariseji Isusovog doba?
Kako mozes da poredis Oca sa sinom po jednakosti,sem u Nameri.Namera im je ista i tu su JEDNAKI,ili JEDNO!!!
Ostalo ,pogledaj ogromne razlike izmedju oca i sina ,a sveti duh se tu cak i ne spominje
Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.
A o danu tom ili o času niko ne zna, ni anđeli koji su na nebesima, ni Sin, do Otac.
A kad Mu sve pokori, onda će se i sam Sin pokoriti Onom koji Mu sve pokori, da bude Bog sve u svemu.

Ako se kaze da je sin na slavu oca,to ne znaci da su sin i otac jedna te ista osoba.
Kod nas Srba,nadam se i ostalih,kad se kaze ,vidi sina,isti je otac,to ne znaci bukvalno.Mozda si ti neki vanzemaljac,pa to razumes na neki drugi nacin,ali Biblija nije pisana za vanzemaljce,vec za ljude.
Sasvim dovoljno stihova koji osporavaju atanasijevizam-sotonizam.
Ne treba bukvalno shvatiti da je dozivanje Isusa (njegovog imena ),dovoljno za spasenje.
Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.

22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?

23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za Gericu
Ti samo recima govoris da priznajes oca.Nisu li to isto radili i fariseji Isusovog doba?
Kako mozes da poredis Oca sa sinom po jednakosti,sem u Nameri.Namera im je ista i tu su JEDNAKI,ili JEDNO!!!
Ostalo ,pogledaj ogromne razlike izmedju oca i sina ,a sveti duh se tu cak i ne spominje

Ako se kaze da je sin na slavu oca,to ne znaci da su sin i otac jedna te ista osoba.
Kod nas Srba,nadam se i ostalih,kad se kaze ,vidi sina,isti je otac,to ne znaci bukvalno.Mozda si ti neki vanzemaljac,pa to razumes na neki drugi nacin,ali Biblija nije pisana za vanzemaljce,vec za ljude.
Sasvim dovoljno stihova koji osporavaju atanasijevizam-sotonizam.
Ne treba bukvalno shvatiti da je dozivanje Isusa (njegovog imena ),dovoljno za spasenje.
Neće svaki koji mi govori: Gospode! Gospode! Ući u carstvo nebesko; no koji čini po volji Oca mog koji je na nebesima.

22 Mnogi će reći meni u onaj dan: Gospode! Gospode! Nismo li u ime Tvoje prorokovali, i Tvojim imenom đavole izgonili, i Tvojim imenom čudesa mnoga tvorili?

23 I tada ću im ja kazati: Nikad vas nisam znao; idite od mene koji činite bezakonje.

Nista manje nego ti, ja za razliku od tebe koristim samo bibliju i biblije!!!

Dok ti zurnale Sekte JS,A sto se tice o danu ili casu,voleo bih da procitas,(Matvej 24 glavu ) i jasno ces videti da je isus znao sve i upozorio je apostole.

A Otkrivenje jovanovo, Svo vreme Bas Isus otkriva kraj Sveta!!!A da ne govorim o danilu kojeg ste vi JS, izmasakrirali a sami znate da je Isus taj koji mu je,danilu, otkrio otkrivenje, koje ce jovan kasnije da otkrije svetu,koje sam danilo nije razumeo i cak mu je receno da zatvori knjige do dana znanja.

Sve ste pobrkali u korist vaseg boga lucifera,protiv pravoslavnih se bore, samo jeretici ovoga sveta a to su:sve zapadne zemlje latinskog porekla ,a takodje istocne zemlje arapskog porekla tj muslimanskog,i jevrejskog. Savetovao bih ti da malo bolje izucis istoriju biblije a ne istoriju KS,koja ti montira svoje diktate,kao sto to rade sve zemlje koje su u dogovoru s UN, koje i maju jedan jedinstveni plan o svetskom porobljivanju slobodnog coveka.
Za koje je KS,dobila posebnu pohvalu, za saradnju sa UN, Dokaze sam postavio i ni jedan JS nije dao objasnjenje!!!

Cekam na objasnjenja!!!

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Ovo je tema: Ko je Isus Hristos? O čemu vi pišete ovdje? Svi naredni postovi koji se ne budu odnosili na temu, biće brisani![/WARNING]

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Isus Hrist sin Boga živoga.
Isus Hrist poslani Mesija- Spasitelj a SZ kaže da je Bog spasitelj.
Isus Hrist je telo ugotovljeno za otkup.
Isus Hrist je sin koji se dade a ime mu je Bog silni Otac večni knez mirni....
Isus Hrist začet od Duha a Bog je Duh.
Isus Hrist u više službi kao reč kao jagnje, kao Duh Sveti, kao Otac večni, Duh je bio i pre tela Isus i oduvek je.
Isus Hrist kao Melhisedek.
Isus hrist kao stena u pustinji.
Isus Hrist u gorućem grmu.
Isus Hrist Mojsiju pokazuje da ga vidi s leđa.
Isus Hrist kao deo večnog Duha javljen u telu.

Na temi smo.

Natrag