Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Izvinjavam se svim kulturnim i edukovanim čitaocima ovog foruma na to što šareno pišem, dragi moji imajte na umu da ne radim to zbog vaše inteligencije, nego to ja radim zbog ovih nekulturnih,nevaspitanih i svih needukovanih sa Dno-Dna.
Kako vidite dragi moji iako ja to radim sa krejolama oni opet ne primećuju već se i dalje nevaspitano deru i bezobrazno ponašaju a ovde lepo piše:
"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

Pitanje je bilo
Ko je veličina na visini?

I još pitam "Šta vi kažete ko je Isus HRISTOS"? i dal ćete kao sluge protivnika i "nevere" izbaciti iz biblije i njegovo(Isusovo) ime dodatnim ubacivanjem "Sveta Trijada"?
Dali prizivate ime "Sveta Trijado" kako biste se spasili?

Kraj zlom naraštaju je blizu! Nema mira bezbožnicima Iza. 57,21 komplikovano da se razume? imajte mir sa svim ljudima.

Hoće li se formirani karakter sa najvećom svetošću i darovima duha zahvaliti uredniku zato što mu je udostojio post ili će pokazati svoj pravi karakter?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav dragi moj Baumasteru

Prvo mi daj tvoj komentar na moj post pod brojem 396 da ne bi ovde vodili monolog i ti i ja kao sa Adventističkim vetrenjačama, imaj mir sa svim ljudima.
Izvini ali ne mogu komentarisati ono što mi je jasno jer bih samo odobravao ono što piše ali se opet nebi složio jer je to tek pola priče zato i postavih ona pitanja gde vvbi se videla i druga polovina i tamo bih lako odgovorio jer se tamo mimoilazimo.
Ne zato što ne razumemo ili ne želimo da razumemo jer želimo već zbog toga što istu stvar treba malo bolje razmotriti i onda bi isto videli.

Nemam ništa da demantujem jer je Bog JEDAN onaj koji jeste i KOJI JE BIO (kako?) i koji će DOĆI i NEMA DRUGOG.
IME je VAŽNO zato pitam značenje imena koje je Isus imao i ko je Taj?
Uz malo više tolerancije stgli bi do cilja a cilj je istina a istina je ISUS.
Pozdrav prijatelju.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pkoji ne znaju ni šta tvrde ni šta govore.

Dakle dragi moj Bašt
boki71-albums-smajli-2-picture2561t-sretan.gif
boki71-albums-smajli-2-picture2564t-svaka-cast.gif
a kažeš ko je taj što po pisanom
je nazvan "Veličina na visini" imaj mi
r sa svim ljudima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
11.05.2011
Poruka
1.251
TANDara mandara emesko i mrgude, GDE JE ODGOVOR NA MOJ KOMENTAR?

Otkrivenje 11,15-17
I sedmi anđeo zatrubi i postaše veliki glasovi na nebesima govoreći: posta carstvo svijeta Gospoda našega i Hrista njegova, i carovaće va vijek vijeka
I dvadeset i četiri starješine koje sjeđahu pred Bogom na prijestolima svojima, padoše na lica svoja i pokloniše se Bogu
Govoreći: hvalimo te Gospode Bože svedržitelju, koji jesi, i bješe, i bićeš, što si primio silu svoju veliku, i caruješ.

11:15 And the seventh angel sounded; and there were great voices in heaven, saying, The kingdoms of this world are become the kingdoms of our Elohim, and of his Messiah; and he shall reign for ever and ever.
11:16 And the four and twenty elders, which sat before
HisName.gif
on their seats, fell upon their faces, and worshipped
HisName.gif
,

11:17 Saying, We give thee thanks, O
HisName.gif
El-Shaddai,
which art, and wast, and art to come; because thou hast taken to thee thy great power, and hast reigned.

CUVAJTE SE PREVARE!

TANDARA MANDARA STARI SMESKO JE CELU STRANICU GORE ISARAO SA TETRAGRAMOM, TJ IMONEOM YHWH.
POGLEDAO SAM TEKST U ORIGINALU NA GRCKOM I TO U NJEMU NE PISE.

PREVOD JEHOVINIH SVEDOKA NIJE PREVOD POSTOJECEG TEKSTAS, NEGO TUMACENJE KAKO ONI MISLE DA BI TREBALO DA PISE.

