Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
ubeđujem da motovo ne one koji su dubok
Koristiću i ovaj post kao

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Јединородни не значи и створен. Сасвим је логично да Отац који је на престолу дао је одређену власт Сатани, али немој то да поредиш Исусу је дата сва власт на небу и на земљи, што значи да је Он Бог. Ја не служим два господара, баш напротив ово је мој одговор за твоју тврдњу "Да сви поштују сина као што оца поштују. Ко не поштује сина не поштује оца који га је послао" (Јован 5,23)

"Заиста заиста вам кажем: који вјерује мене има живот вјечни" (Јован 6,47)

"Јер нема другог имена под небом данога људима којим би се спасили" (Дела 4,12)

Показаће се ко је отпад. А они који си Христови они су сјеме Аврамово и по обећању насљедници. Јер је Отац у Сину и Син у Оцу.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
U pravuada pismo i proro pleased, th mu nije isti niti ima koji da mu je jednak! Ne

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sva priča o autoritetu uopšte nije bitna kada se zna da Otac i Sin imaju isto postojanje u dva oblika.

"Ko može opraštati grijehe osim jednog Boga?" (Luka 5,21)

"Nego da znate da vlast ima sin čovječiji na zemlji opraštati grijehe"(Luka 5,24)

Kome ljudi i anđeli trebaju da se klanjaju?

"I dođe k njemu gubavac moleći ga i na koljenima klečeći pred njim...(Marko 1,40)

"A kad vidje Isusa iz daleka, poteče i pokloni mu se" (Marko 5,6)

"I gle, dođe jedan od stariješina zborničkijeh po imenu Jair; i vidjevši ga pade pred njegove noge"(Marko 5,22)

"znajući šta joj se dogodi, dođe i kleče pred njim, i kaza mu istinu" (Marko 5,33)

"dođe i pade k nogama njegovim" (Marko 7,25)

"pritrča neko i kleknuvši na koljena pred njim" (Marko 10,17)

"I Petar ga podiže govoreći: Ustani i ja sam čovek" (Dela 10, 26)

"Bogu se pokloni" (Otkrivenje 22,9)

Ko je RIJEČ koju spominje apostol Jovan "i Bog biješe riječ" (Jovan 1,1)

"Sve je kroz Nju (RIJEČ) postalo" (Jovan 1,3)

"tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista" (Efescima 3,9)

Isus se ponizio, pošto je u tijelu osjećao je grijehe svijeta, zato i djeluje da je Otac na prestolu najveći autoritet. Međutim to je nebitno kada se zna da će Isus preuzeti presto. Na prestolu može samo da bude Bog. Zato što se Isus ponizio zato Ga je Otac uzvisio. I sama riječ za GOSPOD Kurios može da znači Bog, jer ta riječ znači doslovno "Onaj kome pripada neka osoba ili predmet" a taj jedini vlasnik je BOG. Jevreji su odbili da ovom riječju zovu rimske imperatore jer su smatrali da ta riječ jedino može da pripada Bogu. O tome piše Josif Flavije.

Da su Otac i Sin jedno kao što je Isus i tvrdio potvrđuje: "svet, svet, svet Gospod Bog svedržitelj, koji bješe, i koji jest, i koji će doći" (Otkrivenje 4,8)

A ko će doći? To je sasvim jasno "Eno ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko...(Otkrivenje 1,7)

Saznao sam da vrlo opasan pokret (New Age) Novo doba smatra da je Isus stvoren i da nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
[ibliju? kako piše šta ngs he went forth, and saw a publican, named Lhe receipt of custom: and he said unto him, Fm.
5:30 But their scribes and Pharisees against his disciples, saying, Why and drink with publicans and sinners?
5:31 And answer but sinnerhe disciples of John fast often, ans, and likewise the disciples of the Pharisees; but thine eat and drink?
Pitanje: Moli
5:34 And he said unto them, Can ye make the children of the bridechamber fast, while the bridegroom is with them?
5:35 But the dayalsunto them; No man putteth a piece of nt upon an old; if otherwise, then both the new maketh a ring drunk old wine straightway desireth new: fohe old is better.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ја знам да ти не можеш доказати да је Исус створен. Као 1. нећу да одговарам на твоја питања јер ни ви ЈС не одговарате на моја. Поставио сам још прије пуно питања.

