Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Sta pricas bre risko?

Upravo si priznao dvojstvo jos malo i vratices se u staroj dobroj ortodoxnoj veri samo jos da priznas Sv Duha i gotovo!!!! I opet ces se krstiti!!!

A ja sam krsten samo jednom U ime Oca I sina I Sv Duha amin, i umrecu sa tim krstenjem jer ono je od Hrista.

Pozdrav dragi moj gerakules, da te potsetim da još uvek čekam tvoje odgovore i čudim se zašto izbegavaš komentarisati moja pitanja? Dali si proverio šta kažu bibličari o dometanju reči u sveto pismo kod 1 Jovana glava 5? A kada je reč o tvom jedinom svemogućem Bogu stvoritelju i spasitelju Isusu imam za tebe pitanje.

Post #56 Isus Bog ili anđeo
Dali Bog silni i Otac VEČNI ima početak, ako ima od kada su mu koreni, recimo, recimo , da nije ...?

Post #15 Uspenje presvete
БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити. (Govori se da Bogomater spašava još i od gladi, nesloge a i svake druge bede)Pazi dragi moj gerakules ja poštujem tvoje mišljenje a i cenim kada imaš svoj constantan stav, nego ponovi mi još jednom od ovo dvoje ko ti je u stvari spasitelj? pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pozdrav dragi moj gerakules, da te potsetim da još uvek čekam tvoje odgovore i čudim se zašto izbegavaš komentarisati moja pitanja? Dali si proverio šta kažu bibličari o dometanju reči u sveto pismo kod 1 Jovana glava 5? A kada je reč o tvom jedinom svemogućem Bogu stvoritelju i spasitelju Isusu imam za tebe pitanje.

Post #56 Isus Bog ili anđeo
Dali Bog silni i Otac VEČNI ima početak, ako ima od kada su mu koreni, recimo, recimo , da nije ...?

Post #15 Uspenje presvete
БОГОРОДИЧИНО ПРАВИЛО - Изговарај свакодневно молитву "Богородице Дјево" по сто педесет пуга на дан и том молитвом ћеш се спасити. (Govori se da Bogomater spašava još i od gladi, nesloge a i svake druge bede)Pazi dragi moj gerakules ja poštujem tvoje mišljenje a i cenim kada imaš svoj constantan stav, nego ponovi mi još jednom od ovo dvoje ko ti je u stvari spasitelj? pozdrav.

Ja takodje ocekujem odgovore na moja pitanja, na koje mi nisi dao ni jedan odgovor!!!

Ako hoces da dobijes odgovor ,moras i sam davati!!!

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Sta ti kazes ko je Isus Hristos?
I sta si svatio iz 1Timoteja3:16
Sve ostalo ti je of topic spam koji ne vredi komentara, pozdrav.

Ni na moja dva pitanja nema odgovora, a ja pomislio da ce biblista osmotriti pitanja a on i dalje sa osudama i prepucavanjem. Nista covek od tebe nece nauciti.
Zasto tudje citiras kada sam tebe pitao? zar neces da zaradis rucak?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ni na moja dva pitanja nema odgovora, a ja pomislio da ce biblista osmotriti pitanja a on i dalje sa osudama i prepucavanjem. Nista covek od tebe nece nauciti.
Zasto tudje citiras kada sam tebe pitao? zar neces da zaradis rucak?

Letron!!! Ja sam jasno dao odgovor, a to sto ga ti ignorises to je tvoj problem, ja se istom metodom sluzim.

A drugo, od mene se nemoj nista uciti, a prosto citaj vise bibliju, a ne kulu strazare.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Letron!!! Ja sam jasno dao odgovor, a to sto ga ti ignorises to je tvoj problem, ja se istom metodom sluzim.

A drugo, od mene se nemoj nista uciti, a prosto citaj vise bibliju, a ne kulu strazare.

Odgovorio! kada bi se lagali, nikom ti jos nisi nista odgovorio, osude i ruzne reci da ali ne ljubazno ponizni komentar. Gde i na koje pitanje si ti odgovorio?
Procitao sam ti ceo post, nabacao si sbrda sdola sve i svasta ali na moja pitanja ipak nisi odgovorio.

Nisi odgovoriti ni na ovo sto te Apoketz pitao
Dali Bog silni i Otac VEČNI ima početak, ako ima od kada su koreni?

