Sva priča o autoritetu uopšte nije bitna kada se zna da Otac i Sin imaju isto postojanje u dva oblika.
"Ko može opraštati grijehe osim jednog Boga?" (Luka 5,21)
"Nego da znate da vlast ima sin čovječiji na zemlji opraštati grijehe"(Luka 5,24)
Kome ljudi i anđeli trebaju da se klanjaju?
"I dođe k njemu gubavac moleći ga i na koljenima klečeći pred njim...(Marko 1,40)
"A kad vidje Isusa iz daleka, poteče i pokloni mu se" (Marko 5,6)
"I gle, dođe jedan od stariješina zborničkijeh po imenu Jair; i vidjevši ga pade pred njegove noge"(Marko 5,22)
"znajući šta joj se dogodi, dođe i kleče pred njim, i kaza mu istinu" (Marko 5,33)
"dođe i pade k nogama njegovim" (Marko 7,25)
"pritrča neko i kleknuvši na koljena pred njim" (Marko 10,17)
"I Petar ga podiže govoreći: Ustani i ja sam čovek" (Dela 10, 26)
"Bogu se pokloni" (Otkrivenje 22,9)
Ko je RIJEČ koju spominje apostol Jovan "i Bog biješe riječ" (Jovan 1,1)
"Sve je kroz Nju (RIJEČ) postalo" (Jovan 1,3)
"tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista" (Efescima 3,9)
Isus se ponizio, pošto je u tijelu osjećao je grijehe svijeta, zato i djeluje da je Otac na prestolu najveći autoritet. Međutim to je nebitno kada se zna da će Isus preuzeti presto. Na prestolu može samo da bude Bog. Zato što se Isus ponizio zato Ga je Otac uzvisio. I sama riječ za GOSPOD Kurios može da znači Bog, jer ta riječ znači doslovno "Onaj kome pripada neka osoba ili predmet" a taj jedini vlasnik je BOG. Jevreji su odbili da ovom riječju zovu rimske imperatore jer su smatrali da ta riječ jedino može da pripada Bogu. O tome piše Josif Flavije.
Da su Otac i Sin jedno kao što je Isus i tvrdio potvrđuje: "svet, svet, svet Gospod Bog svedržitelj, koji bješe, i koji jest, i koji će doći" (Otkrivenje 4,8)
A ko će doći? To je sasvim jasno "Eno ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko...(Otkrivenje 1,7)
Saznao sam da vrlo opasan pokret (New Age) Novo doba smatra da je Isus stvoren i da nije Bog.