Mrsavkic!sve je u redu s tvoje strane!ali objasni mi kako je Jovan Krstio Isusa!?Zar Jovan nije rekao ja vas krstim vodom!a onaj koji ide posle mene krstice vas ognjem i duhom zar ne?molim te objasni mi u cije ime je krsten Isus!?
Opet kazem Matvej 28 pise li da je Isus kazao da se krstimo u ime Oca i Sina i Sv Duha pise li? naravno da pise! drugi citati kazu da se krste u ime Isusa!i jedno i drugo ja prihvatam jer Otac i Sin i Sv Duh su jedno,e sad zavisi ko kako to shvata.
U Jovanovom jevandjelju pise:Filip pita Isusa gde je Otac?a Isus rece Filipe toliko sam vremena s vama i nisi me POZNAO! ko vide mene video je i Oca Sta je time hteo reci Isus?zasto Duh Sveti nije mogao da sidje dok je Isus bio na zemlji?zasto Isus upozorava apostole da je bolje za njih da on ode k Ocu jer u protivnom Duh sveti nemoze da sidje na njih ZASTO nemoze?jer je sam Duh sveti osenio Mariju devu i postao telo,a Bog je Duh!!!!
Sta sam imao u vidu Bog je Jedan prva zapovest,nemoj imati drugih Bogova osim mene zar ne!e sad kako se ON nama javlja u telu,pa jos kaze velika je to tajna Bog se javi u telu pokaza se andjelima,proslavi se u svetu i uznese se na nebo.
Pa kaze jos ko ne prizna da se Bog pojavio u telu Antihrist je zar ne?
Sto se tice gubljenja Oca ako neverujes Sina to je Tacno!ali ako neverujes Oca takodje gubis Sina jer je Sin i Otac nama Isaija 9:6!
Pozdrav od Gere.
pa evo bratski stisak Hristove ljubavi dolazi ti iz mog srca pokušaću Duhom Božjim još jednom doneti ti to sve ,ne svojim duhom.
mislim d a si jako blizu ;jedna ivica žileta je između tebe i neba. u ljudskom sagledanju ivica žileta je smešna manjkavost u Božjem je jedna provalija!
Isus nije kršten u ime,imao je autentično izgovoreno jovanovo slogovanje ,za pokajanje. stoga se i prepao i rekao Isusu,zar ja tebe grešan čovek da krstim za pokajanje mesto ti valjda mene. Isus mu kaže,valja nam ispuniti svaku pravednost. ovde govori čovek autoritetom Jahvea Svemogućeg u Njemu. Isus nije imao greha onda nije ni trebao krštenje,ali ipak on dolazi na jordan, kaže se od njega zašto.
u to vreme ,dok još Isus nije bio dignut krštenje nije moglo postići smisao jer krv ,žrtva nije bila dignuta i nije bila položena za oprost greha. onda greh se nije mogao računati oproštenim. jovan je zato govorio svima da VERUJU ONOGA KOJI DOLAZI ZA NJIME! ko dolazi za jovanom? pa Isus. kajafa je nastavio verovati Jahvea Oca ali ne i poslanog isusa koga jovan navešćuje i umire u gresima. TAKO JOVANOVI UČENICI su ga verovali kada su došli pred pavla.onda što je samo falilo tome? verovali su ga apsolutno nema sumnje! što je falilo? zazivanje jedinog imena datog za oprost greha, Isus! telo je bilo dato krv prolivena uznet je ,ali i pored svega i vere u to,ime nije bilo zazvano nad njima.i to je moralo biti učinjeno.apolos je sve to verovao,čak je tako gorljivo dokazivao i nadvlađivao čak jevreje da Isus jesdte Hristos! DA ISUS JESTE HRISTOS,ALELUJA! KAKAV SILAN ČOVEK! a IPAK MORAO JE PONOVO OD JOVANOVOG KRŠTENJA U VODU ZA OPROSAT GREHA U IME ISUSA,ZAR NE?!
TI VERUJEŠ takođe da Isus jeste Hristos,da je on Spasitelj i sve to,da je on jedno s a ocem,veruješ da se Bog objavio u tri delujuće manifestacije,forme,kao otac sin i sveti Duh ali još uvek kao i apolosu i jovnaovim učenicima i tebi se kaže ZA OPROST GREHA U IME ISUSA HRISTA,JER TO JE ŽIVOT VEČNI. ko veruje u IME SINA BOŽJEGA NEKA ZNA DA IMA ŽIVOT VEČNI! jovan poslanica 1.5. gl. u ime sina! pazi u ime sina! jedino ime pod nebom dato za što? za teološku raspru da li je on prvi ili drugi? ne,da se mi možemo spasti! onda uzmi to ,sa tom svrhom.
ako ne bi imao sina nemaš ni oca,ne piše ako ne bi imao oca da ne bi imao ni sina,jer kajafa je sa sinedrionom sigurno imao oca a ipak nije imao život. život večni je u imenu Sina Božjega. tako ako ti misliš da imaš krštenjem i oca i sina i svetoga Duha život to još uvek nije ono što Pismo nudi ime sina Božjega Isus. to je još pozicija jovanovih učenika,apolosa,kajafe sinedriona.
Otac je došao u Sinu i hodao SA "NAMA" AKO NE BI ON OTIŠAO KAKO ĆE ON DOĆI DA BUDE U NAMA? SAMO PO SVETOME DUHU.JE LI TO TA NAŠA priča do sada ako smo na istom,da je jedan Bog u tri manifestacije u spašenju našem? onda kako će doći da bude u nama? u telu? ne u Duhu.nikodem je kao teolog rekao,kako to Isus misli da se nanovo rodi,Isus je mislio rečju sa neba a ovaj pak da telesno prođe utrobu materice opet! jer onda mi kvarimo Božji plam da će delovati kao sin i kao sveti Duh u planu spašenja. kako je Otac vodio izrael. ognjem noću i oblakom danju.pavle kaže kor. 1.-10 da su svi bili pod oblakom i u moru kršteni. dakle krštenje u moru vodom (slika kršternja vodom danas i u oblaku (sila Božja vođstvo Božje kroz pustinju) dakle Duhom Božjim. isti Bog u vatrenom stubu došao je na vernike i mora doći i na nas za pečat da bude u nama na isti način kao na pedesetnici,razdelio se kao jedan vatreni plamičak taj veliki vatreni stub koji vodi izrael noću na svakog jednog vernika i govorahu jezike! krštenje Duhom. onda ako bi on došao kao kod mojsija u toj formi ,trećoj manifestaciji najpre da bude na zemlji onda kako bi vatreni stub mogao biti dignut na krst i proliti krv za nas? ne,morao je uzeti telo i praviti ga i onda tamo je bila jedna krvna stanica jednak nama građa ista,i ta krvna stanica je prsla na krstu i mi smo oprani kroz to,kroz ime koje je rekao da se daje da se zazove. dakle da li sad to možeš primiti.sveti duh kako dolazi na kraju i zašto. isti Bog ,ne drugi treći Bog isti jedan Bog,uzima telo,dolazi potom deli se vatrei stub u jezičke i govore jezicima i pečati Duhom.
da li je duh mogao proliti krv,da li je telo moglo da uđe i stanuje u nama i bude jedno krštenje duhom? nije. Bog ima svoj redosled delovanja,amen.