Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus Hrist kao deo večnog Duha javljen u telu.

Veliki pozdrav Baumasteru, pridržavamo se teme jer nema tabua.

Pitanje za tebe

Navedi biblijski stih koji najbolje dokazuje da je Isus Hrist kao prva uloga Svete Trojce deo čijeg ili nekog drugog večnog Duha?
Obijasni ko je taj deo večnog TROJIČARSTVA što se inkarnirao u Bogo-čoveka da bi ga čovek mogao videti? i potvrdi najbolim biblijskim stihom, veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481

Pitanje za tebe

Navedi biblijski stih koji najbolje dokazuje da je Isus Hrist kao prva uloga Svete Trojce deo čijeg ili nekog drugog večnog Duha?
Obijasni ko je taj deo večnog TROJIČARSTVA što se inkarnirao u Bogo-čoveka da bi ga čovek mogao videti? i potvrdi najbolim biblijskim stihom, veliki pozdrav.

Isus nije jedan stih, Isus nije jedna stranica, Isus je CELO PISMO jer ono o njemu govori od početka do kraja.
Stotine citata govore o obećanju i vremenu i načinu dolaska sveštenika i Mesije i cara u tri službe a to nisu tri osopbe već JEDNA.
Bog je večni Duh i javlja se kao svetlost kao glas kao telo kao Duh, jer mu je sve moguće.

Ti od mene tražiš da objasnim BOGA...ko to može..??
Ja ti mogu samo reći šta je On rekao i učinio i kako se predstavio i u kojim imenima i službama a sve njegove moći i misli i veličnine neznam.
Sve ostalo je pitanje da li se veruje tolikim prorocima i apostolima koji položiše živote za onog koga videše i čuše.
Zašto? Zato što ustade iz mrtvih inače nebi niko dao život za čoveka koji umre i postaje prah jer je samo smrtnik.
Začet od Boga rođen od device a kad ga je rodila više NIJE bila DEVICA. Rođen gde je najavljeno i u gradu Davidovu kako je najavljeno.
To što ti čekaš će se zbiti prijatelju kad dođe Isus kao car a to je Jeremija 31.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Pitanje za tebe

Ti si prosto jedan antihrist i sluga djavola i to tipa masonskog, s tobom prosto nije moguce normalno razgovarati ti kao i svi JS,vredjate i vredjate, samo zato sto ne mozete dokazati svoju doktrinu .
Pravoslavlje mrzi ceo svet a vi ste jedni od njih, i ti nisi srbin, ti si jevrein jer su jevreji odbacili i razapeli hrista ,i svako ko ne prizna da je bog dosao u telu on je antihrist,citaj bibliju prijatelju.

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Isus nije jedan stih, Isus nije jedna stranica, Isus je CELO PISMO jer ono o njemu govori od početka do kraja.
Stotine citata govore o obećanju i vremenu i načinu dolaska sveštenika i Mesije i cara u tri službe a to nisu tri osopbe već JEDNA.
Bog je večni Duh i javlja se kao svetlost kao glas kao telo kao Duh, jer mu je sve moguće.

Ja ti mogu samo reći šta je On rekao i učinio i kako se predstavio i u kojim imenima i službama a sve njegove moći i misli i veličnine neznam.
Sve ostalo je pitanje da li se veruje tolikim prorocima i apostolima koji položiše živote za onog koga videše i čuše.
Zašto? Zato što ustade iz mrtvih inače nebi niko dao život za čoveka koji umre i postaje prah jer je samo smrtnik.
Začet od Boga rođen od device a kad ga je rodila više NIJE bila DEVICA. Rođen gde je najavljeno i u gradu Davidovu kako je najavljeno.
To što ti čekaš će se zbiti prijatelju kad dođe Isus kao car a to je Jeremija 31.

Pozdrav.

Potpuno se slzem stobom brate.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Pozdrav.

Dragi moj Baumasteru ako nisu tri osobe već samo JEDNA, obijasni mi zašto se krštavate u ime SVETE TROJCE, kada nisu TRI već samo JEDAN?

Bog je večni Duh

Dozvoli da te ispravim! a ako imaš kontra argumenat iznesi ga?
Bog jeste JEDAN ne dva ne TRI, a ako je Bogu sve moguće zašto bi on bio ograničen samo na TRI SLUŽBE? dali možda zbog vašeg predubeđenja?
Bog je SVETI DUH! a ne samo Duh, Bog jeste večan.

