Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
peko71 budi posten pa mi odgovori,samo da te podsetim da nisi odgovorio ni na sledece pitanje:Na koji način vera u trojstvo iskrivljuje predstavu o Božjem karakteru, pa čovek ne može da bude ukoren za greh i ne može da vidi ljubav u Bogu koja će ga navesti na pokajanje za njegove grehe i ne može da Bogu veruje da mu Bog prašta krivicu za grehe i da ga oslobađa od sile greha?

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
peko71 budi posten pa mi odgovori,samo da te podsetim da nisi odgovorio ni na sledece pitanje:Na koji način vera u trojstvo iskrivljuje predstavu o Božjem karakteru, pa čovek ne može da bude ukoren za greh i ne može da vidi ljubav u Bogu koja će ga navesti na pokajanje za njegove grehe i ne može da Bogu veruje da mu Bog prašta krivicu za grehe i da ga oslobađa od sile greha?

Odgovor ćeš naći u bibliji da saznaš kakav je Bog. Bog stvoritelj tvorac svega traži od nas da mu iskazujemo poštovanje isključivo samo njemu. Ništa i niko drugi ne može imati tu čast osim njega. Čak ni molitve ne smemo nikome da upućujemo osim njemu. Molitve ne smeju da se upućuju Isusu jer to Isus nije tražio sa razlogom nije tražio za sebe. Znate ko je to tražio ? Satana. Vi ste izjednačili Oca i Sina i tog skrivenog svetog duha. Upućujete molitve i jednom i drugom i trećem. Još ću jednom postaviti stih koji govori nameru satane.
ISAIJA 14.14. Podićiću se iznad oblaka IZJEDNAČIĆU se sa svevišnjim.

Prepoznajete li vi ovde nameru satane : Izjednačiću se sa svevišnjim. I eto vi ste nešta izjednačili sa svevišnjim a ja vam dokazujem da je to satana.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ми се нисмо изједначили са Вишњим, баш напротив. Исус није створен и то је јасно. Исус није корио људе који Му се клањају, Исус је опраштао гријехе, Исус је безгрешан, Исус је изашао од Бога, Исус је Ријеч Божија, Исус је створитељ итд. Исус је несумњиво Бог али и човјек, месија, спаситељ, жртва, откупитељ, помазаник итд.

Пеко 71 мораш уочити разлику између стварања и рађања. У јеврејском посебна ријеч БАРА (створи) је употребљена у значењу само Божјег стварања.
Само Бог може да створи, тачније од ничега да створи нешто. "и зове оно што није, као оно што јесте"

"Вјером познајемо да је свијет ријечју Божјом свршен, да је све што видимо из ништа постало" Већ сам рекао да је Исусово право име Ријеч Божија. Исус је створитељ свијета.

Исус је несумњиво Бог. Михеј каже да су Његови изласци од почетка од вјечних времена.

Значи да је Исус одувијек постојао Михеј 2,1

Уз назив Исус стоји ријеч ГОСПОД (грч. Куриос или Кириос) дословно значи "Онај коме припада нека особа или предмет" А ко може бити једини власник свега? Наравно Бог.

Грчка ријеч "ЕИМИ" у стиху Јован 8,58 за ријеч "ЈА САМ" значи "бити, постојати" што је потпуно подударно са "Ја сам онај који јесам" или ЈХВХ

Рађање нема везе са стварањем. Бог је једном створио све живо, даље се наставља рађање, у рађању није ништа постало потпуно ново.
Човјек рађа човјека, мачка мачку, ружа ружу. Оно што се рађа од Бога је Бог. И не само то. Бог нема почетка, ријеч Алфа и Омега се везује за почетак стварања Исус је почетак стварања Земље а није Он створење, Он је и Омега тј. свршетак ове грешне Земље.
Јован јасно каже да је Ријеч постала тијело Јован 1,14. Значи Бог долази у тијело, самим тим што долази у тијело Он постаје и човјек зато и кажемо Син човјечији, а пошто је Син Бога Син Божији.

