A sta kazes na ovo sto kazemo mi?
(jovan 1:10) 10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(1 tim 3:16) jasno pise da je Isus bog: 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.
Isa. 7:14, Mih. 5:2, Mt. 1:23, Mt. 3:16, Mt. 28:2, Lk. 2:13, Jn. 1:32, Ef. 3:10, Filip. 2:6, 1 Tim. 6:15, Jev. 2:14, Jev. 12:11, 1 Pet. 1:12, 1 Pet. 3:18, 1 Jn. 1:2, 1 Jn. 5:6
I u mnogim kontekstima!!!
(1 jovanova 5:20)
20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.
Jasno govori da je on istiniti bog zivot vecni!!! Isus jasnio govori u NZ,da je on zivot vecni i put k spasenju.
(isa 9:5) jasno govori ko ce se roditi i kako ce se zvati sto u jovanu i matveju potvrdjuje Jovan krstitelj.
6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Sud. 13:18, Ps. 45:3, Ps. 45:6, Isa. 22:22, Jer. 23:6, Jer. 32:18, Mt. 28:18, Lk. 2:11, Jn. 1:1, Jn. 3:16, 1 Kor. 15:25, Ef. 2:14, Kol. 1:20, Titu 2:13, Jev. 7:24, Jev. 13:20
Imas i kontekste pa proveri.
Sto se tice stiha 1-oj timotija 16 evo ti na jeziku na kom je biblija pisana.
και ομολογουμενως μεγα εστιν το της ευσεβειας μυστηριον θεος εφανερωθη εν σαρκι εδικαιωθη εν πνευματι ωφθη αγγελοις εκηρυχθη εν εθνεσιν επιστευθη εν κοσμω ανεληφθη εν δοξη
(King J,bibel) (1tim 3:16) And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifested in the flesh, justified in the Spirit, seen by angels, preached among the Gentiles, believed on in the world, received up in glory.
(vulgata NZ,latinski)(1 tim 3:16)et manifeste magnum est pietatis sacramentum quod manifestatum est in carne iustificatum est in spiritu apparuit angelis praedicatum est gentibus creditum est in mundo adsumptum est in gloria
Kao sto vidis svugde pise, da je Isus Gospod bog!!! i objasni sta sam ja to nabacao na prosle postove i na ovom ovde?
Ali pre nego sto uzmes bilo koju bibliju proveri ko je izdavac, jer stih koji si ti naveo je sigurno iz biblije koju stampa KS-re,JS-ci,
(2 jovanova 6-11) dobro razmisli o ovim stihovima pre nego sto poverujes tim varalicama JS-ma!!!
6 I ova je ljubav da živimo po zapovestima Njegovim. Ova je zapovest, kao što čuste ispočetka, da u njoj živite.
7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.
8 Čuvajte se da ne izgubimo šta smo zaradili, nego da primimo platu potpuno.
9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i Oca i Sina.
10 Ako ko dolazi k vama i ove nauke ne donosi, ne primajte ga u kuću, i ne pozdravljajte se s njim;
11 Jer ko se pozdravi s njim, prima deo u njegovim zlim delima.
5 I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
(jovan 1:6-11)
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.
9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.
10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.
Takodje (jovan 8:12) 12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života. 13 Tada Mu rekoše fariseji: Ti sam za sebe svedočiš: svedočanstvo tvoje nije istinito.
zato te molim!!! ako zelis da saznas kako varaju dobro sve proveravaj.