Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Петар:
10. А особито оне који иду за телесним жељама нечистоте, и не маре за поглаварство, и који су безобразни и самовољни, и не дрхћу хулећи на славу.
11. Кад анђели, који већу снагу и силу имају, не изговарају на њих пред Господом хулни суд;
12. А они, као неразумна животиња, која је од природе на то створена да се хвата и коље, хуле на оно што не разумеју, и у погибли својој пропашће
Јуда:
8. Тако дакле и ови што сањајући тело погане, а поглаварства се одричу, и на славу хуле.
9. А Михаило Арханђел, кад се препираше с ђаволом и говораше за Мојсијево тело, не смеше проклети суд да изговори, него рече: Господ нека ти запрети.
10. А ови хуле на оно што не знаду; а шта знаду по природи као неразумна животиња, у оном се распадају.
Дакле, и Петар и Јуда знају да је Михаило анђео (Арханђел; Војвода; Генерал;...) који не укорава ђавола, док му Исус рече:
10. Тада рече њему Исус: Иди од мене, сотоно; јер стоји написано: Господу Богу свом поклањај се и Њему једино служи.
11. Тада остави Га ђаво, и гле, анђели приступише и служаху Му.
Можда је и Михаило био међу тим анђелима. Знам само да анђео не поста човек, па онда Бог због заслуга (говоре Сведоци), нити Бог имаше "улогу" анђела, па поста човек (говоре Адвентисти). А ни једном анђелу не би речено што Сину Божијем би речено:
13. А коме од анђела рече кад: Седи мени с десне стране док положим непријатеље Твоје подножје ногама Твојим?
14. Нису ли сви службени духови који су послани на службу онима који ће наследити спасење?
Neki crkveni Oci kazu da je Bog u SZ imao ulogu andjela, pa sad da li su u pravu ili ne?
Sta je "andjeo zavetni" u bibliji?