Ja ti mogu samo reći šta je On rekao i učinio i kako se predstavio i u kojim imenima i službama..

Dragi moj Baumasteru napraviliste od jedinoga Svevišnjeg Boga i radnika sa više službi! a biblijski stih da to podržite nemate jer je to glupost i jeres.
Hajde kaži mi kako se prestavio taj jedini Bog kojeg ti obožavaš? još mi reci i kojim imenima. Ako imaš koji biblijski stih dobrodošao tek da ne bude po tvom predubeđenju ili Pravoslavnoj dogmi.

prorocima i apostolima koji položiše živote za onog koga videše i čuše.

Navedi nekog proroka osim te gatare Jelenke što pada u trans ;) ili apostola koji je vidio i čuo Boga, naravno ako nalažiš može i biblijski stih.

Zašto? Zato što ustade iz mrtvih

Dragi moj Baumasteru, kažeš da je Bog ustao iz mrtvih i zato ja tebe pitam.
Dali je to po bibliji ili samo Pravoslavna zavluda? A ako Bogu sve moguće kaži mi jel moguće jedinom Bougu i da laže?

a to je Jeremija 31.

Lepo od tebe što citiraš Jeremiju, ali Jeremija nigde ne kaže da se Bog rodio, niti da je decica postala BOGOMATERA zato što je rodila Svemogućeg Boga, zapamti da Bog je jedan ne dva ne TRI. A ako je Bog jedan koga je BOGOMATERA rodila? ko se inkarnirao? ko je umro?
A ako je devica od jedinoga BOGA začela nije li glupost govoriti da je postala BOGOMATERA jer je rodlila istog Boga od koga je začeta?
Nije li glupost govoriti da se jedini Bog inkarnirao, rodio i umro? Ili po Pravoslavlju Bogu je sve moguće, pa i da umre ili da laže??

Čitaj Izaju 6 dragi moj Baumasteru pa mi obijasni gde ti kao Pravoslavac tu vidiš Svetu Trojicu? ili jedinog Boga sa TRI SLUŽBE? veliki pozdrav.

Isaiah 6
6:1 In the year that king Uzziah died I saw also
HisName.gif
sitting upon a throne, high and lifted up, and his train filled the temple.

6:2 Above it stood the seraphims: each one had six wings; with twain he covered his face, and with twain he covered his feet, and with twain he did fly.
6:3 And one cried unto another, and said, Holy, holy, holy, is
HisName.gif
of hosts: the whole earth is full of his glory.

6:4 And the posts of the door moved at the voice of him that cried, and the house was filled with smoke.
6:5 Then said I, Woe is me! for I am undone; because I am a man of unclean lips, and I dwell in the midst of a people of unclean lips: for mine eyes have seen the King,
HisName.gif
of hosts.

6:6 Then flew one of the seraphims unto me, having a live coal in his hand, which he had taken with the tongs from off the altar:
6:7 And he laid it upon my mouth, and said, Lo, this hath touched thy lips; and thine iniquity is taken away, and thy sin purged.
6:8 Also I heard the voice of
HisName.gif
, saying, Whom shall I send, and who will go for us? Then said I, Here am I; send me.

6:9 And he said, Go, and tell this people, Hear ye indeed, but understand not; and see ye indeed, but perceive not.
6:10 Make the heart of this people fat, and make their ears heavy, and shut their eyes; lest they see with their eyes, and hear with their ears, and understand with their heart, and convert, and be healed.
6:11 Then said I,
HisName.gif
, how long? And he answered, Until the cities be wasted without inhabitant, and the houses without man, and the land be utterly desolate,

6:12 And
HisName.gif
have removed men far away, and there be a great forsaking in the midst of the land.

6:13 But yet in it shall be a tenth, and it shall return, and shall be eaten: as a teil tree, and as an oak, whose substance is in them, when they cast their leaves: so the holy seed shall be the substance thereof.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav bratu Jevrejinu.
,,Dragi moj Baumasteru ako nisu tri osobe već samo JEDNA, obijasni mi zašto se krštavate u ime SVETE TROJCE, kada nisu TRI već samo JEDAN?,,

Možeš se krstiti SAMO u ime dato kao SPASITELJ JEHOŠUA i ne grešiš jer je u tom imenu ONAJ KOJI JESTE.
Možeš se krstiti i u ime Oca gde ne izgovaraš ime i Sina gde se izgovara ko je sin i Duha Svetoga i opet si izneo celinu.
Ti imaš krv, vodu i tkivo i ti si tri elementa vas ste trojica zar ne?