Како једном кажете да Исус није Бог, други пут кажете "па јесте само није свемогући". У дубини своје душе знам да мислите да није. Пошто сте ви јудејски облик религије, што је ваше право и ја то поштујем, знам да не можете признати да је Исус Бог Створитељ.

Нити можете доказати да је Исус створен.

Библија је јасна "Да сви поштују сина као што оца поштују. Ко не поштује сина не поштује оца који га је послао"(Јован 5,23)

Не свједочи само Син за Оца него и обратно. "И отац који ме посла сам свједочи за мене" (Јован 5,37)

Ниједно створење не може видјети Бога и остати живо. То значи да Исус није створен Он је од Бога, зато је Бог. "Не да је ко видио оца осим оног који је од Бога: он видје оца" (Јован 6,46)

Исус је васкрсење и живот. (Јован 11,25)

Онај ко даје дух тај га и прима, то је Исус.

"Господе Исусе прими мој дух" (Дела 7,59)

"...А дух се врати Богу, који га је дао" (Проповедник 12,7)

": Ја сам Исус, којега ти гониш"(Дела 9,5) Ово важи и за људе да Бог доживљава прогањање хришћана као да Њега прогањају, међутим никада неће рећи да је Он неки човјек.

Исус суди "Јер ћемо сви изаћи на суд пред Христа" (Римљ. 14,10)

"Тако ће дакле сваки од нас дати Богу одговор за себе"(Римљ. 14,12)

Бог се не куша.

"Нити да кушамо Христа" (1. Коринћ. 10,9)

Од кога иде гњев?

"За које иде гњев Божији на синове противљења" (Колошанима 3,6)

"...и сакријте нас од лица онога што сједи на престолу и од гњева јагњетова" (Открив. 6,16)

"...јер се у њима саврши гњев Божиј" (Откр. 15,1)

Ко шаље анђеле?

"и Господ Бог светијех пророка посла анђела свога"(Открив. 22,6)

"Ја Исус послах анђела својега да вам ово посвједочи..."(Открив. 22,16)

"и име се његово зове: ријеч Божија" (Откриве. 19,13)

"Речју Господњом небеса се створише" (Псалам 33,6)

Тако да је јасно да Исус није створен, тога нигдје нема у Библији. Напротив Он је Створитељ.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
za tripo41

Imas puno pitanja,pa bolje jedno po jedno.
Napisao si da se ne moze dokazati da je Isus STVOREN!
Kolosanima 1:15
Koji je obličje Boga što se ne vidi, koji je rođen pre svake tvari.
Kad se za Isusa kaze da je RODJEN pre svake stvari,sta mislis da li je rodjen i njegov Otac?
Biblija kaze za njegovog Oca da nema ni pocetka ni kraja
Psalam 90:2
Pre nego se gore rodiše i sazda se zemlja i vasiljena, i od veka doveka, Ti si Bog.
Ovde Biblija govori da je Bog postojao cak i PRE nego sto je stvorena Vasiona.Za razliku od Sina za koga se kaze da je rodjen(stvoren),za Boga stvoritelja se nigde ne kaze da je rodjen,on je uvek postojao

Kad citiras stih i kazes da ne moze stvorenje videti Boga i ostati zivo,aludirajuci da je Isus Svemoguci Bog,kako to onda da su stvorenja videla Isusa kao Boga i ostala ziva???
za sada ovoliko .Zadrzavaj se na stihovima,a ne 100 odjednom.