PONOVO PITAM SMESKA I DRUGE: KAKO SE U GRCKOM JEZIKU PISE IME YHWH?

IMA LI IJEDAN HRABAR JUNAK MEDJU JS DA ODGOVORI NA OVO PITANJE?

Dodato posle 13 minuta :
--------------------------------------------------------------------------

CUVAJTE SE PREVARE!

Smesko tvrdi:

"Bog se nije rodio niti se inkarnirao u ulogu žrtve da bi umro."
I ovo sam napisao imajući u zbog biblijsko načelo da jedino BOG(ne trojstvo) nema ni početak a ni završetak! i zato što u bibliji nigde ne piše da se BOG inkarnirao ili reinkarnirao u kakvu ulogu žrtve da bi umro.

NOVI ZAVET UKAZUJE DA JE TO LAZNA IZJAVA:

"U POCETKU BESE REC, I REC BESE U BOGA, I BOG BESE REC.
I REC POSTADE TELO... I VIDESMO SLAVU NJEGOVU." Jovan 1,1.14.

Sami prosudite da li se izjava Tandare mandare Smeska mrguda slaze sa izjavom novoga zaveta.

Bog se jeste utelovio, a novi zavet Smeska Mrguda proglasava jeretikom i krivovercem koga ne treba slusati.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav dragi moj Baumasteru

Nismi mi odgovorio na moj komentar, drugo
Ako dobro čitaš moj gorni post i daš tvoj odgovor na pitanje
Dakle dragi moj Baumasteru šta kažeš ko je taj što po pisanom slovu je nazvan "Veličina na visini" imaj mir sa svim ljudima.

Davno sam pročitao što si napisao ali to je SAMO POLA priče i rano je da zaključujemo ja bih želeo da odgovoriš na ona pitanja pa da saberemo zajedno ko je ko i zašto, mislim da nije teško ali je korisno.
Rekao sam da se u polovini koju si rekao slažem ali u zaključcima ne jer su preuranjeni.
Hajmo malo prošetati pa onda sabrati da vidimo šta imamo i šta stoji.

Nisu naivna pitanja ali su zato laka pa se nadam da se čujemo.
Neko je nekome telo ugotovio i to telo je bilo u službi Otkupitelja.
Kad je telo otišlo šta je došlo ili ko je došao....nije li to učitelj...jedan je učitelj a čiji mi Duh imamo?
Ko je dao ime JHVH i koje je značenje istog ako ga ima?
Ovo je deo gornjih pitanja pa slušam:
Pozdrav.

Dodato posle 3 minuta:

AA
Pitanje za tebe jer vidim da si duhovan pa si i kompetentan za odgovor koji bih rado čuo:
Zašto su u ime ISUSA sve sile bile i jesu pokorne?
Zašto se anđeli KLANJAJU ISUSU kad je to dozvoljeno samo prema Bogu?
Kako objašnjavaš Božije reči da slave svoje NIKOME neće dati?
Kako objašnjavaš reči gde Isus kaže: ,,toliko sam sa vama a još me NE POZNATE,,poznaješ li Ga ti?
Šta Isusovo ime na Hebrejskom znači?
Da li je za tebe Isus anđeo ili sin Božiji ili Bog u telu?
Ko je za tebe Duh Sveti?
Nema drugog IMENA kroz koje bi se spasili osim imena......(navedi)
Nemam više pitanja jer odgovor na ova daje sve potrebno. Hvala.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Triteizam i da ima Sabelijanizam ili neki Modalizam, a iskreno rečeno mene ni ne zanima šta je to zato što znam odaioniraju da Hristos je 100% Bog i 100% čovek?.

Imte mirdima.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Ima li neko nešto protiv?
"Sa čim se ne slažeš, šta osporavaš i na osnovu čega?"

Dragi moj Baumasteru ovde lepo piše, treba li da ti dam dodatna obijašnjenja?