Само Бог који се понизио (Исус) је могао да спаси људе. Зашто се Исус понизио? Па да би се ми узвисили. Ми људи једино можемо видјети Бога на тај начин, јер би страдали да Га видимо у цијелој Његовој слави и величини.
Бога заиста нико никада није видио у Његовој слави и величини. Чак ни анђели. Знамо да су и анђели подложни гријеху, уствари сва прича је и почела од Луцифера бившег анђела.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za nikeprodaja

On ti nece odgovoriti, jer nema odgovora za takva pitanja! nisu ih spremili, oni su spremni samo za naivne koji neznaju bibliju.

Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Kako vi to smatrate da je Isus rođen a ne stvoren ? Taj događaj se desio po bibliji davno pre nego što je nastala i Zemlja.Ako ste to doslovno shvatili kako se to Isus rodio ? Šta znači rodio se a nije stvoren, ko ga je rodio i kako jer nije bilo nikoga i ništa osim Boga.
Ta reč rođen koristi se da bi ljudi to lakše razumeli jer duhovi se ne rađaju nego stvaraju. Sad objasnite ako umete kako se Isus rodio, ovde se govori o rađanju pre nego što je postojala Zemlja i bilo kakva materija i ko ga je rodio?

Поштовани,

Јединородним сином Божјим именује се Исус Христос зато што он то и јесте. Уколико Свевишњег називамо Оцем, тим потврђујемо и Сина. Онај ко је без детета се не назива Оцем, нити је родитељ онај који не рађа. Oдговор на Ваше питање се налази у Светом Писму, у Старом Завету, дао га је Господ Бог Отац лично (преко свог пророка): да ли ја, који отварам материцу, не могу родити? Вели Господ; да ли ћу ја, који дајем да се рађа, бити без плода? вели Бог твој (Ис. 66, 9).

Како је то Господ Бог Отац извео, то заиста не умем да објасним, а сматрам да није ни важно. Нама је сада најважније зашто је то учинио.

Волео бих да и Ви мени одговорите мени на питање које сам Вам поставио на теми Јеховини сведоци објава бр.: 876. Стрпљиво сам чекао, и ево, још нисам дочекао Ваш одговор. Најбоље би било када би сте нам свима описали сам чин крштења. Тако би нам највише помогли да створимо праву слику.

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Nemam snimak krštenja Jehovinih Svedoka i nisam kršten kao Jehovin Svedok. Mislim da je pitanje vremena kada ću to uraditi. Kako je Jovan krstio Isusa to je pravilno krštenje. Sa ovog snimka nisu Jehovini Svedoci ali ovo je pravilno krštenje potapanjem u vodu. Matej .3.16.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
05.02.2011
Poruka
52
Поштовани,

Пеко хвала Вам на одговору, с тим да су ово реформатори (јевангелистичког приступа), који немају никакве везе са групама које проучавају Библију и миленаристима међу које спадају ЈС у најгрубљој подели између псеудохришћана. Апсолутно се слажем да је погружавање најисправнији начин крштавања. Али пошто ово није тема нећу је овде ширити.

Геро,

Хвала ти на филму, нажалост мој Руски је мало зарђао, мада сам разумео оно што ме је интересовало. А то је сам начин крштавања и да се крсте не у име Оца и Сина и Духа Светога, већ као што си рекао у име Јахвеа, Сина и Духа организације (какав год то Дух био).

Мир Вам,
Blackarow

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Ovaj stih je dovoljan da dokaze svaku prevaru JS, ko ima um neka cita:1 Jn. 5:1 1 Koji god veruje da je Isus Hristos, od Boga je rođen; i koji god ljubi Onog koji je rodio, ljubi i Onog koji je rođen od Njega.!!!!!!Ode je sve jasno za one koji veruju u hrista!!!

!!! Isus je rodjen a ne stvoren!!!!

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Gerakules, da li je tebi jasno da nije dozvoljena upotreba velikih slova?[/WARNING]

Natrag