Citiras i opet neces obijasniti sta si svatio, farsa! pravo lice tvog hriscanstva zato ces se igati recima.
“Ja i Otac jedno smo” (Jovan 10:30)

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Prvobitno napisao Baumaester
,,Bog se javi u telu,, zar ne piše tako?
U kojem telu se javi i kad?
pozdrav.
Pozdrav svim ucesnicima
Poslao sam jedan post ali ga ne vidim zato cu jos jednom ukratko.

Citajuci odgovore Svatio sam da JS po stihu 1Timoteju 3:16 naucavaju da Isus je onaj koji se javio u telu a ne Bog, a da u Bibliji nije dobro prevedeno u odnosu na stare spise. U Google sam ukucao taj stih i na mnogo mesta tako pise, zato molim i ostale vernike ili da kazem religije da obijasne koji se to Bog javio u kom telu a i kada? jer negde u Bibliji mislim da pise kako Boga niko ne moze da didi.
Po meni ipak stav JS je tacniji, mozda gresim.
Pozdrav

Gde ti je odgovor na ovaj post? imas neki tvoj stav ili ces ruzne reci i citirati tudje misli?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Kako vidim letron ti ovde izigravas pametnjakovica jeli,e pa dobro hoces odgovore dobices ih samo da ih spremim, kao sto znas nije to bas tako lako,

puno se radi ima se malo vremena ali ti obecavam dobices svoje odgovore!!!

Sto se tice AApocketa mi smo snjim stari diskusanti, on je meni ostao od ranije mnogo toga duzan a i risko takodje.

A sto se tice o ponasanju procitaj ranije postove na temama,JS,Sv Tr,Bibija N.P.JS,itd.Pa ces videti kako se ponasaju ti tvoji JS,a pogotovo risko cak je poelbustera nazvao Fasistom,a nikeprodaju i danas naziva kokoskom to su samo primeri nekih iz njih, AApocketz takodje zna da vredja jos kako a najvise vrdja poelbustera, jer covek ima najbolje dokaze na forumu o njihovim lazima a takodje i nikeprodaja,JS ignorisu istinu koju im postavimo a svoje lazi hoce da proture ovde na forumu no nikako im ne uspeva.Zato su zli i ponasaju se kao vukovi u jagnjecoj kozi, samo sto oni to ne primecuju, kad nemaju kud!! ili vredjaju ili se danima ne pojavljuju na temama dok se zaboravi istina na koju nemaju argumente.

Itd,itd,itd.

Prosto procitaj njihove ranije postove!!!

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Odgovorio! kada bi se lagali, nikom ti jos nisi nista odgovorio, osude i ruzne reci da ali ne ljubazno ponizni komentar. Gde i na koje pitanje si ti odgovorio?
Procitao sam ti ceo post, nabacao si sbrda sdola sve i svasta ali na moja pitanja ipak nisi odgovorio.

Nisi odgovoriti ni na ovo sto te Apoketz pitao
Dali Bog silni i Otac VEČNI ima početak, ako ima od kada su koreni?

Citiras i opet neces obijasniti sta si svatio, farsa! pravo lice tvog hriscanstva zato ces se igati recima.
“Ja i Otac jedno smo” (Jovan 10:30)

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Prvobitno napisao Baumaester
,,Bog se javi u telu,, zar ne piše tako?
U kojem telu se javi i kad?
pozdrav.
Pozdrav svim ucesnicima
Poslao sam jedan post ali ga ne vidim zato cu jos jednom ukratko.

Citajuci odgovore Svatio sam da JS po stihu 1Timoteju 3:16 naucavaju da Isus je onaj koji se javio u telu a ne Bog, a da u Bibliji nije dobro prevedeno u odnosu na stare spise. U Google sam ukucao taj stih i na mnogo mesta tako pise, zato molim i ostale vernike ili da kazem religije da obijasne koji se to Bog javio u kom telu a i kada? jer negde u Bibliji mislim da pise kako Boga niko ne moze da didi.
Po meni ipak stav JS je tacniji, mozda gresim.
Pozdrav

Gde ti je odgovor na ovaj post? imas neki tvoj stav ili ces ruzne reci i citirati tudje misli?

A sta kazes na ovo sto kazemo mi?

(jovan 1:10) 10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(1 tim 3:16) jasno pise da je Isus bog: 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

I u mnogim kontekstima!!!

