Ko je Isus Hristos?

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Isus Hrist je sin Bozji,Bog Silni,ali ne i Svemoguci Bog.
On je licnost koju cak i njegovi protivnici uvazavaju,i ne dovode u pitanje njegovo postojanje.
Bio je poslan od Boga,sa neba na zemlju da izvrsi 2 zadatka
1.Da svedoci za svoga oca i Boga
i
2.Da svoj savrseni zivot da kao otkup za grehe celog ljudskog roda.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
666?? Pravda ili laz? Isus bog ili covek?

666 kod djavola -dali je istina, ili je laz? Kome verovati: Bibliji ili bezboznicima??

Dal je isus bog ili covek?

Dal je jahve bog?

Dal je sveti duh bog?

Ja mislim da je bog jedan on je jahve i sin i sveti duh.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
da ne bi ti nama i mi tebi citirali as tako čine??

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Да али само ви не одговарате на питања, или ми постујете неки други стих. Љуби Господа Бога свим срцем својим и свом душом својом.
А сада мало питања за вас

Шта је Исус Томи?

Зашто Исус не кори људе који Му се клањају у падају испред Њега на кољена?

Како неко ко по вама није Бог постаје Бог? (Јеврејима 1,8)

Зашто се у 1. Мојсијевој спомиње "да начинимо човјека по обличју својему као што смо МИ"?

Зашто се назив за Бога (ЕЛОХИМ) у почетним ријечима стварања налази у множини са значењем једнине?

Зашто Јован у 1,1 каже "и Бог бјеше ријеч" а онда каже у 14. стиху "И ријеч постаде тијело"

Зашто Исус каже да Он има власт на земљи опраштати гријехе?

За мене је ово Исус Богочовек, Господ, Створитељ, Искупитељ, Светиња, Жртва, Водич, Пут, Истина, Живот, Награда, Цар над царевима и Гоподар над Господарима, Слуга, Пророк, Првосвештеник, Посредник, Спаситељ Једном ријечју БОГ са овим ја уједно славим и Оца на пријестолу. Јер ко вјерује у сина вјерује и у оца. Ко је видио сина видио је оца.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па ти мене засмијаваш Исус Христос је Господ. Грчка ријеч за Господ је Куриос, и употребљава се у смислу: "Онај коме припада нека особа или предмет" а тај власник је само Бог. А Исус значи Јахве. Сасвим је јасно да је Исус Бог, и да га Тома ословљава за Бога. А већих аматера у тумачењу Библије од вас ЈС нисам видио.

Име Исус потиче од грчке речи Ίησους (Iēsous), која је хеленизација хебрејске речи יהושע (Јехошуа) од хебрејско-арамејског ישוע (Јешуа), што значи Јахве спасава. Христос је титула која потиче од грчке речи Χριστός (Christós), односно помазаник, што се подудара са хебрејским називом речи месија (машиах).
Ма пукнућу од смијеха читајући она твоја тумачења.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Па видиш и да грчка ријеч за Господ Куриос означава да је Исус Бог тј. да је власник свега. Па наравно да је један Бог. Ја никада нисам рекао да има више богова. Баш зато што је Бог свемогућ Он може бити на више мјеста одједном преко више лица. Па не може неко ко није Бог бити на престолу. Он сина директно ословљава да је Бог у Јеврејима. Па сва лица су истинита не може Бог бити лажан.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
гова. Баш зато што је Бог свемогућ Он може бити на више мјеста одједном преко више лица. Па не може неко ко није Бог бити на престолу.

uniziti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Е мало морген што би рекли Њемци. Ова ријеч Куриос се буквално употребљава у смислу: "Онај коме припада нека особа или предмет" а тај једини власник је Бог.
Према Јосифу Флавију Јевреји су одбили да називају римске императоре овом ријечју "Куриос" што значи Господ јер је тај појам био резервисан искључиво за Бога.
Исус је недвосмислено тврдио да је Бог да постоји за себе и да је постојао прије свега. "А Исус им рече: Заиста, заиста вам кажем: ЈА САМ пре него се Аврам родио" (Јован 8,58) Грчка ријеч "еими" која је у овом тексту употребљена за "Ја сам" значи "бити, постојати", и јасно наглашава чињеницу да је Исус Бог.

Грчка реч Кириос (κυριος) може да значи Бог , господар или мастер.

Natrag