Član
- Učlanjen(a)
- 13.11.2010
- Poruka
- 317
Znam ja da nece odgovriti,ali i drugi ljudi citaju.A ovo ostalo sto napisao ovu paralelu pa nije ti bas tacna,samo da znas
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Да анализирам ове стихове.Стих у преводу "Нови свет" је изврнут.
Овдје се јасно види да Исус излази од Бога Оца што значи да није створен. Постаћу сам себи досадан једно је стварање а друго је рађање. У неколико стихова Библије јасно стоји да Исус излази од Оца а не да је створен. Јован 16,28 Јован 16,30
Да Исус није створен потврђује Откривење 5,13 гдје јасно стоји да ће се сва створења поклонити Оцу и Јагњету тј. Исусу.
Такође Исус јасно каже Пилату да је рођен за спасење људи и свједочанство. Али не створен. Јован 18,37
Therefore Pilate said to him: “Well, then, are you a king?” Jesus answered: “You yourself are saying that I am a king. For this I have been born, and for this I have come into the world, that I should bear witness to the truth.
Ја не знам шта је са вама ЈС једно је РАЂАЊЕ, а друго је СТВАРАЊЕ. Оно што излази од Бога је Бог. Стварање је формирање нечег потпуно новог.
A ja baš mislim da jeste. Itekako tačna paralela. Vidiš nađoh tumačenje u jednom interesantnom izvoru, čudi me da ne prepoznaješ to. Naravno ovo što sam dao sada na forumu je moje.
Evo da malo to pojasnim ovdje se radi o Bogu Ocu i Bogu Sinu jasno je da je paralela dobra i paralela je usmjerena na buduće događaje iz Otkrivenja, takođe se u Bibliji jasno otkriva da tip Oca i Sina predstavljaju Kir i Darije i događaji u Vavilonu 539. god. p.n.e. Ali pošto to nije tema da ne skrenem u Bibliji jasno stoji da je Isus Bog.
Za nikeprodaja : Ako neko hoće da bude iskren i da prizna ono kako jeste bio bi dovoljan samo ovaj stih.
KOLOŠANIMA 1.15. ( novi svet prevod ) : On je slika nevidljivog Boga prvenac svega što je stvoreno.
KOLOŠANIMA 1.15 ( daničić karađić ) : Koji je obličije Boga što se ne vidi koji je ROĐEN PRE SVAKE TVARI.
KOLOŠANIMA 1.15. ( sinajski kodeks ) : Koji je slika Boga nevidljivog koji je ROĐEN PRE SVAKOG STVORENJA.
Ovaj stih govori da je Isus rođen pre svake materije,dakle rođen ili stvoren kako god hoćete. Probajte da opovrgnete ovaj stih.
Поштовани,
Господ Исуса Христос, je Син Божји, Јединородни, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бог истинити од Бога истинитог, рођен, не створен, једносуштан Оцу, кроз кога је све постало.
Мир Вам,
Blackarow