Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko

1Jo 5:7 Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.

A od kog je prevoda NOVI SVET kad to isto pise i u vasej bibliji!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A kada ćete vi JS već jednom naći da piše u Bibliji da je Isus stvoren? Na osnovu čega vi zasnivate tu svoju neistinu?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za peko ti sam proveri dioptriju, u novom svetu pise bas tako iskopiracu ti stranicu i postaviti, nadam se da ces dotle stvarno,ti sam promeniti dioptriju.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za peko ti sam proveri dioptriju, u novom svetu pise bas tako iskopiracu ti stranicu i postaviti, nadam se da ces dotle stvarno,ti sam promeniti dioptriju.

Za gerakulesa i tripo 41.

Ne razgovaram ja sa vama zbog vas nego zbog nekih možda iskrenih ljudi koji prate ove postove inače ja bi sa vama vrlo brzo završio razgovor.

Zašto se služite lažima i to očiglednim? satana je otac laži ako lažete otvoreno kao gerakules predali ste se satani.

Imam bibliju novi svet kao i ti što je imaš ovako glasi stih 1 Jovanova 5.7. Jer je troje što svedoči 8. duh,voda i krv i to troje je složno.

Meni dioptrija ne treba nego sam posumnjao da li vi dobro vidite kad ističete tako očigledne laži.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Za prko 71

A zasto mislis da mi razgovaramo zbog tebe, mi razgovaramo zbog ljudi, koji hoce da znaju istinu koju ste vi JS izvrnuli nije valjda da mislis da su toliko gllupi da nevide sta pise u sv.pismu.

Mi stavljamo ciste dokaze iz raznih prevoda biblije i tolko iz biblije, jer je rec boga dovoljna, mi ne koristimo razne filozofije sveta da bismo podrzali bibliju, biblija sama za sebe govori istinu koju vi JS,jevreji,muslimani itd odbacujete i izvrcete istinu o gospodu, jer vasa je cilj da ljudima predstavite nebozanstvo hrista.Samim tim sto neverujete u bozanstvo hrista, vi neverujete ni u oca, a kako biste onda verovali u svetog duha.

To sto pise u novom svetu je netacno i pola biblije je netacno, izvrnuli ste stihove i izbrisali mnoge da bi ste podrzali vasu doktrinu koja je lazna.

Ovj stih je netacan:1 Jovanova 5.7. Jer je troje što svedoči 8. duh,voda i krv i to troje je složno.

Voleo bih da procitas izvorne tekstove biblije, ne zbog mene no zbog tebe samog,pa se nadam da ces chvatiti.

taj stih se iskljucivo odnosi na oca sina i duha koji svedoci a taj duh je sv.duh evo ti tacan prevod iz kumrana.

I kad stavljas jedan stih onda stavi i onaj iznad njega i onaj ispod njega, da bi ljudi razumeli ocemu se radi.

(1 jovan 5:6-8) kumranski prevod.

6 А он, Исус Христос,
дошао је посредством воде и крви; не само с
водом него с водом и с крвљу. И Дух је тај
који сведочи, јер Дух је истина. 7 Јер је тро -
је што сведочи: 8 Дух, вода и крв, и то троје
је сложно.

Ovde se jasno vidi da duh sv svedoci,o trojedinstvu i oni su slozni tj ravni.

Neka ljudi sami proveravaju ko je lazni svedok, protiv vas ima mnogo dokaza.

Izadji na temu JS pogledaj vase licimerje.

Dodato posle 48 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Cim postavimo dokaze ili dokumente vi se odmah izgubite s teme "ZASTO"

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Пеко 71 гдје пише у Библији да је Исус створен? Можеш ли дати одговор?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Za prko 71

A zasto mislis da mi razgovaramo zbog tebe, mi razgovaramo zbog ljudi, koji hoce da znaju istinu koju ste vi JS izvrnuli nije valjda da mislis da su toliko gllupi da nevide sta pise u sv.pismu.

Mi stavljamo ciste dokaze iz raznih prevoda biblije i tolko iz biblije, jer je rec boga dovoljna, mi ne koristimo razne filozofije sveta da bismo podrzali bibliju, biblija sama za sebe govori istinu koju vi JS,jevreji,muslimani itd odbacujete i izvrcete istinu o gospodu, jer vasa je cilj da ljudima predstavite nebozanstvo hrista.Samim tim sto neverujete u bozanstvo hrista, vi neverujete ni u oca, a kako biste onda verovali u svetog duha.

To sto pise u novom svetu je netacno i pola biblije je netacno, izvrnuli ste stihove i izbrisali mnoge da bi ste podrzali vasu doktrinu koja je lazna.

Ovj stih je netacan:1 Jovanova 5.7. Jer je troje što svedoči 8. duh,voda i krv i to troje je složno.

Voleo bih da procitas izvorne tekstove biblije, ne zbog mene no zbog tebe samog,pa se nadam da ces chvatiti.

taj stih se iskljucivo odnosi na oca sina i duha koji svedoci a taj duh je sv.duh evo ti tacan prevod iz kumrana.

I kad stavljas jedan stih onda stavi i onaj iznad njega i onaj ispod njega, da bi ljudi razumeli ocemu se radi.

(1 jovan 5:6-8) kumranski prevod.

6 А он, Исус Христос,
дошао је посредством воде и крви; не само с
водом него с водом и с крвљу. И Дух је тај
који сведочи, јер Дух је истина. 7 Јер је тро -
је што сведочи: 8 Дух, вода и крв, и то троје
је сложно.

Ovde se jasno vidi da duh sv svedoci,o trojedinstvu i oni su slozni tj ravni.

Neka ljudi sami proveravaju ko je lazni svedok, protiv vas ima mnogo dokaza.

