Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Potpuno podrzavam tvoje misljenje u pitanje su samo nijanse!dali si primetio da uz Isusa uvek pominjes i Duha?koji je to Duh?pa narfavno Sv Duh a Otac je Duh,Sin je Duh i Sv Duh je Bog odnosno Otac Ipostas-Elohim zar ne?vidi ako se krstimo u ime Sina ne gresimo nikako jer Dolazi Sv Duh na nas!drugi oblik pojavljenja Boga.Drugo koju nam je molitvu ostavio Isus?zar nije Oce nas?naravno da jeste mi pravoslavci i katolici koriste jedino tu molitvu datu samim Isusom,zar je Isus bio prevarant nikako ne.Seti se da je Sv Duh sisao u obliku goluba nad Hristovom glavom i sta je Otac izjavio!?Ovo je moj Sin i po mojoj je volji njega slusajte!seti se u Isaiji kad Gospod kaze da ce poslati andjela svog da pripremi put Gospodnji pred njim!a to je bio Jovan odnosno Ilija pise u Matveju.Sam Jovan to govori u Jovanu 1glavi da je on glas iz pustinje koji priprema put Gospodu.ja takođe nisam pobornik da mnogo ulazim u božanstvo,mislim da je to nikejski koncil survalo ka otpadu.to je kao dokonost.čemu sve to vodi.nikeja je odbacila krštenje u jedino ime spašenja Isus. odbacila je krštenje svetim Duhom i zamenula teologijom.krštenje rukom nigde nije ukazano u Pismu i ono nema nikakvu značajnost.jedino krštenje koje Biblija poznaje je poronjenje vodom sa jasnim značenjem u rimljanima,6.gl. i to značenje se ne sme zaobilaziti. raspravljati dakle o stvarima koje Biblija ne spominje niti u to ulazi je za mene opasnost da crkva ode u sotonsku varku.
kao što sam rekao,ako mi nemamo veru u pomazanje u svetoga Duha na apostolima koje je donelo jasno tumačenje mateja 28. mi smo u promašci.. obećanje Božjeg semenja je kroz ime Isusa Hrista.kao što se semenje ne može mešati i svaka semenka koju je Bog zadao mora dati svoj rod,tako ma kakva modifikacija tumačenja mateja 28. donosi sotonsku varku i slepoću očiju ,i nepoverenje u pomazanje,tj. u svetoga Duha koji je nepogrešiv tumač mateja 28.
pričao sam svedočanstvo pravoslavnog đakona kada je došao u dodir kolebi sa mnom gde sam bio sa stadom. kada je shvatio,a potom napadnut od sveštenika odbacio istinu ,ja sam mu rekao,Bog koji čuje,vidi i zna on neka sudi. i onda je u noći imao tu zapanjujuću utvaru kada je sa svoje vikendice ugledao blješteću svetlost u jedan sat noći nad mojoj kolebom gde sam spavao. rekao sam muda je to odgovor njemu da Bog ne respektuje ni sveštenika ni mene već reč.
mlada sestra iz pentekostne je više godina slušala me i onda je rekla dobro pitaću Gospoda,bez da sam znao.posle mesec ilid va usnila je jasan san i rečeno joj je IME JE ISUS. ono što je pitala to je i dobila.ko pita dobija odgovor. ali iskreno.jasno je videla na zlatnoj podlozi ispisano kristalno ime ISUS.
SVETI DUH ili pomazanje koje je svedočilo apostolima o onome štio je Isus učio pa i matej 28. jasno je doneo istinu,u ime ISUSA HRISTA. sva ostala tumačenja božanstva ja ne želim ovde tumačiti jer Bog nam to nije dao u zadatak. to nas odvodi u prevaru i sotonske zamke,gero prijatelju moj.
ako si iskren siguran sam da Bog ako ga moliš će ti dati takav znak da ćeš zanemeti od toga. Bog neće dati tvoju dušu na promašku ako si samo iskren.
ZA SPEDY:Potpuno podrzavam tvoje misljenje u pitanje su samo nijanse!dali si primetio da uz Isusa uvek pominjes i Duha?koji je to Duh?pa narfavno Sv Duh a Otac je Duh,Sin je Duh i Sv Duh je Bog odnosno Otac Ipostas-Elohim zar ne?vidi ako se krstimo u ime Sina ne gresimo nikako jer Dolazi Sv Duh na nas!drugi oblik pojavljenja Boga.Drugo koju nam je molitvu ostavio Isus?zar nije Oce nas?naravno da jeste mi pravoslavci i katolici koriste jedino tu molitvu datu samim Isusom,zar je Isus bio prevarant nikako ne.Seti se da je Sv Duh sisao u obliku goluba nad Hristovom glavom i sta je Otac izjavio!?Ovo je moj Sin i po mojoj je volji njega slusajte!seti se u Isaiji kad Gospod kaze da ce poslati andjela svog da pripremi put Gospodnji pred njim!a to je bio Jovan odnosno Ilija pise u Matveju.Sam Jovan to govori u Jovanu 1glavi da je on glas iz pustinje koji priprema put Gospodu.