Ja sam moj stav lepo izneo, citirao sam ili citiraću pisano slovo da ti pokažem da stojim u Hristovom evanđelju a ti još uvek mi govoriš kako se sa pola slažeš a ostalo sam ja prerano zaključio! Dragi moj ja nemam šta da ti više obijasnim od onoga što sam već rekao dok ne pobiješ sve to što sam prerano zaključio jer ti nije jasno a kada to uradiš onda idemo dalje.
Pokušaj da daš odgovore na postavljena pitanja da ne bude moj ili tvoj monolog bez da se izvuće zaključak. Dakle navedi tu drugu polovinu sa kojom se ti ne slažeš jer imaš nešto protiv! navedi i šta ti to imaš da je za protiv jer osporavaš na osnovu čega?

Imaj mir sa svim ljudima.

Dodato posle 17 Sati 43 minuta:

Ko je Isus Hristos?

Neki proročki duhovnici kažu da ima Triteizam i da ima Sabelijanizam ili neki Modalizam, a iskreno rečeno mene ni ne zanima šta je to zato što znam odakle je to!
Dragi moji Adventisti, da vi sa proročkim darovima duha obijasnite mi gde spadaju ovi (u koju instituciju ih nalazimo) što misioniraju da Hristos je 100% Bog i 100% čovek?.

Imajte mir sa svim ljudima.

Ta ti je dobra, treba čitati i druge forume.
Uglavnom si rekao-rekla da je Bog jedan i to sam potvrdio. Rečeno da je Isus sin i potvrđeno.
A sad možemo da vidimo ko je SIN kroz odgovore na pitanja izvoli ne ustručavaj.
Pozdrav gejmeru.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ta ti je dobra, treba čitati i druge forume.
Uglavnom si rekao-rekla da je Bog jedan i to sam potvrdio. Rečeno da je Isus sin i potvrđeno.
A sad možemo da vidimo ko je SIN kroz odgovore na pitanja izvoli ne ustručavaj.
Pozdrav gejmeru.

Brate zar nisi primetio kako te prosto ismeva!!!

AA ja da kazem umesto yebe ko je Isus Hrist!

Isus Hrist je i Gospod i bog i Alfa i Omega,

Dodato posle 4 minuta:

Brate zar nisi primetio kako te prosto ismeva!!!

AA ja da kazem umesto tebe ko je Isus Hrist!

Isus Hrist je i Gospod i bog i Alfa i Omega,

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
16.08.2009
Poruka
8
Ja ne mogu da verujem da neko mozhe da veruje u prichu da je neka tamo marija rodila nekog tamo isusa bez polnog odnosa,da me izvinete,da je taj isus bio bezgreshan celoga zhivota,da je mogao da chini svakojaka chuda,da su ga nevinog osudili na smrt i da se na kraju digao iz groba.Josh veca je izmishljotina da nas bog i svi ostali gledaju sa neba a svi znamo da su na nebu samo mesec,zvezde i ostala nebeska tela.Isus je mozhda i postojao ali onda je bio obichan chovek kao i svi ostaliu to vreme

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ja ne mogu da verujem da neko mozhe da veruje u prichu da je neka tamo marija rodila nekog tamo isusa bez polnog odnosa,da me izvinete,da je taj isus bio bezgreshan celoga zhivota,da je mogao da chini svakojaka chuda,da su ga nevinog osudili na smrt i da se na kraju digao iz groba.Josh veca je izmishljotina da nas bog i svi ostali gledaju sa neba a svi znamo da su na nebu samo mesec,zvezde i ostala nebeska tela.Isus je mozhda i postojao ali onda je bio obichan chovek kao i svi ostaliu to vreme

Brate toje tvoje pravo da neverujes, a moje pravo je da verujem ,pogotovo kad podignem glavu i vidim kako je gospod divan i sta je sve stvorio na nebu ,kosmosu i svu prirodu oko mene koju gledam svaki dan .

Samo te molim nemoj mi reci, da je sve samo od sebe postalo eksplozijom svetla!!!

10 00000000000 godina tamo u nazad.

Dodato posle 3 minuta:

Brate toje tvoje pravo da neverujes, a moje pravo je da verujem ,pogotovo kad podignem glavu i vidim kako je gospod divan i sta je sve stvorio na nebu ,kosmosu i svu prirodu oko mene koju gledam svaki dan .

Samo te molim nemoj mi reci, da je sve samo od sebe postalo eksplozijom svetla!!!

10 00000000000 godina tamo u nazad.
obavezno procitaj pos. rimljanima 1 glavu pa cemo da diskutujemo dalje.

Pozdrav od gere

Poslednja izmena:
Natrag