,,Dozvoli da te ispravim! a ako imaš kontra argumenat iznesi ga?
Bog jeste JEDAN ne dva ne TRI, a ako je Bogu sve moguće zašto bi on bio ograničen samo na TRI SLUŽBE? dali možda zbog vašeg predubeđenja?
Bog je SVETI DUH! a ne samo Duh, Bog jeste večan.,,

Bog nije ograničen ničim i sad ja mogu pitati zašto On ima samo 20 imena a ne više ili manje?
Sve tri službe je najavio i zašto bh ulazio u one koje se ne tiču direktnog spasenja....On sem ovih ima bezbroj službi.
Vidiš da i ti tvrdiš da je Bog Duh Sveti zato se mi krstimo i u Duha Svetog. Tebi je možda problem videti telo kao sredstvo otkupa ili sina kao onog koji od Oca izhodi aneod čoveka zato gledaš Boga kao figuru a ne sveprisutnog i svemogućeg.

,,Dragi moj Baumasteru napraviliste od jedinoga Svevišnjeg Boga i radnika sa više službi! a biblijski stih da to podržite nemate jer je to glupost i jeres.
Hajde kaži mi kako se prestavio taj jedini Bog kojeg ti obožavaš? još mi reci i kojim imenima. Ako imaš koji biblijski stih dobrodošao tek da ne bude po tvom predubeđenju ili Pravoslavnoj dogmi.,,

Vrlo rado kasnije u toku dana sad moram ići...nastavićemo po svakoj tački.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav bratu Jevrejinu.
,,Dragi moj Baumasteru ako nisu tri osobe već samo JEDNA, obijasni mi zašto se krštavate u ime SVETE TROJCE, kada nisu TRI već samo JEDAN?,,

Možeš se krstiti SAMO u ime dato kao SPASITELJ JEHOŠUA i ne grešiš jer je u tom imenu ONAJ KOJI JESTE.
Možeš se krstiti i u ime Oca gde ne izgovaraš ime i Sina gde se izgovara ko je sin i Duha Svetoga i opet si izneo celinu.

Bog nije ograničen ničim i sad ja mogu pitati zašto On ima samo 20 imena a ne više ili manje?
Sve tri službe je najavio i zašto bh ulazio u one koje se ne tiču direktnog spasenja....On sem ovih ima bezbroj službi.
Vidiš da i ti tvrdiš da je Bog Duh Sveti zato se mi krstimo i u Duha Svetog. Tebi je možda problem videti telo kao sredstvo otkupa ili sina kao onog koji od Oca izhodi aneod čoveka zato gledaš Boga kao figuru a ne sveprisutnog i svemogućeg.

,,Dragi moj Baumasteru napraviliste od jedinoga Svevišnjeg Boga i radnika sa više službi! a biblijski stih da to podržite nemate jer je to glupost i jeres.
Hajde kaži mi kako se prestavio taj jedini Bog kojeg ti obožavaš? još mi reci i kojim imenima. Ako imaš koji biblijski stih dobrodošao tek da ne bude po tvom predubeđenju ili Pravoslavnoj dogmi.,,

Pozdrav bratu Jevrejinu.

Dragi moj Baumasteru može i bez sarkazma ne moraš uvek pokazivati baš pravo lice Pravoslavlja.

Ne, nismo TROJCA! to je najveća glupost i pomisliti. Od kada su samo ti elementi neke ličnosti ili osobe da te prave TRIJADOM?
Ako je po Pravoslavnlju svaki elemenat osoba koliko vas ima u jednog pravog Pravoslavca ličnosti? ili ste ograničeni samo na vas tri?

