Ko je Isus Hristos?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246

Ima ima.Sva su se proročanstva ispunila koja ukazuju da je ova generacija ta koja će videti veliki dan o kom govori biblija.Ja pratim situaciju u svetu i samo čekam trenutak da velike sile uvide kakva je gnusoba religija i da dignu ruku na sve religije da ih unište kao veliku smetnju.Na žalost po proročanstvu tu će se naći i prava religija.To će biti zadnji znak pred armagedon.Ako uzmem za primer dane ispred potopa Noje je govorio o potopu 120 godina otprilike toliko će trebati i za armagedon znači najdalje još dve i po decenije.Ovo je moja lična procena jer o danu tom i času niko ne zna ali znamo da je blizu.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Budući da hrišćani imaju tu tendenciju da selektivno pamte i tumače natpise iz Biblije, evo tri direktna pitanja na koja bih voleo odgovor:

1. Zašto se negde u Bibliji tvrdi da Bog jeste svemoćan a negde tvrdi da nije?
2. Zašto Isus negde tvrdi da su on i otac jedno a negde da nisu?
3. Zašto Isus usmrćuje drvo smokve koja nije rodila, iako je znao da u tom periodu ne rodi, i kako je on onda nije namestio da rodi, budući da je svemoguć?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Budući da hrišćani imaju tu tendenciju da selektivno pamte i tumače natpise iz Biblije, evo tri direktna pitanja na koja bih voleo odgovor:

1. Zašto se negde u Bibliji tvrdi da Bog jeste svemoćan a negde tvrdi da nije?
2. Zašto Isus negde tvrdi da su on i otac jedno a negde da nisu?
3. Zašto Isus usmrćuje drvo smokve koja nije rodila, iako je znao da u tom periodu ne rodi, i kako je on onda nije namestio da rodi, budući da je svemoguć?

Gde se tvrdi da bog nije svemoćan.Ako nešta nije jasno treba stati i obraditi to što nije jasno.Na koji način bog deluje možemo da vidimo u knjizi izlazak.Izlazak 14.21.Mojsije je ispružio ruku nad morem a Jehova je jakim istočnim vetrom koji je duvao celu noć potiskivao more i pretvarao morsko dno u suvo tlo...Ovde vidimo da more nije rastavljeno odjednom nego je celu noć duvao jak vetar i potiskivao more.Kada se Adam sakrio od boga kad je saznao da je go bog ga je pitao gde si ? Nije logično da bog nije znao gde se Adam nalazi a pitao je gde si samo iz razloga da bi se prilagodio čoveku.Jer da bi komunicirao sa čovekom bog se čoveku prilagođava u tom smislu se ne može čovek prilagođavati bogu.
Rimljanima 12.5.Tako smo mnogi jedno telo u hristu......Ovo je očigledno da nije doslovno jer svako ima svoje sobstveno telo.Tako ako Isus kaže Ja i otac smo jedno nije doslovno da sačinjavaju jednog boga u pitanju su dve odvojene osobe koje deluju kao jedan jer su u slozi.
Što se tiče smokve glavni razlog nije bio taj što je Isus hteo da uzabere plod sa te smokve več da ostavi primer pošto je i inače govorio u poređenjima.Od svih nas traži da damo svoj doprinos tražiće naše duhovne plodove ako ih ne nađe proćićemo baš kao ta smokva.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Već sam davao te citate (a ima ih i još)

19 Jer Gospod beše s Judom, te osvoji goru; ali ne izagna one koji življahu u dolini, jer imahu gvozdena kola.
Sudije 1: 19
21 Zato ću sići da vidim da li sve čine kao što vika dođe preda me; ako li nije tako, da znam.
Postanak 18: 21

Što se tiče prilagođavanja Boga čoveku u komunikaciji, to objašnjenje je totalno besmisleno. Znači, Bog je rekao "gde si?" da bi ga Adam razumeo; jer da je kojim slučajem (budući da je "svemoguć i sveznajuć") odjednom došao tamo gde se Adam sakrio i rekao "Zdravo Adame, šta ima?" ovaj ga ne bi razumeo?