Član
Učlanjen(a)
06.06.2010
Poruka
320
Mislim da se samo radi o zameni teza. Isus je otelotvoren,utelotvorenje, dakle inkarniran. ( dakle ne reinkarnacija vec inkarnacija)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
У Колошанима 1,15 уопште не значи да је Исус створен, једно је стварање а друго је рађање. почетку бјеше ријеч, и ријеч бјеше у Бога, и Бог бјеше ријеч. Она бјеше у почетку у Бога" (Јован 1,1-2) Овдје се не ради да ријеч има почетак, овдје се ради о почетку стварања, стварање има почетак.
Или Барашит бара Елохим "У почетку створи Бог"

Самим тим што је ријеч у Бога она нема почетка. Створена бића могу да имају почетак. Исус није створен него је изашао од Бога, значи да нема почетка. Исус је и створитељ јер је Његово право име РИЈЕЧ БОЖИЈА (Откривење 19,13)

РЕЧЈУ Господњом небеса се створише...(Псалам 33,) Што значи да Он излази у почетку од Бога, а не да је створен, излази да ствара. Зато се и каже да се кроз Њега и за Њега ствара. Он је почетак и свршетак, али не почетак свог живљења него почетак стварања. Што се јасно види из других стихова, који такође доказују да је Исус одувијек био у свом Оцу.

Псалам 90,2 уопште не доказује да је Исус створен и да има почетак. Јер Он и Отац су једно. Ко је видио Сина видио је Оца.

Стих Јован 8,58 јасно доказује да је Исус одувијек. "Ја сам пре него се Аврам родио" Грчка ријеч "ЕИМИ" која је у овом тексту употребљена за "ЈА САМ" значи "бити, постојати" Што значи да је Исус не само прије стварања него одувијек, и сам појам "БИТИ, ПОСТОЈАТИ" значи да Он нема почетка. Пошто прије стварања је постојао само Бог.

"коме су изласци од почетка, од вечних времена" (Михеј 5,2) Од почетка стварања, не Исусовог почетка, од вјечних времена јасно доказује да Он нема почетка него да је одувијек.

Ето опет ниси доказао да је Исус створен, нити можеш доказати недоказано. Ријеч почетак у Библији је везан за стварање, а не за почетак постојања Исуса.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pokušaću da objasnim da Isus iz novog zaveta nije JHVH iz starog zaveta kako pojedini ovde objašnjavaju.Sa ovim stavom negirate Isusovog oca.Po vama jedan te isti bog se javlja u tri lica.Nekad je otac nekad sin ili sveti duh zavisi od potebe.
Obratimo pažnju na sledeći stih: Matej 10.40.Ko prima vas prima mene a ko prima mene prima onoga koji me je poslao.
Postavlja se pitanje:Ko je taj koji je poslao Isusa? Ovde se vidi da ga je neko poslao.Ko ga je poslao?

Ako ste vi u pravu onda je Isus poslao samog sebe.Ako ste vi u pravu onda se Isus molio samom sebi.

Obratimo pažnju na ovaj stih: Matej 26.39. Otišavši malo dalje pao je ničice moleći se: Oče moj,ako je moguče neka me mimoiđe ova čaša.Ali ne kako ja hoću nego kako ti hoćeš.

Po vašem shvatanju ovde se Isus molio sam sebi.

Na kraju Matej 12.40.Jer kao što je Jona bio u utrobi ogromne ribe tri dana i tri noći tako će i Sin čovečiji biti u srcu zemlje tri dana i tri noći.

Samo da vas podsetim da ne zaboravite Isus je tri dana i tri noći doslovno bio mrtav.Da li svemgući bog sme tako nešta sebi da dozvoli.Ako je isus najviši svemogući bog ko ga je menjao dok je on bio mrtav jer stvari bi sigurno izmakle kontroli.

Ima još dosta dokaza da opovrgne vaše tvrdnje da je Isus JHVH.

Natrag