Izadji na temu JS pogledaj vase licimerje.

Dodato posle 48 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Cim postavimo dokaze ili dokumente vi se odmah izgubite s teme "ZASTO"

Da upravo tako prevod sekte iz kumrana " Novi Svet " Manite se laži i spletkarenja

Spletkarenje je karakteristika za satanu. Kumranski fragmenti ne sadrže 1. Jovanovu ali zato sadrže sinajski Codex Sinaiticus - See The Manuscript | Genesis |

Član
Učlanjen(a)
13.11.2010
Poruka
317
U Kuli strazari od 1. marta 2011. godine na 16. stranisi pise sledece:
"Ko je Isus Hristos?

Kao nijedno ljudsko bice, Isus je ziveo na nebu kao duhovana osoba pre nego sto je rodjen na Zemlji (Jovan 8,23)."

Zatim sledi znacajna izjava:
"On je bio prvo Biozje stvorenje, i on je pomagao u stavranju svega.
On je JEDINI koga je Jehova direktno stvorio."

Prvo, JS za ovu izjavu, de je Bog stvorio Hrista, nemaju nijednu potvrdu u Bibliji.

Medjutim, oni svoje tumacenje zasnivaju na sledecim tekstovima:
Jovan 1,1-3.14
Price 8,22.23.
Kolosanima 1,15.16..

DA POGLEDAMO OVE TESKTOVE:

Jovan 1.1-3.14. "U pocetku BESE Rec, i Rec BESE u Boga, i BOG BESE REC.
Sve je kroz nju postalo i bez nje nista nije postalo. U NJOJ BESE ZIVOT, i zivot bese videlo
ljudima. I rec postade teo i videsmo SLAVU NJEGOVU, kao jedinorodni od Oca. "

Jevandjelje jasno kaze Da je u POCETKU BILA Rec, a ne da je u pocetku REC stvorena.
Jevandjelje nam takodje svedoci da je REC BILA BOG.
Zatim da je REC postala telo. Tu je rec o Hristovom, utelovljenju koji se naziva "jedinorodni" MONOGENOS, sto znaci jedini te vrste.

Zakljucak: OVAJ TEKST NE SVEDOCI DA JE Hristos stvoreno duhovno bice, nego da je Bog koji postoji od uvek.

Da bi dokazali da Isus niuje Bog, nego stvorenje Jehiovini svedoci navode ovaj tekst:

Price 8,22.23. "Gospod me je STVORIO u pocetku puta svojega, pre dela svojih, pre svakoga vremena. Pre vekiova postavljena sam, pre pocetka, pre postanja zemlje."

Jehovini svedoci pogresno su preveli ovu rec. ne pise, STVORIO, NEGO IMAO.
Engleski: "Possesed".

Medjutim, to uopste nije nikakav problem, ovde nije rec o Isusu Hristu nego o mudrosti koja je personivicirana. Da je tako pokazuje pocetak ove glave: "Ne vice li mudrost?... Vas vicem o ljudi i glas svoj obracam sinovima ljudskim." Price 8,1-4.
Isto tako kaze: " Pre vekova postavljena sam.", a ne kaze "postavljen sam." Dakle i upotreba zenskog roda svedoci d anije rec o Hristu, nego u mudrosti.
Prema tome ovo nije niti moze biti ikakav dokaz da je Hristos stvoreno bice, to je pogresno tumacenje.

"Gospod Isus Hristos vecni Sin Bozji postoji od vecnosti... On nas osigurava da nikad anije postojalo vreme kada On nije postojavo u uskoj zajednici sa vecnim Ocem." Bible Commentary, 3/ p. 973.

Jehovini svedoci se pozivaju i na Kolosanima 1,15.16.
"On je slika nevidljivog Boga, prvorodjeni svega stvaranja.
Jer je u Njemu stvoreno sve sto je na nebesima i na zemlji...
Sve je njegovim posredstvom stvoreno i za Njega."

Jehovini svedoci ne uzimaju u obzir i 17. stih.
ON JE PRE SVEGA I SVE U NJEMU IMA SVOJE POSTANJE." Prevod, Carnic
a to znaci da je Stvoritelj.

JS kazu: eto Hristos je RODJEN.
Odgovor: "Prvorodjeni, grcki, prototokos, upotrebljava se za Hruista kao prvorodjenca Marijinog... U Jevrejima 1, 6: ‘I opet uvodeci prvorodjenoga u svet govori: Da mu se poklone svi andjeli Bozji". Tu je rec o Hristovom utelovljenju.

Ako je SVE NJEGOVIM POSREDSTOM POSTALO, ONDA ON NIJE STVORENJE, NEGO STVORITELJ.
To upravo obajsnjava stih 17. "ON JE PRE SVEGA, I SVE U NJEMU IMA SVOJE POSTOJANJE."

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Neće ti Peko odgovoriti na tvoj argumentovani post, jer JS nemaju argumenata za svoje tvrdnje po ovom pitanju. Evo moj post je ignorisao. JS ne znaju ništa drugo reći za tuđe argumente osim da su satanska smicalica. U Bibliji je jasno da je Isus Bog stvoritelj. Nigdje ne piše da je stvoren naravno u Bibliji. JS ne mogu da razlikuju rađanje od stvaranja.

Evo ko je Isus Hristos "Potom me odvede k vratima koja gledaju na istok. I gle slava Boga Izrailjevog dohođaše od istoka, i glas joj bješe kao glas velike vode, i zemlja se sjaše od slave Njegove". Jezekilj 43,1-2

Ovdje se jasno vidi ko će doći sa istoka. Potvrda se nalazi u Otkrivenju 16,12

"da se pripravi put carevima od istoka sunčanoga"

Dolazak sa istoka se još jednom pojavljuje u Matej 24,26-27

Natrag