Pitanja za tebe.
Dragi moj Baumasteru kaži mi još jednom šta biblija po Pravoslavlju naučava, koliko Bogova ima?
Gde u Pravoslavnoj bibliji piše da je jedan Bog TRI SLUŽBE ili TRI ELEMENATA i svaki elemenat SLUŽBA ili OSOBA? to u mojoj bibliji nema, veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Imadoh nameru odgovoriti ali vidim da nema potrebe.
Malo iskusan vernik koji poznaje učenja više crkvi bez problema iz par rečenica može sa sigurnošću prepoznati sa kojim verskim pogledom razgovara.
Nisam pripadnik Pravoslavne crkve bar to si mogao zaključiti a kad to nisi bojim se da bih gubio vreme na dalja pisanja jer zuji u prazno.
Hvala ti na lepim rečima iza kojih se krije tvoj sarkazam a ja moj ne krijem i koristim ga ISKJUČIVO kad razgovaram sa POZNAVAOCIMA PISMA koji misle da SVE znaju mada im ne sporim da imaju poznanje i zato i razgovaram sa njima a sa tobom nemam potrebe to činiti.

Ona tri elementa tela ti rekoh čisto da vidiš da su oni jedno telo iako zasebno postoje kao tri različite stvari da bi bar nešto iz toga zaključio, ovako...izvini nebih gubio vreme. U svakom slučaju pozdravljam te i želim ti mir pa ako nekad budeš voljan iskreno nešto saznati napiši prvo svoj stav o veri jer bez toga si samo kritizer koji vetar okreće.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Pozdrav bratu Jevrejinu.

B][/U]Bog nije ograničen ničim i sad ja mogu pitati zašto On ima samo 20 imena a ne više ili manje?

Bog nije ogranicen ali ima samo 20 imena, ni jedno vise ni jadno manje, ali nije ogranicen i o tome necu da govorim, koja zavrzlama :)

Sveta Trojca tri sluzbe najavio! ali o tome necu da pricam, smejurija jedna.

"On" Sveta Trijada ima bezbroj sluzbi, ali predomislio sam se jer ne vredi da govorim.

Ama ljudi sto je vama tesko govoriti ako ste u istini? Obijasnite te sluzbe Trojstvenog Boga, imate Biblijski stih pa ga prilozi da proverim.
Navedi tih 20imena Trojnog Boga, nadji stih ako ga imas da te podrzi, steko sam utisak da satanizirate ljude jer ste ostali bez argumenata, napadate licnost discutanta umesto da mu odgovarate na pitanja.
Ocekivao sam da cete obijasniti zasto se krstavare u Trijadi ako je Bog jedan, zasto niste to uradili ako u vama je istina? Zsto satanizirate sve sagovornike koji ne pripadaju vasoj denominaciji i kada nemate zajednicki jezik a sebe smatrate Hristovom Crkvom?

Zasto se prepucavate? eto i ja cu vas nesto pitati pa da vidimo tu vasu ljubav i toleranciju.
Obijasnite mi predubedjenje o tome kako se JHVH od Oca izhodi inkarnaciom u Bogo-coveka? navedite stih ako ga nadjete da proverim. A ako nemate argumenata ubedjen sam da ruzne reci i sarkazam vam nikad ne nedostaje.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Bog nije ogranicen ali ima samo 20 imena, ni jedno vise ni jadno manje, ali nije ogranicen i o tome necu da govorim, koja zavrzlama :)

Sveta Trojca tri sluzbe najavio! ali o tome necu da pricam, smejurija jedna.

"On" Sveta Trijada ima bezbroj sluzbi, ali predomislio sam se jer ne vredi da govorim.

Ama ljudi sto je vama tesko govoriti ako ste u istini? Obijasnite te sluzbe Trojstvenog Boga, imate Biblijski stih pa ga prilozi da proverim.
Navedi tih 20imena Trojnog Boga, nadji stih ako ga imas da te podrzi, steko sam utisak da satanizirate ljude jer ste ostali bez argumenata, napadate licnost discutanta umesto da mu odgovarate na pitanja.
Ocekivao sam da cete obijasniti zasto se krstavare u Trijadi ako je Bog jedan, zasto niste to uradili ako u vama je istina? Zsto satanizirate sve sagovornike koji ne pripadaju vasoj denominaciji i kada nemate zajednicki jezik a sebe smatrate Hristovom Crkvom?

Zasto se prepucavate? eto i ja cu vas nesto pitati pa da vidimo tu vasu ljubav i toleranciju.
Obijasnite mi predubedjenje o tome kako se JHVH od Oca izhodi inkarnaciom u Bogo-coveka? navedite stih ako ga nadjete da proverim. A ako nemate argumenata ubedjen sam da ruzne reci i sarkazam vam nikad ne nedostaje.