Isus kaže, jasno i glasno: "Jer otac moj je veći od mene". Zašto bi to rekao ako su to ista osoba? Ti ćeš sad reći da su oni različite osobe, odnosno različita tela. Ali zašto bi onda on rekao da je otac veći od njega ako su i on i otac (i duh sveti) jedna te ista osoba?

Kakav tačno primer je dao sa smokvom? Smokva ne može da rodi u to doba godine, a on dolazi i uništava je. Šta bi taj primer trebao da znači??? Kakav je to duhovni plod jadna smokva mogla da da?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Jeste ali zapazi sledeće pitanje Ko ti kaza da si go da nisi jeo sa onog drveta što sam ti zabranijo da ne jedeš ?
Jeli logično da bog nije znao ko je nagovorio Adama i Evu pa je morao njih da pita.Ako je tako zašto ga nisu slagali.Bog koji zna šta će biti na hiljade godina unapred mora da pita Adama ko ga je prevario.Nije to u pitanju.Bog je izabrao prirodan, prikladan pristup čoveku.
Nigde nepiše da je greh uništiti jedno drvo.Smokva ne može da da duhovni plod ali mi možemo a za taj primer smokve zna ceo svet.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Jeste ali zapazi sledeće pitanje Ko ti kaza da si go da nisi jeo sa onog drveta što sam ti zabranijo da ne jedeš ?
Jeli logično da bog nije znao ko je nagovorio Adama i Evu pa je morao njih da pita.Ako je tako zašto ga nisu slagali.Bog koji zna šta će biti na hiljade godina unapred mora da pita Adama ko ga je prevario.Nije to u pitanju.Bog je izabrao prirodan, prikladan pristup čoveku.
Nigde nepiše da je greh uništiti jedno drvo.Smokva ne može da da duhovni plod ali mi možemo a za taj primer smokve zna ceo svet.

Izvini, ali ovo uopšte nema smisla.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Sve u Bibliji ima smisla. Isus je Bog kroz kojeg je sve stvoreno.
"i Bog bješe riječ" (Jovan 1,1)

"Sve je kroz nju (riječ) postalo, i bez nje ništa nije postalo što je postalo"(Jovan 1,3)

"I riječ postade tijelo" (Jovan 1,14)

Zatim "I da otkrijem svima što je služba tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu koji je sve sazdao kroz Isusa Hrista" (Efescima 3,9)

Takođe i Kološanima 1,16
Jasno je da je Isus Riječ, a Riječ je Bog. Prema tome Isus je Bog, ali je rođenjem na Zemlji postao i čovjek, pa se može reći Bogočovek. JS nisu upravu kada kažu da Isus nije Bog.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Zvaničan stav Jehovinih Svedoka ne govori da Isus nije bog ali jasno je da iznad njega posoji Bog otac.Da bi imali pravu veru ne možemo zanemarivati ni jednog ni drugog.Isus se svom ocu obraća kao bogu primera ima bezbroj,navedite ima li i jedam primer gde se otac obrać Isusu kao bogu. Nema ni jedan.
1 korinćanima 15.27. Jer bog je sve podložijo pred njegove noge.Akad kaže da je sve podloženo jasno je da je podloženo sve osim onoga koji mu je sve podložijo 28.A kad mu sve bude podloženo tada će se i sam sin podložiti onome koji mu je sve podložijo. da bog bude sve svima. Proverite sve prevode da li se slažu u značenju ovih reči

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Да не треба занемарити ни једног ни другог. Зато и има молитва "Оче наш". Ја наглашавам да су Отац и Син исто као што и пише у Библији. ЈС су јасно рекли да Исус није Бог, има о томе на форуму Јех. сведоци све под тачкама њихова гледишта које је дао њихов члан Малецки 1. Такође се слава исто одаје Исусу и Оцу. Исус и јесте разапет зато што су Јевреји сматрали да Он хули на Бога, што наравно није било тачно.

Natrag