Kad rekoh ponasam, mislio sam kako da diskutujem sa njim, a ne da da se ponasam nehriscanski, jer mi nije jasna njegova vera:
A o pisanju sta on pise, pise svasta i neistine.
Ti definitvno NISI veroucitelje sa bg-cafea sada sam siguran.Izvoli dematovati sta sam ja napisao neistinu iliti laz.Kazes protiv vas hriscana a koji st to vi leba ti?Sramota je da sebe nazivas hriscaninim a da pri tome pises kako je Isus rodjen,to znaci da su tebi JS bratijai evo sta oni kazu:
HRISTOS BOG I STVORITELJ ILI STVORENJE?
U Kuli strazari od 1. marta 2011. godine na 16. stranisi piše sledeće:
„Ko je Isus Hristos?
Kao nijedno ljudsko biće, Isus je živeo na nebu kao duhovana osoba pre nego sto je rođen na Zemlji (Jovan 8,23).”
Zatim sledi značajna izjava:
„On je bio prvo Bozje stvorenje, i on je pomagao u stavranju svega.
On je JEDINI koga je Jehova direktno stvorio.”
Prvo, JS za ovu izjavu, de je Bog stvorio Hrista, nemaju nijednu potvrdu u Bibliji.
Međutim, oni svoje tumacenje zasnivaju na sledećim tekstovima:
Jovan 1,1-3.14
Price 8,22.23.
Kolosanima 1,15.16..
DA POGLEDAMO OVE TESKTOVE:
Jovan 1.1-3.14. „U početku BESE Reč, i Reč BESE u Boga, i BOG BESE REC.
Sve je kroz nju postalo i bez nje ništa nije postalo. U NJOJ BESE ZIVOT, i zivot bese videlo
ljudima. I reč postade teo i videsmo SLAVU NJEGOVU, kao jedinorodni od Oca. ”
Jevandjelje jasno kaže Da je u POCETKU BILA Reč, a ne da je u početku REC stvorena.
Jevandjelje nam takođe svedoci da je REC BILA BOG.
Zatim da je REC postala telo. Tu je reč o Hristovom, utelovljenju koji se naziva „jedinorodni” MONOGENOS, sto znaci jedini te vrste.
Zakljucak: OVAJ TEKST NE SVEDOCI DA JE Hristos stvoreno duhovno biće, nego da je Bog koji postoji od uvek.
Da bi dokazali da Isus niuje Bog, nego stvorenje Jehiovini svedoci navode ovaj tekst:
Price 8,22.23. „Gospod me je STVORIO u početku puta svojega, pre dela svojih, pre svakoga vremena. Pre vekiova postavljena sam, pre početka, pre postanja zemlje.”
Jehovini svedoci pogresno su preveli ovu reč. ne piše, STVORIO, NEGO IMAO.
Engleski: „Possesed”.
Međutim, to uopste nije nikakav problem, ovde nije reč o Isusu Hristu nego o mudrosti koja je personivicirana. Da je tako pokazuje početak ove glave: „Ne vice li mudrost?... Vas vicem o ljudi i glas svoj obracam sinovima ljudskim.” Price 8,1-4.
Isto tako kaže: „ Pre vekova postavljena sam.”, a ne kaže „postavljen sam.” Dakle i upotreba zenskog roda svedoci d anije reč o Hristu, nego u mudrosti.
Prema tome ovo nije niti može biti ikakav dokaz da je Hristos stvoreno biće, to je pogresno tumacenje.
„Gospod Isus Hristos vecni Sin Bozji postoji od vecnosti... On nas osigurava da nikad anije postojalo vreme kada On nije postojavo u uskoj zajednici sa vecnim Ocem.” Bible Commentary, 3/ p. 973.
Jehovini svedoci se pozivaju i na Kolosanima 1,15.16.
„On je slika nevidljivog Boga, prvorođeni svega stvaranja.
Jer je u Njemu stvoreno sve sto je na nebesima i na zemlji...
Sve je njegovim posredstvom stvoreno i za Njega.”
Jehovini svedoci ne uzimaju u obzir i 17. stih.
ON JE PRE SVEGA I SVE U NJEMU IMA SVOJE POSTANJE.„ Prevod, Carnic
a to znači da je Stvoritelj.
JS kažu: eto Hristos je RođeN.
Odgovor: ”Prvorođeni, grcki, prototokos, upotrebljava se za Hruista kao prvorođenca Marijinog... U Jevrejima 1, 6: ‘I opet uvodeci prvorođenoga u svet govori: Da mu se poklone svi andjeli Bozji„. Tu je reč o Hristovom utelovljenju.
Ako je SVE NJEGOVIM POSREDSTOM POSTALO, ONDA ON NIJE STVORENJE, NEGO STVORITELJ.
To upravo obajsnjava stih 17. ”ON JE PRE SVEGA, I SVE U NJEMU IMA SVOJE POSTOJANJE.„
a da zaboravih spominjes jevrejima poslanicu,pa bih voleo da mi prezentujes gde to pise u Jevrejima da je Isus rodjen?