Leki, imaš li ti svoj stav o Pismu i njegovim učenjima? Ako imaš daj ih da čujemo ako nemaš u klupu pa se javi.
Uzmi papirić i zapiši da je BOG JEDAN da NEMA TRI BOGA već jedan koji se javlja u Duhu, u TELU, u SVETLOSTI i SLAVI, u raznim službama i UVEK JE JEDAN.
Potrudi se zapamtiti tu rečenicu nije teško uz malo truda i nemoj uvek ponavljati isto da ima 3 Boga kad to niko ne govori.

Otac je Bog i VEČNI DUH koji se javlja u telu kad poželi i koji ima svoje službene duhove koji su pod vlašću Oca Duha , ako možeš razumij ako ne ja ti ne mogu dodati IQ

Evo imena specijalno za tebe:
El,Eloah,Elohim,Jahveh,Adonaj,El Berit,El Eljon,El Olam,El Šadaj,El Rahum,El Kana, El, Roj, Jahveh Cevaot, Kadoš Izrael,Avir Izrael,Šafat.....i mnogo imena gde se govori da je lekar,sudija.....ali oko 20 se više puta pominju.

Što se tiče krštavanja veš sam pisao i opet specijalno za tebe ću ukratko reći:
ISTO je da li se krštavamo u ime JEHOŠUE ili u ime Boga Oca i Isusa Hrista sina Božijeg i Duha svetog jer je to ISTI Bog koji se obznanjuje u svemu i kao Duh i osoba i uzročik sveg što postoji.
Hajde iznesi tvoje učenje da mi malo komentarišemo...

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdrav bratu Jevrejinu.

Dragi moj Baumasteru može i bez sarkazma ne moraš uvek pokazivati baš pravo lice Pravoslavlja.

Ne, nismo TROJCA! to je najveća glupost i pomisliti. Od kada su samo ti elementi neke ličnosti ili osobe da te prave TRIJADOM?
Ako je po Pravoslavnlju svaki elemenat osoba koliko vas ima u jednog pravog Pravoslavca ličnosti? ili ste ograničeni samo na vas tri?

Pitanja za tebe.
Dragi moj Baumasteru kaži mi još jednom šta biblija po Pravoslavlju naučava, koliko Bogova ima?
Gde u Pravoslavnoj bibliji piše da je jedan Bog TRI SLUŽBE ili TRI ELEMENATA i svaki elemenat SLUŽBA ili OSOBA? to u mojoj bibliji nema, veliki pozdrav.

Dragi moj Baumasteru nisi mi odgovorio na postavljena pitanja, smanji sarkazmu i pokušaj mi odgovoriti. Ako nisi Pravoslavac kaži šta si da znam ko me ismejava jer nema argumentovanih komentara.
Ne zuji u vetar, ako nisi pravoslavac kaži šta si da znamo gde je ta istina, ponoviću da još nisi dao svoj komentar na sledeće.

Gde u Pravoslavnoj bibliji piše da je jedan Bog TRI SLUŽBE ili TRI ELEMENATA i svaki elemenat SLUŽBA ili OSOBA?

A ovo nije moje pitanje, ali radoznao i baš me zanima taj tvoj stav.

Obijasnite mi predubedjenje o tome kako se JHVH od Oca izhodi inkarnaciom u Bogo-coveka? navedite stih ako ga nadjete da proverim

A kada je reč o mom stavu dragi moj Baumasteru onda čitaj bibliju i po bibliji.

Da Bog je jedan i jedan je posrednik kog Boga i ljudi, ČOVEK Isus Hristos!
Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro.
Bog ima samo jedno sveto ime i ko to sveto ime priziva spašće se.

Dalje dragi moj Baumasteru moj stav jeste da ni "sudija a ni lekar" nisu imena. Ni taxista nije ime a ni kočijaš ili špediterđija. Nije ime ni Gospodin a ni "CAR a ni CARICA" isto tako ni BOG nije ime. Nije ime ni spasitelj ni stvoritelj ni utešitelj!
Eto tako je to po mom naivnom stavu i govorim da nije ime ni "sve moći a ni sve znati". A volim da čujem i tuđa mišljenja pogotovo od onih koji sve znaju jer se od takvih može mnogo naučiti.
Dragi moj Baumasteru obijasni mi paralelu među "sudija - lekar" i "sladoleđija - ćevapdžija" pa mi kaži zašto smatraš da su to imena, veliki pozdrav.

Natrag