(1 jovanova 5:20)

20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.

Jasno govori da je on istiniti bog zivot vecni!!! Isus jasnio govori u NZ,da je on zivot vecni i put k spasenju.

(isa 9:5) jasno govori ko ce se roditi i kako ce se zvati sto u jovanu i matveju potvrdjuje Jovan krstitelj.

6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Imas i kontekste pa proveri.

Sto se tice stiha 1-oj timotija 16 evo ti na jeziku na kom je biblija pisana.
και ομολογουμενως μεγα εστιν το της ευσεβειας μυστηριον θεος εφανερωθη εν σαρκι εδικαιωθη εν πνευματι ωφθη αγγελοις εκηρυχθη εν εθνεσιν επιστευθη εν κοσμω ανεληφθη εν δοξη

(King J,bibel) (1tim 3:16) And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifested in the flesh, justified in the Spirit, seen by angels, preached among the Gentiles, believed on in the world, received up in glory.

(vulgata NZ,latinski)(1 tim 3:16)et manifeste magnum est pietatis sacramentum quod manifestatum est in carne iustificatum est in spiritu apparuit angelis praedicatum est gentibus creditum est in mundo adsumptum est in gloria

Kao sto vidis svugde pise, da je Isus Gospod bog!!! i objasni sta sam ja to nabacao na prosle postove i na ovom ovde?

Ali pre nego sto uzmes bilo koju bibliju proveri ko je izdavac, jer stih koji si ti naveo je sigurno iz biblije koju stampa KS-re,JS-ci,

(2 jovanova 6-11) dobro razmisli o ovim stihovima pre nego sto poverujes tim varalicama JS-ma!!!
6 I ova je ljubav da živimo po zapovestima Njegovim. Ova je zapovest, kao što čuste ispočetka, da u njoj živite.
7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.

8 Čuvajte se da ne izgubimo šta smo zaradili, nego da primimo platu potpuno.

9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i Oca i Sina.
10 Ako ko dolazi k vama i ove nauke ne donosi, ne primajte ga u kuću, i ne pozdravljajte se s njim;

11 Jer ko se pozdravi s njim, prima deo u njegovim zlim delima.

5 I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
(jovan 1:6-11)
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

Takodje (jovan 8:12) 12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života. 13 Tada Mu rekoše fariseji: Ti sam za sebe svedočiš: svedočanstvo tvoje nije istinito.

zato te molim!!! ako zelis da saznas kako varaju dobro sve proveravaj.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Donekle razumem vašu zabunu oko Isusa ko je on u stvari. Da li je Isus Bog Otac ili nije ?

Isus je Bog stvoritelj jer preko njega je sve postalo ali jeste li sigurni da se to odnosi na ceo svemir ili samo na zemlju. Pogledajte beskonačnost svemira podpuno je nerealno da se Bog koji je sve to stvorio spusti na zemlju i dozvoli da ga ljudi muče. Drugo
Isus je mnogo puta uzimao ljudsko obličje. Nakon što je položio žrtvu za naše grehe nekoliko puta je menjao ljudsko obličje. Izraelce je preveo preko Crvenog Mora. Tri Danilova prijatelja je izbavio iz užarene peći. Navin Isus video ga je kao ratnika sa mačem u ruci. Avram mu je prineo desetak jer jedno vreme je Isus bio prvosveštenik Melhisedek. Ahranđel Mihailo takođe Isus. Iza svega toga je bila jedna ista duhovna osoba. Prvosveštenik , Sin Božiji ne Bog Otac nego Sin Božiji.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
A sta kazes na ovo sto kazemo mi?

(jovan 1:10) 10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.
(1 tim 3:16) jasno pise da je Isus bog: 16 I, kao što je priznato, velika je tajna pobožnosti: Bog se javi u telu, opravda se u Duhu, pokaza se anđelima, propovedi se neznabošcima, verova se na svetu, uznese se u slavi.

I u mnogim kontekstima!!!

(1 jovanova 5:20)

20 A znamo da Sin Božji dođe, i dao nam je razum da poznamo Boga Istinitog, i da budemo u istinitom Sinu Njegovom Isusu Hristu. Ovo je Istiniti Bog i Život večni.

Jasno govori da je on istiniti bog zivot vecni!!! Isus jasnio govori u NZ,da je on zivot vecni i put k spasenju.