Volim s tobom da diskutujem jer za razliku od Laodikeje,Spedy imas cisto srce,kad resimo te nijanse videces da imamo savrseno isti pogled na jedinog Boga u vaseleni,Krstiti se u ime Isusa nije nikako greh ali i u Ime Oca i Sina i Sv Duha takodje nije nikakav greh,jer je sam Isus zapovedio da se tako krstimo,dao nam molitvu Oce Nas,kazao je da nikog ne nazivamo Oce,Ucitelj jer jedan je Otac,Ucitelj na nebesima Matvej 23!gde i sam Isus svadja Zakonike kao sto su Laodikeja,Spedy samo sto oni ne zele da komentarisu Matvej 23!jer se otkriva kakvi su na samom delu.
Veliki pozdrav brate od Gere.
ja sam te molio samoda pitaš Gospoda,ili da dozvoliš da se pomoli za tebe.Eto vidis Sveti Duh je ko?Ucitelj eto vec si priznao drugi oblik pojavljena Gospoda!onaj koji razume ko je osenio Mariju,znace ko je bio u telu Isusa!jevreji to nisu razumeli zato su ga i ubili.Filip takodje nije razumeo,ali mu je Isus objasnio ko vide mene vide i Oca zato se u Matveju 28 i kaze u (IME) a ne u (IMENA) jedno ime u tri oblika,jedan jedini Bog!i ja mislim da stobom nemam nikakvih problema sto se tice toga zar ne?biti pravoslavac je tesko jer mnogi zele da bas tu veru uniste,zasto?jer propoveda jedinog Boga Isusa Hrista u tri oblika njegovog pojavljenja,slazem se da ima svestenika koji tvrde da je Bog tri licnosti kao i adventisti,ali ja to nikada necu podrzati jer krsim prvu zapovest jer je prva zapovest naj jaca i sam Isus je o tome govorio:ljubi Gospoda Boga svog svim svojim srcem,umom,razumom,srcem!a druga ljubi bliznjeg svog kao samog sebe! ja se licno drzim toga.
Ostavite se SZ-ta jer da je on bio dobar ne bi se dao NZ-et zar ne?
Pozdrav od Gere.
ako se ovde citira nauka pravoslavlja ja onda pokazujem Duhom Božjim manjkavosti toga. ako neko kao laodikeja ili spedy donose adventnu nauku ja onda u tom kontekstu govorim nedostatke adventa ili katolika,a iznosio sam i pentekostne promaške. nisam nikakav mrzitelj ni jedne crkve. crkve moraju postojati i ljjudi trebaju imati zajednicu i pred Bogom i pred vlastima,to je u redu.Brate ja recimo odlicno razumem Gero!Gero ne licimeruje,on ti jasno citira da ti govoris krstiti se u ime Isusa to nije greh!krstiti se u ime Oca i Sina i Sv duha takodje nije greh.Jer je to sam Gospod Kazao u Matveju 28 pa sta ti sad hoces?hoces da kazes da je Isus lazov kao i jevreji koji su ga optuzivali da cicni cuda vlascu azazela?
Reci mi samo jedno ako si covek pravedan kojoj ti crkvi pripadas i zasto ti je pravoslavlje trn u oku.
slažem se da Duh sveti je došao nakon je Isus uznet.petar Duhom i kaže,da svaki od nas se krsti upravo na to ime i primiće dar svetoga Duha.sveti Duh nije poslat da prašta grehe naše inače bi pisalo. otac je ,jasno piše ,poslao sina da ko njega veruje ima oprost greha u njegovom imenu. oba svedočanstva iz oba iozvora svedoče jedno Isusa Hrista. sveti Duh je došao kako je i pisano (njegova svrsishodnost) da nas zapečati za nebesko carstvo. jer po svetom Duhu je Isus vaskrsao,onda niko ne može vaskrsnuti po svojoj sili ili samo time što je zamislio uvrteo sebi neku fiks idejku,već samo po istom tom Duhu ,kako i piše, biće vaskrsenje. zato prvo vaskrsenje neveste je odeljeno i samo oni koji su kršteni u ime za oprost greha i imaju ulje pomazanje krštenje Duhom ispunjavaju jovana 3.(govor nikodemu tu noć) i ulaze u svadbeno veselje na nebu,a ostali dolaze iz velike nevolje potom,i Bog sudi . jer bez ovih uveta nema uskrsa neveste. kršteni na bilo koji način osim u ime Isusa ostaju van neveste ili onih iz rimljana 9,.koji su nazvani sinovi Božji iz obećanog semena Hristos Isus.jer kako stoji nisu svi deca avraamova samo zato što su po telu naslednici,dakle svi smo mi od avraama i opet jasno stoji ali nisu svi deca obećanja. obećanje dolazi samo kroz Hrista kao obećano seme! zato zaobići ime Isus znači zaobići ulazak u obećanje za uskrsenje neveste. to je što piše ,a dalje sve pripada Božjem sudu. Božjoj promisli. ja u to ne zalazim jer to nije moj domen.Sad si mi mnogo jasniji! sta silazi na coveka posle krstenja?naravno Duh Sveti to ti i Gero kaze! to je to u ime Oca jer je ONDuh,U ime Sina jer je i on Duh a siulazi li Duh posle Krstenja da jer je tri svedoka Otac I Sin i Sv Duh i ovo troje je jedno,ono svedoce i na nebu i na zemlji ako je protiv njihovog svedocanstva onda nisu od Duha Krsteni na zalost to je tako.
Adrian i Gero su to velikolepno objasnili.