(isa 9:5) jasno govori ko ce se roditi i kako ce se zvati sto u jovanu i matveju potvrdjuje Jovan krstitelj.

6 Jer nam se rodi Dete, Sin nam se dade, kome je vlast na ramenu, i ime će Mu biti: Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.
Imas i kontekste pa proveri.

Sto se tice stiha 1-oj timotija 16 evo ti na jeziku na kom je biblija pisana.
και ομολογουμενως μεγα εστιν το της ευσεβειας μυστηριον θεος εφανερωθη εν σαρκι εδικαιωθη εν πνευματι ωφθη αγγελοις εκηρυχθη εν εθνεσιν επιστευθη εν κοσμω ανεληφθη εν δοξη

(King J,bibel) (1tim 3:16) And without controversy great is the mystery of godliness: God was manifested in the flesh, justified in the Spirit, seen by angels, preached among the Gentiles, believed on in the world, received up in glory.

(vulgata NZ,latinski)(1 tim 3:16)et manifeste magnum est pietatis sacramentum quod manifestatum est in carne iustificatum est in spiritu apparuit angelis praedicatum est gentibus creditum est in mundo adsumptum est in gloria

Kao sto vidis svugde pise, da je Isus Gospod bog!!! i objasni sta sam ja to nabacao na prosle postove i na ovom ovde?

Ali pre nego sto uzmes bilo koju bibliju proveri ko je izdavac, jer stih koji si ti naveo je sigurno iz biblije koju stampa KS-re,JS-ci,

(2 jovanova 6-11) dobro razmisli o ovim stihovima pre nego sto poverujes tim varalicama JS-ma!!!
6 I ova je ljubav da živimo po zapovestima Njegovim. Ova je zapovest, kao što čuste ispočetka, da u njoj živite.
7 Jer mnoge varalice iziđoše na svet koji ne priznaju Isusa Hrista da je došao u telu; ovo je varalica i antihrist.

8 Čuvajte se da ne izgubimo šta smo zaradili, nego da primimo platu potpuno.

9 Koji god prestupa i ne stoji u nauci Hristovoj onaj nema Boga; a koji stoji u nauci Hristovoj onaj ima i Oca i Sina.
10 Ako ko dolazi k vama i ove nauke ne donosi, ne primajte ga u kuću, i ne pozdravljajte se s njim;

11 Jer ko se pozdravi s njim, prima deo u njegovim zlim delima.

5 I ovo je obećanje koje čusmo od Njega i javljamo vama, da je Bog videlo, i tame u Njemu nema nikakve.
(jovan 1:6-11)
6 Posla Bog čoveka po imenu Jovana.
7 Ovaj dođe za svedočanstvo da svedoči za Videlo da svi veruju kroza nj.
8 On ne beše Videlo, nego da svedoči za Videlo.

9 Beše Videlo istinito koje obasjava svakog čoveka koji dolazi na svet.

10 Na svetu beše, i svet kroza Nj posta, i svet Ga ne pozna.

11 K svojima dođe, i svoji Ga ne primiše.

Takodje (jovan 8:12) 12 Isus im, pak, opet reče: Ja sam videlo svetu: ko ide za mnom neće hoditi po tami, nego će imati videlo života. 13 Tada Mu rekoše fariseji: Ti sam za sebe svedočiš: svedočanstvo tvoje nije istinito.

zato te molim!!! ako zelis da saznas kako varaju dobro sve proveravaj.

Pozdrav gerakules. Mozes ti da se drzis odredjene teme i da obijasnjavas ono sto te pitaju?
Dali mozes biti koncilan, kratak i jasan? jer pretrpavanjem bar meni nista nisi ubedljiviji. A tvoje ruzne reci odaju tvoje pravo stanje u koje se ti nalazis.
Zasto ne odgovaras na postavljena pitanja po temi?

Pitanja za tebe u okviru ove teme.

Ko je rodio Boga Isusa i kako? imas Biblijski stih?
Koji Bog Trijade se javio u telu, opet imas Biblijski stih?
Kako i zasto je Bog Isus prvorodni ili jedinorodni? pozeljan Biblijski stih da proverim dali je to u skladu sa Biblijom ili tvoja zabluda kojom zelis besplatni rucak, pozdrav.

Poslednja izmena:
Natrag